fles teunisbloemolie met verse teunisbloembloemen op de achtergrond
Laatst bijgewerkt: 17-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

28Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

116Verzamelde opmerkingen

Teunisbloemolie wordt al eeuwenlang medicinaal gebruikt. Het wordt verkregen uit een plant die bekend staat als de teunisbloem. Het verlicht menstruatiepijn, kalmeert opvliegers tijdens de overgang en helpt om huidaandoeningen te behandelen. De teunisbloem wordt ook wel nachtbloem, nachtkeers en gele wederik genoemd. In het Engels luistert de plant naar de namen Evening primrose, Evening star en Sundrop. Wat weet je van deze olie? Heb je het ooit gebruikt? De voordelen zullen je verrassen.

Veel van de eigenschappen van de Evening primrose olie hebben wetenschappelijk bewijs, terwijl andere nog verder bestudeerd moeten worden. Bekend is wel dat de olie niet langer een huis-, tuin en keukenmiddeltje is, maar verander is in een therapeutisch element binnen de conventionele geneeskunde, vooral op het gebied van dermatologie.

Belangrijk om te weten

 • Teunisbloemolie wordt verkregen uit de zaden van de teunisbloem. Het zaad van de bloem levert verder nog eiwitten, mineralen en vezels op. Het medicinale belang is echter vooral gericht op de olie zelf, waarvan de samenstelling voornamelijk bestaat uit 2 essentiële omega 6-vetzuren: linolzuur (La) en gamma-linoleenzuur (GLA).
 • Gamma-linoleenzuur (GLA) helpt bij de behandeling van dermatologische aandoeningen, kalmeert menstruatiepijn en vermindert de symptomen van reumatoïde artritis.
 • Teunisbloemolie kan puur of in de vorm van capsules worden ingenomen. De olie heeft een intern en een extern gebruik. Naast de olie via de mond in te nemen, kun je deze bijvoorbeeld ook op een stukje huid smeren en zelfs gebruiken voor het maken van crèmes, shampoos en zeep.

Onze selectie: De beste teunisbloemolie supplementen op de markt

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de effecten van teunisbloemolie. Het belangrijkste doel van het gebruik ervan is om het algemeen welzijn te verhogen. Er bestaan tal van commerciële merken met verschillende capsules en oliën, maar soms laat de kwaliteit ervan te wensen over. Om je te helpen bij je aankoop, hebben we de 5 beste supplementen van teunisbloemolie geselecteerd.

De lekkerste teunisbloemolie voor de verzorging van huid en haar

De hydraterende lichaamsolie van Olivia bestaat uit biologische olijf- en teunisbloemolie en essences van citroen en mandarijn. Het gebruik van deze olie is een echte verwennerij voor je lichaam.

De olie smeert goed uit en laat geen vettige sporen achter. Je kunt de olie ook gebruiken voor je hoofdhuid, door het voor het wassen van je haar op je hoofd te masseren. Het product is rijk aan Omega 6. Ook geschikt voor het geven of ontvangen van heerlijke massages!

De beste organische teunisbloemolie

De VIVACO Bio Oil Teunisbloemolie is 100% organisch. De olie helpt met regeneratie van een verbrande en ontstoken huid en om huidaandoeningen zoals psoriasis en atopisch eczeem helpen te genezen. We zijn helemaal fan! De olie is een wondermiddel dat helpt bij een gezonde en mooie huid.

De koudgeperste olie is geschikt voor alle huidsoorten en dus ook voor de droge en gevoelige huid. Je hebt genoeg aan een paar druppels per keer.

De beste teunisbloemolie in capsulevorm

De teunisbloemcapsules van AOV hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De verpakking bevat 60 capsules, iedere capsule bevat 1000 mg teunisbloemolie. Het product bevat per dagdosering van 1 capsule met 660 mg LA en 81 mg GLA.

Dit product is helaas niet geschikt voor vegetariërs, aangezien het bedekkingslaagje is gemaakt van gelatine. Verder is het product wel vrij van gangbare allergenen. Je kun de capsules het beste tijdens een maaltijd innemen.

De teunisbloemolie met de beste huidverdraagzaamheid

We kennen Kneipp als een zeer gewaardeerd en kwalitatief merk. Ook de teunisbloemolie van Kneipp is een fijn en effectief product. De medicinale olie is de ideale verzorging voor een zeer droge en gevoelige huid. Het kalmeert de geïrriteerde huid, stimuleert de regeneratie en beschermt het tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De ingrediënten werken samen om de huid beter vocht te laten vasthouden en om de huidbarrière terug in balans te krijgen. De toevoeging van amandel- en zonnebloemolie zorgt voor een intensieve hydratatie en optimale huidtolerantie.

Het natuurlijke verzorgingseffect wordt afgerond met een hoge dosis vitamine E. De verpakking bevat 100 ml. De teunisbloemolie van Kneipp bevat plantaardige werkstoffen en bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen en stoffen met een hoog allergeen potentieel. De huidverdraagzaamheid van dit product is bevestigd door dermatologen. De olie is niet geschikt voor inwendig gebruik. De olie ruikt aangenaam en absorbeert gemakkelijk.

De beste teunisbloemolie voor je haar

De koudgeperste teunisbloemolie van Berivita is van nature rijk aan GLA en zeer geschikt voor de verzorging van je huid en haar. Het product voelt fijn aan en smeert heerlijk uit.

Wat ook fijn is, is dat de olie geen parabenen en parfum bevat en bovendien niet op dieren is getest. Breng 2 keer per dag een scheutje olie aan op de iets vochtige huid of haar voor het optimale resultaat.

Shopgids: Wat je moet weten over teunisbloemolie

Teunisbloemolie staat vooral bekend om zijn voordelen voor het bestrijden van de symptomen van het premenstrueel syndroom en de overgang. Ook voor mannen heeft het gebruik van teunisbloemolie echter voordelen. Hoewel het dus een gezonde olie is, is het erg belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden. Waarom? Hieronder vind je het antwoord op deze en andere vaak gestelde vragen.

beautiful young woman outdoor enjoy nature

Teunisbloemolie is een uitstekend hulpmiddel om ons welzijn te vergroten.
(Bron: Subbotina: 20934468/ 123rf.com)

Wat is teunisbloemolie precies?

Teunisbloemolie is een plantaardige olie die wordt verkregen uit het zaad van de plant Oenothera biennis L., in de volksmond beter bekend als teunisbloem of Evening Primrose. Het zaad bevat tussen de 15% en 20% aan vetten, waaronder Omega 6 linolzuur en gamma-linoleenzuur (GLA). Door een druktechniek wordt de teunisbloemolie uit het zaad gehaald.

Idealiter wordt de extractie van de olie gedaan middels een koude druktechniek, om zo de voedingswaarde en medicinale kwaliteit van de plant te behouden. Processen waarbij hoge temperaturen of oplosmiddelen betrokken zijn, hebben een negatief effect op de kwaliteit van de omega 6-vetten en maken dat de olie veel van haar eigenschappen verliest.

Teunisbloemolie in een glaskom op een donkere achtergrond

Teunisbloemolie is een natuurlijk product dat in toenemende mate wordt aanbevolen door gynaecologen en dermatologen om verschillende symptomen mee te behandelen.
(Bron: Madeleinsteinback: 88288875/ 123rf.com)

Wat is gamma-linoleenzuur (GLA)?

Gamma-linoleenzuur (GLA) is een essentieel omega 6-vet voor het menselijk lichaam. Essentieel betekent dat dit vetzuur moet worden verkregen uit het dieet, zoals ook het geval is met de beroemde omega 3. GLA is verantwoordelijk voor de meeste geneeskrachtige voordelen van de teunisbloemolie.

Dit omega 6-vetzuur is essentieel voor de productie van prostaglandinen en leukotriënen, stoffen die actief worden bij processen van ontsteking en pijn. Behalve dat het aanwezig is in teunisbloemolie, wordt GLA ook aangetroffen in borage-, hennep- en zwarte bessen zaad-oliën.

Bloeiende teunisbloembloem in een tuin

De teunisbloem heeft veel geneeskrachtige eigenschappen.
(Bron: Prazis: 57408873/ 123rf.com)

Waarom wordt er ook wel beweerd dat teunisbloemolie de “olie van de vrouw” is?

Evening Primrose olie helpt om veel aandoeningen die verband houden met de gezondheid van vrouwen te verlichten. Je kunt de olie zowel via de mond innemen als op de huid gebruiken. De olie hydrateert de huid, verbetert het uiterlijk en versterkt de structuur van onze nagels en ons haar. Gamma-linoleenzuur (GLA) draagt bij aan:

 • Het verminderen van opvliegers en vaginale droogheid. Het vermindert ook veranderingen in onze stemming en kwetsbaarheid van de huid die optreden tijdens de overgang.
 • Het verminderen van pijn en vochtretentie in verband met het premenstrueel syndroom. Het verzacht verder het ontstaan van mastalgie, oftewel, pijn in de borst.
 • Het voorkomen van osteoporose, een ziekte die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Het bevordert de mineralisatie van botten en vermindert de kans op het ontstaan van botbreuken.
 • Het verminderen van pijn, ontsteking en stijfheid in het geval van reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die resulteert in vernietiging en verlies van de gewrichtsfunctie. Deze aandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, in een verhouding van 2-3 ten opzichte van 1.
 • Het hydrateren van de huid, verhogen van de elasticiteit en verminderen van rimpels. Dankzij de vitamine E, die meestal aan de teunisbloemoliesupplementen wordt toegevoegd, is het mogelijk om de huid tegen veroudering te beschermen. Teunisbloemolie wordt ook voor massages gebruikt. Het verbetert het uiterlijk van striae.

Vrouw die warm waterfles gebruikt

Teunisbloemolie is uitstekend geschikt voor het verlichten van buikpijn.
(Bron: Grinvalds: 1000801078/ 123rf.com)

Waarom is teunisbloemolie gunstig voor het verlichten van de symptomen van pms?

De GLA in de teunisbloemolie bevordert de aanmaak van prostaglandinen E1. Dit zijn ‘mini-hormonen’ met een krachtige ontstekingsremmende activiteit. Het gebruik van een teunisbloemsupplement kan vrouwen met matig tot ernstig premenstrueel syndroom (PMS) helpen om de pijn te verminderen, vooral in het geval van borstpijn (mastalgie), zwelling en vochtretentie.

Hoewel teunisbloemsupplementen de cyclische mastalgia dus kalmeren, zijn ze niet geschikt om cysten in de borst te verminderen of te verwijderen. Om de symptomen van het premenstrueel syndroom met teunisbloemcapsules of -olie te behandelen, moeten deze tijdens de laatste 2 weken van de menstruele cyclus (vanaf dag 15) worden ingenomen.

Dr. Moreno EsterGespecialiseerd Gyneacoloog
“Een van de sleutels om het premenstrueel syndroom te verbeteren is het gebruik van teunisbloemolie, omdat het rijk is aan gamma-linoleenzuur. Dit verhoogt de productie van prostaglandine E1, een stof met anti-inflammatoire effecten. Het vermindert het opgeblazen gevoel, de pijn in de borsten en misselijkheid.”

Welke andere voordelen bieden teunisbloemsupplementen?

Evening Primrose olie kan worden gebruikt voor esthetische doeleinden om bijvoorbeeld de droge en rijpe huid te hydrateren. Je kunt de olie ook voor massages gebruiken om de structuur van de huid na de zwangerschap te herstellen. Naast de bovengenoemde voordelen worden teunisbloemsupplementen gebruikt voor de behandeling van:

 • Eczeem: Eczeem is een jeukende huiduitslag. Over het algemeen worden eczeemgevallen gekenmerkt door uitdroging en jeuk aan de huid, schilferen en huiduitslag. Het supplement vermindert de jeuk en droogheid aanzienlijk.
 • Atopische dermatitis: Dit is een veel voorkomende kinderziekte die optreedt bij eczeem. Het wordt gekenmerkt door ontsteking, roodheid en een jeukende huid. Het gebruik van een teunisbloemsupplement maakt het mogelijk om de dosis antihistaminica te verminderen en zo de symptomen onder controle te houden.
 • Diabetische neuropathie: Diabetes kan schade aan de zenuwen veroorzaken en zo de overdracht van zenuwimpulsen beïnvloeden en leiden tot gevoelloosheid, pijn en zwakte, vooral in de voeten en benen. De GLA van Evening Primrose olie vermindert deze symptomen.
 • Ziekte van Raynaud: Bij de ziekte van Raynaud zijn vingers en/of tenen niet goed doorbloed. Dat maakt ze extreem gevoelig voor kou. De inname van de olie en het gebruik ervan bij massages verlichten de pijn en het gevoel van gevoelloosheid.
 • Overig: Teunisbloemolie kan nuttig zijn in gevallen van acne, sclerodermie, ADHD, astma, colitis ulcerosa, goedaardige prostaatvergroting en prostaatkanker.

Op welk moment van de dag moet je teunisbloemolie supplementen innemen?

Er is geen vaste tijd om de teunisbloemcapsules of -olie in te nemen. Het is echter aan te raden om de capsules samen met maaltijden in te nemen, want als ze niet samen met voedsel worden geconsumeerd, kunnen ze een enigszins bittere smaak in de mond achterlaten. De olie kan op een lege maag worden ingenomen, puur of gemengd met bijvoorbeeld een glas sinaasappelsap.

Een fles teunisbloemolie met verse teunisbloem flo

Teunisbloemolie staat ook wel bekend als een “vrouwenolie” vanwege de grote voordelen voor het vrouwelijk lichaam.
(Bron: Madeleinesteinbach: 111028379/ 123rf.com)

Wat is de aanbevolen dagelijkse dosis voor teunisbloemcapsules en -olie?

De aanbevolen dosering voor Evening-primrose capsules kan sterk variëren, afhankelijk van de concentratie van het desbetreffende merk. Over het algemeen is de aanbeveling van de fabrikanten meestal om 1 tot 3 capsules per dag in te nemen. De aanbevolen hoeveelheid olie is een halve tot 1 theelepel per dag.

Voor het verminderen van cyclische mastalgia wordt het aanbevolen om dagelijks 1 theelepel olie te nemen, terwijl het in gevallen van diabetische neuropathie wordt aanbevolen om 1,5 theelepel per dag te consumeren. Hoe dan ook, als de teunisbloemolie als een aanvulling op een farmacologische behandeling wordt gebruikt, raden we aan om ten alle tijde een arts te raadplegen, voorafgaand aan gebruik.

Wanneer zie je het effect van het innemen van teunisbloemolie?

Dit kan erg verschillen, maar normaal ligt dit moment tussen de 15 dagen tot 6 maanden na het starten met het supplement. Het hangt af van de dosis en hoe je lichaam hierop reageert. Vrouwen in de overgang die teunisbloemolie gebruiken om de symptomen van deze fase te verlichten, merken het effect meestal na een maand. Daarentegen kan het bij reumatoïde artritis tot 6 maanden duren om een significante verbetering te merken.

Waarom is het belangrijk om de aanbevolen dosis teunisbloemsupplementen niet te overschrijden?

Er is een bepaalde verhouding tussen omega 3 en omega 6-vetten die moet worden gehandhaafd om onze cardiovasculaire gezondheid te beschermen. Idealiter zou de omega 3 en omega 6-verhouding 5:1 moeten zijn. Dat wil zeggen, dat we 5 keer meer omega 3 (chia, vis, noten) moeten consumeren dan omega 6 (teunisbloem, hennep, maïs, zonnebloem, soja).

Weet je wat de omega 3 en omega 6-verhouding is bij het grootste gedeelte van onze bevolking? Van 1:25 tot 1:50. Met andere woorden, we consumeren veel meer omega 6 dan omega 3. Dit produceert een pro-inflammatoir effect dat gunstig is voor de ontwikkeling van hartziekten en atherosclerose, een ziekteproces dat leidt tot vernauwing en verharding van de slagaders.

Vervangen de vetten van teunisbloemolie de vetten die door levertraan worden geleverd?

Nee, levertraan bevat meestal omega 3 vetten, terwijl teunisbloemolie vooral omega 6-vetten bevat. Zowel omega 3 als omega 6 zijn essentieel voor het menselijk lichaam en moeten worden verkregen via voedsel of supplementen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken.

In termen van zijn functies, is omega 3 vooral gunstig voor het hart en voor het verminderen van cholesterol in het bloed. De gamma-linoleenzuur (GLA) uit omega 6 heeft een krachtige ontstekingsremmende werking. De 2 supplementen delen enkele gezondheidsvoordelen, terwijl andere juist weer heel verschillend zijn:

Als ik Moet ik innemen
Hartaandoeningen wil voorkomen en mijn hart wil sterken Levertraan
Mijn zicht wil verbeteren en oogziekten wil voorkomen Levertraan
Reumatoïde artritis en andere gewrichtsaandoeningen als artritis, osteoartritis wil behandelen Teunisbloemolie of levertraan
Het uiterlijk van mijn huid wil verbeteren Teunisbloemolie (dit is effectiever, hoewel levertraan ook de huid beschermt)
Borstpijn (mastalgia) en andere ongemakken van het premenstrueel syndroom wil verminderen Teunisbloemolie
Het cholesterolgehalte in mijn bloed wil verlagen Levertraan
De symptomen van de overgang wil verzachten Teunisbloemolie
Eczeem, droogheid en schilferen van mijn huid wil verlichten Teunisbloemolie
Osteoporose wil voorkomen Teunisbloemolie of levertraan

Bestaan er contra-indicaties bij het gebruik van teunisbloemolie?

Teunisbloemolie is een supplement dat over het algemeen veilig is voor onze gezondheid. In overmatige hoeveelheden kun je er wel diarree, winderigheid of zwelling van de buik van krijgen. Iedereen die onder medische behandeling staat of die chronische medicatie neemt, moet zijn arts raadplegen voordat hij met het gebruik van deze supplementen begint.

Vaak wordt teunisbloemolie gebruikt als een aanvulling op de farmacologische behandeling van een ziekte. In dergelijke situaties zal het de arts zijn die beslist in welke dosis dit product moet worden ingenomen. Het wordt niet aanbevolen om capsules of teunisbloemolie te nemen onder de volgende omstandigheden:

 • Bij zwangerschap en het geven van borstvoeding.
 • Door kinderen (als er geen sprake is van supervisie door een kinderarts).
 • Door mensen die anticoagulantia, heparines of antiplateletten nemen (warfarine, aspirine, clopidrogel).
 • Door epileptische patiënten die worden behandeld met fenothiazines.
 • Door mensen die anticonvulsiva gebruiken.
 • Door mensen die op het punt staan om te worden geopereerd onder anesthesie. Zij dienen de inname van de teunisbloemoliesupplementen ten minste 2 weken vóór de chirurgische ingreep te staken.

Wat doet teunisbloemolie voor de huid?

Teunisbloemolie kan op de huid worden gebruikt om deze te hydrateren, het uiterlijk van striae te verbeteren en een droge huid te bestrijden. Al deze voordelen worden ook verkregen als het supplement via de mond wordt ingenomen. Gamma-linoleenzuur vermindert bovendien ontstekingen. Dat maakt dat teunisbloemolie veel wordt gebruikt in gevallen van eczeem en dermatitis.

Professor Josep Allué CreusTitelhouder binnen de Plantenfysiologie aan de Faculteit Biowetenschappen van de Universitat de Barcelona
“Teunisbloemolie helpt om de huid te herstellen en te hydrateren en vermindert jeuk.”

Wat voor soort teunisbloemsupplementen zijn er?

Er zijn 2 verschillende soorten teunisbloemsupplementen: capsules en olie. De capsules bevatten teunisbloemolie. Het voordeel is dat de capsules gemakkelijk te bewaren zijn, een neutrale smaak hebben en overal mee naar toe te nemen zijn. De meerderheid van de teunisbloemcapsules bevatten vitamine E.

De olie kan puur worden ingenomen of worden gemengd met andere vloeistoffen. De smaak kan meer of minder intens zijn, afhankelijk van de productie- en opslagomstandigheden. De voedingssamenstellingen van de olie en de capsules zijn vrijwel hetzelfde: linolzuur, gamma-linoleenzuur (GLA), Omega 3 en Omega 6-vetten en vitamine E.

Teunisbloemolie Teunisbloemcapsules
Smaak Varieert. Van heel zacht tot intens bitter. Als het supplement slecht ruikt, is het mogelijk dat de olie niet meer goed is. Zacht, neutraal
Dosis Het wordt meestal aangeraden om een theelepel per dag te drinken (2 tot 3 gram) 1 tot 3 capsules per dag
Opslag Eenmaal geopend, moet het product in de koelkast worden bewaard Je moet de capsules in de fles bewaren waar ze verpakt zijn. Als ze in een blister worden gepresenteerd, moeten ze op een donkere, koele en droge plaats worden bewaard.
Gamma-linoleenzuur (GLA) Van 9% tot 10% 100%

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu je alle voordelen kent die de teunisbloesemsupplementen bieden en je weet hoe je ze op de juiste manier kunt gebruiken, willen we je alleen nog op de belangrijkste aankoopcriteria wijzen. Aan de hand van deze criteria kun je beoordelen welk supplement het beste bij je past. Op het etiket van de oliën en capsules vind je zeer specifieke informatie om een uiteindelijke beslissing te nemen.

Smaak

De smaak van teunisbloesemolie kan variëren van een zachte, bijna neutrale smaak tot een intense en bittere smaak. Sommige fabrikanten voegen andere smaakjes toe om de smaak van de olie te verbeteren. Teunisbloemolie combineert goed met citroensap of limonade. Citrusvitamine C versterkt het effect van de GLA. De capsules hebben over het algemeen een zeer neutrale smaak.

Prestatie

Over het algemeen biedt een verpakking een voorraad capsules voor ongeveer 4 tot 5 maanden, terwijl flesjes olie met zo’n 150 – 200 milliliter meestal ongeveer 2 maanden meegaan. Bovendien zijn de capsules vaak goedkoper dan de oliën en zijn ze dus de beste optie als je niet veel geld wilt uitgeven.

Opslag

Teunisbloesemcapsules zijn gemakkelijk op te bergen. De meeste fabrikanten verpakken de capsules in plastic potjes met deksels, die geen licht doorlaten en het contact met de lucht minimaliseren. De oliën daarentegen moet je als het flesje eenmaal is geopend in de koelkast bewaren, om te voorkomen dat de kwaliteit van de vloeistof afneemt.

Allergenen en aanwezigheid van gluten

Het is gebruikelijk dat het etiket van het supplement een waarschuwing bevat als het product sporen van allergenen (noten, soja of pinda’s) kan bevatten. Echter, als je allergisch bent, raden we je aan om altijd zelf nog even de afwezigheid van deze allergenen in de lijst met ingrediënten te controleren.

Als je coeliakie hebt, raden we je aan om te zoeken naar een glutenvrij supplement.

Toevoeging van vitamine E

Het merendeel van de Evening-primrose capsules bevat vitamine E, een toevoeging die de antioxidantkracht van het supplement versterkt. Bovendien zorgt vitamine E ervoor dat het supplement zijn organoleptische kenmerken (smaak, aroma, kleur) langer behoudt. Als je teunisbloemcapsules gebruikt om je huid te verbeteren, raden we je aan om te kiezen voor een supplement dat extra veel vitamine E bevat.

Samenvatting

Teunisbloemolie is een natuurlijk product dat in toenemende mate door gynaecologen en dermatologen wordt aanbevolen om verschillende symptomen mee te behandelen en om zo ons algemeen welzijn te vergroten. Teunisbloemsupplementen zijn betaalbaar, effectief en veilig om te gebruiken. Het wordt afgeraden om meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in te nemen. Tevens willen we benadrukken dat teunisbloemolie niet de nodige inname van omega 3 van levertraan en andere supplementen vervangt.

Afgezien van hoe aantrekkelijk de presentatie van een supplement ook mag zijn, staat de echt belangrijke informatie op de achterkant van het pakket. Daar vind je de voedingsbijdrage, ingrediënten, aanwezigheid van allergenen en aanbevelingen van de fabrikant. Lees het etiket goed door voordat je een supplement koopt. Wacht verder niet langer, om je fit en gezond te voelen, kies je voor teunisbloemolie!

Vond je ons artikel interessant? Vergeet dan niet om hieronder je reactie achter te laten of deel het met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welk supplement het beste bij hun past.

(Bron van de header afbeelding: Madeleinsteinbach: 96030306/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies