Krillolie in medicinale capsules
Laatst bijgewerkt: 26-10-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Krillolie is een ideaal supplement voor mensen die goed voor hun hart en hersenen willen zorgen. Het is een natuurlijke bron van Omega 3, die kan worden geconsumeerd in de vorm van olie of capsules. Krillolie verlaagt het cholesterol, de triglyceriden en is bovendien een krachtige ontstekingsremmer.

Hoewel het niet zo populair is als andere Omega 3 supplementen, worden de eigenschappen van krillolie steeds vaker onder de aandacht gebracht. Wie moet krillolie gebruiken? Wat is het verschil van deze olie met visolie? Hoe wordt het ingenomen? Al deze vragen zullen in deze gids worden beantwoord.

Belangrijk om te weten

 • Krillolie is samengesteld uit Omega 3 (EPA en DHA), choline, fosfolipiden, vitamine E en astaxanthine (provitamine A). Het wordt verkregen uit het schaaldier Antarctische krill, dat de wetenschappelijke naam Euphausia superba draagt.
 • Krill olie is goed voor het hart, de huid, de ogen en de gewrichten, maar het is het topsupplement voor het verbeteren en behouden van de gezondheid van de hersenen.
 • Dit superfood wordt ingenomen in de vorm van capsules en druppels, hoewel deze laatste vorm van consumptie minder vaak voorkomt.

Onze selectie: De beste krillolie supplementen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste krillolie supplementen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van het perfecte krilloliesupplement een stuk eenvoudiger.

1e plaats: Vitalize Krillolie capsules

Vitalize Krillolie 100% Puur wordt gewonnen uit kleine garnaalachtige zeediertjes die krill worden genoemd. Krill is rijk aan omega-3 vetzuren die gebonden zijn aan fosfolipiden, daardoor zijn ze in water oplosbaar en goed opneembaar door het lichaam.

Kies voor zuivere krillolie Krillolie 100% Puur geeft geen oprispingen of nasmaak, is beter opneembaar en het eerste MSC gecertificeerde krillolie product op de Nederlandse markt. Deze krillolie is zeer zuiver en vrij van kwik, PCB’s, zware metalen en andere toxines.

2e plaats: Body & Fit Krillolie capsules

De krill olie van Body & Fit is een 100% Omega-3 Antarctische Krill Oil (EPA/DHA). Het is puur en vrij van toevoegingen of onzuiverheden. Krill olie wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft.

Krill oil bevat: Omega-3 krillolie, fosfolipiden en astaxanthine. Onze Body & Fit Krill olie bevat 100% pure Antarctische Krill oil. Neem als voedingssupplement 1 maal daags 2 capsules. Inname bij voorkeur tijdens een maaltijd. De inhoud van de verpakking is 30 capsules.

3e plaats: 7Bees Krillolie Omega 3 capsules

De Krill olie Omega 3 capsules van 7Bees zijn een omega-3 die beter wordt opgenomen door het lichaam en waar geen bewaarmiddelen zijn aan toegevoegd. Vanwege de goede opname van Epa en Dha volstaat een lagere dag inname.

Voordelen van Krill Omega 3 zijn: Superieure bron van omega-3 vetzuren, ze worden beter opgenomen door het lichaam, het heeft geen sterke vissmaak en onaangename oprispingen. Het product bevat het antioxidant Astaxanthine en zuivere Superba Krill Olie. Inhoud: 180 capsules

4e plaats: MoriVeda NKO Krillolie capsules

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Zachte capsules krillolie, aangeboden in een flesje van 90 stuks. Het is een grote bron van Omega 3-vetzuren genaamd eicosapentanoic (EPA) en docosahexanoic (DHA). NKO’s (Neptune Krill Oil) koudpersextractiesysteem zorgt ervoor dat alle voedingsprincipes van krillolie in optimale conditie worden gehouden.

Dit voedingssupplement bevat 10 keer meer astaxanthine dan andere merken, waardoor het een uitstekend supplement is voor de behandeling van het droge-ogensyndroom. De smaak is mild en laat geen visachtige smaak achter. Elke capsule bevat 500 milligram krillolie en de aanbevolen dosering is 2 eenheden per dag.

5e plaats: Supreme Nutrition krillolie softgels

Krill is een zwevende massa van half doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes van gemiddeld slechts 3 cm lang. Ze behoren tot het zooplankton en voeden zich met omega-3 rijke algen. Ze worden zelf gegeten door vissen.

Bij de Krill zitten de omega-3 vetzuren in vetten van fosfolipiden. Inname van Krill verhoogt in het lichaam niet enkel de beschikbaarheid van omega-3 vetzuren maar meteen ook van fosfolipiden. Deze Krillolie van het merk Supreme Nutrition is in Nederland vervaardigd. Inhoud: 90 softgels.

Shopgids: Alles wat je moet weten over krillolie

Het is van groot belang dat je voordat je een krillolie supplement koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Jonge dokter met de pil

Hoewel alle krilloliecapsules er hetzelfde uitzien, zijn ze dat niet. De concentratie van Omega 3, de smaak en de prijs variëren.
(Bron: Elnur Amikishiyev: 68846512/ 123rf.com)

Wat is krillolie precies?

Krillolie is een gezond vet dat wordt gewonnen uit een klein kreeftje (het kan maximaal 6 centimeter meten), krill (Euphausia superba) genaamd, dat in de koude wateren van de Antarctische Oceaan voorkomt. Als de krill eenmaal gevangen is, wordt de olie er onmiddellijk uit gehaald om rotting te voorkomen.

Welke voedingsstoffen bevat krillolie?

Hoewel de bekendste voedingsstof van krillolie Omega 3 is, biedt het andere voedingsstoffen die je gezondheid kunnen verbeteren en ziekten kunnen voorkomen. Krillolie is rijk aan Omega 3 en bevat kleine hoeveelheden Omega 6 en 9. Het bevat ook vitamine A en E, astanxanthine (verantwoordelijk voor de roodachtige kleur), fosfolipiden en choline.

“Het is de synergie van de voedingscomponenten die deze olie zo gunstig maakt voor zulke uiteenlopende gezondheidsproblemen als krampen en prikkelbaarheid geassocieerd met premenstrueel syndroom, verhoogde cholesterolniveaus of artritische gewrichtspijn.” (Dr. Tina Sampalis, professor aan de afdeling Experimentele Chirurgie van de Universiteit van Montreal).

Iris SommerHoogleraar Psychiatrie
“60% van de hersenen bestaat uit vet en 30% uit fosfolipiden (de vetten in de membranen van neuronen) die neurotransmitters in de hersenen helpen beter te functioneren.”

Wat zijn de voordelen van krillolie?

De meeste eigenschappen van krillolie worden toegeschreven aan Omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en astaxanthine (provitamine A). Elke voedingsstof die in deze olie aanwezig is, speelt echter een belangrijke rol in het lichaam en dit leidt tot de vele voordelen voor de gezondheid, waaronder de meest opvallende:

 • Beschermt de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Omega 3 is hypolipemisch (verlaagt cholesterol en triglyceriden in het bloed), ontstekingsremmend en antitrombotisch (voorkomt de vorming van stolsels). Het vermindert het risico op een hartaanval en andere cardiovasculaire aandoeningen aanzienlijk.
 • Voorkomt atherosclerose, dat wil zeggen de ophoping van vetten, cholesterol en andere stoffen in de slagaders (plaque). Dit vermindert de kans op een hartaanval of beroerte, want als de plaques te groot worden, kunnen ze het bloedvat blokkeren en zelfs scheuren.
 • Het verlaagt het totale cholesterolgehalte, “slechte” (LDL) cholesterol en triglyceriden in het bloed. Daarom vermindert het de kans op het ontwikkelen van niet-alcoholische leververvetting.
 • Het werkt als een neurobeschermend middel, aangezien de Omega 3-vetzuren in krillolie, EPA en DHA, van fundamenteel belang zijn voor de ontwikkeling van de hersenen bij baby’s en kinderen. Ze beschermen ook tegen neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Daarnaast verbeteren EPA en DHA het geheugen, de concentratie en het leren.
 • Het verhoogt het gevoel van welzijn, verbetert het humeur en gaat gepaard met een lagere incidentie van depressie.
 • Het kan nuttig zijn voor de behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD).
 • Verlicht de symptomen van het premenstrueel syndroom. Zoals kramp, prikkelbaarheid en gevoeligheid van de borsten.
 • Vermindert ontstekingen. Het is een uitstekende aanvulling voor de behandeling van reumatoïde artritis, artrose en ontstekingsdarmziekte (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa).
 • Vertraagt de veroudering. Astaxanthine en krillolie vitamine E zijn krachtige antioxidanten die oxidatieve schade tegengaan. Zonder de juiste doses antioxidanten is er een groter risico op vroegtijdige veroudering, atherosclerose, nier-, oog- en neurodegeneratieve ziekten en kanker, en vele andere.
 • Helpt de huid gezond te houden. Astaxanthine beschermt de huid tegen zonnestraling, voorkomt zonnevlekken en vertraagt de fotoveroudering van de dermis.
 • Draagt bij aan het normaliseren van de bloeddruk.
 • Het bevordert een adequate ontwikkeling van het gezichtsvermogen bij kinderen en voorkomt tal van oogziekten bij kinderen en volwassenen. Vermindert het risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie, staar, droogoogsyndroom en hoornvlieszweren. Deze voordelen zijn te danken aan Omega 3 genaamd DHA (docosahexanoic) en astaxanthine.

Waarom is krillolie beter voor de gezondheid van de hersenen dan andere bronnen van Omega 3?

Omdat het fosfolipiden en omega 3-vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexanoïde) met een hoge biobeschikbaarheid bevat, d.w.z. dat ze gemakkelijk worden geassimileerd. Deze omega’s die aanwezig zijn in krillolie zijn essentieel voor een correcte cognitieve ontwikkeling van kinderen en om het verlies van geheugen en concentratie tijdens de ouderdom te verminderen.

Waarom is krillolie zo goed voor het verlagen van het cholesterol en de triglyceriden?

Omdat krillolie, in tegenstelling tot andere bronnen van Omega 3, fosfolipiden bevat die EPA en DHA (Omega 3) omhullen en hun opname veel efficiënter en sneller maken. Als gevolg hiervan verlaagt krillolie in korte tijd en bij lage doses het cholesterolgehalte en de triglyceriden in het bloed aanzienlijk.

Antarctische krill, die in het water bij de rotsen drijft

Verrassend genoeg is de krill het meest voorkomende dier op aarde, met een school van ongeveer 2 miljoen ton.
(Bron: Dmytro Pylypenko: 30693794/ 123rf.com)

Wie heeft er baat bij het consumeren van krillolie?

Krillolie kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen van alle leeftijden en die lijden aan verschillende kwalen omdat het niet alleen Omega 3, maar ook astaxatine, vitamine E en fosfolipiden bevat. Hoewel de hartbeschermende voordelen het meest bekend zijn, is dit voedingssupplement in deze gevallen ook aan te bevelen:

 • Bestaande hartaandoeningen of een familiegeschiedenis van hartproblemen.
 • Geschiedenis van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.
 • Droge ogen syndroom.
 • Verhoogde cholesterol en triglyceriden.
 • Atherosclerose (plaques van atheromen in de slagaders).
 • Moeite met concentratie of verminderd geheugen.
 • Mensen die hun huid gezond, glad en zonder vlekken willen houden.
 • Artritis, artrose en sportblessures met ontstekingen.
 • Ontstekingsdarmziekte (ulceratieve colitis en de ziekte van Crohn).
 • Hoge bloeddruk.
 • Kinderen met aandachtstekort, hyperactiviteitstoornis of bepaalde leerproblemen.

Welke soorten krillolie supplementen zijn er en welke is geschikt voor mij?

Krillolie wordt meestal geconsumeerd in de vorm van zachte capsules. Sommige merken hebben vloeibare krillolie in verschillende smaken ontwikkeld om de smaak te verbeteren, maar deze producten zijn over het algemeen bedoeld voor kinderen. De kenmerken van alle soorten krillolie supplementen zijn:

 • Krilloliecapsules: dit zijn gelatinecapsules die in hun binnenste zuivere krillolie bevatten, waarvan de concentratie varieert van 500 tot 1000 milligram. De smaak is mild en tegenwoordig zit er geen vissmaak meer aan. Aan sommige capsules zijn er een kunstmatige smaakstof toegevoegd (vanille, aardbei). Het wordt aanbevolen om 1 tot 2 stuks per dag te nemen.
 • Vloeibare krillolie: de natuurlijke smaak van pure krillolie is zeer intens en onaangenaam, het smaakt sterk naar vis en je gaat er van boeren. Daarom smaken de meeste vloeibare krilloliën naar sinaasappel, aardbei of citroen. De aanbevolen dagelijkse dosis is 1 theelepel of 5 milliliter.
Voordelen Nadelen
De Omega 3 wordt geassocieerd met fosfolipiden en dit verbetert de assimilatie aanzienlijk. Niet geschikt voor veganisten.
Het is een bron van EPA en DHA, vetzuren en
Omega 3, essentieel voor de hersenen en visuele gezondheid.
Het kan niet worden geconsumeerd door mensen die allergisch zijn voor schaaldieren.
Het heeft een hoge effectiviteit. In korte tijd produceert het zeer belangrijke effecten. De prijs is hoger dan die van andere Omega 3 supplementen, zoals chia of levertraan.
Het is een uitstekend supplement om het cholesterol- en triglyceridengehalte te verlagen,
ontstekingen te verminderen, je huid mooier te maken, je stemming te verbeteren, het premenstrueel syndroom te verlichten en de cognitieve functie te stimuleren.
Ze zijn makkelijk in te nemen. Neem 1 tot 3 capsules per dag of neem 1 theelepel vloeibare krillolie in.
Het is een veilig product voor de gezondheid. De negatieve effecten zijn vrijwel nihil.
Kan worden geconsumeerd door kinderen, volwassenen en ouderen.

Wat zijn de verschillen tussen de Omega 3 van krillolie en die van chia en vlas?

Chia- en vlasoliën zijn uitstekende bronnen van Omega 3, maar bevatten geen EPA en DHA. De Omega 3 van Chia en vlas is alfa-linoleen vetzuur, dat niet de voordelen van EPA en DHA biedt voor de hersenen, ogen en huidverzorging. Bovendien is de Omega 3 van deze zaden niet aanwezig samen met fosfolipiden die hun absorptie verbeteren.

Wat zijn de voordelen van krillolie ten opzichte van levertraan?

Krillolie heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan visolie (inclusief kabeljauwleverolie) door de aanwezigheid van fosfolipiden die de assimilatie in het menselijk lichaam vergemakkelijken. Op deze manier worden de ontstekingsremmende, hartbeschermende en hypolipemische effecten van het middel versterkt.

Aan de andere kant maakt de astaxanthine in krillolie het ideale supplement voor oog- en huidverzorging. In tegenstelling tot visolie wordt krillolie gebruikt ter bestrijding van de fotoveroudering van de huid (als gevolg van schade door de zon), gekenmerkt door het vroegtijdig verschijnen van vlekken, rimpels en expressielijntjes.

Eigenschap Krillolie Visolie Chia olie
Belangrijkste type Omega 3 EPA en DHA. EPA en DHA. Alfa-linoleen.
Opname Snel en efficiënt. Matig. Matig.
Smaak Bijna neutraal, laat geen vissmaak achter en heeft een zeer goede tolerantie. Kan een visnasmaak produceren. Neutraal, heeft een uitstekende tolerantie.
Is het geschikt voor veganisten? Nee. Nee. Ja.
Bevat het astaxanthine? Ja. Nee. Nee.
Bevat het vitamine E? Ja. Ja. Ja.
Bevat het vitamine A? Ja. Ja, vooral in levertraan. Nee.

Wat zijn de functies van astaxanthine in het lichaam?

Astaxanthine is afkomstig van een zeewier dat één van de belangrijkste voedselbronnen van Antarctische krill is. Het is een geweldige antioxidant, ideaal voor het vertragen van huidveroudering en het behoud van de elasticiteit van de huid. Astaxanthine voorkomt ook leeftijdsgebonden oogziekten en beschermt de cellen tegen oxidatieve schade.

“Astaxanthine is een krachtige natuurlijke antioxidant die oxidatieve stress bestrijdt en grote voordelen heeft voor de huid, het gezichtsvermogen en het cardiovasculaire systeem. Het is 10 keer krachtiger dan vitamine C, 14 keer krachtiger dan vitamine E en 54 keer krachtiger dan enig ander bètacaroteen.” (Linda De Witte, expert in esthetische geneeskunde).

Kan krillolie bijwerkingen veroorzaken?

Een teveel aan krillolie kan leiden tot spijsverteringsstoornissen (diarree, maagpijn, misselijkheid, buikpijn, winderigheid) en slapeloosheid. De door de fabrikant aanbevolen doses moeten echter in acht worden genomen, aangezien vitamine E zich in de lever kan ophopen en toxiciteit kan veroorzaken, wat vaak tot uiting komt in problemen bij de bloedstolling.

Vrouw die Omega 3 visoliecapsule toont

Hoewel het bekendste voedingsprincipe van krillolie Omega 3 is, biedt het andere voedingsstoffen die een groot potentieel hebben om de gezondheid te verbeteren en ziekten te voorkomen.
(Bron: Vgstudio: 43738034/ 123rf.com)

Wat zijn de contra-indicaties van krillolie?

Krillolie is een FDA-goedgekeurd product, dus het is veilig voor je gezondheid. Het is alleen gecontra-indiceerd in enkele zeer concrete en specifieke situaties, zoals je kunt zien op de volgende lijst:

 1. Allergie voor schelpdieren (inclusief schaaldieren zoals krill).
 2. Stollingsstoornissen omdat ze bloedingen kunnen veroorzaken.
 3. Aanwezigheid van chronische ziekten (hart-, nier-, lever- en endocriene ziekten). Het is aan te raden om je huisarts te raadplegen voordat hij krillolie begint te gebruiken.
 4. Zwangere vrouwen, zuigelingen en kinderen die jonger dan 5 jaar zijn. Er is niet genoeg bewijs dat krillolie veilig is tijdens deze biologische stadia.
 5. Gebruik van Orlistat. Dit geneesmiddel remt de absorptie van vetten en als gevolg daarvan zou krillolie worden geëlimineerd via de ontlasting.

Krill oliedruppels worden soms gebruikt voor de lokale behandeling van het droge-ogensyndroom, maar dit is een oftalmologisch product voor uitwendig gebruik. Als laatste waarschuwing: veganisten moeten geen krilloliesupplementen consumeren omdat het dierlijke producten zijn.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een krillolie supplement om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het supplement te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het krillolie supplement dat je nodig hebt:

Smaak en aroma

Hoewel krillolie in zijn zuivere vorm een zeer onaangename smaak kan hebben, zijn de capsules smaakloos en kan bij sommige merken alleen een mild visaroma worden waargenomen. Sommige fabrikanten voegen aroma’s toe aan de capsulehulzen om de verdraagzaamheid van de consument te verbeteren.

Vloeibare krillolie, in zijn zuivere vorm, is altijd kunstmatig gearomatiseerd omdat de natuurlijke smaak het moeilijk in te nemen zou maken. Bovendien kan een dergelijke intense smaak leiden tot boeren, reflux en misselijkheid. De capsules en vloeibare olie zijn er in verschillende smaken: citroen, sinaasappel, aardbei en vanille.

Wist je dat krillolie het lichaam voorziet van een bron van zeer biologisch beschikbare vetzuren en voedingsstoffen?

Methode van oliewinning

De oliën die onder koude druk worden gewonnen, zijn van betere kwaliteit. NKO (Neptunus Krill Oil) is een garantie voor topkwaliteit, omdat koude extractie de vernietiging van de voedingsstoffen van de krill voorkomt. Deze olie is de enige die door de FDA (U.S. Food and Drug Administration) is goedgekeurd.

Certificeringen van duurzame ontwikkeling

Hoewel Antarctische krill niet een met uitsterven bedreigde soort is, is het belangrijk om op het olielabel te zoeken naar bepaalde certificeringen die de ecologische betrokkenheid van de producenten weergeven. Als het product is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC) betekent dit dat het is verkregen door middel van duurzame visserij.

Visoliecapsules en container

Naast het feit dat het een uitstekende bron van Omega 3 is, is dit supervoedsel rijk aan andere voedingsstoffen die een waardevolle rol spelen in de gezondheid van kinderen en volwassenen.
(Bron: Aleksan: 29954015/ 123rf.com)

Toevoeging van vitamine D

Veel krilloliesupplementen zijn verrijkt met vitamine D. Deze voedingsstof is essentieel voor de ontwikkeling van botten en een goede botmineralisatie. Als krillolie wordt geconsumeerd door kinderen of door vrouwen in de menopauze of de postmenopauzale leeftijd, is het raadzaam om een product te kopen dat vitamine D bevat.

Samenvatting

Krillolie is een geweldig superfood voor het hele lichaam omdat het niet alleen één van de beste natuurlijke bronnen van Omega 3 is, maar ook andere waardevolle voedingsstoffen bevat. Het is gezond voor het hart, de hersenen, de lever, de huid, het gezichtsvermogen, de gewrichten en zelfs voor de pijn die gepaard gaat met PMS.

Een ander pluspunt van krillolie is dat het zeer weinig contra-indicaties heeft en dat de negatieve effecten ervan bijna niet aanwezig zijn. Bovendien is het een natuurlijk supplement, is het effectief en gemakkelijk in te nemen. Niet alle producten zijn echter hetzelfde en de aankoop van krillolie van topkwaliteit is essentieel om het gewenste effect te bereiken.

Vond je ons artikel over krillolie interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte krillolie supplement kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Viktoriia Lykhachova: 51812723/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies