gezond voedsel dat rijk is aan vitamine e
Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

25Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

164Verzamelde opmerkingen

Als je je zorgen maakt over de vroegtijdige veroudering van je lichaam, heb je vast wel eens geprobeerd je dieet te verrijken met allerlei antioxidanten of andere middeltjes die vrije radicalen bestrijden. Wat als we je zouden vertellen dat één van de ingrediënten die zeer gunstig voor je gezondheid is, verborgen zit in je voeding? We laten je kennismaken met vitamine E!

Vitamine E is meer dan een vitamine. Het is een grote groep van verbindingen die erop gericht zijn je lichaam te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Je hersenen, afweer, hart en huid hebben baat bij de antioxiderende werking van vitamine E. Als je wilt weten welke voedingsmiddelen het rijkst zijn aan deze alleskunner, mag je dit artikel over de vitamine eigenlijk niet missen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Belangrijk om te weten

 • Noten, zaden en plantaardige oliën zijn de beste bronnen van vitamine E. Ook in andere voedingsmiddelen van dierlijke en plantaardige oorsprong vind je de vitamine terug, hoewel in mindere mate.
 • Vitamine E is bestand tegen hitte en bevriezing. Door voedingsmiddelen te frituren kan het gehalte aan antioxidanten echter afnemen.
 • Je kunt vitamine E aan je dagelijkse routine toevoegen door meer fruit en groenten te eten, met mate meer noten en zaden te consumeren of een supplement of cosmetische product met vitamine E te gebruiken.

Verder dan vitamine E in voeding: supplementen en cosmetica

Ook supplementen en cosmetische producten helpen je van de voordelen van vitamine E te genieten. In de selectie hieronder hebben we producten met megadoses vitamine E vermeden om het optreden van vervelende bijwerkingen te voorkomen. Als alternatief raden we, naast gewone vitamine E-supplementen, aan om multivitaminen te gebruiken, waarmee je je dieet kunt aanvullen zonder in gevaarlijke excessen te vervallen. Daarnaast hebben we een cosmetisch product met vitamine E toegevoegd om je huid van buitenaf te beschermen.

Eerdere Aanbevelingen

Vergeet niet om je huisarts te raadplegen voordat je begint met de inname van een vitamine E-supplement.

De multivitamine met vitamine E en de beste prijs-kwaliteitverhouding

Een supplement met een zeer hoge dosis vitamine E is niet noodzakelijkerwijs beter dan een supplement met een meer gematigde dosis. Om een exces te voorkomen is een multivitamine-supplement een goed alternatief. Bovendien zal door het combineren van andere vitaminen, zoals A en C, het antioxiderende effect van vitamine E worden vermenigvuldigd.

De multivitamine van SUNDT Supplements komt in deze categorie als absolute winnaar uit onze test. De druppels zijn liposomaal, waardoor je lichaam ze beter opneemt dan traditionele supplementen. Dit zorgt voor een groter effect, voor dezelfde prijs die je voor veel andere supplementen betaalt. Echt een aanrader dus!

De beste multivitamine voor een energieboost

Davitamon Compleet Vitamine Kuur is een kuur waarbij je 6 dagen lang achter elkaar een shot van een combinatie van vloeibare vitamine A, C, D, E, K en B neemt. Het supplement geeft je een echte energieboost en is goed voor de weerstand.

Als je op zoek bent naar een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zonder een teveel aan vitamine E, is dit product iets voor jou. Het supplement bevat suiker en zoetstof en smaakt naar ananas.

Het beste vitamine E-product voor je huid


AffiliateLink


Vitamine E Olie 100 ml – 100% Natuurlijk en Puur – Rijk Aan Vitamine E – Tocoferol – Vitamine E Olie – Anti-Aging Olie Tegen Allerlei Rimpels – Gezichtsverzorging – Lichaamsverzorging – Haar

NATUURLIJKE COSMETICA – De vitamine E olie is een plantaardige vorm van vitamine E die over de perfecte natuurlijke samenstelling beschikt voor dagelijkse verzorging van de huid, schoonheids- en gezondheidsbehandelingen. De vitamine E olie wordt direct opgenomen door de huid samen met de desbetreffende voedingsstoffen, waardoor de olie de perfecte vocht inbrengende, hydraterende moisture is.
VOOR ANTI AGING – De vitamine E olie helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress (stofwisselingstoestand). Bekend voor zijn hydraterende cosmetische doeleinden, maakt het de huid zacht, glad en vochtig, waardoor de vitamine E olie zeer geschikt is tegen een droge, gerimpelde huid. De olie heeft celvernieuwende eigenschappen, strijkt rimpels glad en is de perfecte olie voor een MOOIE & JONGE HUID.
HOOGSTE KWALITEIT – De vitamine E olie is RIJK AAN VITAMINES E. Onmisbaar voor de dagelijkse verzorging van uw huid, gezicht, haar, handen, voeten en het gehele lichaam. De olie is bovendien voedzaam, vocht inbrengend, verzachtend, reinigend, ontstekingsremmend en heeft anti-verouderingseffecten. Geschikt voor mannen & vrouwen en alle huidtypen.
100% PUUR & NATUURLIJK – de onverdunde vitamine E olie van Aromatika bevatten uitsluitend 100% puur en natuurlijke ingrediënten. Alle oliën zijn vrij van chemicaliën, conserveringsmiddelen, microplastics, kleurstoffen en is glutenvrij, NON-GMO en 100% vegan. Daarnaast zijn alle producten niet op dieren getest. Uitermate geschikt voor massages en andere wellness / spa behandelingen door zijn anti-aging, anti-cellulitis en anti-striae eigenschappen.
AROMATIKA – Bevorder je gezondheid en schoonheid met behulp van een breed assortiment van 100% puur natuurlijke basis oliën, etherische oliën, massage oliën, lichaamsboters, serums shampoos en badzouten van Aromatika. Verdere gedetailleerde informatie kan worden verkregen met behulp van gespecialiseerde literatuur over aromatherapie.

Wat we heel fijn vinden aan de vitamine E-olie van AROMATIKA is dat hij wat dikker en vettiger is dan veel concurrerende producten in dezelfde prijsklasse. Het is een plantaardige vorm van vitamine E die over de perfecte natuurlijke samenstelling beschikt voor de dagelijkse verzorging van je huid.

De olie wordt direct opgenomen, samen met de andere voedingsstoffen in het product. Het maakt de huid zacht, glad en gehydrateerd. Naast op je gezicht, kun je de olie ook op je haar, handen, voeten en rest van je lichaam gebruiken.

Het vitamine E-supplement met het sterkste antioxiderende effect

Als je toch liever een supplement met alleen vitamine E wilt, en dus geen multivitamine, raden we je dit vitamine E-supplement van Vitabay aan. Het pure en 100% veganistische vitamine E-supplement bevat een zeer hoogwaardige bijdrage van D-alfatocoferol.

Het supplement wordt geproduceerd in Duitsland, volgens zeer strenge productie- en veiligheidsregels. De fabrikant raadt aan om elke 2 dagen 1 tablet van 600 IE in te nemen. Dit komt overeen met een inname van 300 IE per dag. Lees altijd goed de instructies van de fabrikant op en neem bij twijfel contact op met de fabrikant of je huisarts.

Alles over voedingsmiddelen met vitamine E

Zaden, noten en plantaardige oliën zijn de beste bronnen van vitamine E. Als je echter van een uitgebalanceerd dieet wilt genieten, is het belangrijk om ook andere producten aan je voeding toe te voegen. Vitamine E is bestand tegen koken en invriezen, waardoor het niet moeilijk is om de vitamine voldoende in je voeding op te nemen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over vitamine E in voeding.

meisje gezond koken

Vitamine E is weinig warmtegevoelig. Je kunt voedingsmiddelen met vitamine E dus gewoon koken, zonder dat de vitamine aan kracht verliest. 
(Bron: Choreograph: 123151113/ 123rf.com)

Waarom is voeding met vitamine E zo belangrijk?

Wist je al dat vitamine E veel meer is dan een enkele voedingsstof? De term ‘vitamine E’ is een verzameling van een reeks verbindingen met antioxiderende eigenschappen die bekend staan ​​als tocoferolen en tocotriënolen. Deze stoffen spelen een zeer belangrijke rol voor je gezondheid en maken onderdeel uit van verschillende metabolische processen in je lichaam (1):

 • Bestrijdt de werking van vrije radicalen: Vitamine E beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn verbindingen die oxideren en zo je weefsels kunnen beschadigen. Oxidatieve stress kan leiden tot vroegtijdige veroudering en het optreden van ziekten. Vitamine E bestrijdt deze schadelijke deeltjes die afkomstig zijn van bijvoorbeeld tabak, zonnestraling, ongezond voedsel of ons eigen metabolisme.
 • Beschermt cellen: Vitamine E fungeert als een schild dat voorkomt dat de membranen van de cellen worden beschadigd door vrije radicalen.
 • Beschermt (mogelijk) het hart: De antioxiderende werking van tocoferolen en tocotriënolen kan voorkomen dat cholesterolplaques oxideren en je bloedvaten verstoppen, waardoor je hart langer gezond blijft.
 • Ondersteunt de afweer: De vitamine lijkt nodig te zijn voor de rijping van de cellen waaruit de afweer bestaat. Bovendien helpt het ontstekingen in lichaam te reguleren en onder controle te houden.
 • Anticoagulerend effect: Vitamine E werkt tot op zekere hoogte de bloedstolling tegen. Deze eigenschap kan in sommige gevallen gunstig zijn, om bijvoorbeeld geen stolsels in de aderen te krijgen, maar kan ook schadelijk zijn voor mensen met stollingsproblemen.

Na het lezen van deze argumenten begrijp je vast hoe belangrijk het is om een ​​dieet aan te houden dat rijk is aan vitamine E. Een tekort aan deze voedingsstof kan allerlei aandoeningen in je lichaam veroorzaken, waardoor de zintuigen, voornamelijk het gezichtsvermogen, de spierkracht en je evenwichtsgevoel worden aangetast. Een zeer ernstig tekort kan zelfs je hart beschadigen (2).

In welke voedingsmiddelen zit de meeste vitamine E?

Als je gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf krijg je voldoende vitamine E binnen. Je vindt vitamine E in allerlei dierlijke en plantaardige producten. Zaadolie en noten worden echter als de beste bronnen van deze voedingsstof beschouwd. In de volgende tabel ontdek je welke producten het rijkst zijn aan vitamine E (5):

Voedingsmiddel (100 gram) Hoeveelheid vitamine E(milligram)
Tarwekiemolie 150
Soja-olie 8
Olijfolie 14
Zonnebloempitten 26
Amandelen 26
Hazelnoten 15
Gekookte spinazie 2
Avocado 2
Gekookte broccoli 1,5
Kiwi 1,5

Onderzoek toont echter aan dat het opnemen van voedingsmiddelen met tocoferolen en tocotriënolen in je voeding je op zichzelf staand niet zal helpen, als je niet voldoende vitamine C en B inneemt (1). Deze vitamines hebben een belangrijke wisselwerking met vitamine E en stellen je lichaam in staat om meer van het antioxiderende effect van de vitamine te profiteren.

Houd er ook rekening mee dat vitamine E een molecuul is dat beter door je lichaam wordt opgenomen bij de aanwezigheid van vet, vanwege de vetoplosbare eigenschappen van de vitamine. Om toch het meeste uit vetarm voedsel te halen, zoals spinazie, kun je deze op smaak brengen met een beetje olijfolie of begeleid je ze met voedsel dat rijk is aan gezonde vetten zoals vis (6).

Gaat vitamine E verloren bij het koken of invriezen van voedsel?

Goed nieuws! Vitamine E is nauwelijks warmte- of kougevoelig. Door voedsel te koken (zonder het te verbranden) of in te vriezen, zal het gehalte aan tocoferolen en tocotriënolen niet sterk veranderen. Het is zelfs mogelijk dat het koken van bepaalde producten, in plaats van ze rauw te eten, meer vitamine E oplevert (7).

Dit kan te maken hebben met de structuur van bepaalde voedingsmiddelen.

De structuur van groenten zoals spinazie of broccoli beschermen de aanwezigheid van vitamine E, waardoor de voedingsstof in eerste instantie moeilijk opneembaar is. Door deze groenten te koken, worden die plantbarrières afgebroken en wordt de antioxidantverbinding veel toegankelijker.

Niet alle kookmethodes zijn echter hetzelfde. Deskundigen beweren dat vitamine E, omdat het in vet oplosbaar is, uit voedsel kan lekken als je het in olie kookt. Vermijd de frituurpan dus en kies voor koken of stomen, om het verlies van de tocoferolen en tocotriënolen te voorkomen.

voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine e

Het is raadzaam om je huisarts te raadplegen voordat je vitamine E-supplementen gebruikt. 
(Bron: Kerdkanno: 65512029/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een dieet dat rijk is aan vitamine E?

Als je genoeg vitamine E binnenkrijgt, naast de overige noodzakelijke voedingsstoffen om hier het meeste uit te halen, geef je je lichaam de nodige antioxidanten om gezonder te blijven. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine E biedt daarmee de volgende voordelen:

 • Minder cognitieve achteruitgang: Vitamine E kan de hersenen bij het ouder worden beschermen en op die manier helpen om het intellectuele vermogen te behouden (8).
 • Verbetert het gezichtsvermogen: Naarmate je ouder wordt, verhoogt het risico op allerlei ziekten die je gezichtsvermogen aantasten. Een voedingspatroon met voldoende vitamine E kan de kans op deze problemen verkleinen (9).
 • Een gladde huid: Vitamine E draagt samen met vitamine C bij om de collageenvezels van de huid in een goede conditie te houden en zo de eiwitten die je huid elastisch en fris maken gezond te houden (10, 11).
 • Hormonen in balans: Wist je al dat sommige experts vitamine E als een anti-steriliteitsfactor beschouwen? Door voldoende van de vitamine binnen te krijgen, kan je lichaam de geslachtshormonen (zowel vrouwelijk als mannelijk) produceren die nodig zijn om zwanger te worden (12).

Vitamine E is niet alleen populair als supplement, maar ook als ingrediënt voor cosmetische producten. Het wordt daarom ook steeds vaker aangetroffen in huid- en haarverzorgingsproducten.

Virginia Van VyncktAmerikaans expert in gezond koken
“Vitaminen A, D en E zijn in vet oplosbaar, zodat ze uit het voedsel in bakolie kunnen lekken.”

Ons advies: Voeg vitamine E toe aan je dagelijkse routine

Als je zover bent gekomen, heb je inmiddels wel ontdekt waarom vitamine E een essentiële voedingsstof is voor je welzijn. Maar hoe kun je je dagelijkse routine veranderen om te profiteren van de voordelen die de vitamine biedt? Hieronder geven we je een aantal praktische tips om je leven te verrijken met deze antioxidant-vitamine.

Geef je voeding een boost met verse groenten en fruit

Wat is een betere manier om aan je nieuwe vitamine E-dieet te beginnen dan met een hogere inname van groenten en fruit? Deze geschenken van de natuur voorzien je niet alleen van tocoferolen en tocotriënolen, maar ook van andere vitamines, zoals vitamine C en B, de voedingsstoffen die nodig zijn om van de voordelen van vitamine E te genieten.

Wok dus wat spinazie, voeg wat gestoomde broccoli toe aan je salades of maak een heerlijk toetje met verse kiwi. Wat een traktatie! We raden je echter af om meer knollen zoals aardappelen te consumeren. Dit zijn vrij calorierijke voedingsmiddelen waarvan de vitamine E minder goed opneembaar is dan die van de eerder genoemde groenten (7).

zonnebloempitten en olie

Een eetlepel zonnebloemolie als smaakmaker voor je gerechten is voldoende om te genieten van de voordelen van vitamine E. 
(Bron: Changyencham: 116702234/ 123rf.com)

Vergeet ook zaden en noten niet

Zoals je eerder in dit artikel al kon lezen, bevatten fruit en groenten de nodige vitamine E. Maar de echte ‘koninginnen’ onder de voedingsmiddelen met vitamine E zijn zaden en noten. De reden waarom we ze echter niet als eerste aanraden, is vanwege hun hoge caloriegehalte. Hoewel deze producten erg veel gezonde vetten bevatten, kan een teveel ervan leiden tot een ongewenste gewichtstoename.

Toch is het aan te raden om zaden en noten niet te vergeten. Voeg ze toe aan een dieet dat rijk is aan groenten en consumeer ze met mate. Een handvol noten per dag of een eetlepel zonnebloemolie als dressing voor je gerechten is meer dan genoeg om van alle voordelen van vitamine E te genieten (5).

Maak kennis met vitamine E-supplementen

Vitamine E-supplementen zijn een zeer effectieve optie om eenvoudig meer van de vitamine binnen te krijgen. Echter, in tegenstelling tot andere, meer ‘veilige’ voedingsstoffen zoals vitamine C, raden we je aan zeer voorzichtig te werk te gaan bij het gebruik van vitamine E-supplementen. Dat geldt met name voor de volgende groepen en situaties (4):

 • Bij mensen met stollingsproblemen kan een onzorgvuldig gebruik van vitamine E-supplementen tot ernstige bloedingen leiden.
 • Een onjuist gebruik van het supplement zou een paradoxaal ‘pro-oxidant’ effect kunnen hebben, waardoor de kans op ernstige ziekten bij sommige mensen toeneemt, zoals bijvoorbeeld bij rokers.
 • Als je chronisch medicatie gebruikt zoals cholesterolgeneesmiddelen, anticoagulantia of medicijnen om kanker te behandelen, kunnen vitamine E-supplementen op een gevaarlijke manier voor een vervelende wisselwerking zorgen.

We raden aan om altijd eerst met je huisarts te overleggen of vitamine E-supplementen de meest geschikte optie voor je zijn. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse dosis niet, tenzij een dokter anders voorschrijft. Vermijd ook het gebruik van andere producten die vitamine E bevatten als je al supplementen van de antioxidant gebruikt.

meisje fruit kopen

Wat is een betere manier om aan je nieuwe vitamine E-dieet te beginnen dan met een hogere inname van groenten en fruit?
(Bron: Kzenon: 26792563/ 123rf.com)

Ontdek cosmetische producten met vitamine E

Wist je al dat vitamine E een uitstekend ingrediënt is voor crèmes en serums? Door dit molecuul rechtstreeks op je huid aan te brengen, vermijd je een aantal mogelijke bijwerkingen die gepaard gaan met de orale inname van vitamine E. Bovendien is aangetoond dat de voedingsstof de huid zacht en elastisch kan maken.

Als je het combineert met vitamine C, heeft vitamine E ook een fantastische fotoprotectieve werking. Op die manier wordt voorkomen dat de zonnestralen de huid vroegtijdig beschadigen (10). Maar let op! De vitamine vervangt nooit het gebruik van een zonnebrandcrème, het versterkt alleen zijn werking.

Dr. Sheldon MargenHoogleraar volksgezondheid (University of California, Berkeley, VS)
“Vitamine E is een zeer stabiele stof in voedsel die niet gemakkelijk wordt vernietigd door het voedsel te koken of in te vriezen, in tegenstelling tot veel andere voedingsstoffen.”

Samenvatting

Vitamine E is essentieel voor je welzijn. Het is een verzameling verbindingen met antioxiderende eigenschappen die bekend staan ​​als tocoferolen en tocotriënolen. Deze stoffen spelen een zeer belangrijke rol voor je gezondheid en maken onderdeel uit van verschillende metabolische processen in je lichaam. Een dieet dat rijk is aan groenten, noten en plantaardige oliën helpt om alle voordelen van de vitamine te benutten en zo je afweer sterk te houden en cellen te beschermen.

Om vitamine E door je lichaam op te laten nemen, moet je het samen met gezonde vetten en vitamine B en C innemen. Vitamine E is bestand tegen hitte en bevriezing. Door de voedingsmiddelen te frituren kan het gehalte aan antioxidanten echter afnemen. In dit artikel ontdek je in welke voedingsmiddelen de meeste vitamine E zit.

Als je dankzij dit artikel de beste voedingsmiddelen met vitamine E hebt ontdekt, laat dan hieronder een reactie achter of deel het met je vrienden en familie op social media. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Baibakova: 61624718/ 123rf.com)

Referenties (12)

1. Rizvi S, Raza ST, Ahmed F, Ahmad A, Abbas S, Mahdi F. The role of Vitamin E in human health and some diseases [Internet]. Vol. 14, Sultan Qaboos University Medical Journal. Sultan Qaboos University; 2014 p. e157.
Bron

2. Leonard PJ, Losowsky MS, Pulvertaft CN. Vitamin-E Deficiency. Vol. 1, British Medical Journal. StatPearls Publishing; 1966. p. 1301–2.
Bron

3. Calleja CA, Cámara M, Daschner Á, Fernández P, Franco CM, Giner R, et al. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española.
Bron

4. Vitamin E – Health Professional Fact Sheet [Internet].
Bron

5. FoodData Central [Internet].
Bron

6. Reboul E. Vitamin E bioavailability: Mechanisms of intestinal absorption in the spotlight [Internet]. Vol. 6, Antioxidants. MDPI AG; 2017
Bron

7. Lee S, Choi Y, Jeong HS, Lee J, Sung J. Effect of different cooking methods on the content of vitamins and true retention in selected vegetables. Food Sci Biotechnol [Internet]. 2018 Apr 1 ;27(2):333–42.
Bron

8. La Fata G, Weber P, Mohajeri MH. Effects of Vitamin E on Cognitive Performance during Ageing and in Alzheimer’s Disease [Internet]. Vol. 6, Nutrients. MDPI AG; 2014 . p. 5453–72.
Bron

9. Rasmussen HM, Johnson EJ. Nutrients for the aging eye. Clin Interv Aging [Internet]. 2013 [cited 2020 Jul 15];8:741–8
Bron

10. Darr D, Dunston S, Faust H, Pinnell S. Effectiveness of Antioxidants (Vitamin C and E) With and Without Sunscreens as Topical Photoprotectants. Acta Derm Venereol [Internet]. 1996 ;76(4):264–8.
Bron

11. Emerit I. Free radicals and aging of the skin. In: Free Radicals and Aging [Internet]. Basel: Birkhäuser Basel; 1992 . p. 328–41
Bron

12. Sharaf A, Gomaa N. Hormonal properties of vitamin E and its synergism with gonadal hormones. Qual Plant Mater Veg [Internet]. 1972 Dec ;22(1):91–8.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wetenschappelijk artikel
Rizvi S, Raza ST, Ahmed F, Ahmad A, Abbas S, Mahdi F. The role of Vitamin E in human health and some diseases [Internet]. Vol. 14, Sultan Qaboos University Medical Journal. Sultan Qaboos University; 2014 p. e157.
Ga naar bron
e-Book
Leonard PJ, Losowsky MS, Pulvertaft CN. Vitamin-E Deficiency. Vol. 1, British Medical Journal. StatPearls Publishing; 1966. p. 1301–2.
Ga naar bron
Informatief artikel
Calleja CA, Cámara M, Daschner Á, Fernández P, Franco CM, Giner R, et al. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española.
Ga naar bron
Officiële website
Vitamin E – Health Professional Fact Sheet [Internet].
Ga naar bron
Officiële website
FoodData Central [Internet].
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Reboul E. Vitamin E bioavailability: Mechanisms of intestinal absorption in the spotlight [Internet]. Vol. 6, Antioxidants. MDPI AG; 2017
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Lee S, Choi Y, Jeong HS, Lee J, Sung J. Effect of different cooking methods on the content of vitamins and true retention in selected vegetables. Food Sci Biotechnol [Internet]. 2018 Apr 1 ;27(2):333–42.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
La Fata G, Weber P, Mohajeri MH. Effects of Vitamin E on Cognitive Performance during Ageing and in Alzheimer’s Disease [Internet]. Vol. 6, Nutrients. MDPI AG; 2014 . p. 5453–72.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Rasmussen HM, Johnson EJ. Nutrients for the aging eye. Clin Interv Aging [Internet]. 2013 [cited 2020 Jul 15];8:741–8
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Darr D, Dunston S, Faust H, Pinnell S. Effectiveness of Antioxidants (Vitamin C and E) With and Without Sunscreens as Topical Photoprotectants. Acta Derm Venereol [Internet]. 1996 ;76(4):264–8.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Emerit I. Free radicals and aging of the skin. In: Free Radicals and Aging [Internet]. Basel: Birkhäuser Basel; 1992 . p. 328–41
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Sharaf A, Gomaa N. Hormonal properties of vitamin E and its synergism with gonadal hormones. Qual Plant Mater Veg [Internet]. 1972 Dec ;22(1):91–8.
Ga naar bron
Recensies