chlorella poeder en sap
Laatst bijgewerkt: 08-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

22Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg die vooral in Zuidoost-Azië voorkomt. De stof bevat vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen zoals carotenoïden en wordt als supplement voor een betere gezondheid gebruikt. Chlorella is een krachtig antioxidant, die het immuunsysteem versterkt en het cholesterol en de bloeddruk verlaagt. Het is bovendien de rijkste bron aan chlorofyl die er bestaat, het bestanddeel waar de alg grotendeels haar kracht aan dankt.

Hoewel chlorella tal van gezondheidsvoordelen biedt en een uitstekend voedingssupplement is voor bijvoorbeeld veganisten en vegetariërs, bestaat er veel valse informatie over de alg. In deze shopgids vertellen we je alles wat je over chlorella moet weten. We laten je bovendien zien wat de beste supplementen zijn en waar je nog meer op moet letten bij je aankoop.

Belangrijk om te weten

 • Chlorella is een eencellige groene zoetwateralg. Het is een geconcentreerde bron van voedingsstoffen die opvalt door zijn bijdrage aan eiwitten, Omega 3, chlorofyl, bètacaroteen en ijzer. Chlorella is een krachtig antioxidant, die bloedarmoede voorkomt en het cholesterolniveau verlaagt.
 • Chlorella heeft een membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt en uit het lichaam verwijdert, maar gezonde voedingsstoffen met rust laat.
 • Chlorella-supplementen zijn er in de vorm van tabletten, capsules en poeders. Om het beste chlorella-supplement te kopen is het essentieel om op een aantal belangrijke aankoopcriteria te letten, zoals de suppletievorm, smaak, ingrediënten en aanwezigheid van allergenen.

Onze selectie: De beste chlorella-supplementen op de markt

Chlorella is een van de oudste en meest primitieve vormen van plantaardig leven op onze aarde en is op veel plekken terug te vinden. Er zijn veel verschillende soorten chlorella-supplementen. Hierdoor kan het een uitdaging zijn het beste supplement te vinden. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een selectie met onze favoriete chlorella-producten. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het chlorella-supplement met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het chlorella-supplement van Greenwood zit boordevol gezonde voedingsstoffen voor meer energie. Het supplement is rijk aan chlorofyl, waardevolle vitamines en mineralen. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend. Het poeder bevat geen kunstmatige toevoegingen en is bovendien gluten- en lactosevrij. De chlorella is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. De fabrikant raadt aan om niet meer dan de aanbevolen dagelijkse portie te gebruiken.

Het meest praktische chlorella-supplement

Het chlorella-supplement van Ingenious Nature bevat voldoende voorraad voor 3 maanden gebruik. De tabletten zijn eenvoudig door te slikken met water of een andere vloeistof. De fabrikant raadt aan om 6 tot 10 compacts per dag in te nemen. Het blik houdt de compacts donker en luchtdicht om zo de kwaliteit optimaal te behouden. Het product wordt in Duitsland gefabriceerd, volgens de strenge Europese normen. Er worden tests uitgevoerd op sporenelementen, microbiologische onzuiverheden en pesticiden.

Het beste chlorella-supplement met spirulina

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Chlorella wordt in supplementen vaak gecombineerd met spirulina, een zoutwateralg. Spirulina en chlorella hebben veel overeenkomsten. Het supplement van Natural Elements komt in deze categorie als winnaar uit onze test. De 500 tabletten bevatten elk 200 mg organische Chlorella en 200 mg Spirulina. Het supplement wordt voor 100% uit algen verkregen en is dus volledig vrij van ongewenste toevoegingen. Klanten geven aan dat zij zeer tevreden zijn met de betaalbare prijs van dit product.

Het beste chlorella-supplement in tabletvorm

De chlorellatabletten van Now Foods zijn ideaal als voedingssupplement. De tabletten zijn 100% veganistisch en dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. De verpakking bevat 120 tabletten die 2 gram eiwit per 3 tabletten bevatten.

De tabletten zijn eenvoudig in te nemen en dus ook geschikt als je over het algemeen moeite hebt om tabletten door te slikken. Now Foods staat synoniem voor producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Shopgids: Alles wat je moet weten over chlorella

Chlorella is een wondermiddel voor je energie en de zuivering van je darmen en lever. Maar wat is chlorella precies en wat maakt het zo populair? Hoewel de stof veel voordelen biedt voor onze gezondheid, wordt er nog steeds onjuiste informatie verspreid die consumenten in verwarring kunnen brengen. Hieronder vind je daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen over chlorella. Zo hopen we je te helpen de waarheid te ontdekken over deze nuttige stof.

vegetable green detox cleanse smoothie -

Chlorella is een eencellige zoetwateralg die vooral in Zuidoost-Azië voorkomt. Het bevat vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen en wordt als supplement voor een betere gezondheid gebruikt.
(Bron: Maridav: 36864941/ 123rf.com)

Wat is chlorella?

Chlorella is een eencellige groene zoetwateralg. De alg komt vooral voor in Zuidoost-Azië en is de rijkste bron van chlorofyl die er bestaat. Chlorofyl is het pigment dat verantwoordelijk is voor de typische groene kleur van de stof. Er zijn verschillende soorten chlorella, maar de meest bestudeerde en gebruikte vorm voor voedingssupplementen en cosmetische producten is de Chlorella vulgaris (1).

De chlorella-celwand bindt zich aan zware metalen zoals aluminium, cadmium, lood en pesticiden en andere chemicaliën. Op deze manier vormen deze stoffen geen gevaar meer voor je gezondheid en worden ze uit je lichaam verwijderd. Dit is de reden waarom chlorella zo populair is als supplement. Je kunt het supplement in verschillende vormen verkrijgen, zoals bijvoorbeeld in poeder-, tablet- en capsulevorm. Bij de productie van deze producten wordt de microalg onderworpen aan centrifugatie en desintegratie (2.3).

Wat zit er in chlorella?

Chlorella zit net als de meeste algen boordevol voedingsstoffen. Het belangrijkste bestanddeel waar de alg haar kracht aan dankt is chlorofyl, ook wel bladgroen genoemd. Hieronder vind je meer informatie over deze, en de andere bestanddelen van chlorella (1):

 • Eiwitten: Chlorella bestaat voor zo’n 61% tot 64% uit eiwitten. De eiwitten in deze microalgen bevatten alle essentiële aminozuren (4).
 • Vezels: De voedselbron bevat voor zo’n 12% tot 13,5% aan vezels.
 • Koolhydraten: Bevat zo’n 10% tot 14% aan koolhydraten.
 • Vetten: Tussen de 1,8% tot 2,3%. In de meeste gevallen onverzadigd, inclusief Omega 3 (5).
 • IJzer: Bevat 80 mg tot 120 mg bij 100 gram chlorella-poeder.
 • Vitamine E: Bevat 18 mg bij 100 gram poedervormige microalgen.
 • Carotenoïden: Deze stof levert het beta-caroteen (provitamine A) en luteïne-pigmenten (4).
 • Chlorofyl: Dit is het pigment dat verantwoordelijk is voor de groene kleur. Chlorella bevat een concentratie die varieert tussen 1% en 4% (4).
 • Andere micronutriënten: Bevat B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8 en B9), vitamine K (anti-hemorragisch), selenium, magnesium, jodium, calcium en fosfor.

Jonge spirulina van gerst en chlorella.

De chlorella-celwand bindt zich aan zware metalen zoals aluminium, cadmium, lood en pesticiden en andere chemicaliën en zorgt ervoor dat deze het lichaam verlaten zodat ze geen gevaar meer zijn voor je gezondheid. 
(Bron: Gojda: 43433922/ 123rf.com)

Waar is chlorella goed voor?

Chlorella-supplementen worden beschouwd als nutraceutische producten. Dat wil zeggen dat ze niet alleen voedingsstoffen leveren, maar ook het vermogen hebben om de gezondheid te verbeteren, bepaalde ziekten te voorkomen en bij te dragen aan het algemeen welzijn (4) . De voordelen van chlorella voor de gezondheid zijn:

 • Heeft een krachtige antioxiderende werking vanwege het hoge gehalte aan chlorofyl, bètacaroteen, luteïne, vitamine E, selenium en fenolverbindingen. De moleculen verminderen de oxidatieve schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld tabak, alcohol, zonlicht en milieuvervuiling. Oxidatie wordt geassocieerd met hart-, vaat-, nier- en neurodegeneratieve aandoeningen (6.7).
 • Vermindert vermoeidheid en geeft meer energie. Veel van de voedingsstoffen in chlorella dragen bij aan een energie opwekkende stofwisseling. Dit geldt bijvoorbeeld voor selenium, magnesium en de B-vitamines (8).
 • Voorkomt bloedarmoede door ijzertekort, vooral bij veganisten en vegetariërs. De voedingsstoffen in chlorella dragen bij aan het ijzer metabolisme. Twee theelepels chlorella-poeder leveren 12 mg ijzer. Dit ijzer wordt echter in een kleinere hoeveelheid opgenomen dan dat van vlees. Om de opname van het ijzer te verbeteren, is het noodzakelijk chlorella te combineren met de inname van vitamine C (9).
 • Werkt als een hepatoprotector. Hepatoprotectie is het vermogen van een stof om schade aan de lever te voorkomen. Diverse studies tonen het beschermende effect van chlorella op de lever tegen giftige schade aan. Dit hepatoprotectieve vermogen lijkt op dat van het silymarinegeneesmiddel en is gerelateerd aan het hoge gehalte aan antioxidanten (10.11).
 • Versterkt het immuunsysteem. Chlorella-suppletie kan gunstig zijn voor het verbeteren van de immuunrespons, vooral tegen virussen en kwaadaardige cellen, omdat ze de activiteit stimuleren van een type lymfocyt genaamd natural killer (NK) (12, 13).
 • Beschermt de visuele gezondheid. Chlorella bevat antioxidantpigment luteïne dat de oogaandoening cataract en de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD) kan voorkomen, de twee belangrijkste oorzaken van blindheid bij oudere volwassenen (14).
 • Verlaagt cholesterol en bloedglucose. Het gehalte aan Omega 3-vetten draagt bij aan de hypocholesterolemische eigenschappen van chlorella en de polysaccharide type beta 1,3/1,6 glucan (1). Deze microalgen verlagen ook de bloedsuikerspiegel en verbeteren de insulinegevoeligheid (15).
 • Helpt de bloeddruk te normaliseren. Chlorella vulgaris heeft een bloeddrukverlagend effect. De dagelijkse toediening helpt de bloeddrukwaarden te verlagen (16).

Hoe moet je chlorella innemen?

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen. Maar hoe kun je de stof nu het beste innemen? Er is geen standaard tijdstip waarop je het supplement moet innemen. Wel zijn er bepaalde aanbevelingen die je helpen zoveel mogelijk uit het supplement te halen. We raden je aan om ten alle tijde de bijsluiter goed door te lezen, voordat je begint met de inname van het supplement. Hieronder vind je de belangrijkste aanbevelingen:

 • Capsules en tabletten worden beter verdragen als je ze bij een maaltijd inneemt dan wanneer je dit op een lege maag doet. Als je de supplementen op een lege maag inneemt, kunnen ze soms brandend maagzuur veroorzaken.
 • Poeder krijgt een aangenamere smaak als deze wordt gemengd in smoothies met bijvoorbeeld appel, kiwi, cacao, ananas, gember of kokossap.
 • Om optimaal te profiteren van het ijzer in chlorella, raden we aan om het supplement te combineren met een bron van vitamine C, zoals bijvoorbeeld tomaten, citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen en mandarijn, aardbei of kiwi (9).

gerstegras poeder en spruiten, vegetarisch dieet en een gezonde levensstijl concept

Chlorella is een krachtig antioxidant, die het immuunsysteem versterkt en het cholesterol en de bloeddruk verlaagt.
(Bron: Neumiler: 99403857/ 123rf.com)

Is chlorella een goede bron van vitamine B12?

Als je op zoek bent naar een chlorella-supplement, zal het je al snel opvallen dat veel fabrikanten beweren dat hun supplement is verrijkt met een hoog gehalte aan vitamine B12. Chlorella bevat vitamine B12 Cyanocobalimin in een actieve vorm. Studies tonen aan dat vegetariërs en veganisten met substantieel tekort aan vitamine B12 hun tekort binnen 60 dagen konden reduceren naar normale waarden door het nemen van Chlorella.

De beste inname van vitamine B12 komt echter uit voedsel, zoals rundvlees, geitenvlees en schapenvlees (17). Bovendien moet de relatie tussen de inname van chlorella en de toename van het vitamine B12-gehalte nog verder worden onderzocht. Helaas geloven veel veganisten vaak dat het consumeren van algen voldoet aan hun behoefte aan vitamine B12, terwijl ze in realiteit alleen een valse vorm van deze vitamine opnemen en zo megaloblastaire bloedarmoede en neurologische problemen kunnen ontwikkelen.

Wist je al dat de meeste chlorella-supplementen gemaakt zijn van de chlorella-soort Chlorella vulgaris?

Wat is het verschil tussen chlorella en spirulina?

Chlorella en spirulina hebben veel overeenkomsten met elkaar en bieden vergelijkbare gezondheidsvoordelen. Net zoals chlorella is spirulina rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Samen zorgen de stoffen ervoor dat je minder vermoeid bent en meer energie krijgt. Toch zijn er ook enkele verschillen tussen deze microalgen. Het is de moeite waard om deze te kennen, zodat je beter kunt bepalen welk supplement het beste bij je past (1.17). In de tabel hieronder gaan we dieper in op de bijzonderheden van chlorella en spirulina:

Chlorella Spirulina
Biologische structuur Eencellige alg Cyanobacteria
Kleur Intens groen Blauwachtig groen
Eiwitgehalte (per 100 gram) 58 tot 61 gram 60 tot 66 gram
IJzergehalte (per 100 gram) 76 tot 120 milligram 53 tot 66 milligram
Prijs per portie Poeder: 40 tot 54 cent
Tabletten: 16 tot 23 cent
Poeder: 20 tot 51 cent
Tabletten: 12 tot 20 cent

Zijn er bijwerkingen bij de inname van chlorella?

De inname van chlorella is volledig veilig en geschikt voor consumptie, helemaal als je je aan de aanbevolen dosering houdt. Wel kan de stof enkele bijwerkingen veroorzaken, vooral tijdens de eerste week, zoals buikpijn, braken, last van winderigheid en allergische reacties. Om de kans op deze ongemakken te verkleinen, raden we aan om met minimale doses te beginnen en de hoeveelheid geleidelijk te verhogen (1).

Groene smoothie met spirulina op houten achtergrond

Chlorella zit boordevol gezonde voedingsstoffen voor meer energie.
(Bron: Chepko: 82271552/ 123rf.com)

Heeft chlorella contra-indicaties?

Mensen die lijden aan problemen met de schildklier (hypothyreoïdie) moeten voordat ze chlorella gebruiken een arts raadplegen. De voedingsstof bevat jodium die de behandeling voor schildklierproblemen kan verstoren. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, moeten eerst aan hun verloskundige vragen naar het gebruik van een chlorella-supplement, voordat zij hiermee beginnen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In deze shopgids heb je ontdekt wat de voordelen, het voedingsprofiel en toedieningswijze van chlorella-supplementen zijn. Als je een chlorella-supplement wilt kiezen dat van uitstekende kwaliteit is en geen gevaar voor je gezondheid oplevert, moet je daarnaast nog rekening houden met de volgende aankoopcriteria:

Supplementvorm

Tabletten en capsules zijn de gemakkelijkste chlorella-supplementen om in te nemen. Met een klein beetje water of een andere vloeistof erbij kun je de tabletten en capsules al doorslikken. Chlorella-poeder daarentegen vereist enige bereiding. Het poeder moet van tevoren worden opgelost in bijvoorbeeld shakes, smoothies of yoghurt.

Smaak

De smaak van chlorella-capsules en -tabletten is bijna niet te proeven en daarom ideaal voor mensen die de typische smaak van deze microalgen niet goed kunnen verdragen. Chlorella-poeder smaakt bitter en aards. Gelukkig raken de meeste mensen na verloop van tijd aan de smaak gewend. Als dat niet het geval is kun je er altijd nog voor kiezen de poeder in shakes of smoothies te combineren met bijvoorbeeld fruit, cacao, gember of kokosnoot.

Biologische certificering

Het is belangrijk dat je voor een biologisch chlorella-supplement kiest. Zodra er synthetische chemicaliën worden gebruikt om de groei van de alg te stimuleren, kunnen deze verbindingen in de algen blijven zitten en zo in het menselijk lichaam terechtkomen. Dit proces heeft bovendien een negatieve impact op het milieu. We raden je daarom aan altijd te controleren of het product voldoet aan de biologische eisen door te zoeken naar de juiste certificering.

Wist je al dat een arts een bloedmethyl-methylonzuurtest moet aanvragen om te detecteren of een veganistisch persoon een vitamine B12-tekort heeft? Het komt namelijk voor dat vitamine B12-waarden onbetrouwbaar zijn door de aanwezigheid van analogen van algen.

Aanwezigheid van allergenen

Chlorella is van nature vrij van gluten en andere allergenen. Dit betekent echter niet dat de supplementen deze helemaal niet kunnen bevatten. Het komt voor dat supplementen ‘vervuild’ worden tijdens het productieproces. Mensen die aan een voedselallergie of intolerantie voor een bepaalde stof lijden, moeten daarom het voedingsetiket van het supplement zorgvuldig lezen om te verifiëren of het product geen voor hun gevaarlijke allergenen bevat.

Samenvatting

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg die vooral in Zuidoost-Azië voorkomt. Het bevat vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen zoals carotenoïden en wordt als supplement voor een betere gezondheid gebruikt. Chlorella biedt tal van gezondheidsvoordelen en is een uitstekend voedingssupplement voor bijvoorbeeld veganisten en vegetariërs.

Chlorella-supplementen zijn verkrijgbaar in poeder-, capsule- en tabletvorm. Chlorella heeft een membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt en zo het lichaam laat verlaten, maar gezonde voedingsstoffen met rust laat. De stof is rijk aan antioxidanten, beschermt de gezondheid van de lever en ogen, verbetert de immuniteit en verlaagt het cholesterol- en glucosegehalte in het bloed.

Vond je onze shopgids over chlorella interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel direct met je vrienden en familie op social media. We zijn erg nieuwsgierig naar jouw mening en ervaringen.

(Bron van de header afbeelding: Schweitzer: 64035399/ 123rf.com)

Referenties (19)

1. Rani K, Sandal N, Sahoo PK. A comprehensive review on chlorella- its composition, health benefits, market and regulatory scenario [Internet]. The Pharma Innovation Journal. 2018.
Bron

2. Görs M, Schumann R, Hepperle D, Karsten U. Quality analysis of commercial Chlorella products used as dietary supplement in human nutrition [Internet]. Journal of Applied Phycology. 2009.
Bron

3. Masojídek J, Torzillo G. Mass Cultivation of Freshwater Microalgae [Internet]. Encyclopedia of Ecology. 2014.
Bron

4. Paniagua-Michel J. Microalgal Nutraceuticals. En Handbook of Marine Microalgae [Internet]. 2015.
Bron

5. Rezende Freitas H. Chlorella vulgaris as a Source of Essential Fatty Acids and Micronutrients: A Brief Commentary [Internet]. 2017
Bron

6. Miranda M, Mancini J. Antioxidant activity of the microalga Chlorella vulgaris cultured on special conditions [Internet]. 2001.
Bron

7. Lee SH et al. Six-week supplementation with Chlorella has favorable impact on antioxidant status in Korean male smokers [Internet]. 2010.
Bron

8. Okada H, Yoshida N, Kakuma T, Toyomasu K. Effect of Chlorella Ingestion on Oxidative Stress and Fatigue Symptoms in Healthy Men [Internet]. 2018.
Bron

9. Lynch S, Cook J. Interaction of vitamin C and iron [Internet]. 1980.
Bron

10. Peng H, Chu Y, Chen S, Chou S. Hepatoprotection of chlorella against carbon tetrachloride-induced oxidative damage in rats [Internet]. 2009.
Bron

11. Cai X, Wang S, Yang Q. Antioxidant and hepatoprotective effects of pigment-protein complex from Chlorella vulgaris on carbon tetrachloride-induced liver damage in vivo [Internet]. 2015.
Bron

12. Azocar J, Díaz A. Efficacy and safety of Chlorella supplementation in adults with chronic hepatitis C virus infection [Internet]. 2013.
Bron

13. Kwak J et al. Beneficial immunostimulatory effect of short-term Chlorella supplementation: enhancement of Natural Killercell activity and early inflammatory response (Randomized, double-blinded, placebo-controlled trial) [Internet]. Nutrition Journal. 2012.
Bron

14. Shibata S, Nishihara T, Natori Y, Tomisaka K. Antioxidant and Anti-Cataract Effects of Chlorella on Rats with Streptozotocin-Induced Diabetes [Internet]. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2003.
Bron

15. Jeong H, Kwon H, Kim M. Hypoglycemic effect of Chlorella vulgaris intake in type 2 diabetic Goto-Kakizaki and normal Wistar rats [Internet]. 2009.
Bron

16. Suetsuna K, Chen J. Identification of Antihypertensive Peptides from Peptic Digest of Two Microalgae, Chlorella vulgaris and Spirulina platensis [Internet]. Marine Biotechnology. 2001.
Bron

17. Kamudha A et al. Methylcobalamin – A form of vitamin B12 identified and characterised in Chlorella vulgaris [Internet]. 2015.
Bron

18. Kumar R, Frankilin J, Raj S. Accumulation of heavy metals (Cu, Cr, Pb and Cd) in freshwater micro algae (Chlorella sp.) [Internet]. 2013.
Bron

19. Karkos P, Leong S, Assimakopoulos D. Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications [Internet]. 2011.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Academisch artikel
Rani K, Sandal N, Sahoo PK. A comprehensive review on chlorella- its composition, health benefits, market and regulatory scenario [Internet]. The Pharma Innovation Journal. 2018.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Görs M, Schumann R, Hepperle D, Karsten U. Quality analysis of commercial Chlorella products used as dietary supplement in human nutrition [Internet]. Journal of Applied Phycology. 2009.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Masojídek J, Torzillo G. Mass Cultivation of Freshwater Microalgae [Internet]. Encyclopedia of Ecology. 2014.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Paniagua-Michel J. Microalgal Nutraceuticals. En Handbook of Marine Microalgae [Internet]. 2015.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Rezende Freitas H. Chlorella vulgaris as a Source of Essential Fatty Acids and Micronutrients: A Brief Commentary [Internet]. 2017
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Miranda M, Mancini J. Antioxidant activity of the microalga Chlorella vulgaris cultured on special conditions [Internet]. 2001.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Lee SH et al. Six-week supplementation with Chlorella has favorable impact on antioxidant status in Korean male smokers [Internet]. 2010.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Okada H, Yoshida N, Kakuma T, Toyomasu K. Effect of Chlorella Ingestion on Oxidative Stress and Fatigue Symptoms in Healthy Men [Internet]. 2018.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Lynch S, Cook J. Interaction of vitamin C and iron [Internet]. 1980.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Peng H, Chu Y, Chen S, Chou S. Hepatoprotection of chlorella against carbon tetrachloride-induced oxidative damage in rats [Internet]. 2009.
Ga naar bron
Informatief artikel
Cai X, Wang S, Yang Q. Antioxidant and hepatoprotective effects of pigment-protein complex from Chlorella vulgaris on carbon tetrachloride-induced liver damage in vivo [Internet]. 2015.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Azocar J, Díaz A. Efficacy and safety of Chlorella supplementation in adults with chronic hepatitis C virus infection [Internet]. 2013.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Kwak J et al. Beneficial immunostimulatory effect of short-term Chlorella supplementation: enhancement of Natural Killercell activity and early inflammatory response (Randomized, double-blinded, placebo-controlled trial) [Internet]. Nutrition Journal. 2012.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Shibata S, Nishihara T, Natori Y, Tomisaka K. Antioxidant and Anti-Cataract Effects of Chlorella on Rats with Streptozotocin-Induced Diabetes [Internet]. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2003.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Jeong H, Kwon H, Kim M. Hypoglycemic effect of Chlorella vulgaris intake in type 2 diabetic Goto-Kakizaki and normal Wistar rats [Internet]. 2009.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Suetsuna K, Chen J. Identification of Antihypertensive Peptides from Peptic Digest of Two Microalgae, Chlorella vulgaris and Spirulina platensis [Internet]. Marine Biotechnology. 2001.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Kamudha A et al. Methylcobalamin – A form of vitamin B12 identified and characterised in Chlorella vulgaris [Internet]. 2015.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Kumar R, Frankilin J, Raj S. Accumulation of heavy metals (Cu, Cr, Pb and Cd) in freshwater micro algae (Chlorella sp.) [Internet]. 2013.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Karkos P, Leong S, Assimakopoulos D. Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications [Internet]. 2011.
Ga naar bron
Recensies