Laatst bijgewerkt: 03-11-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

30Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Lactobacillus gasseri is een bacterie die van nature voorkomt in ons maag-darmkanaal. Het heeft een bijzondere eigenschap: het vermindert de opname van vetten, waardoor het gewichtsverlies bevordert. In dit artikel onthullen we de geheimen van dit microscopisch kleine organisme en het nut ervan als probiotica supplement.

Deskundigen zijn het erover eens dat gewichtsbeheersing een van de lastigste taken is waarmee een persoon te maken kan krijgen. Er zijn mensen die ondanks het vele sporten en het volgen van een streng dieet, toch nog geen gewicht verliezen. Deze moeilijke situatie kan worden veroorzaakt door een onevenwichtige darmflora. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Belangrijk om te weten

 • Lactobacillus gasseri is een bacterie die deel uitmaakt van de darmflora van gezonde mensen.
 • Klinisch onderzoek naar Lactobacillus gasseri toont aan dat de bacterie kan bijdragen aan gewichtsverlies en aan de afname van vetweefsel bij volwassenen met overgewicht.
 • Het gebruik van Lactobacillus gasseri-probiotica is veilig voor de meeste mensen, hoewel mensen met een verminderde immuniteit (immunodepressie) dit product met de nodige voorzichtigheid moeten gebruiken.

Onze selectie: De beste Lactobacillus gasseri-supplementen op de markt

Als je een probioticum koopt met een te kleine hoeveelheid Lactobacillus gasseri, is dat zonde van je geld. We willen je helpen bij het kiezen van het product dat het beste bij je past en dus hebben we een rankingslijst opgesteld met de beste probiotica supplementen met Lactobacillus gasseri:

Eerdere Aanbevelingen

De beste lactobacillus gasseri met 8 lactobacilli

Voor een gezonde levensstijl zijn gezond eten en genoeg beweging van belang. Vitotaal kan je wel net die extra voedingstoffen geven die je uit je dagelijkse voeding niet binnen krijgt.

Dit product van Vitototaal bevat 8 verschillende lactobacilli of melkzuurbacteriën: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium en Lactococcus lactis. De capsule bevat in totaal 800 mg. Bevat melk, lactose en soja. Inhoud: 45 capsules.

De beste lactobacillus voor vegetariërs

Het supplement van het merk Nature’s Plus wordt in onafhankelijke laboratoria getest. Het is glutenvrij en wordt in Europa onder strenge kwaliteitsnormen gemaakt. De capsules bevatten 14 andere nuttige bacteriesoorten en zijn tegen maagzuur beschermd, waardoor ze je darmen probleemloos bereiken.

Elke vegetarische capsule levert een speciaal gekweekte stam van gevriesdroogde Lactobacillus acidophilus. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs en ze zijn gluten-vrij. Inhoud: 90 vegetarische capsules.

De beste lactobacillus gasseri met de meeste actieve bacteriën

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Dit praktische supplement van FürstenMED bevat 17,4 miljard CFU zeer actieve bacteriën van Lactobacillus en Bifidobacterium. Het product is uitvoerig getest in een laboratorium en is micro-ingekapseld om beschermd te blijven tegen maagzuur om door de dikke en dunne darm te gaan.

Kopers gebruiken het om darmklachten te verlichten. De kleine capsules zijn gemakkelijk door te slikken en daarmee ook geschikt voor kinderen. De tolerantie voor het product is erg goed. Perfecte prijs-kwaliteitverhouding!

Shopgids: Wat je moet weten over Lactobacillus gasseri

Lactobacillus gasseri is een bacterie die deel uitmaakt van de normale microbiële flora van de mens. Hoewel het met name overvloedig aanwezig is in de darmen van de mens, komt het ook in moedermelk en andere weefsels voor. Een gezond L. gasseri-niveau komt ten goede van ons immuunsysteem, de spijsvertering en het metabolisme.

vrouw die een heerlijk ijs met chocolade eet

De consumptie van probiotica met Lactobacillus gasseri biedt veel voordelen voor de gezondheid.
(Bron: Voloshyn: 40762691/ 123rf.com)

Wat voor soort bacterie is Lactobacillus gasseri?

De normale microbiële flora, oftewel de microbiota, verwijst naar het geheel van micro-organismen dat zich van nature in een gezond persoon bevindt. In tegenstelling tot pathogene bacteriën is de microbiota gunstig voor de gastheer, en bevordert zij de ontwikkeling van immuniteit, metabolische balans en fysiek en mentaal welzijn.

Het darmkanaal heeft zijn eigen microbiota, meestal samengesteld uit bacteriën van de soorten Lactobacillus en Bifidobacterium. Hier komt de microbiota in contact met voedsel, giftige stoffen en ziekteverwekkers. De juiste werking van de microbiota voorkomt infecties, last van je buik en verstoringen in de opname van voedingsstoffen.

Lactobacillus gasseri maakt deel uit van een gezonde darmflora. Deze bacterie speelt een belangrijke rol bij het omzetten van voedingsstoffen, een proces waarbij complexe stoffen (zoals lactose) worden omgezet in eenvoudigere stoffen die gemakkelijker door het lichaam kunnen worden verwerkt.

Wat maakt Lactobacillus gasseri anders dan andere bacteriën?

De darmflora beschermt het maag-/darmkanaal tegen infecties te voorkomen die ontstaan door invasies van pathogene micro-organismen. Bovendien vergemakkelijken ze de vertering van bepaalde stoffen, waardoor een opgeblazen gevoel en abdominale ongemakken kunnen worden voorkomen. Lactobacillus gasseri kan daarnaast een extra functie hebben: bijdragen aan gewichtsverlies.

In 2013 werd een klinisch onderzoek uitgevoerd onder mensen met overgewicht, die een L. gasseri-supplement vóór de maaltijd namen. Na twaalf weken studie bleek dat de testpersonen ongeveer een kilo gewicht verloren hadden, zonder hun dieet of hun fysieke activiteitsniveau te veranderen. Dit is een veelbelovend resultaat voor verdere onderzoeken.

Er wordt nog gediscussieerd over de rol die de rest van de microbiota speelt bij het verlies van lichaamsmassa. In de onderstaande tabel vind je de overeenkomsten en verschillen tussen L. gasseri en de twee meest populaire probiotica, de meest bekende Lactobacillus casei en Bifidobacterium animalis:

Lactobacillus gasseri Lactobacillus casei Bifidobacterium animalis
Bescherming tegen infecties Ja (stimuleert de immuniteit) Ja (stimuleert de immuniteit) Ja (stimuleert de immuniteit)
Productie van vitamines Mogelijk (B12) Mogelijk (vitamine-B) Ja (vitamine-B en -K)
Helpt de spijsvertering Ja (fermentatie) Ja (fermentatie) Ja (fermentatie)
Voorkomen van constipatie Ja Ja Ja
Gewichtsverlies Mogelijk (minder vetopname en vermindering van de grootte van de vetcellen) Wordt onderzocht Wordt onderzocht
Verlagen van LDL-cholesterolgehalte Wordt onderzocht Onbekend  Onbekend 
Andere effectenWordt onderzocht Voorkomen van slapeloosheid, behandeling van endometriose (het baarmoederslijm bevindt zich buiten de baarmoeder), verbetering van angstige en depressieve symptomen Behandeling van colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, gastro-enteritis, lactose-intolerantie, inflammatoire darmaandoening   Vermindering van luchtweginfecties, afname van huilen en ongemak bij zuigelingen, verlichting van eczeem

Wat voor positief effect heeft Lactobacillus gasseri?

Lactobacillus gasseri bevordert de ontwikkeling van homeostase (processen die helpen om een gezond evenwicht in het lichaam te houden). Hoewel deze bacterie zich voornamelijk in het spijsverteringskanaal bevindt, verspreidt het effect zich door het hele lichaam. In de volgende lijst vind je een overzicht van de mogelijke voordelen ervan:

 • Verbetering van het spijsverteringsproces
 • Verlichting van darmklachten
 • Verlichting van zwelling
 • Vermindering van constipatie en diarree
 • Verkleinen van de buikomtrek
 • Gewichtsverlies
 • Verminderde vetabsorptie
 • Vermindering van LDL-cholesterolwaarden
 • Afname van de adipocyten (cellen die vet opslaan)
 • Verminderde slapeloosheid
 • Verlichting van angstige en depressieve symptomen
 • Productie van vitamines, zoals B12
 • Bescherming tegen virussen en bacteriële infecties

Close-up op een man die zijn buik meet

De verkleining van de buikomtrek en de afname van het het LDL-cholestorgehalte zijn mogelijke gunstige effecten van Lactobacillus gasseri.
(Bron: ljupco: 36357182/ 123rf.com)

Op dit moment moeten veel van deze vermeende voordelen nog verder worden bevestigd door klinisch onderzoek met grotere wetenschappelijke nauwkeurigheid. De eerste verkregen resultaten laten echter zeer bemoedigende resultaten zien. Zoveel zelfs dat het al mogelijk is om in ons land L. gasseri te krijgen voor gebruik als een probioticum.

Waardoor ontstaan lage Lactobacillus gasseri-niveaus?

Een ongezonde darmflora wordt vooral aangetroffen bij mensen die aan chronische stress lijden. Als deze situatie wordt verergerd door een ontoereikend dieet (rijk aan verzadigde vetten, suikers en geraffineerde koolhydraten), zal de darmflora, inclusief de Lactobacillus gasseri, negatief worden beïnvloed.

Vaak vervangen mensen die proberen af te vallen suikers met zoetstoffen (zoals sucrose). Het gebruik van deze stoffen wordt geassocieerd met een afname van gezonde microbiota (zoals Lactobacillus gasseri), gevolgd door een grotere verspreiding van schadelijke bacteriën.

verse bessen, yoghurt en zelfgemaakte muesli als ontbijt, close-

Lactobacillus gasseri is een gezonde microbiota.
(Bron: Davidovich: 29342571/ 123rf.com)

Wat voor symptomen ontstaan er bij een laag Lactobacillus gasseri-niveau?

Lactobacillus gasseri is een essentieel onderdeel van de darmflora. Als deze nuttige micro-organismen afsterven en verdwijnen, treedt er een reeks ongewenste effecten op. In de onderstaande lijst vind je de meest voorkomende symptomen die kunnen optreden als de darmflora beschadigd is:

 • Diarre
 • Constipatie
 • Winderigheid
 • Stinkende ontlasting
 • Zware spijsvertering
 • Gewichtstoename
 • Toename in abdominale omvang
 • Verhoging van het LDL-cholesterolgehalte
 • Verhoging van infectie van het spijsverteringskanaal
 • Angstige of depressieve symptomen
 • Slapeloosheid
 • Vulvovaginale klachten (zoals candidiasis)

Vergeet niet dat de darmmicrobiota (inclusief Lactobacillus gasseri) een sleutelrol speelt voor de gezondheid van het hele lichaam. Het effect blijft niet beperkt tot het darmkanaal. Hoewel het ongelooflijk lijkt, kunnen deze bacteriën bijvoorbeeld ook onze stress-tolerantie en ons gedrag beïnvloeden.

Hoe verhoog ik mijn Lactobacillus gasseri-niveau?

Het is aangetoond dat Lactobacillus gasseri van moeder op kind wordt overgedragen via de borstvoeding. Op latere leeftijd is het mogelijk om deze nuttige bacteriën te behouden door adequate dieet- en hygiënische maatregelen te handhaven. In de volgende lijst vatten we de eenvoudigste manieren samen om je L.gasseri-niveau te vergroten of te behouden:

 • Dieet: Een dieet dat rijk is aan fruit, groenten en vezels en zal de groei van de microbiota bevorderen.
 • Gebruik van gefermenteerd voedsel: Yoghurt, kefir, miso, kimchi en andere gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten probiotische micro-organismen. Het gebruik ervan zal de ontwikkeling van de darmflora bevorderen.
 • Sport: Sport is een belangrijke aanvulling op een gezonde levensstijl. Door te sporten worden onze stressniveaus verlaagd en neemt de hoeveelheid L.gasseri toe.
 • Stressbeheersing: Het is belangrijk om het stressniveau in ons lichaam laag te houden (door middel van meditatie, sport of therapie) om zo onze darmflora in goede conditie te houden.
 • Het gebruik van zoetstoffen beperken: Stoffen als sucrose of xylitol, die je in heel veel voedingsproducten vindt, kunnen schadelijk zijn voor onze microbiota.
 • Antibiotica alleen onder medisch voorschrift gebruiken: Het onnodig gebruiken van antibiotica vernietigt onze darmflora, tast het immuunsysteem aan en maakt indringing van ziekteverwekkende bacteriën mogelijk.

yoghurt in een glas en een emmer met verse aardbeien op een woo

Het consumeren van gefermenteerd voedsel, zoals yoghurt, zal bijdragen aan de groei van Lactobacillus gasseri in ons maagdarmkanaal.
(Bron: Chugunova: 86207282/ 123rf.com)

Als je voortdurend onder stress staat of als je gedurende een lange periode een ongebalanceerd dieet hebt gevolgd, heb je mogelijk alle Lactobacillus gasseri-kolonies uit je lichaam verwijderd. In dat geval kan een probiotica zeer nuttig zijn als het gaat om het “herbevolken” van je darmflora.

Wanneer wordt een probiotica gedefineerd als Lactobacillus gasseri?

Als we het over een “probioticum” hebben, verwijzen we naar een supplement dat nuttige actieve micro-organismen voor ons lichaam bevat (meestal van het geslacht Lactobacillus of Bifidobacterium). We moeten ze echter niet verwarren met “prebiotica”, oftewel stoffen die de groei van de gezonde bacteriën bevorderen.

Niet alle bacteriën zijn geschikt voor gebruik als probiotica. Wanneer een micro-organisme met mogelijk gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam wordt gevonden, moet het aan een aantal criteria voldoen voordat het als probiotica kan worden toegediend:

 • Veiligheid: De bacteriën mogen niet schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Het mag geen ongewenste effecten veroorzaken.
 • Vitaliteit: Een groot deel van de micro-organismen moet het verpakkingsproces overleven.
 • Survival: Ten minste 50% van de bacteriën moet de werking van maagsappen overleven.
 • Stabiliteit: Verpakte micro-organismen moeten in leven blijven, zolang de vervaldatum niet wordt overschreden.
 • Geschikte stam: Het is niet voldoende om alleen de soort van het micro-organisme op de verpakking op te nemen, deze moet namelijk ook van een bacteriestam met bewezen voordelen komen. Het is belangrijk dat wordt aangegeven welke soorten er zijn gebruikt. Bijvoorbeeld L. gasseri BNR17.
 • Wetenschappelijk bewijs: Klinische proeven bij mensen moeten de werkzaamheid van het supplement aantonen.
 • Label: Het label van het product moet leesbare en begrijpelijke informatie over het probioticum bevatten.

Lactobacillus gasseri voldoet aan deze criteria. Je vind daarom probiotische producten die deze actieve micro-organismen bevatten. Dankzij hun grote weerstand tegen maagzuur en hitte, komen ze door tot in je maag-darmkanaal, klaar om hun gunstige effect uit te oefenen.

Hoe neem je Lactobacillus gasseri-probiotica in?

Alle fabrikanten zijn verplicht duidelijke instructies te geven over hoe en wanneer je de probiotica moet innemen. Over het algemeen raden we aan om het probioticum een half uur voor een maaltijd in te nemen, om zo meer te profiteren van het spijsverteringseffect en het afnemen van de vetopname.

Als je een antibiotica behandeling volgt, is het belangrijk om het innemen van je behandeling zoveel mogelijk te scheiden van de inname van het probioticum. Probeer het Lactobacillus gasseri-supplement minimaal twee uur vóór of twee uur na het antibioticum in te nemen, om zo te voorkomen dat door het bacteriedodende effect van de antibiotica, het probioticum ook nutteloos wordt.

menselijk lichaam en voedingskanaal met cartoonkiemen

Niet alle bacteriën zijn “slecht”, er zijn veel bacteriën die gunstig zijn voor onze gezondheid.
(Bron: Radavanavich: 18540399/ 123rf.com)

De “dosis” van probiotica wordt gemeten in kolonievormende eenheden (oftewel, colony-forming unit, afgekort tot CFU). Dit is een eenheid voor het aantal cellen dat in elke capsule zit. In onderzoeken naar Lactobacillus gasseri werd 1010 CFU (tien miljard) per capsule gebruikt. Er werden dagelijks zes capsules van L. gasseri toegediend. Dat zijn dus zestig miljard cellen!

Wat voor bijwerkingen hebben Lactobacillus gasseri-probiotica?

Dankzij bekende gevallen van toediening van hoge doses Lactobacillus gasseri zonder nadelige effecten, kunnen we bevestigen dat dit probioticum veilig is voor menselijke consumptie. Er zijn echter groepen mensen met specifieke kenmerken die hun arts dienen te raadplegen voordat ze dit probioticum gebruiken:

 • Mensen die een immunosuppressieve behandeling volgen: Deze mensen (zoals aids-patiënten of mensen die transplantaties krijgen) hebben een verzwakt immuunsysteem. Daardoor kan dit probioticum ongewenste infecties veroorzaken.
 • Kinderen onder de 15 jaar: Het immuunsysteem van kinderen is nog in ontwikkeling en kan daarom op onverwachte manieren op een probioticum reageren. Het is om die reden raadzaam om een specialist te raadplegen voordat dit micro-organisme wordt toegediend aan kinderen jonger dan 15 jaar.
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Er zijn onvoldoende resultaten om de veiligheid van dit probioticum bij zwangere en zogende vrouwen te bevestigen. Het wordt daarom aanbevolen dat deze vrouwen afzien van het gebruik van dit probioticum.

Zoals je kunt lezen, is het op enkele uitzonderingen na veilig om een Lactobacillus gasseri-probioticum te gebruiken. Enkele studies tonen milde bijwerkingen (zoals winderigheid en maagklachten) die aan het begin van de behandeling verschenen en verdwenen na enkele weken van voortzetting van het gebruik van het probioticum.

Lactobacillus gasseri is een micro-organisme dat in symbiose leeft met zijn menselijke gastheer. Als het immuunsysteem echter niet goed functioneert, kan deze bacterie ernstige infecties veroorzaken.

Wie heeft er baat bij het gebruik van een Lactobacillus gasseri-probioticum?

Mensen met overgewicht die veel voedsel eten dat rijk is aan geraffineerde suikers of zoetstoffen, zullen het meeste baat hebben bij een Lactobacillus gasseri-supplement. Het micro-organisme is echter nuttig voor het behandelen van nog veel meer symptomen. Overweeg dit probioticum te gebruiken als je, naast obesitas of overgewicht, last hebt van:

 • Allergieën en intoleranties
 • Astma
 • Constipatie
 • Diarree
 • Helicobacter pylori-infectie
 • Hoog LDL-cholesterol
 • Endometriose (chronische ziekte waarbij het endometrium ofwel baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt)
 • Menstruatiepijn (dysmenorroe)

Houd in gedachten dat in veel gevallen Lactobacillus gasseri wordt verkregen uit zuivelproducten. Als je lactose-intolerant bent, is het raadzaam een probioticum te kiezen dat vrij is van eiwitten of suikers uit melk. Er bestaan probiotica die speciaal voor veganisten zijn gemaakt, vrij van producten van dierlijke oorsprong.

Wat is de prijs van Lactobacillus gasseri-probiotica?

De prijs van Lactobacillus gasseri-probiotica kan erg verschillen, variërend van 12 tot 25 euro. Er zijn verschillende factoren die de kosten van het supplement bepalen: de reputatie van de fabrikant, de kwaliteit van de verpakking, de toevoeging van andere stoffen (zoals zink, magnesium, plantenextracten) en het gebruik van exclusieve bacteriestammen.

Supplementen met nog andere bacteriesoorten (bijv. Lactobacillus acidophilus) hebben meestal een hogere prijs. Als je de gezondheid van je darmen wilt verbeteren, is het raadzaam om te investeren in een supplement met verschillende en bacteriesoorten en -stammen. Zo kunnen we de darmflora op een meer evenwichtige manier ondersteunen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het vinden van het meest geschikte Lactobacillus gasseri-probioticum is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is een aantal factoren waarmee je rekening dient te houden bij de aankoop van een probioticum. Als supplementgids raden we je aan om aandacht te besteden aan de volgende kenmerken:

Veganistische of vegetarische voeding

Als je veganist of vegetariër bent, moet je extra goed op letten bij het kopen van een Lactobacillus gasseri-probioticum. Fabrikanten van probiotica gebruiken vaak melk of melkderivaten om de micro-organismen te laten groeien. Kies een product met een veganistisch kwaliteitszegel als je geen producten van dierlijke oorsprong wilt consumeren.

Ook als je probioticum (samengesteld uit micro-organismen en andere stoffen als zink of calcium) geen producten van dierlijke oorsprong bevat, is het mogelijk niet geschikt voor veganisten als het in een gelatine capsule is verpakt. Tenzij de fabrikant anders aangeeft, bevat het beschermlaagje gelatine collageen van runder- of varkensoorsprong.

Wit collageenpoeder van zeevis extract en visolie pillen

Capsules met een gelatine beschermlaagje zijn in het algemeen bedekt door een laagje van collageen van runder- of varkensoorsprong en zijn daarom niet geschikt voor veganisten.
(Bron: Peogeo : 42028345/ 123rf.com)

Intoleranties en allergieën

Als je allergisch of intolerant bent voor lactose, gluten, vis, schaaldieren of noten, is het raadzaam het etiket van het Labibacillus gasseri-probioticum goed te controleren. Als je twijfelt over de ingrediënten van een product, raadpleeg dan een arts of apotheker voordat je het voor de eerste keer gebruikt.

Bacteriestammen

Wist je al dat er geen “unieke” Lactobacillus gasseri is? De bacteriën zijn gevoelig voor veranderingen die hen speciale kenmerken geven. Deskundigen classificeren micro-organismen met vergelijkbare eigenschappen in groepen (stammen). In de volgende tabel vind je meer over de meest bekende soorten en hun functies:

Stam Belangrijkste functie
BNR17 Gewichtsverlies en verlies van vetweefsel
CP2305 Verlichting van obstipatie en diarree. Verbeteren van de slaapkwaliteit. Vermindering van angstsymptomen.
SBT2055 Vermindering van de buikomtrek. Immuunversterking.
OLL2809 Verlichting van menstruatiekrampen
LBV150 Preventie van vulvovaginale klachten (bijv. Candidiasis)

Elke soort Lactobacillus gasseri zal helpen als het gaat om het versterken van je darmflora. Als je echter op zoek bent naar een bepaald effect (zoals een afname van de buikomtrek), raden we je aan een product te kiezen dat een specifieke stam met bewezen effecten (zoals BNR17 of SBT2055) gebruikt.

Verpakking en bewaring

Aangezien probiotica levende celculturen bevatten, is het belangrijk goed op de vervaldatum van het probioticum te letten. Als er meer dan drie maanden verstreken zijn sinds die datum, kun je er zeker van zijn dat alle bacteriën inactief zijn geworden. Het innemen van miljoenen dode Lactobacillus gasseri zal je niet helpen!

Het op de juiste manier bewaren van het probioticum, zal helpen om de effectiviteit ervan zo lang mogelijk te behouden. Hoewel elke fabrikant instructies opneemt om het product zo goed mogelijk te bewaren, raden deskundigen aan om probiotica eigenlijk altijd in de koelkast te bewaren. De lage temperaturen vertragen het afsterven van Lactobacillus gasseri.

Dr. Laurie SteelsmithNatuurgeneeskundige arts
“[Vertaald uit het engels] Sommige merken bewerken dat hun probiotische supplementen bij kamertemperatuur kunnen worden bewaard. Vergeet echter niet dat probiotica bestaan uit levende micro-organismen. Daarom overleven ze langer als ze bij lage temperaturen in de koelkast worden bewaard.”

Hoeveelheid UFC

Als je niet aan immunodeficiëntie lijdt, is het een goed idee om een probioticum te kiezen met een hoge hoeveelheid CFU (10-15 miljard). Houd daarbij in gedachten dat veel van deze bacteriën zullen sterven in het transport- en leveringsproces. Door te kiezen voor een product met een grote hoeveelheid Lactobacillus gasseri, vermijd je verlies van de effectiviteit van het supplement.

Het wordt afgeraden om Lactobacillus gasseri in te nemen met zeer hete thee of koffie. Hoge temperaturen vernietigen de micro-organismen!

Prijs-/kwaliteitsverhouding

Over het algemeen bevat de verpakking van Lactobacillus gasseri-probiotica vijftien of dertig capsules. Het effect van de supplementen wordt over het algemeen na één maand behandelen duidelijk. We adviseren daarom om te kiezen voor producten met ongeveer dertig capsules per verpakking. Op de lange termijn zullen deze producten in verhouding goedkoper zijn.

Aangezien deze supplementen na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen, raden we aan om geen “voordeelsproducten” met meer dan dertig capsules te kopen. Als je na een maand behandelen nog last hebt van buikpijn en problemen met afvallen, vraag dan om een afspraak met je arts om andere, meer ernstige factoren uit te sluiten.

Karine ClémentMedische voedingsdeskundige
“In bepaalde bevolkingsgroepen, zoals in de Verenigde Staten, treedt een verstoorde darmflora zelfs al tijdens de eerste levensfases op, dat wil zeggen vóór de leeftijd van drie jaar.”

Samenvatting

Lactobacillus gasseri is een bacterie die deel uitmaakt van de darmflora bij gezonde mensen. Dit micro-organisme beschermt tegen infecties, stimuleert de immuniteit en bevordert de spijsvertering. Bovendien bevordert het gewichtsverlies bij mensen met een hoog BMI. Als je dit probioticum aan je voedingspatroon toevoegt, kun je daarmee die extra kilootjes kwijtraken.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat probiotica levende cellen zijn, die zorgvuldig moeten worden bewaard om in leven te blijven. Maar de zeer gunstige effecten ervan zullen je inspanningen meer dan goedmaken, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. We hopen dat de informatie in dit artikel je in staat stelt om het maximale uit Lactobacillus gasseri te halen.

Als je dit artikel over Lactobacillus gasseri nuttig vond, laat dan een bericht achter en deel het op je social media kanalen!

(Bron van de header: Jezper: 14109899/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies