supplement shaker
Laatst bijgewerkt: 19-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Als je op een efficiënte manier wilt trainen om gewicht te verliezen, als sport, voor je plezier of voor je gezondheid, is het noodzakelijk om je goed te voeden en te hydrateren. Daarom zijn shakebekers onmisbaar geworden bij het verbeteren van fysieke prestaties. Had je nog nooit gehoord van deze fitnessaccessoires? We zullen je laten zien hoe het gebruik van een shakebeker een wereld van verschil kan maken.

Het maakt niet uit of je net begint of dat je al een professionele atleet bent. Hydratatie en voeding zijn essentieel voor je gezondheid. In een shakebeker of eiwitshaker kun je eiwitten, water, melk of andere vloeistoffen opslaan voor je sportroutine. Natuurlijk zijn er veel soorten en materialen, en soms is het kiezen niet eenvoudig. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Belangrijk om te weten

 • Een goede shakebeker kan een belangrijk hulpmiddel zijn zodat je voor, tijdens en na je training altijd goed gevoed en gehydrateerd bent.
 • Er zijn shakebekers of eiwitshakers van verschillende materialen, zoals van kunststof, roestvrij staal of zelfs van glas. Omdat de meest voorkomende van plastic zijn, moet je erop letten dat ze vrij zijn van giftige stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn, met name BPA (bisfenol A).
 • Tegenwoordig zijn er shakers met allerlei accessoires te koop, zoals trechters, zeven, mengballen en maataanduidingen. Daarom kun je de combinatie kiezen die het beste bij je past.

Onze selectie: De beste shakebekers op de markt

Met ons team hebben we een selectie van de 5 beste shakebekers voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte shakebeker een stuk eenvoudiger.

Tidigare Rekommendationer

De meest populaire shakebeker wereldwijd

De originele BlenderBottle is een van de allerbeste shakebekers ter wereld. De sportmixer is vrij van bisfenol A en ftalaten. Door de unieke stalen bol van chirurgisch staal mixt de vloeistof snel en zonder klonten de inhoud in deze kwaliteits bidon. Het systeem werkt krachtig genoeg om ook dikke ingrediënten te mixen.

Hoewel de maataanduiding aan de buitenkant van de BlenderBottle Sportmixer om esthetische en technische redenen stopt bij 760 ml, is de totale inhoud tot de bovenrand daadwerkelijk 820 ml. Met de draaglus kun je de sportmixer eenvoudig ophangen aan je sporttas of rugzak. De shaker lekt niet, heeft een comfortabele greep en is in vele kleuren verkrijgbaar, en ook in een kleinere afmeting van 590 ml.

De beste shakebeker met zeef

Met de Tunturi Protein Shaker bereid je eenvoudig een eiwitshake voor je training. De shakebeker is gemaakt van robuust plastic en heeft een ingebouwde zeef om klontjes te voorkomen. De inhoud bedraagt 700 ml. Het plastic is doorzichtig. Dat is handig, omdat je zo kunt zien of de shake gereed is.

Dankzij de afsluitbare dop is de fles eenvoudig mee te nemen. De beker is stevig, lekt niet en kan gewassen worden in de vaatwasser. Ook geschikt voor de magnetron!

De beste shakebeker met een verdeelbal en 2 opbergboxjes


AffiliateLink


Shakebeker Deluxe

Tijdelijk niet leverbaar

De Shakebeker Deluxe komt met een verdeelbal en 2 opbergboxjes die je onder aan de fles kan draaien. Door de verdeelbal krijg je geen klontjes van poeder in je shake maar wordt dit keurig verdeeld.

Het product voldoet aan de verwachting en doet precies wat je mag verwachten van een shakebeker in deze prijscategorie. De fles is groot genoeg. De Shakebeker Deluxe mag in de vaatwasser, liefst niet op de hoogste stand.

De ideale shakebeker voor fitboys en -girls

De stoere Shakebeker Smart Black bevat een handig bewaarcompartiment, zodat je je shakes overal gemakkelijk mee naar kunt nemen. De shakebeker is verkrijgbaar in een stoere donkere kleur. De kleur zwart is tegenwoordig erg trendy in sportscholen en fitnesscentra. Het is simpel en stoer tegelijkertijd.

De shaker heeft verder een comfortabele drinkmond, is vaatwasserbestendig en sluit perfect af. Dit is de ideale metgezel voor alle fitboys en -girls!

De meest lekvrije shakebeker

In samenwerking met Smartshake presenteert XXL Nutrition de nieuwe Premium Shaker. Een duurzame, ijzersterke shaker die 100% lekvrij is. Dankzij het geavanceerde ontwerp van deze beker heb je nooit meer last van lekkage en klontjes.

In slechts een paar tellen vorm je het poeder en de vloeistof tot een heerlijke gladde en egale massa. De XXL Premium Shaker is ook nog eens volledig gefabriceerd uit hoogwaardig recyclebaar plastic. Wij zijn fan!

Shopgids: Alles wat je moet weten over shakebekers

Het is van groot belang dat je voordat je een shakebeker koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Het bodybuildermeisje ontspant na uitputtende opleiding

Je moet er op letten dat de plastic shakers die je koopt BPA-vrij zijn.
(Bron: Golubovy: 54302299/ 123rf.com)

Wat is een shakebeker precies?

Een shaker, shakebeker of eiwitshaker is een beker, meestal gemaakt van plastic, die ontworpen is om gemakkelijk voedingssupplementen te mengen met water of melk. Het doel ervan is om een supplement dat voedend en hydraterend is te bereiden, zodat je het kunt gebruiken tijdens het trainen of sporten. Daarom zijn shakebekers over het algemeen praktisch, comfortabel en gemakkelijk mee te nemen.

Shakers hebben de vorm van een hoge beker of fles, waarin de vloeistof wordt opgeslagen. De meeste shakebekers beschikken vaak over één of meer aparte extra bakjes voor voedingssupplementen. De nieuwste modellen bevatten ook accessoires zoals filters, trechters of mengballen voor een gladde, shake, zonder klonten.

Het is van belang dat de beker die je koopt goed sluit.

Hoe gebruik je een shakebeker?

Shakers zijn meestal ontworpen met 2 onderdelen: de hoofdbeker is voor vloeistoffen en de extra bakjes zijn voor voedingssupplementen, zoals eiwitten of poeders. Het idee is om alles samen te mengen om een shake te bereiden. De stappen om dit op de juiste manier te doen zijn:

 • Giet er de vloeistof in die je gaat drinken. Dit is meestal water, maar voor een eiwitshake is melk aan te bevelen, omdat het de opname vergemakkelijkt.
 • Voeg het voedingssupplement toe dat je wilt gebruiken.
 • Gebruik, indien aanwezig, de mengbal, de zeef of het filter om eventuele klontjes in de shake te verwijderen.
 • Sluit de beker goed af om lekkages te voorkomen en schud gedurende enkele seconden.

Shakebekers zijn meestal voorzien van inhoudsmeters aan de zijkanten om de verhoudingen van vloeistoffen en supplementen te berekenen. Het is raadzaam om de etiketten van elk product zorgvuldig te lezen om te weten welke verhoudingen geschikt zijn voor consumptie. Als je twijfels hebt, is het beter om een specialist te raadplegen, zodat je je gezondheid niet in gevaar brengt.

Waarom heb ik een shakebeker nodig bij fitness trainingen?

Shakers met eiwit- of fruitshakes zijn essentieel omdat ze ons voorzien van de energie en voedingsstoffen die we tijdens het sporten verliezen. Ze helpen ons ook om gehydrateerd te blijven en te voorkomen dat we bezwijken of flauwvallen. Aan de andere kant helpen deze eiwitten om spierweefsel op te bouwen tijdens het trainen in de sportschool of tijdens het hardlopen.

Jaap SeidellHoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam
“Het is het beste om voldoende eiwitten via normaal voedsel binnen te krijgen. Dit geldt ook voor sporters. Een eiwitshake kan dienen als aanvulling, tussendoortje of extra. Gebruik ze niet als maaltijd vervanger.”

Welke ingrediënten of supplementen kunnen worden gemengd in een shakebeker?

De vloeistof die we meestal in een shaker gebruiken is water, omdat dit het beste met de meeste ingrediënten gecombineerd kan worden. Op de tweede plaats komt melk, die vooral bij eiwitsupplementen erg handig is, omdat het de absorptie ervan bevordert. Meestal vult de vloeistof de capaciteit van de shakebeker volledig.

Wat voedingssupplementen betreft, is het het meest gebruikelijk om water of melk te mengen met eiwitten, die in capsules of poeder verkrijgbaar zijn. Er worden ook vaak vruchten, creatinecapsules, noten, pindakaas, kaneel of yoghurt aan toegevoegd. Als het geen natuurlijke producten zijn, is het beter om een specialist te raadplegen om te weten welke verhoudingen geschikt zijn voor gebruik.

Weiproteïnepoeder in lepel met vitaminen en plastic schudbeker op houten achtergrond

Shakebekers zijn meestal voorzien van inhoudsmeters aan de zijkanten om de verhoudingen van vloeistoffen en supplementen te berekenen.
(Bron: Lecic: 38674579/ 123rf.com)

Kunnen de shakebekers gezondheidsrisico’s met zich meebrengen?

Sommige plastic shakers bevatten vroeger bisfenol A, beter bekend onder de afkorting BPA. Deze stof bleek zeer giftig te zijn voor het lichaam omdat het kankerverwekkend is. Het is daarom belangrijk om er op te letten dat we bekers kopen die duidelijk aangeven dat ze BPA-vrij zijn en geen andere schadelijke chemische stoffen bevatten, zoals ftalaat.

Naast deze voorzorgsmaatregel hebben shakers geen enkel probleem, zolang je ze maar goed schoonmaakt na elk gebruik. Er moet aandacht worden besteed aan de voedingssupplementen die je wilt mengen, omdat om gezondheidsredenen sommige ingrediënten niet goed verdragen kunnen worden. Een voorbeeld is de band tussen eiwitten en de nier.

Astrid PostmaVoedingsdeskundige van het Voedingscentrum
“Doe je aan krachtsport en is het echt je doel om spiermassa op te bouwen, dan heb je meer eiwitten nodig: misschien wel anderhalf tot twee gram per kilogram lichaamsgewicht. Dus stel je weegt zeventig kilo, dan heb je dus maximaal 140 gram eiwit nodig.”

Hoe maak je de shaker schoon zodat hij niet onaangenaam gaat ruiken?

Omdat we de shakebeker bij het sporten gebruiken en de shakes altijd restanten achterlaten, is het normaal dat de bekers vuil worden en nare luchtjes achterlaten. De beste manier om dit te verhelpen is om niet te lang te wachten: Nadat we de volledige inhoud van de beker op hebben, moet je de shaker onmiddellijk wassen om de restanten van de bodem en zijkanten van de beker te verwijderen.

Als je niet thuis bent en geen afwasmiddel bij de hand hebt, kun je ook een beetje water in de shaker te doen. Schud het dan even door elkaar om zoveel mogelijk restanten te verwijderen. Hiermee kun je het thuis makkelijker afwassen. Als het materiaal van de shaker er geschikt voor is, kan het ook in de vaatwasser worden afgewassen.

Astrid Postma-Smeets Voedingsdeskundige van het Voedingscentrum
“Ze zijn niet snel schadelijk – dan ga ik even uit van de shakes die in Nederland verkocht worden en door de Nederlandse regels getoetst worden. Op zich is het niet gevaarlijk, je kunt ook niet te veel eiwitten binnenkrijgen. Je lichaam verbrandt ze of slaat ze op als vet. Dat kan wel een nadeel zijn.”

Wat is het beste materiaal van een shakebeker?

Kunststof shakebekers zijn het meest gangbaar op de markt, hoewel ze ook van roestvrij staal te vinden zijn. Wat het eerste betreft, is het belangrijk om het verschil te noteren tussen het gewone plastic, van mindere kwaliteit, en het versterkte plastic, dat grotere voordelen biedt, zoals te zien is in de onderstaande tabel.

Voordelen Nadelen
Gewoon plastic Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen. Kunnen BPA of andere schadelijke stoffen bevatten.

Ze zijn meestal niet biologisch afbreekbaar.

Na een tijdje kunnen ze gaan stinken.

BPA-vrij plastic Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen.
Bevatten geen schadelijke stoffen.

Bestendig.

Geven geen luchtjes af.

Ze zijn meestal niet biologisch afbreekbaar.
Roestvrij staal Ze zijn zeer bestendig.

Behouden de shake warm of koud.

BPA-vrij.

Behoorlijk zwaar.

Meestal niet eenvoudig vast te pakken.

Wat zijn de voordelen om supplementen- shakers te gebruiken tijdens het sporten?

Shakebekers met eiwitshakes hebben de grootste voordelen als je je sportprestaties wilt verbeteren. Dit zijn er een aantal van:

 • Ze bieden veel essentiële aminozuren die nodig zijn om het spierweefsel in stand te houden en te herstellen.
 • Stimuleren de spiereiwitsynthese na fysieke activiteit.
 • Voor duurtraining helpen ze de spiermassa te verminderen.
 • Ze zorgen voor een extra energiebron, die het herstel van de spieren bevordert.
 • Ze zorgen ervoor dat atleten een goede stikstofbalans kunnen behouden, wat ook het herstel van de spieren ten goede komt.

Op welk moment van de training is het raadzaam om een eiwitshaker te gebruiken?

Het is handig om te weten wat de effecten zijn van de eiwitshakers, op het moment van de training waarop we ze gebruiken. Shakes zijn nuttig bij elke vorm van lichamelijke activiteit, zoals blijkt uit onderstaande tabel:

Moment van inname Effecten
Vóór de training Zorgt voor een intensere en energetische activiteit.
Tijdens de training Zorgt voor meer spierweefsel, minder vetophoping en minder spierpijn na afloop van de training.
Na de training Helpt bij spierregeneratie en herstellen van de energie.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een shakebeker om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de shaker te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de shakebeker die je nodig hebt:

Sluitingssysteem

Lekkages zijn erg vervelend en natuurlijk heel lastig. Niemand vindt het leuk om te gaan trainen en bij het openen van je tas de hele shake over je kleren gemorst aan te treffen. Het is belangrijk dat de shakebeker die je koopt goed sluit. Hiervoor moet je bekijken hoe efficiënt het systeem van de dop of stop is.

man bodybuilder moe in de sportschool houd shaker met sportieve voeding - eiwit van shaker, verticale foto

Shakes zijn nuttig bij elke vorm van lichaamsbeweging.
(Bron: Aleksey Mnogosmyslov: 48713474/ 123rf.com)

Bestendigheid en materiaal

Hoewel de meeste shakebekers van kunststof zijn, zijn er verschillende graden van bestendigheid. We moeten er rekening mee houden dat er een soort versterkt kunststof bestaat dat veel resistenter is dan het soort plastic dat normaal gesproken voor wegwerpflessen wordt gebruikt. Houd er rekening mee dat je de shaker veel gebruikt om te trainen en te bewegen, dus ze moeten wel tegen een stootje kunnen.

Extra vakjes

De meest elementaire Shakers bestaan alleen uit een ruimte voor de vloeistof, deze lijken op de gewonen flessen. Om echt een verschil te maken, is het handiger dat je een model koopt met extra vakjes voor eiwitten, capsules, fruit of andere supplementen die er een voedzamere, hydraterendere mix van maken.

Mengmechanisme

Vanzelfsprekend kan een shaker zijn voornaamste functie niet missen: het goed mengen van de gebruikte ingrediënten. Een goed mechanisme maakt het verschil tussen een lekkere gladde shake en een shake vol klontjes. In die zin geven de bijbehorende accessoires van sommige shakebekers, zoals de mengbal, een zeer belangrijke toegevoegde waarde aan de shaker.

man maakt een eiwitcocktail na een training

Een goede shaker moet gemakkelijk verwijderbare onderdelen hebben, zodat alle hoekjes gemakkelijk gereinigd kunnen worden.
(Bron: Alexander Alexeev: 55153187/ 123rf.com)

BPA-vrij

Zoals al eerder gezegd, moeten we ervoor zorgen dat alle plastic shakers die we kopen BPA-vrij zijn. Het is volledig bewezen dat deze stof giftig is voor het lichaam en kanker kan veroorzaken. Hoewel er bijna geen producten met deze stoffen op de Nederlandse markt meer zijn, is het beter om te kijken of er op de verpakking duidelijk vermeld staat dat de beker BPA-vrij is.

Inhoud

De inhoud is een noodzakelijk criterium bij de aankoop van een shakebeker. Op de markt varieert de capaciteit van shakers gewoonlijk tussen 400 en 500 ml. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende voedingsmiddelen die je in je beker wilt mengen. Als je bijvoorbeeld alleen water en sappen wilt mengen, is een kleinere inhoud voldoende. Als je echter Whey-eiwit, fruit, water en melk wilt mengen, kun je beter een grotere kiezen.

Let op, als de inhoud van de shakebeker groter is dan 700 ml, kan het gebruik ervan minder praktisch zijn. Als je de shaker wilt meenemen naar de sportschool en je het mengsel gemakkelijk wilt mixen, is de beste optie een 400 ml beker.

Weiproteïnepoeder met schok en plastic schudbeker op houten achtergrond

Shakebekers van kunststof zijn het meest gangbaar op de markt, hoewel ze ook van roestvrij staal te vinden zijn.
(Bron: Serezniy: 38051657/ 123rf.com)

Reiniging

Hoewel het misschien een kleinigheid lijkt, moet een goede shakebeker gemakkelijk verwijderbare onderdelen hebben zodat alle hoekjes en gaatjes van de beker gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Besteed daarom aandacht aan de vorm en de materialen voordat je een shaker koopt. Als er bijstaat dat de beker vaatwasmachinebestendig is, is dat een pluspunt dat het overwegen waard is.

Samenvatting

Niet alle shakebekers zijn geschikt om ons goed te voeden en te hydrateren tijdens het sporten of trainen. Als je wilt dat ze je beste fitnessaccessoire worden, moet je aandacht besteden aan het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de vakjes die ze bevatten en de bijbehorende accessoires. Alleen een goed uitgeruste shaker kan je nutritionele voordelen bieden.

Wat de eiwitshakes of andere supplementen die je wilt maken betreft, is het belangrijk om je goed te informeren over de verhoudingen. We moeten er ook voor zorgen dat het kunststof BPA-vrij is. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je ervaring vóór, tijdens en na de training totaal anders zal zijn.

Vond je ons artikel over shakebekers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte shaker kunnen vinden!

(Bron van de header afbeelding: Maksym Yemelyanov: 64134032/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies