Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

43Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox Brasil. Vandaag bekijk je in detail een super handleiding die je leert hoe je een verrekijker moet kiezen. Na het lezen ervan zul je geleerd hebben veel sneller de beste aanbiedingen te herkennen.

De verrekijkers van vandaag zijn geavanceerder dan vroeger. Dit is het resultaat van de verschillende investeringen die fabrikanten doen om de technische eigenschappen van dit product te ontwikkelen.

In deze gids vind je onderwerpen als: voornaamste soorten verrekijkers, de beste versies en gemiddelde prijzen. Er is ook andere informatie om kopers die geen kenners van het onderwerp zijn de weg te wijzen.

Belangrijk om te weten

 • Dit type product heeft in de loop van de geschiedenis een grote technische evolutie doorgemaakt. Maar één ding is niet veranderd: de beste verrekijkers ter wereld zijn nog steeds Duitse verrekijkers.
 • Hoe meer kwaliteit er in de lenzen zit, hoe groter de kans dat de verrekijker duur zal zijn.
 • Wie een verrekijker in een natuurlijke omgeving wil gebruiken, doet er goed aan een model te kopen dat waterdicht, mist- of hittebestendig is.
 • Verrekijkers met rode lenzen hebben een anti-reflectie behandeling. Deze versies, die veel gebruikt worden door badmeesters, verminderen de weerkaatsing van zonlicht op het uitzicht.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Kompas: Welke zijn het beste op 2023?
 • 4-persoonstent: Wat is de beste optie op 2023?
 • Torchlight: Hoe kies je de beste op 2023?

Beste Verrekijker: Onze selectie

Er zijn veel eigenschappen die je in een verrekijker moet zoeken voor je een definitieve keuze maakt.

Hieronder zie je de beste modellen op de markt, die we voor je selecteerden met vooral oog voor de hoge kwaliteit van deze producten.

Koopgids

Het maakt niet uit of je een verrekijker zoekt voor je werk of voor je vrije tijd, het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan alle details en kenmerken van het product voordat je je aankoop afrondt.

En daar willen we je bij helpen. In deze Gids vind je alle informatie om een verrekijker te kiezen als een expert.

Mulher sentada no chão observando lugar deserto através de um binóculo.

Verrekijkers helpen je diep te zien. (Bron: Pexels / Pixabay)

Wat is een verrekijker?

Verrekijkers zijn optische hulpmiddelen die gebruikt worden om dingen of verre plaatsen in de diepte te bekijken. Dit is een veelgebruikt hulpmiddel voor professionals die met zee- of landzicht werken. In sommige gevallen worden ze zelfs gebruikt voor astronomische waarnemingen.

In tegenstelling tot andere hulpmiddelen zoals de telescoop, die maar één buis heeft, moet een verrekijker met beide ogen bekeken worden. Van hun oorsprong tot heden hebben verrekijkers één bepaald doel: een driedimensionaal beeld bieden.

Dit betekent dat een verrekijker dient om op afstand meer diepte, hoogte en breedte van het beeld te zien. Er zijn verschillende soorten verrekijkers die roodachtige lenzen hebben. Deze eigenschap is belangrijk omdat ze werkt als een vorm van anti-reflectie voor het product.

De afstand die een verrekijker kan reiken is onbepaald.

De belangrijkste factor die de grenzen van het gezichtsveld van het product bepaalt zijn de atmosferische omstandigheden in de omgeving.

Wat is de functie van elk onderdeel van de verrekijker?

Je hebt misschien wel eens een verrekijker gezien. Als je er nog nooit een in je handen hebt gehad, heb je er zeker wel een op televisie gezien. Je weet dat hij twee buizen heeft en dat elk van de verrekijkerbuizen twee lenzen heeft.

Maar laten we dieper begrijpen hoe ze werken? Het ene paar lenzen heet een oculair en het andere een objectief. Laten we eens wat meer leren over deze trage en andere onderdelen van een verrekijker

 • Oculairen: Dit is het deel waar de gebruikers hun ogen op plaatsen om de verrekijker te gebruiken. Hoe meer kwaliteit er in de ooglens zit, hoe veiliger het gezichtsvermogen.
 • Objectieven: Aanwezig in het verste deel van de verrekijker. De kwaliteit van het langeafstandszicht hangt ook samen met de sterkte van de objectieflens.
 • Scherpstelling: Dit is een onderdeel van de verrekijker dat aan de buitenkant tussen de twee buizen zit. Deze component geeft je meer controle over de kwaliteit van de visualisatie van de objecten in focus.
 • Prismasysteem: Je kunt het prismasysteem, aanwezig in verrekijkers van verschillende modellen, niet vergeten. Het prisma is een belangrijk kenmerk om de kwaliteit van de beelden in de lenzen te bepalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van verrekijkers?

Een goede verrekijker kopen garandeert veel voordelen. Dit is een uitrusting die bestand is tegen extreme temperaturen, je kunt ermee in de woestijn wandelen of de gletsjers trotseren. Hij is heel licht, zodat hij ideaal is om te dragen bij de meest uiteenlopende avonturen.

Maar zijn hoogtepunt is het gezichtsbereik, want met een goede verrekijker heb je meer diepte in de beelden op afstand.

Hij heeft echter ook enkele kleine nadelen. Een goede verrekijker kost veel. Bovendien is hij weinig bestand tegen vallen, want vallende lenzen kunnen beschadigd worden. In Brazilië zijn er nog maar weinig kwaliteitsmerken, zodat het nodig is producten uit andere landen te kopen.

Voordelen
 • Lichtgewicht
 • Bestand tegen extreme temperaturen
 • Meer dieptezicht van beelden op afstand
Nadelen
 • Kwaliteitsproducten zijn duur
 • Weinig weerstand tegen vallen
 • Nationale versies hebben niet veel kwaliteit

Verrekijkers met dak- of porroprisma?

De prijs van de verrekijker en de kwaliteit van het beeld zijn dingen die bepaald worden door het prisma. Er zijn twee soorten: dakprisma’s en porroprisma’s. Zie:

 • Prisma dak: De buizen hebben een rechte vorm die erg lijkt op telescopen. Deze versies maken visualisatie met meer kwaliteit mogelijk in natuurlijk zeer verlichte omgevingen. In dakprisma’s is er een uitlijning tussen de lenzen. Deze versies maken ook dat de optische lenzen meer lensopening en beeldkwaliteit hebben. De verrekijkers met dit prisma zijn de duurste op de markt.
 • Prisma Porro: In het product is er meer ruimte tussen de niet op één lijn liggende lenzen. Het systeem is eenvoudiger en de prijzen zijn goedkoop vergeleken met de dakkant prismakijkers. Als je een verrekijker wilt om de vogels in de bomen in je tuin te zien, kun je goedkopere versies kiezen. Anderzijds is het gebruik van prismadakproducten onmisbaar voor professionele activiteiten. Goede verrekijkers met porroprisma zijn ook geschikt voor professionals. Deze modellen hebben een kwaliteitszicht in omgevingen zonder overvloedig natuurlijk licht.

Wil je dat brekende licht van stranden of zwembaden vermijden vanwege de zon? Dan is het belangrijk een verrekijker te kiezen met rode lenzen, die meer kosten, maar zorgen voor minder reflecties op het visuele.

Sommige duurdere versies hebben een stikstofsysteem onder druk. Deze eigenschap is goed om de kans op het beslaan van de lenzen te verkleinen.

Verrekijkers met Prisma Dak Verrekijkers met Prisma Porro
Prijs Duurder Goedkoper
Ontwerp Lichtgewicht ontwerp Compact ontwerp en steviger
Lenzen Goed driedimensionaal zicht Uitgelijnde objectieven
Bereik Goed bereik Meer diafragma op objectieven

Deze belangrijke punten zijn de kleine geheimen die het grote verschil maken

 • Nummering
 • Focus
 • Stabiliteit
 • Prismasysteem

Zie hieronder de betekenis van elk van deze termen die in de lijst hierboven verzameld zijn. Lees aandachtig, dit zijn factoren waar je altijd aan moet denken als je een verrekijker koopt:

Nummering

In online productbeschrijvingen staan soms maar een paar cijfers samen met de letter “x”. Bijvoorbeeld 20×80, 12×70, 25×60 en 24×70.

De eerste nummering verwijst naar de vergroting. In de tweede nummering staat de definitie van de objectieflens in millimeters. Als de objectieflens een grotere openingscapaciteit heeft, betekent dat dat de kwaliteit van de beelden beter is.

Scherpstelling

De instelling van de scherpstelling is een van de belangrijkste onderdelen van het product. Het is meestal vrij eenvoudig om deze aanpassing te maken.

Maar in elk geval moet dit onderdeel heel stevig zijn. Om hem goed af te stellen moet je beide ogen open houden en de body van de verrekijker zo instellen dat hij perfect op je ogen past.

Stabiliteit

De kwaliteit van het buitenmateriaal is onontbeerlijk voor de stabiliteit, die ook voor hoogwaardige vergezichten erg belangrijk is. Plastic uitvoeringen zijn slecht om je handen veilig in het product te houden.

Deze modellen warmen snel op en belemmeren de stabiliteit als de hand bezweet is. Er zijn verrekijkers die een rubberen coating hebben, of andere zachte materialen en meer anti-kleef.

Prismasysteem

Zoals we hierboven zagen wordt de beeldkwaliteit bepaald door het prisma, dat dak- of porroprisma kan zijn. Herinnerend aan het dakprisma hebben de buizen een recht formaat, dat erg lijkt op dat van telescopen.

En maken het mogelijk met meer kwaliteit te kijken in natuurlijke omgevingen die erg verlicht zijn. In het porroprisma is er meer ruimte tussen de lenzen die niet uitgelijnd zijn. Ze zijn ook goedkoper. Bekijk zeker meer verschillen tussen de systemen in de tabel hierboven en kies dan het systeem dat het beste bij je past. (Bron beeld: stevepb / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies