Gezonde biologische voeding. Vrouw handen vol Goji bessen
Laatst bijgewerkt: 30-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

30Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Gojibessen zijn kleine rode bessen die vaak gedroogd worden gegeten. Oorspronkelijk komen ze uit China en ze zijn inmiddels over de hele wereld ongelofelijk populair geworden, aangezien ze bekend staan als het middeltje voor allerlei kwaaltjes. Alhoewel ze misschien niet magisch zijn, zijn ze wel erg gezond en hebben ze veel voedingswaarden.

Gojibessen helpen onder andere om veroudering tegen te gaan en versterken je immuunsysteem. Bovendien reguleren ze je bloedsuikers en verbeteren ze de gezondheid van je ogen en je huid. Wil je meer te weten te komen over gojibessen, lees dan onze gids.

Belangrijk om te weten

 • Gojibessen bevatten koolhydraten, voedingsvezels, vitamine C, vitamine A (bètacaroteen, luteïne), ijzer, zink en kalium. Ze zijn veelzijdig en smakelijk. Ze worden gebruikt in mueslirepen, jams, salades, koekjes en vele andere recepten.
 • Deze bessen dragen bij aan een lang leven en vertragen het verouderingsproces, ze verbeteren de huid, voorkomen oogziektes en helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
 • Meestal worden gojibessen gedroogd gegeten, maar er zijn inmiddels ook supplementen ontwikkeld in poeder-, capsule- en drankvorm. Het beste is om biologische gojibessen te gebruiken.

Onze selectie: de beste gojibes producten op de markt

Nadat de gojibessen populair werden, nam het aanbod van supplementen van dit superfood enorm toe. De kwaliteit van de producten kan nogal verschillen, daarom hebben we een aantal uitgekozen, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken voor een kwalitatief hoogstaand product.

De beste gedroogde gojibessen

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze heerlijke gojibessen zijn ongezwaveld, zongedroogd en gecertificeerd biologisch geteeld. Bovendien zijn ze vrij van additieven en zijn ze laboratorium getest op 350 soorten pesticiden, op salmonella en schimmels. Deze gojibessen kun je zo uit het vuistje eten als tussendoortje of mengen in je ontbijtproducten, zoals yoghurt, havermout of smoothies. Gojibessen zijn een bron van vezels, ijzer, vitamine A en C en antioxidanten. Deze gojibessen komen in een verpakking van 1 kilo.

De beste gojibes capsules

Met deze capsules zorg je ervoor dat je lichaam al het goede dat de gojibes te bieden heeft binnen krijgt door middel van een handige capsule. De capsules bevatten 400 milligram extract van geconcentreerde gojibessen en de glazen verpakking bevat 90 capsules. De smaak is neutraal en je kunt de capsules makkelijk met wat water innemen. De capsules zijn gelatine-, lactose- en glutenvrij en daarmee uitermate geschikt voor vegans.

De beste poeder van gojibessen

De poeder van gojibessen wordt geleverd in een hermetisch gesloten verpakking van 200 gram. Het wordt aangeraden om een theelepel poeder per dag te gebruiken. Je kunt de poeder gemakkelijk in je yoghurt, smoothie, sapjes, of melk oplossen. Ook is de poeder zeer geschikt om te mengen in het deeg voor koekjes, cakes of taarten. De smaak is zoet en het is een gecertificeerd biologisch product. Tevens is het geschikt voor vegans.

De beste mix met gojibessen

Deze mix met allerlei rode vruchten en groenten barst van de gezonde voedingsstoffen. Natuurlijk kunnen gojibessen met hun hoge concentratie voedingswaarden niet ontbreken in deze mix. De mix kun je goed gebruiken om op een eenvoudige manier een smoothie te maken en zo al die goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Alpha Foods controleert al de grondstoffen die ze gebruiken op kwaliteit, zodat jij alleen de gezonde vruchten plukt van deze mix.

Shopgids: Alles wat je moet weten over gojibessen

Gojibessen zijn een van de meest controversiële superfoods die er bestaan, sommigen zien ze namelijk als miraculeuze bessen en anderen zien er niets in. De waarheid is dat de gojibessen heel voedzaam zijn en bij goed gebruik ze je gezondheid kunnen verbeteren.

Ontbijt met bessen smoothies

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en met gojibessen kun je variatie in je ontbijt brengen.
(Bron: Baibakova: 73708136/ 123rf.com)

Wat zijn gojibessen precies en hoe smaken ze?

Gojibessen zijn kleine rode vruchten die qua vorm, textuur en uiterlijk een beetje lijken op cherrytomaten. Ze komen oorspronkelijk uit China en normaal gesproken worden ze gedroogd gegeten.

Gojibessen smaken zoet en licht zuur. Alhoewel de vruchten tijdens het drogen hun vocht verliezen, blijven ze toch nog licht sappig.

Gezonde biologische voeding. Vrouw handen vol Goji bessen

Gedroogde gojibessen verliezen hun vocht, maar behouden alle voedingswaarden.
(Bron: Puhha: 68361767/ 123rf.com)

Welke voedingswaarde hebben gojibessen?

Gojibessen worden in de zon gedroogd of via een droogproces met droge koude lucht. Hierdoor worden de voedingswaarden beter behouden dan door het drogen met hoge temperaturen. 100 Gram gojibessen hebben de volgende voedingswaarden:

 • 330 calorieën
 • 57 gram koolhydraten, waarvan ongeveer de helft suikers zijn
 • 2 gram vet
 • 12 gram proteïne
 • 8 gram vezels
 • Mineralen: onder andere ijzer, kalium, selenium, en zink.
 • Vitamines: vitamine C en vitamine A (bètacaroteen).
 • Pigmenten: bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine.

Welke gezonde eigenschappen hebben gojibessen?

In de traditionale Chinese geneeskunde worden de volgende gezonde eigenschappen toegeschreven aan gojibessen:

 • Versterken van het immuunsysteem
 • Beschermen de lever en voorkomen leverziektes
 • Verbeteren gezondheid ogen en zicht
 • Vertragen de veroudering
 • Helpen om kanker te voorkomen
 • Verhogen het energieniveau
 • Verhogen het libido en de vruchtbaarheid

Thee met verse gojibessen en gember

Gojibessen zijn ideaal om thee van te maken.
(Bron: Balabanova: 43580663/ 123rf.com)

In deze gids concentreren we op de wetenschappelijk bewezen voordelen van gojibessen. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Helpen de darmenfuncties te reguleren
 • Reguleren de bloedsuikerspiegel
 • Bevatten meerdere antioxidanten
 • Zorgen voor verzadiging en verminderen de eetlust
 • Ondersteunen het immuunsysteem
 • Bevorderen de visuele gezondheid
 • Dragen bij aan een gezonde huid en verminderen rimpels

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gojibessen?

Er bestaat niet echt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gedroogde gojibessen, maar veel mensen gebruiken een eetlepel bij hun ontbijt. Een andere optie is om een theelepel gojibes poeder in een sap of smoothie te doen. Bij capsules geldt dat de aanbevolen hoeveelheid 1 tot 3 capsules per dag is.

Waarom is het belangrijk om biologische gojibessen te kiezen?

Nadat gojibessen enorm populair werden, nam de teelt ervan ook erg toe. In veel gevallen werden de gojibessen onder slechte omstandigheden verbouwd, met als resultaat dat de gojibessen verontreinigd zijn met zware metalen (zoals cadmium) en pesticiden. Daarom is het belangrijk om biologisch geteelde gojibessen te kiezen.

Ontbijt bes smoothie kom

Gojibessen zijn zoet en lichtzuur.
(Bron: Kolpakova: 40974331/ 123rf.com)

Voorkomen gojibessen veroudering?

Veroudering is een onvermijdelijk proces, maar de vorm en de snelheid zijn factoren waar je invloed op uit kunt oefenen. Hier kunnen gojibessen met de antioxidanten die ze bevatten, namelijk vitamine C, bètacaroteen, luteïne, zeaxanthine en selenium, bij helpen.

Antioxidanten kunnen helpen bij het blokkeren van vrije radicalen, dat zijn verbindingen in de cellen die oxideren en ziekte en veroudering veroorzaken. Gojibessen kunnen bijdragen bij het organisme jong en gezond te houden.

Goji bessen schets

Het consumeren van gojibessen voegt een lekkere smaak toe aan je gerechten. Het consumeren van gojibessen voegt een lekkere smaak toe aan je gerechten.
(Bron: Zabrotskaya: 84212281/ 123rf.com)(Bron: Zabrotskaya: 84212281/ 123rf.com)

Zijn gojibessen goed voor je huid?

Ja, gojibessen helpen bij het gezond en jong houden van je huid, omdat ze vitamine C en bètacaroteen bevatten. Bètacaroteen beschermt de huid tegen schade van de zon en voorkomt rimpels en vlekken. Vitamine C is een onmisbare voedingswaarde voor de synthese van collageen, die je huid een stevige uitstraling geeft.

Waarom zijn gojibessen goed voor je gezichtsvermogen?

Gojibessen helpen bij het voorkomen dat het gezichtsvermogen afneemt met het ouder worden. Luteïne en zeaxanthine zijn antioxidanten die bescherming bieden tegen ultraviolet licht en schade die ontstaat door oxidatie.

Helpen gojibessen bij het reguleren van de darmfuncties?

Vezels zijn onmisbaar om gezonde darmen te hebben. De capsules en de poeder van gojibessen helpen dus niet om de gezondheid van darmen te bevorderen, aangezien ze niet de vezels bevatten die van nature in de bessen zitten. Gedroogde gojibessen zijn echter wel erg goed voor de regulatie van de darmfuncties, aangezien ze vezelrijk zijn.

Samenstelling met assortiment van superfood producten in kommen op grijze tafel

Een goed gojibessen supplement wordt gemaakt van gojibessen van hoge kwaliteit.
(Bron: Belchonock: 98226203/ 123rf.com)

Zijn gojibessen goed voor je weerstand?

Gojibessen kunnen je immuunsysteem versterken dankzij de vitamine C die ze bevatten. Deze vitamine helpt namelijk je weerstand te verhogen, heeft een antivirale werking en helpt om je verkoudheid te verkorten en de symptomen te verminderen.

Helpen gojibessen bij het afslanken?

Alhoewel gojibessen bekend staan als afslankmiddel, is dit feitelijk onjuist. Geen enkel voedingsmiddel laat je afvallen of vet verbranden, voedingsmiddelen helpen alleen als ze deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.

Gojibes supplementen beïnvloeden het lichaamsgewicht dus niet en bovendien bestaat het risico dat gojibessen worden gebruikt om een slecht dieet en slechte gewoontes te compenseren. Aan de andere kant kunnen gojibessen onderdeel uitmaken van een afvalplan, omdat ze de eetlust verminderen. Dit komt door de vezels die gojibessen bevatten, die vertragen de vertering en geven je een voldaan gevoel waardoor je dus minder eet.

Welke bijwerkingen kunnen gojibessen hebben?

Als je gojibessen gematigd eet, zul je geen bijwerkingen ondervinden. Zoals met andere gedroogde vruchten, kun je van teveel bessen buikpijn krijgen. Koop vooral geen gojibessen met additieven, aangezien zwaveldioxide die ze vaak toevoegen, hoofdpijn, misselijkheid of overgeven kan veroorzaken.

Verse gojibessen op lijst, close-up

Verse gojibessen en gedroogde gojibessen hebben verschillende eigenschappen.
(Bron: Serenzniy: 113856603/ 123rf.com)

Wat de bijwerkingen betreft, kunnen de volgende groepen gojibes supplementen beter vermijden:

 • Kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: er bestaan namelijk geen onderzoeken die garanderen dat het gebruik in die fase veilig is. Kinderen kunnen af en toe gojibessen eten.
 • Personen die stollingsremmende medicijnen gebruiken: gojibessen kunnen namelijk de werking van die medicijnen beïnvloeden.
 • Personen die aan hypoglykemie lijden.
 • Personen die aan chronische ziektes lijden en permanent medicijnen nemen, wordt aangeraden eerst een dokter te raadplegen voordat men begint met het gebruik van gojibes supplementen.
 • Personen die een bepaalde voedselallergie hebben (tomaat, perzik, pinda, noot) of een pollen- of mijtenallergie: zij kunnen een allergische reactie krijgen op het eten van deze bessen. Hun wordt afgeraden om gojibessen te eten.

Welke gojibes supplementen bestaan er en welke is geschikt voor mij?

Een voor jou geschikt supplement hangt af van de voordelen die je wilt verkrijgen. Er is gelukkig inmiddels zo’n groot aanbod, dat er zeker een te vinden is die bij jouw behoeftes, smaak en budget past. Ze zijn er in vier verschillende vormen te krijgen:

 • Hele en gedroogde gojibessen
 • Capsules
 • Poeder
 • Sap

Hele en gedroogde gojibessen

Dit is de meest natuurlijke vorm om gojibessen te eten. De gedroogde gojibessen hebben minder vocht, maar alle voedingsstoffen behouden. Ze zijn rijk in koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Je kunt ze alleen eten of in marmelades, mueslirepen, salades, smoothies en koekjes.

Gojibessen zijn zoet en lichtzuur en voegen smaak toe aan je dieet. Ze zijn ideaal voor degenen die aan obstipatie lijden en hun darmfunctie willen reguleren. Bovendien wordt je eetlust gedurende enkele uren verminderd en helpen ze je om snacken te voorkomen. Ze hebben het vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Capsules met extract van gojibessen

Capsules bevatten extracten van gojibessen. De fabrikanten raden een dosis van 1 tot 3 capsules per dag aan. Ze zijn makkelijk in gebruik en je kunt ze overal mee naar toe nemen. De smaak is neutraal en ze worden aangeraden voor diegenen die het verouderingsproces willen vertragen.

In het merendeel van de gojibes capsules wordt het plantaardige materiaal hydroxypropylmethylcellulose gebruikt zodat ze ook geschikt zijn voor vegans. Het is natuurlijk altijd wel aan te raden om de etiketten van de supplementen te lezen.

Eline ZuiderwijkDietiste
“Gojibessen worden ook wel ‘happy berries’ genoemd, omdat ze het geluksgevoel kunnen bevorderen en spanning en stress gevoelens kunnen verminderen.”

Gojibespoeder

Poeder van gojibessen worden gemaakt met gedroogde gojibessen, die door middel van koude droge lucht worden gedroogd en daarna worden vermalen. Het poeder kun je mengen met melk, yoghurt, smoothies en andere dranken. Je kunt ze ook gebruiken om baksels te verrijken. De smaak is zacht en zoet. De voedingswaarde is bijna gelijk aan die van hele gojibessen.

Gojibessensap

Gojibessappen hebben een hoog gehalte aan suikers en weinig vezels. Ze smaken zoet. Er wordt aanbevolen om, gezien de suikers, niet meer dan 50 milliliter per dag ervan te nemen. Bovendien worden mensen met diabetes het sap afgeraden, aangezien het de bloedsuikers kan verhogen.

Gedroogde bessen (1 eetlepel) Capsules (2 capsules) Poeder (2 theelepels) Sap (50 milliliter)
Calorieën 33 Calorieën 2 Calorieën 15 Calorieën 24 Calorieën
Proteïne 1,1 gram 0,13 gram 0,55 gram 0
Koolhydraten 5,7 gram 0,34 gram 2,65 gram 6 gram
Vezels 0,8 gram 0 0,7 gram 0

Waar moet je op letten bij je aankoop

Een goed gojibessupplement is gemaakt met vruchten van hoge kwaliteit en is vrij van additieven, pesticiden en zware metalen. Bovendien is het aan te raden op de volgende criteria te letten bij het maken van je keuze:

Smaak

De meeste consumenten vinden de smaak van gojibessen prima. Gedroogde gojibessen hebben een zoete en lichtzure smaak. Ze zijn daardoor toe te passen in veel soorten recepten en te combineren met veel andere voedingsmiddelen. De sappen en poeders hebben een zoete smaak. De capsules zijn het meest geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een neutrale smaak.

Bewaarwijze

De gedroogde gojibessen, de capsules en het poeder kunnen op kamertemperatuur worden bewaard, op een droge, donkere plek. Door het bewaargemak kun je ze ook bewaren in de auto, in een tas of op je werk. Sap is, als het eenmaal geopend is, alleen in de koelkast te bewaren en je moet het binnen vier dagen consumeren.

Consumptiewijze

Om capsules in te nemen, heb je alleen een paar slokken water nodig. Ook gedroogde gojibessen kun je zo eten. Gojibessen in poedervorm kun je oplossen in een drank (water, melk, smoothie, of groentesap) of ze mengen met bijvoorbeeld deeg of desserts om het te kunnen eten.

Keurmerken

Het is het beste om een supplement van gojibessen te kopen waarvan kan worden aangetoond dat er geen sporen van zware metalen of pesticiden aanwezig zijn. Als dat niet mogelijk is, is het aan te raden om producten te kiezen die een keurmerk hebben van biologische teelt. Personen die last hebben van een glutenallergie moeten alleen producten kiezen die een glutenvrij- keurmerk hebben.

Gedroogde bessen Capsules Poeder Sap
Smaak Zoet en lichtzuur Neutraal Zoet en zacht Zoet
Manier van consumeren Alleen of samen met andere voedingsmiddelen Alleen, samen met een slok water Opgelost in dranken, infusies of yoghurts. Gemengd met meelsoorten Alleen, geen noodzaak om het te mengen met andere vloeistoffen
Bewaarmethode Op kamertemperatuur op een donkere en droge plek In dezelfde verpakking als waarin ze werden verkocht, op kamertemperatuur en op een donkere en droge plek Op kamertemperatuur, op een donkere en droge plek In de koelkast

Samenvatting

Zoals we in deze gids al hebben genoemd, hebben gojibessen veel en belangrijke voedingswaarden. Bovendien kunnen gojibessen een belangrijke positieve impact hebben op je gezondheid als je ze regelmatig consumeert. Ondanks de voordelen is het niet goed om gojibessen als compensatie te gebruiken voor een consumptie van teveel voedingsmiddelen en vervangen ze ook niet een gebalanceerd dieet.

Het is heel belangrijk dat je de etiketten van de producten met gojibessen goed leest voordat je ze koopt. Laat je niet gek maken door de publiciteit van fabrikanten; gojibessen zijn erg gezond, maar kunnen besmet zijn met zware metalen of pesticiden of kunnen schadelijke additieven bevatten. Het doel blijft natuurlijk om je gezondheid te verbeteren en niet in gevaar te brengen!

Als je dit een interessant artikel vond, deel hem dan op je social media zodat meer mensen het kunnen lezen.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Puhha: 68361767/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies