Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Welkom bij onze grote goji bessen product test 2023. Hier presenteren we alle goji bessen die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste goji bessen voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je goji bessen wilt kopen.

Belangrijk om te weten

 • Goji bessen hebben een gezondheidsbevorderende werking. Het supervoedsel versterkt het immuunsysteem, verhoogt de prestaties en concentratie, is rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen en spoelt vrije radicalen weg.
 • In principe kunnen gojibessen op vele manieren in het dieet geïntegreerd worden via verschillende recepten of presentatievormen.
 • De consumptie van gojibessen is bijzonder geschikt voor mensen die een gezonde, evenwichtige voeding volgen, aan lichaamsbeweging doen en ziekten willen voorkomen.

Beste Goji bessen: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je gojibessen koopt

Voor wie zijn gojibessen geschikt?

In principe zijn gojibessen geschikt voor iedereen. Het supervoedsel, ook wolfberry, happy berries of lucky berry genoemd, is vooral geschikt voor mensen die naar een gezonde voeding streven en hun eigen gezondheid willen bevorderen.

Goji bessen zijn een superfood dat rijk is aan vezels en eiwitten. (Beeldbron: pixabay.com / SEMSEMS)

Het supervoedsel komt oorspronkelijk uit Mongolië en China en is een nachtschade plant. De gojibes maakt in China al vele eeuwen deel uit van de geneeskunde. De gojibes wordt ook wel de vrucht van lang leven en welzijn genoemd vanwege zijn helende eigenschappen.

De gojibes is een energieboost voor je lichaam. Het versterkt het immuunsysteem. De vrucht kan daarom wonderwel dienen als preventief middel tegen infecties en zo de eigen afweer van het lichaam versterken.

De gojibes is ook geschikt voor je als je sportief bent. Het supervoedsel helpt je om meer energie en kracht te hebben in het dagelijks leven. De prestaties van je lichaam worden versterkt door de polysacchariden die het bevat. Polysachariden zijn koolhydraten en dienen, onder andere, als de energieopslag van het lichaam.

Wat is het effect van gojibessen op de gezondheid?

Goji bessen hebben een uiterst positief effect op je gezondheid. Door de grote hoeveelheid vitaminen, sporenelementen en mineralen die erin zitten, zijn goji bessen een gezondheidskick voor je lichaam. De gojibes bevat vitamine A, vitamine B en vitamine C.

Vitamine A is goed voor de slijmvliezen en de huid. Caroteen is ook een deel van vitamine A, dat een positief effect heeft op de ogen. De inname van vitamine A bevordert het groeiproces van de cellen.

Vitamine B beschermt de huid en de ogen en bevordert de stofwisseling. Verder dient vitamine B voor de verwerking van koolhydraten.

Vitamine C vangt vrije radicalen in het lichaam op, die bijvoorbeeld kanker bevorderen. Verder is vitamine C verantwoordelijk voor veel stofwisselingsprocessen en versterkt het bijvoorbeeld het bindweefsel. Goji bessen bevatten ook calcium.

Calcium is het belangrijkste mineraal in het menselijk lichaam. Het helpt bij de spieren, het zenuwstelsel en de stabilisatie van celwanden. Verder speelt het supervoedsel een belangrijke rol bij de bloedstolling en is van nature verantwoordelijk voor de stabiliteit van tanden en botten.

We hebben een video voor je uitgezocht die alle positieve effecten van de gojibes samenvat. Goji bessen worden ook veel in de geneeskunde gebruikt. Zo worden de rode bessen gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen.

De bessen verlagen de bloedsuikerspiegel en het vetgehalte in het bloed. Verder zijn ze een hulpmiddel bij hyperaciditeit, want de gojibessen hebben een alkalische werking en dus een neutrale pH waarde.

De gojibes wordt ook gebruikt om huidveroudering tegen te gaan en is daarom een perfect middel tegen huidveroudering.

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt het supervoedsel gebruikt om dementie en de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Goji bessen bevorderen niet alleen de prestaties, maar ook het concentratievermogen. De wonderbessen zijn dus bij uitstek geschikt om je hersens te laten joggen.

Zoals je inmiddels wel ontdekt hebt, heeft de gojibes allerlei positieve effecten op je gezondheid. Voor een beter overzicht hebben we alles kort en bondig samengevat:

Gebruik effect
Diabetes verlaagt de bloedsuikerspiegel en het bloedlipidengehalte
Huid gaat rimpels tegen, voorkomt huidveroudering, stimuleert de collageenvorming
Alzheimer/dementie bevordert prestaties en concentratie
Immuunsysteem voorziet het lichaam van voedingsstoffen
Hyperaciditeit hebben een alkalisch effect
Stress bevorderen de prestaties en versterken het immuunsysteem, slaan energie op, verlagen hoge bloeddruk
Ogen versterken het gezichtsvermogen, netvlies
Kankerpreventie vangen vrije radicalen
Afvallen ondersteunen de stofwisselingsprocessen

Wat zijn de voedingswaarden van goji bessen?

De gojibes is niet voor niets een superfood. Ze bevatten bijna alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en kunnen je lichaam dus voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft. Het bevat 19 van de 20 aminozuren, waaronder alle 10 essentiële aminozuren, koolhydraten en mineralen.

Vitaminen, vooral vitamine B, zitten ook in hoge concentraties in de gojibes. De wonderbes voorziet je lichaam van 30 sporenelementen, zoals ijzer, koper, zink, selenium en chroom. Het supervoedsel voorziet je ook van eiwitten, vezels, essentiële vetzuren, vetten en polyfenolen. Maar net als elke andere vrucht bevat de gojibes ook suiker. Het is duidelijk dat de gojibes een ongelooflijk hoog gehalte aan voedingsstoffen bevat.

We hebben meer informatie voor je op een rijtje gezet:

Ingrediënten exacte naam werking
Aminozuren 19 van de 20 aminozuren bevatten o.a. arginine en leucine versterking van het immuunsysteem, prestatievermogen, concentratievermogen
Koolhydraten polysachariden energiebron, ondersteuning van de spijsvertering, versterking van het immuunsysteem
Vitamines Vitamine A, vitamine B, vitamine C antioxidant, bevordert de stofwisseling, stimuleert groeiprocessen
Mineralen calcium, kalium, magnesium, fosfor stabiliseren celwanden, bloedstolling, stabiliteit van botten en tanden
Sporenelementen er zijn 30 sporenelementen in verwerkt. Onder andere ijzer, koper, zink, mangaan, selenium, chroom bloedvorming, zuur-base evenwicht, hormoonbalans, wondgenezing, haargroei
Secundaire plantaardige verbindingen carotenoïden, ellaginezuur bescherming tegen UV-straling, antioxidant, bloeddrukverlagend

Welke alternatieven zijn er voor gojibessen?

Een alternatief voor de gojibes is de zwarte bes. De zwarte bes is een bessenvrucht die oorspronkelijk uit Midden-Europa komt en daarom ook in Duitsland in huiselijke tuinen wordt aangeplant.

De zwarte bes is een heel goed alternatief voor gojibessen en is ook rijk aan vitaminen. Hij komt niet alleen vaker voor in Duitse winkels, maar ook in Duitse tuinen dan de exotische gojibes. (Beeldbron: pixabay.com / Pezibear)

De zwarte bes wordt vooral gekenmerkt door het hoge voorkomen van vitamine C en bevat zelfs meer vitamine C dan de gojibes. De zwarte bes bevordert ook de spijsvertering en de stofwisseling en bevat weinig calorieën.

Het is daarom bijzonder geschikt voor een gezonde en bewuste voeding. De zwarte bes heeft ook een antioxiderende werking en is vooral bekend om zijn kankerpreventieve werking. Beide bessen bieden dus bescherming tegen vrije radicalen. Andere alternatieven zijn duindoorn en rozenbottels.

Besluit: Welke soorten goji bessen zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn allerlei verschillende goji bessen planten. Als je gojibessen koopt, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen. We willen je graag kennis laten maken met twee soorten:

 • Lycium chinense
 • Lycium barbarum

In het volgende gedeelte willen we je beslissing gemakkelijker maken.

Wat onderscheidt Lycium chinense en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Lycium chinense is een plantensoort van de wegedoorns. Het is afkomstig uit Hebei in China. De Lycium chinense is te herkennen aan zijn kleine, oranjerode bessen. Deze hebben veel zaden.

Voordelen
 • unieke, oranje-helderrode kleur
Nadelen
 • zure smaak
 • klein
 • veel zaden
 • allergie mogelijk

Lycium chinense bessen worden vooral gebruikt als ze droog zijn.

Wat onderscheidt Lycium Barbarum en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Lycium Barbarum is een plantensoort van de wegedoorns. Het is afkomstig uit Tibet en Mongolië. De vruchten zijn erg groot en rond, bekoren door hun rode, intense kleur en smaken zoet en sappig.

Voordelen
 • zoete smaak
 • sappig
 • weinig zaden
 • zeer groot
Nadelen
 • Allergieën mogelijk

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om goji bessen te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke goji bessen. De criteria die je kunt gebruiken om gojibessen te vergelijken zijn o.a.:

 • Hoeveelheid
 • Doseringsvorm
 • Organisch
 • Verpakking
 • Calorieën

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Hoeveelheid

Goji bessen zijn in vele hoeveelheden te koop. Je kunt 100 g, 200 g, 250 g en ook 500 g of 1000 g per aankoop kopen. Een criterium dat je helpt om te schatten hoeveel gojibessen je nodig hebt, is de dagelijkse inname.

De aanbevolen dagelijkse inname van gojibessen is 20-30 g per persoon. Dit komt overeen met ongeveer een handvol bessen.

Met deze hoeveelheid krijgt het lichaam alle vitamines binnen die het gedurende de dag nodig heeft. Als je een reeds bestaande medische toestand hebt, moet je je arts raadplegen alvorens de bessen in te nemen.

Doseringsvorm

Bij het consumeren van gojibessen is het aan te bevelen de toedieningsvorm te variëren voor het beste resultaat. Gedroogde vruchten, verse vruchten, sap, thee, jam of poeder zijn allemaal mogelijke vormen van Goji bessen. Voor een gevarieerd dieet van goji bessen is het ook mogelijk een goji bessen plant te kweken. Mogelijke toedieningsvormen zijn:

soort Informatie
gedroogd/vers fruit Het gedroogde fruit kan puur gegeten worden, in muesli, cake, pap of in salade
sap Goji bessensap smaakt erg zoet en kan zowel zelf gemaakt worden door vers fruit te mengen als in de winkel gekocht worden
thee Goji bessenthee wordt snel en gemakkelijk gezet. Dit kan gekocht of zelfgemaakt worden. Om het zelf te brouwen doe je de vruchten in een zak en giet er heet water over. Voor de smaak is de toevoeging van munt, mango of mate aan te bevelen
Poeder Goji bessenpoeder is in de handel te koop en kan o.a. als smoothie of smoothie bowl ingenomen worden
Capsules Capsules dienen als klassiek voedingssupplement. Ze smaken neutraal en versterken het immuunsysteem door het leveren van energie, vitamines enz

Organisch

Een ander criterium is of de gojibessen biologisch geteeld zijn. Je ziet het biologische etiket op elk pakje gojibessen dat dit etiket draagt.

Biologische teelt betekent dat moderne pesticiden en kunstmest niet gebruikt worden. Het groene EU bio-zegel staat garant voor duurzame productie, milieubescherming, kwaliteit en dierenwelzijnsnormen.

Verpakking

Goji bessen worden meestal in plastic of papieren verpakking verkocht. Papieren verpakkingen zijn duurzamer – natuurlijk is het beter om geen verpakkingen te gebruiken. Bij een bezoek aan de plaatselijke weekmarkt is het mogelijk om, afhankelijk van de streek, onverpakte gojibessen te kopen.

Ook onverpakte winkels bieden deze mogelijkheden. In principe zijn gojibessen beter beschermd in een plastic verpakking, vanwege het hoge isolerende vermogen. Maar als je naar duurzaamheid kijkt, is papieren verpakking zinvoller. Als ze op een droge plaats bewaard worden, kunnen zowel in papier verpakte goji bessen als in plastic verpakte goji bessen zonder problemen bewaard worden.

Calorieën

Er zijn veel verschillende gojibessenplanten, en ook manieren om gojibessen te serveren. Daarom variëren de calorieën van goji bessen enigszins, afhankelijk van de fabrikant. Gemiddeld hebben gojibessen 47 kcal per eetlepel (ca. 15 g). Per 100 g zijn er ca. 300 kcal.

De verandering in calorieën van goji bessen, afhankelijk van de fabrikant, kan ook gemeten worden aan de hand van suiker. Er zijn zowel gezoete als ongezoete goji bessen te koop. Afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde suiker, varieert de hoeveelheid calorieën. In principe kun je je oriënteren op de hierboven genoemde calorieën.

Wetenswaardigheden over gojibessen

Hoe bewaar ik gojibessen?

Afhankelijk van de vorm waarin de gojibessen worden aangeboden, worden ze verschillend bewaard. Verse vruchten kunnen korte tijd in de koelkast bewaard worden of ingevroren worden, terwijl droge gojibessen, thee en poeder op een droge plaats, uit het licht, bewaard moeten worden.

Wat zijn de mogelijke bereidingen met gojibessen?

Goji bessen kunnen aan allerlei gerechten worden toegevoegd. Ze voegen een frisse zoetheid toe aan muesli, pap, yoghurt en salade. Maar gojibessen kunnen ook variabel gebruikt worden om te bakken in muffins of cakes.

Goji bessen zijn een heerlijke en geschikte topping voor smoothie bowls. (Beeldbron: unsplash.com / Sambazon)

Andere mogelijkheden zijn smoothies, smoothiebowls, gojibessenthee, proteïneshakes, ijs of hartige gerechten zoals gojibolognese, chutney, risotto of gehaktballetjes.

Het supervoedsel kan op verschillende manieren gebruikt worden – afhankelijk van je voorkeur. Je kunt het superfood eten als ontbijt, lunch, als tussendoortje of ook als avondeten.

Beeldbron: unsplash.com / angela pham

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies