Hoe werken we? - SUPPLEMENTGUIDE Ga direct naar de inhoud

Onderzoeksmethode van Supplementguide.nl

Het doel van de Supplementguide.nl is om een informatieve ruimte te creëren die de consument in staat stelt om het wereldje van de voedingssupplementen op een aangename en eenvoudige manier te benaderen. Hierbij verliezen we de wetenschappelijke zorgvuldigheid niet uit het oog en willen we niet in simplistische misvattingen vervallen. Onze werkvisie wordt in de volgende lijnen samengevat.

Hoe kiezen we
onze producten?

Veiligheid: De veiligheid van de consument is onze topprioriteit. Gevaarlijke of giftige stoffen worden dan ook niet toegelaten in onze gids. We onderzoeken de mogelijke neveneffecten van supplementen die als veilig worden beschouwd en informeren je hoe je ze kan vermijden of minimaliseren.

Dosering: In onze artikelen vind je de meest actuele informatie over de aanbevolen dosering voor elk supplement. Daarnaast vermelden we de maximale aanbevolen dosis voor elk bestanddeel, waardoor ongewenste overdoseringen worden vermeden.

Effectiviteit: Elke dag worden honderden verschillende supplementen op de markt gebracht. Veel van deze producten zijn niet effectief. Om deze reden hebben we besloten om alleen die producten in onze website op te nemen die ten minste één wetenschappelijk kwaliteitsartikel hebben dat hun potentieel als voedingssupplement garandeert.

Welke bronnen
gebruiken we?

Kwaliteitsreferenties: We baseren onze aanbevelingen op klinische studies, systematische reviews en wetenschappelijke artikelen uit medische gidsen en officiële digitale bibliotheken, zoals Pubmed of de Cochrane Library.

Soorten research: Een studie die bij de mens wordt uitgevoerd is niet hetzelfde als een dierproef of een in-vitro test (cellen in een reageerbuis). Onze gids geeft prioriteit aan de resultaten van menselijke studies, omdat deze meer representatief zijn voor de daadwerkelijke kwaliteit van een bepaald supplement.

Een constante vooruitgang: De wereld van de wetenschap is constant in beweging en wij dus ook. Onze artikelen worden aangepast aan nieuwe veranderingen en ontdekkingen over supplementen.

Onze
aanbevelingen

Kwaliteit komt op de eerste plaats: We zullen nooit producten aanbevelen die onjuiste doses gebruiken of ongewenste reacties veroorzaken, ongeacht het prestige of de reputatie van de fabrikant.

Aandacht voor de feedback van de consument: We beoordelen zorgvuldig de reviews van alle supplementen die we aanbevelen en besteden bijzondere aandacht aan de opmerkingen over de effecten van de producten.

Samen ontdekken: Als een supplement of merk nieuw is dan laten we je dat weten. De durvers zullen op deze manier nieuwe producten kunnen ontdekken, terwijl de meer voorzichtige mensen kunnen kiezen voor de meer bekende opties.

Het gaat niet alleen om de samenstelling: We hechten ook waarde aan minder relevante, maar even belangrijke aspecten van suppletie. De verpakking, de snelheid van levering en de klantenservice tellen ook mee in onze gids.

Supplementen voor iedereen: We zoeken en vinden alternatieven voor onze veganistische en vegetarische volgers. Je vindt er ook hypoallergene en coeliakie-vriendelijke opties.

Ons
team

Gekwalificeerd: We zijn een jong, dynamisch en gekwalificeerd team. Onze schrijvers zijn afgestudeerden in de geneeskunde, voeding en andere vakgebieden die nauw verband houden met het thema gezondheid.

Proactief: De teamleden van de Supplementguide.nl zijn nauw verbonden met het onderzoeks-, schrijf- en redactieproces van de artikelen, waardoor elke nieuwe publicatie een menselijke en persoonlijke touch krijgt.

24/7 beschikbaar: Ons team van redacteurs evalueert voortdurend de reacties op de artikelen en reageert zo snel mogelijk op je twijfels en suggest

Hoe selecteren
we onze experts?

Je weet misschien al wel dat we op onze website altijd ons best doen om voorop te lopen. Elke dag zijn we op zoek naar innovatie! We hebben een duidelijk doel voor ogen: jou van betrouwbare informatie van de hoogste kwaliteit voorzien. Om deze reden investeren we tijd en geld in de selectie van hooggekwalificeerde professionals die hun best doen om artikelen op hun waarheidsgetrouwheid te verifiëren.

Misschien vraag je jezelf wel af hoe we de juiste mensen kiezen om de gespecialiseerde informatie die deel uitmaken van onze shopgidsen te publiceren. Je bent hier aan het juiste adres om al je zorgen hierover op te lossen! In deze rubriek ontdek je hoe wij voor elk onderwerp de beste experts vinden en selecteren.

Welke stappen nemen we bij het kiezen van onze experts, voor het valideren van de informatie die we bieden?

  1. De eerste stap voor het selecteren van onze experts bestaat uit het uitvoeren van een uitgebreide zoektocht naar professionals en organisaties die wereldwijd erkend zijn in het veld van de verschillende onderwerpen waarover we artikelen publiceren.
  2. Vervolgens nemen we contact met hen op en achterhalen we meer informatie door een diepte-interview met ze te houden.
  3. Daarnaast onderzoeken we officiële websites, media en andere betrouwbare bronnen over de geloofwaardigheid en het prestige van deze experts.
  4. Maar we gaan nog een stap verder! We voeren binnen onze organisatie een evaluatie uit en vragen ons team om op elk gebied een keuze te maken voor "de beste van de beste". Op die manier kiezen we voor elke categorie de meest gespecialiseerde kandidaat.
"Onze experts verifiëren of de informatie die is opgesteld door journalisten en andere professionals betrouwbaar is, geen belangrijke fouten bevat en niet in tegenspraak is met de bevindingen van de wetenschap."

Wat kenmerkt onze experts?

Om je zo goed mogelijk van informatie te voorzien, werken wij alleen met de beste professionals en specialisten. Iedere expert moet daarom aan de volgende vereisten voldoen:

Kwalificatie: Het is belangrijk dat de expert hoog gekwalificeerd en getraind is binnen het onderwerp, gebied of de wetenschap waarin het te evalueren artikel of product valt.

Professioneel: Onze experts zijn professionals, of horen bij een groep van professionals, met aantoonbare en geconsolideerde ervaring op het desbetreffende gebied.

Doelstellingen: De expert moet onafhankelijk zijn en de hoofddoelstelling hebben om de inhoud van een of meer artikelen grondig en volledig te herzien, zodat je er als lezer vanuit kunt gaan dat je een betrouwbare tekst voor je hebt, met correcte gegevens en neutraal onderzochte informatie.

Onze redactie streeft naar waar- en nauwkeurigheid.
Onze journalisten zoeken informatie uit betrouwbare bronnen.
Onze informatie is geverifieerd en alleen van hoge kwaliteit.
Onze experts zijn de beste op hun gebied en controleren of de verklaringen en gegevens die zij jou aanbieden correct zijn.

Waarom kun je ons en onze experts vertrouwen?

We zijn een bedrijf met de beste professionals en experts op hun eigen gebied. Voordat we de experts in dienst nemen, vragen we hen bewijs aan te voeren en doen we verschillende tests waarmee we het menselijk van onze kandidaten leren kennen. Elk cv is geaccrediteerd door de nodige certificeringen en bewijzen.

Als we in de feiten in een artikel controleren, beperken we ons nooit tot de professionals of bedrijven die deel uitmaken van de lijst met aanbevelingen die door de redacteur zijn opgesteld. Met andere woorden, onze experts die de informatie valideren en de journalisten die de selectie met de beste producten op de markt maken, werken volledig onafhankelijk.

We beoordelen, bevestigen en verbeteren!

Ons bedrijf heeft uitstekende professionals op het gebied van onderzoek, schrijven, ontwerp en layout. Alle artikelen moeten echter voordat ze worden gepubliceerd, een interne beoordelingsfase en een extern validatieproces doorlopen waarin verschillende experts de waarheidsgetrouwheid van de informatie nog eens extra verifiëren.

Veel voorkomende vragen

Is de Supplementguide.nl een supplement verkoper?

Nee. Ons bedrijf is geen leverancier van voedingssupplementen. We schrijven informatieve en vergelijkende artikelen over deze producten en stellen een lijst van aanbevelingen op die 100% onafhankelijk is van de fabrikanten van deze supplementen. We hebben echter commerciële banden met verschillende online winkels.

Financieren de fabrikanten van supplementen de Supplementguide.nl?

Over het algemeen ontvangen wij geen geld van de fabrikanten van aanbevolen producten. Als er een samenwerking met een specifiek merk van een product plaatsvindt, wordt dat er duidelijk bij vermeld. We gaan alleen in zee met merken die veilige producten van hoge kwaliteit bieden en onze filosofie vertegenwoordigen.

Hoe kan ik contact opnemen met het team van de Supplementguide.nl?

Je kunt contact met ons opnemen via onze sociale netwerken of ons een e-mail sturen naar [email protected].

Zijn samenwerkingsverbanden met specifieke merken veilig?

Ja, wanneer we besluiten om een samenwerking met een specifiek merk aan te gaan, onderzoeken we de kwaliteit en veiligheid van hun producten grondig. Als een merk niet de gewenste kwaliteit levert of niet compatibel is met onze merkfilosofie, zal de samenwerking niet plaatsvinden.

Zij hebben het over ons

Ons team

Ons team, bestaande uit schrijvers en redacteurs, doet grondig onderzoek naar producten en diensten die van belang zijn voor de consument.