Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

16Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox! Vandaag hebben we het over een onmisbaar product voor wie van huisdieren houdt: de trimsalon, die een van de taken die de meeste zorg van huisdierenbezitters vraagt, aanzienlijk kan vergemakkelijken.

Veel meer dan een kwestie van esthetiek biedt de verzorging van je huisdier comfort en hygiëne en moet daarom periodiek gebeuren. Om dit proces te vergemakkelijken is de knipmachine een essentieel hulpmiddel. Om je te helpen het universum van knipmachines te begrijpen, laten we je alle factoren zien waarmee je rekening moet houden voor je de ideale machine kiest.

Belangrijk om te weten te komen

 • De verzorging van huisdieren gaat verder dan esthetiek. Het proces helpt de gezondheid van je huisdier te beschermen.
 • Zowel voor professioneel als voor thuis trimmen is het belangrijk de ideale trimsalon te kiezen.
 • In dit artikel helpen we je bij je koopproces, zodat je de meest geschikte trimsalon voor je huisdier krijgt.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Hondenspeelgoed: Welk speelgoed is het beste voor je huisdier op 2023?
 • Pet Carrier: Hoe kies je de beste op 2023?
 • Krabben voor katten: Hoe kies je het beste op 2023?

Beste Trimsalon: Onze selectie

Het kiezen van een trimsalon kan een moeilijke opgave lijken als je met zo veel mogelijkheden geconfronteerd wordt.

Maar fabrikanten hebben geïnvesteerd in producten die het gebruik ervan ook voor huisdierenbezitters gemakkelijk maken. Hieronder stellen we je de beste modellen trimsalon voor die vandaag op de markt zijn.

Koopgids

Op het eerste gezicht kom je misschien in de verleiding om een trimsalon te kopen als je alleen op de prijs let. Maar er zijn factoren die zowel de kwaliteit van het product als het resultaat van de vachtverzorging beïnvloeden.

Daarom hebben we deze Koopgids samengesteld met de informatie die je nodig hebt om de juiste vachtverzorgingsmachine te kopen en de gezondheid en veiligheid van je huisdier te garanderen.

Mulher tosando Bulldog com máquina.

vachtverzorgingsmachine helpt je je hond schoon en gezond te houden. (Bron: John McAllister / 123RF)

Wat is een trimsalon?

Het haar van je huisdier is grotendeels verantwoordelijk voor het handhaven van de lichaamstemperatuur van het dier en het beschermen van de huid tegen zonnestralen. Maar als ze niet goed verzorgd worden, kunnen de haren zich ophopen met schimmels en bacteriën en ziekten bij het dier veroorzaken.

Om deze problemen te vermijden, is het daarom belangrijk het haar van je huisdier regelmatig te knippen. Niet alleen voor de esthetiek, zoals velen geloven, maar vooral om de hygiëne en gezondheid van je huisdier te handhaven.

Hiervoor is het gebruik van de knipmachine de methode die de voorkeur heeft van professionals en eigenaars van huisdieren. Groter dan machines die gebruikt worden om mensen hun haar te knippen, heeft de grooming machine messen waarmee dikker haar van verschillende hoogten en texturen kan worden geknipt, zonder dat het apparaat bij langdurig gebruik oververhit raakt.

Om het gemak en om voor elk ras een persoonlijke en meer uniforme snit mogelijk te maken, zijn er tegenwoordig al op de markt versies te vinden voor zowel professioneel gebruik als voor thuis. Om deze faciliteiten die de trimsalon biedt, voeren steeds meer eigenaren van huisdieren de trimbeurt uit in het comfort van hun eigen huis.

Maar zoals je hieronder zult zien, is enige ervaring in het gebruik van de trimsalon nodig om de veiligheid van je huisdier te garanderen.

Máquina de tosar com tesouras, lâmina e pente.

De trimsalon maakt een gelijkmatige snit en variërende hoogtes mogelijk.
(Bron: Pexels / Pixabay)

Thuis trimsalon of professionele trimsalon?

Je huisdier door een vakman laten verzorgen heeft het voordeel dat het je gemak biedt, want het proces wordt door een specialist op een geschikte plaats uitgevoerd.

Maar omdat de verzorging van het dier periodiek moet gebeuren, kunnen de kosten van het proces op je budget drukken. Daarom kiezen veel huisdiereigenaren ervoor hun huisdieren thuis te laten trimmen. Dit is een proces dat je niet alleen geld bespaart, maar ook een moment van nabijheid tussen jou en je huisdier mogelijk maakt.

Maar, om thuis te laten trimmen zijn aandacht en zorg nodig. Experts in het verzorgen van huisdieren raden aan dat je, als je besluit de procedure thuis uit te voeren, goed oefent. Dit komt omdat een verkeerd gebruik van de trimsalon je huisdier met grote gaten en kloven in de vacht kan achterlaten.

Ook kan verkeerd gebruik van het apparaat in ernstiger gevallen de huid van je huisdier verwonden en verbranden.

Homem penteando cachorro branco após a tosa.

Om je huisdier zelf te verzorgen, heb je oefening en kennis nodig. (Bron: Александр Гросс / Unsplash)

Om te voorkomen dat je je huisdier verwondt, raden we je aan een snelcursus te volgen om met de trimsalon te leren omgaan of je door een vakman te laten begeleiden. Tegenwoordig is het mogelijk om zelfs online snelle en goedkope cursussen te vinden.

Het is ook nodig het ras van je huisdier te kennen en te begrijpen wat de beste soort vachtverzorging voor hem is en hoe vaak hij verzorgd moet worden. Deze factoren variëren bijvoorbeeld tussen verschillende hondenrassen, en kunnen de gezondheid van je huisdier beïnvloeden.

Wat zijn de voor- en nadelen van het knipapparaat?

Zoals we gezien hebben, biedt het knipapparaat veel voordelen. Het belangrijkste is het gemak, want de machine doet al het werk, sneller dan wanneer je een schaar gebruikt. Daarom vergemakkelijkt de knipmachine ook het werk van de professionele knippers, die een grote vraag hebben met meerdere geschoren dieren per dag.

Behalve het gemak en de besparing van geld en tijd, is het knipresultaat met een knipmachine meestal ook beter dan met andere methoden, zoals bijvoorbeeld een schaar. Bij juist gebruik helpt de machine namelijk fouten en verwondingen aan de huid van het dier te voorkomen. Bovendien kun je met de trimsalon de kniphoogte van de vacht van je huisdier instellen volgens de gewenste esthetiek en de behoeften van het ras.

Dit komt door de verschillende soorten messen. We zullen dit onderwerp uitvoeriger bespreken in Aankoopcriteria. Aan de andere kant heeft de verzorgingsmachine ook enkele negatieve punten. Het eerste is de prijs. Dit apparaat is in het begin vaak duur, maar het is de kosteneffectiviteit op lange termijn die dit nadeel goedmaakt. Een ander nadeel is dat sommige machines erg lawaaierig zijn.

En omdat huisdieren erg gevoelige oren hebben, hebben ze de neiging gestrest en erg opgewonden te raken van het lawaai van de machine. Maar, zoals we hieronder zullen zien, is het tegenwoordig mogelijk om modellen van trimmers te vinden die minder lawaai maken. En, zoals we gezien hebben, is het voornaamste probleem van de knipmachine het onjuiste gebruik ervan.

Nadelen

Bekijk hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van de knipmachine:

Voordelen
 • Zuinigheid in het budget
 • Praktisch
 • Meer gelijkmatige sneden, met verschillende hoogtes
 • Grote kosten-batenverhouding
 • Hoge prijs
 • Vereist oefening en kennis om ermee om te gaan
 • Verkeerd gebruik kan de huid van het dier verbranden
 • Het harde geluid heeft invloed op het dier

Aankoopcriteria: Factoren waarop je moet letten voor je de trimsalon kiest

Bij het kiezen van de beste trimsalon moet je rekening houden met enkele factoren die de kwaliteit en de efficiëntie van de verzorging beïnvloeden. Om je een product te laten kopen dat aan je verwachtingen en behoeften voldoet, laten we hier zien waar je op moet letten

 • Met snoer of snoerloos
 • Bladen
 • Snelheid
 • Accessoires

Hieronder detailleren we elk van deze factoren, zodat je met een gerust hart je aankoop kunt doen.

Met snoer of snoerloos

Tegenwoordig kun je de trimsalon met of zonder snoer vinden. Voor professionele trimmers is de elektrische het meest aan te bevelen. Met de grote omloopsnelheid van dieren in dierenwinkels zou het niet praktisch zijn om de snoerloze trimsalon te gebruiken, want hij moet van tijd tot tijd opgeladen worden.

Over het algemeen duurt het opladen van de batterij ongeveer 6 uur. Deze tijd wordt door de vakman verspild. Het snoerloze apparaat heeft ook batterijen die gemiddeld 50 tot 90 minuten meegaan. Daarom is dit model meer aan te bevelen voor thuisverzorging.

Mãos cortando pelo de cachorro com máquina.

De trimsalon met snoer is meer functioneel voor professionals. (Bron: parilovv / 123RF)

Bladen

Elk model trimsalon heeft verschillende soorten en hoeveelheden bladen. Het aantal kan variëren van één tot vier messen. Ook wel kammen genoemd, hebben de messen verschillende nummers die de maaihoogte aangeven.

Mesnummering Snijhoogte Aanbevolen gebruik
4F 9.5mm Voor middelgrote honden zoals Poedels en Terriërs
7F 3.2mm Voor diverse rassoorten
10 1.6mm Voor buik en verzorging
40 0.25mm Voor gebied waar de verzorging kort moet zijn

Idealiter moet de trimsalon op minstens twee snelheden kunnen werken. Een van de twee moet langzamer gaan, zodat je met de verzorging kunt beginnen en ook de afwerking kunt doen. De snelheid bepaalt rechtstreeks hoeveel tijd je beste vriend aan de verzorging besteedt – natuurlijk is oefening ook een goede bondgenoot. Maar voor volumineuzere jassen is het belangrijk om die snelheidsregeling te hebben. Hoe meer aanpassingen, hoe beter de trimsalon en hoe duurder hij zal zijn.

Accessoires

De meeste trimsalons worden geleverd met verschillende accessoires, die helpen bij het schoonmaken en onderhouden van het product en bij de afwerking van de trimsalon. Tot de meest voorkomende accessoires behoren: smeeroliën, kammen, scharen en borstels.

Deze accessoires maken de aanschaf goedkoper, omdat je deze artikelen niet apart hoeft uit te geven. Geef de voorkeur aan kits die ten minste de genoemde artikelen bevatten en verschillende opties van verzorgingsmesjes en afwerkingen. (Zichtbare afbeelding bron: Anton Gvozdikov / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies