Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

54Bestede uren

32Beoordeelde onderzoeken

157Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote stappentest 2023. Hier stellen we alle stappentellers die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste stappenteller voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een stappenteller wilt kopen.

Belangrijk om te weten

 • De sensoren in de stappenteller meten de richting van je beweging en herkennen een stap. Een kleine computerchip berekent dan je huidige aantal stappen.
 • Het dragen van een stappenteller geeft je een overzicht van je dagelijkse activiteiten. Bovendien motiveert de stappenteller je om je dagelijkse stappendoel te bereiken.
 • Om gezond te blijven, moet je minstens 10.000 stappen per dag lopen. Wetenschappers hebben ontdekt dat dit getal ideaal is voor het menselijk lichaam.

Beste stappenteller: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een hartslagmeter koopt

Voor wie is een stappenteller bedoeld?

Iedereen kan een stappenteller gebruiken. Omdat er zo veel verschillende soorten bewegingsmeters zijn, kan iedereen zijn ideale apparaat vinden.

Jonge, actieve mensen zijn niet de enige doelgroep van tracker fabrikanten. De industrie richt zich vooral op mensen die op dit moment minder actief zijn, maar in de toekomst meer beweging in hun dagelijks leven willen brengen.

Het is dus voor iedereen de moeite waard om de aanbevolen dagelijkse stappendoelstelling van 10.000 stappen per dag te halen, zelfs voor kinderen en senioren.

Er zijn zelfs producten die speciaal op de vrouwelijke doelgroep gericht zijn. Fabrikanten hebben activity trackers ontwikkeld die de vorm hebben van een kleine capsule. Deze kunnen dan als halskettinghangers of armbanden in een sieraadontwerp gedragen worden.

De meeste stappentellers hebben een ingebouwde oplaadbare batterij of knoopcellen. Maar er zijn er ook die zonne-energie gebruiken.

Waar draag ik een stappenteller?

De vraag waar je een stappenteller moet dragen wordt vooral bepaald door de keuze van het apparaat. Zoals hierboven beschreven, zijn er verschillende soorten trackers die op verschillende manieren gedragen worden.

Als je bijvoorbeeld een eenvoudige stappenteller met een 3D sensor kiest, kun je hem op elk deel van je lichaam dragen. Dit type stappenteller wordt vaak in de zak van je broek gedragen.

De activity tracker clip biedt ook vele manieren om hem aan je kleding te bevestigen. Kies gewoon de plaats die voor jou het meest comfortabel is.

Er zijn precies twee manieren om de fitnessarmband te bevestigen, aan de rechter- of linkerarm. De ideale positie voor de polsband is één tot twee cm boven de pols. Net als bij het klassieke polshorloge is de linkerpols de dominante voor het fitnesshorloge.

De meeste fitnesshorloges zijn echter zo ontworpen dat je ze gemakkelijk aan beide kanten kunt dragen, links en rechts. Je kunt dus kiezen aan welke kant je je fitnesshorloge wilt dragen. Voor je koopt, ga je na of het apparaat van je keuze geschikt is voor je voorkeuren.

Welke fabrikanten van stappentellers zijn er?

Als je een stappenteller zoekt en wat inspiratie nodig hebt, kunnen we je wat ideeën geven over welke merken er zijn en welke je zeker moet bekijken.

De huidige marktleider in fitnesstrackers is Fitbit. De producten van dit merk worden gekenmerkt door een moderne vormgeving en zijn bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. Het assortiment strekt zich uit van eenvoudige stappentellers tot meer geavanceerde fitnessproducten met vele functies.

De op een na grootste fabrikant van stappentellers is de Chinese firma Xiomi. Je kunt de zogenaamde “Mi Bands” heel goedkoop kopen. De prijs-prestatie verhouding is ideaal, en daarom zijn Xiomi stappentellers bijzonder geschikt voor beginners.

Is de stappenteller app een alternatief voor jou?

Je vindt verschillende stappenteller apps in veel app stores. De vraag is, of de app versie een echt alternatief kan zijn voor de draagbare versie We leggen uit hoe je daar achter kunt komen met behulp van een paar beslissingscriteria.

In principe werkt de technologie in een smartphone op dezelfde manier als in een eenvoudige stappenteller, namelijk met behulp van sensortechnologie

Het hangt allemaal af van welke sensortechnologie geïnstalleerd is. In elk geval zijn er verschillen tussen de sensoren in je smartphone en die in een speciale stappenteller. Je kunt je laten leiden door de volgende indeling wat betreft de foutenmarge van de sensoren:

0% foutvrij < smartphone apps < eenvoudige stappentellers < 3D stappentellers < 100% foutvrij

Het aantal stappen dat met de smartphone sensoren gemeten wordt is niet helemaal fout, maar een foutloze meting is nauwelijks mogelijk. Activiteitentrackers en fitnessbanden hebben meestal eenvoudige sensoren ingebouwd.

Je kunt er dus van uitgaan dat ze nauwkeurigere resultaten geven dan die van smartphone apps. Je vindt zelfs enkele trackers of sporthorloges die precisiesensoren met 3D technologie bevatten die je een foutloos aantal gelopen stappen geven.

schrittzähler

Moderne hartslagmeters zijn compatibel met smartphones en horloges en kunnen de gemeten waarden in real time doorgeven. (Foto: fancycrave1 / pixabay.com)

Als je nu alleen je dagelijkse stappen wilt bijhouden, kunnen we je de app op je smartphone aanbevelen als instap-alternatief. Maar als je je precieze aantal stappen wilt weten, raden we je beslist aan een 3D sensor stappenteller te kopen.

De toestellen worden meestal gebruikt voor wandelen of fitness. Dit is bedoeld om feedback te geven over je dagelijkse prestaties.

Besluit: Welke soorten hartslagmeters zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe zijn er vier categorieën stappentellers die geschikt voor je kunnen zijn

 • Eenvoudige stappenteller
 • Activiteiten Tracker Clip
 • Fitness armband
 • Sporthorloge

De verschillende soorten verschillen van elkaar in hun scala aan functies.

Oorspronkelijk wilde men een elektronische stappenteller gebruiken om op een eenvoudige manier zijn dagelijkse stappendoel te controleren. Met de revolutie van de smartphone werden ook andere fitnessparameters interessant en meetbaar.

De polsband werd al snel aantrekkelijk als meetstation voor lichaamsgegevens. Daar konden de nieuwe functies onopvallend in het klassieke polshorloge geïntegreerd worden, zodat de nieuwe technologie veel mensen aansprak.

In de volgende paragrafen leggen we uit hoe de verschillende soorten stappentellers precies van elkaar verschillen, een voor een, en zetten we ook de voor- en nadelen op een rij.

Wat is een eenvoudige stappenteller en wat zijn de voor- en nadelen?

De klassieke stappenteller verschilt in één ding van alle andere types: hij heeft geen Bluetooth. Daarom hoeft hij niet gekoppeld te worden aan een PC of smartphone om de gegevens te analyseren. Je kunt op het display van het toestel zien hoeveel je gelopen hebt.

Dus als je veel belang hecht aan de veiligheid van je persoonlijke gegevens, is de eenvoudige stappenteller een voordeel voor jou.

 • Voordelen
  • goedkoop
  • nauwkeurige meting van stappen
  • gemakkelijk te gebruiken
  • geen smartphone nodig
  Nadelen

  niet draagbaar zonder broekzak

 • weinig functies

Kenmerkend voor de eenvoudige stappenteller is dat hij één ding bijzonder goed kan, namelijk stappen tellen. De beste manier om de gelopen stappen betrouwbaar te meten is de zogenaamde 3D sensor technologie. Hij kan door driedimensionale meting een stap nauwkeurig onderscheiden van andere bewegingen. Dit betekent dat de dagelijkse beweging bijzonder betrouwbaar berekend wordt.

Als je geïnteresseerd bent in een eenvoudige stappenteller, moet je beslist gaan voor een toestel met een 3D sensor.

Wat zijn de functies van de Activity Tracker Clip en wat zijn de voor- en nadelen?

De kleine stappenteller clip heeft een bijzonder voordeel: hij kan bijna overal aan bevestigd worden. Aan je schoen, riem of bh – je kunt dit kleine apparaatje vastklemmen waar je maar wilt.

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het in deze categorie om een activity tracker, d.w.z. een apparaat dat je activiteiten meet. In principe doet hij hetzelfde werk als de klassieke stappenteller, maar met extra functies. Anders dan een eenvoudige stappenteller kan de activity tracker via Bluetooth met een smartphone gekoppeld worden.

Voordelen
 • klein
 • kan overal gedragen worden
 • lage prijs
Nadelen
 • geen display
 • werkt alleen met smartphone

De nadruk van deze variant ligt op een verscheidenheid aan functies. Afhankelijk van de fabrikant worden functies als kilometerteller, calorieverbruik of slaapbewaking gebruikt. Welke activiteiten gevolgd worden varieert van toestel tot toestel. Je moet daarom verschillende toestellen van verschillende fabrikanten vergelijken voor je ze koopt, zodat je het juiste model voor je vindt.

Waarom heb je een fitness polsbandje nodig en wat zijn de voordelen en nadelen?

De fitness polsband biedt, net als de activity tracker, vele functies om je lichaamsactiviteiten te meten. Het fitnesshorloge vervangt het klassieke polshorloge.

Op uitzonderingen na worden de meeste fitnessarmbanden geleverd met een tijdsaanduiding. Bij sommige kun je zelfs tussen verschillende wijzerplaatontwerpen wisselen, dankzij een verbonden smartphone app.

De producten in deze categorie richten zich op een gezonde levensstijl. Ze zijn daarom minder geschikt voor professionele sportactiviteiten. Het gaat er meer om je dagelijkse activiteiten te volgen.

Voordelen
 • Horloge display
 • veel andere functies
 • bijbehorende smartphone app
Nadelen
 • geen nauwkeurige stapmeting
 • goedkope materialen gebruikt
 • deels geringe levensduur van de batterij

Fitnesstrackers voor de pols overtuigen met een aantrekkelijk productontwerp en eenvoudig gebruik. De displays zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Dit betekent dat de helderheid van het scherm misschien niet voldoende is voor gebruik buitenshuis en dat je problemen kunt hebben om iets op het scherm te zien. Je moet je ervan vergewissen dat het beeldscherm van het toestel aan je eisen voldoet voordat je het koopt.

De meeste fitness-polsbandjes kunnen gekoppeld worden aan je smartphone en de bijbehorende app. Alleen in combinatie kun je het volledige potentieel van je tracker benutten.

Wat kan een sporthorloge precies en wat zijn de voor- en nadelen?

Sporthorloges zijn ontworpen om aan de speciale behoeften van atleten te voldoen. Dankzij robuuste materialen en speciale technologieën zijn ze zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

Omdat een sporthorloge meestal buiten gebruikt wordt, moet het aan bepaalde eisen voldoen. Bijzonder belang wordt gehecht aan de levensduur van de batterij van een sporthorloge. De sportbegeleider moet een batterijduur hebben van enkele dagen bij continu gebruik.

Voordelen
 • precieze metingen
 • robuuste, duurzame materialen
 • lange levensduur van de batterij
Nadelen
 • relatief grote behuizing
 • weinig vormgeving, eerder functioneel

Om tegen alle weersomstandigheden bestand te zijn, vertrouwen veel fabrikanten op waterdichte producten. Bovendien moet de wijzerplaat gemakkelijk af te lezen zijn, zelfs in sterk zonlicht. Hiervoor zijn in deze horloges speciale displays ingebouwd. Fel verlichte beeldschermen worden daarom niet gebruikt, om de batterij niet onnodig te belasten.

Fabrikanten van deze toestellen moeten speciale meetsensoren leveren, zoals de hoogtemeter, die zeer geschikt is voor wandelingen in de bergen. Daarom zijn de minicomputers duurder dan de andere stappentellers.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om hartslagmeters te vergelijken en te evalueren

We willen je helpen beslissen welk product voor jou geschikt is. Daarom laten we je hieronder zien welke criteria je kunt gebruiken om verschillende stappentellers te vergelijken en te beoordelen.

Samengevat zijn dit de categorieën

 • Afmetingen en gewicht
 • Weergave
 • Stroomvoorziening
 • Maximale levensduur van de batterij
 • Gegevensopslag
 • Waterbescherming
 • Verlichting
 • Klok
 • Afstandsmeting
 • Calorieverbruik
 • Slaapanalyse
 • Bluetooth
 • Compatibiliteit met smartphones
 • Geïntegreerde hartslagmeting
 • Geïntegreerde GPS

Wat achter deze criteria schuilgaat, vind je in de volgende hoofdstukken.

Afmetingen en gewicht

De afmetingen en het gewicht van je stappenteller zijn belangrijk als je wilt nagaan of het apparaat past.

Je kunt de maten gebruiken om een ruw idee te krijgen of een model echt klein of echt groot is. Je zoekt eerder een kleine stappenteller als je van plan bent hem in je zak te dragen. Zoek je een sportmaatje, dan moet je voor een groter model gaan dat gemakkelijk af te lezen cijfers heeft.

schrittzähler

Hartslagmeters, stappentellers en dergelijke kunnen je helpen je training te optimaliseren voor betere prestaties. (Foto: Wokandapix / pixabay.com)

Als het op gewicht aankomt, geldt: hoe lichter hoe beter. Zoek voor je zak een lichtgewicht model, zodat het niet in je broek trekt. Maar de fitnesstracker aan je arm moet ook niet te veel wegen, zodat hij geen last wordt.

Beeldscherm

Je hebt veel keuzemogelijkheden als het om een beeldscherm gaat: met of zonder, kleurrijk of zwart-wit, aanraakscherm of niet.

Op het display kun je informatie direct van je stappenteller aflezen. De varianten van de beeldschermtechnologie heten LCD, OLED en LED. De stappentellermodellen met LED-indicatie hebben een laag batterijverbruik omdat veel minder oppervlak verlicht wordt. Hetzelfde geldt voor OLED, dat een uitbreiding is van de LED technologie.

Andere verschillen in de weergave zijn het gevolg van de kleuren. Heldere kleuren verschijnen alleen als het scherm echt fel verlicht is. De sterke verlichting verbruikt echter veel batterijvermogen. Wat het batterijvermogen betreft, moet je dus nagaan of je een kleurenscherm nodig hebt of dat een zwart-wit model volstaat.

Onafhankelijk hiervan kan je toestel uitgerust zijn met aanraakschermtechnologie.

Modellen die helemaal geen display hebben, zijn meestal sterk op mode gericht. Zulke stappentellers en trackers zijn meestal slanker en hebben een geraffineerd modieus ontwerp.

Voeding

Pedometers gebruiken verschillende soorten batterijen voor de stroomvoorziening. De verschillen zijn te zien in prestaties en beheerbaarheid.

Kleine, eenvoudige stappentellers redden het meestal met knoopcelbatterijen die je in de supermarkt kunt kopen en die heel gemakkelijk te vervangen zijn. De prestaties hangen af van de kwaliteit van de batterij.

Moderne fitnesstrackers hebben een oplaadbare, permanent geïnstalleerde lithium batterij. De voordelen van dit type batterij zijn de geringe zelfontlading, de lange levensduur en de mogelijkheid om het laden te onderbreken. Lithium technologie is de standaard geworden en wordt als bijzonder betrouwbaar beschouwd.

Maximaal batterijvermogen

Het maximale batterijvermogen hangt af van de gebruikte batterijtechnologie en de hardware die in de pedometer geïnstalleerd is en van stroom voorzien moet worden.

Het is vervelend als je je tracker wilt gebruiken en plotseling is de batterij leeg. Om deze situatie te vermijden heb je een toestel nodig dat een batterijduur heeft die aan je behoeften voldoet. In het algemeen geldt: hoe langer de batterij meegaat, hoe beter. Het is belangrijk te weten dat deze waarde een maximum waarde is. Als het toestel intensief gebruikt wordt, kan de levensduur van de batterij aanzienlijk korter zijn.

Gegevensopslag

Gegevensopslag heeft betrekking op hoe lang gegevens tijdelijk op de pedometer kunnen worden opgeslagen. Hoe meer geheugen beschikbaar is, hoe langer de gegevens bewaard blijven.

Gegevensopslag is belangrijk voor de interactie van de stappenteller met de bijbehorende smartphone app. Je bewegingsgegevens worden van de stappenteller naar het toestel gestuurd, waar ze geanalyseerd en opgeslagen worden.

schrittzähler

Fitnesstrackers hebben ook een intern geheugen als dat nodig is, zodat je gegevens niet verloren gaan.

Als deze verbinding niet mogelijk is, kan de fitnesstracker de gegevens gedurende een bepaalde tijd bewaren. Je moet dit getal zoeken in de categorie gegevensopslag. Hoe langer iets op het toestel bewaard kan blijven, hoe minder vaak je het met je toestel hoeft te synchroniseren.

Waterbescherming

Er zijn verschillende gradaties in de categorie waterdichtheid. Deze worden in de catalogus omschreven als zogenaamde IP beschermingsklassen.

De moderne technologie maakt het pas sinds kort mogelijk om elektronische apparatuur onder water te gebruiken. Dit vereist een speciaal ontwerp dat geen vocht doorlaat aan de binnenkant. Vooral in de sportsector zijn er steeds meer modellen met een waterdichte functie.

De verdeling van de IP beschermingsklassen volgens de catalogus is als volgt. Een stappenteller met IP64 is volledig beschermd tegen het binnendringen van stof volgens code nummer 6 voor aanrakingsbescherming en alleen beschermd tegen spatwater volgens code nummer 4 voor waterbescherming.

Dit criterium beïnvloedt direct de prijs. Waterdichte stappentellers kosten altijd iets meer geld dan toestellen zonder deze functie.

Verlichting

Het criterium van de verlichting lijkt secundair, maar het is eigenlijk belangrijk. Je kunt een stappenteller in het donker niet gebruiken zonder lampje.

De meeste fitnesstrackers hebben een zelfoplichtend display. Je kunt het overdag en ook ’s nachts gemakkelijk lezen. Op het gebied van eenvoudige stappentellers zijn er enkele producten die geen lichtfunctie hebben. In dit geval kunnen ze alleen overdag of met andere lichtbronnen gebruikt worden.

Horloge

Het horloge, zoals we dat kennen in de vorm van het klassieke polshorloge, is in veel maar niet in alle stappentellers geïntegreerd.

Wie wil er te laat komen voor de volgende afspraak? Natuurlijk heb je een horloge nodig om op tijd te zijn. De snelste manier om te weten hoe laat het is, is naar je pols te kijken.

Bijna zonder uitzondering is deze functie beschikbaar op fitnesstracker polsbandjes. In de groep van eenvoudige stappentellers zijn er een paar modellen zonder tijdsaanduiding. Een uitzondering is ook de fitnesstracker zonder display, die de tijd niet aangeeft.

Afstandsmeting

De afstandsmeting geeft informatie over het aantal kilometers dat je op een dag gelopen hebt.

Dit is informatie die de computer in de stappenteller eenvoudig kan berekenen uit het aantal stappen dat je gezet hebt en de lengte van je pas.

Wist je dat je je stapfrequentie kunt berekenen en optimaliseren?

Je stapfrequentie hangt af van je lengte en loopsnelheid. Het bereiken van een ideale stapfrequentie kan energie besparen en gewrichten beschermen.

Je vindt deze eenvoudige functie in bijna alle tracker modellen. Slechts een paar eenvoudige stappentellers doen het zonder.

De volgende tabel geeft je een idee van hoe de afstandsmeting berekend wordt:

Aantal stappen gelijkwaardige afstand
10.000 stappen 6km – 8km
1.450 stappen ca. 1 km
10.000 stappen 500 kcal

Calorieverbruik

De stappenteller berekent het calorieverbruik op basis van de stappen die je gezet hebt en, indien van toepassing, andere lichaamsgegevens.

Met de eenvoudige stappenteller komt elke stap overeen met een bepaald aantal verbrande calorieën. Een analyse op basis van één variabele is niet erg betrouwbaar. Beter is een analyse op basis van verschillende lichaamsgegevens.

Fitnesstrackers registreren via verschillende sensoren verschillende lichaamsgegevens die een nauwkeurig beeld kunnen geven van de verbrande calorieën. Moderne fitnesscomputers bepalen de soort activiteit, het aantal stappen en de hartslag en berekenen een betrouwbare waarde van de verbrande calorieën op basis van geslacht, leeftijd, lengte en gewicht.

Slaapanalyse

De analyse en evaluatie van slaap maakt deel uit van het Life Style concept van moderne fitnesstrackers. Het doel is om je slaap te verbeteren.

De slaapanalyse werkt alleen in combinatie met een app op je toestel. Daar wordt je slaap geëvalueerd en krijg je tips over hoe je je slaap kunt verbeteren. Je krijgt ook een overzicht van je slaapgedrag. Diagrammen laten je zien wanneer en hoe lang je rustig sliep en op welke momenten je slaap onrustig was. De tracker meet ook je nachtelijke bewegingen.

Bluetooth

Je kunt je stappenteller via Bluetooth draadloos synchroniseren met je toestel.

Bluetooth is een technologie voor het uitwisselen van gegevens over korte afstanden. Het voordeel is dat er geen kabel nodig is om de gegevens over te brengen. Dit geeft je meer vrijheid voor synchronisatie. Bovendien hoef je de verbinding maar één keer tot stand te brengen. Alle volgende uitwisselingen werken dan automatisch en zonder jouw tussenkomst.

Smartphone compatibiliteit

Je stappenteller is smartphone compatibel als er een bijbehorende app is waarmee je tracker verbonden kan worden.

In de meeste gevallen zijn er smartphone apps voor het Apple iOS besturingssysteem en voor Android. Je vindt de apps in de Apple App Store en de Android Play Store.

Je stappenteller aan een smartphone app koppelen heeft als voordeel dat je je gegevens over een lange periode kunt opslaan en ze steeds weer kunt opvragen. Of je volgt een stappendoel of je wilt je conditie of je slaap verbeteren. Je kunt dit alles met je app bijhouden en in een overzicht oproepen.

Geïntegreerde hartslagmeting

Met behulp van de hartslag die bij de pols gemeten wordt, kan de tracker je conditie berekenen.

schrittzähler

Met een sporthorloge kun je veel gegevens verzamelen en analyseren die van belang zijn voor de gezondheid en conditie van je lichaam. (Foto: StockSnap / pixabay.com)

De hartslag draagt bij tot de analyse van alle lichaamsactiviteiten. Eerst worden de laagste en de hoogste waarde gemeten, de rustpols en de maximumpols. Hieruit worden drie zones van cardiac output afgeleid: de rustzone, de vetverbrandingszone en de hoge prestatiezone. Deze termen worden gebruikt ter oriëntatie tijdens een opleiding.

Geïntegreerde GPS

De GPS wordt vaak gebruikt in sporthorloges. Je kunt er de routes mee volgen en registreren die je hebt afgelegd. Het voordeel: je hoeft hiervoor je smartphone niet bij je te hebben.

Alle moderne smartphones hebben tegenwoordig GPS. Dit betekent dat de plaats van de mobiele telefoon niet met een nauwkeurigheid van een paar meter kan worden bepaald. Gebruikers van fitness apps op hun smartphones kunnen zo hun hardlooproute volgen. Tijdens het sporten kan de telefoon echter hinderlijk zijn, omdat hij bijvoorbeeld in je zak rond wiebelt.

GPS geïntegreerd in een horloge heeft als voordeel dat je geen extra apparaat, zoals je smartphone, bij je hoeft te dragen als je sport. Het sporthorloge zit stevig om de pols en hindert de atleet niet in zijn bewegingen.

Interessante feiten over hartslagmeters

Hoe werkt een stappenteller?

Moderne stappentellers werken met 3D technologie. Hier worden de bewegingen driedimensionaal geregistreerd door een sensor met piëzo-technologie, d.w.z. voorwaarts, zijwaarts en omhoog.

Het micro-elektrisch-mechanisch systeem kan herkennen wanneer het een stap is en wanneer het een andere beweging is. Oudere toestellen zonder deze technologie meten veel minder nauwkeurig.

Stappenteller apps in smartphones gebruiken de ingebouwde sensor van het toestel om stappen te meten. Deze sensor is echter ontworpen om de draaiing van de mobiele telefoon te meten. Daardoor worden stappen soms dubbel geteld of helemaal niet.

Hoeveel stappen moet je per dag lopen?

Als je fit en gezond wilt blijven, moet je 10.000 stappen per dag lopen.

Het is meestal erg moeilijk om voldoende beweging te krijgen in de werkdag. Gemiddeld lopen we op een gewone dag maar 4000 stappen. Maar dat is te weinig om gezond te blijven.

We willen je een geheim verklappen: Een wandeling van 10.000 stappen is veel effectiever een duur- of krachttraining om gezond en fit te blijven.

Wist je dat een marathonloper 40.000 tot 50.000 stappen zet?

De knie absorbeert per stap drie tot vijf maal het eigen lichaamsgewicht. Zo belast een gemiddelde loper van 80 kg zijn kniegewrichten in totaal 5.000 ton gedurende de 42 km marathon.

Wat levert het je op om een stappenteller te dragen?

Motivatie is het sleutelwoord. Je krijgt oefenherinneringen, badges, erkenning en zelfs geschenken voor de stappen die je zet.

Als je een stappenteller gebruikt, krijg je vooral één ding: motivatie. Je polsbandje vertelt je wanneer het weer tijd is om te bewegen en vuurt een fontein af als je je stappendoel van 10.000 stappen per dag bereikt.

Je krijgt ook badges in je fitness app als je van Europa naar Amerika loopt. Je kunt het zelfs tegen je vrienden opnemen in een weekendbattle. Degene die de meeste stappen heeft gelopen wint. Geweldig spul, vinden we! Maar het wordt nog beter.

Je krijgt zelfs cadeautjes voor de stappen die je zet. Hoe werkt dat, vraag je? Pas onlangs zijn er start-ups verschenen waar je punten krijgt voor je stappen en die kunt inwisselen voor beloningen.

Als je het ons vraagt, moet je snel een stappenteller aanschaffen, punten verzamelen en cadeaus winnen!

Zijn er stappentellers voor honden?

Natuurlijk zijn er stappentellers voor honden en die hebben zelfs verschillende voordelen.

Helaas lijden veel dieren aan gebrek aan beweging in de beslotenheid van de stad en kleine flats. Als je aan de behoeften van je hond wilt voldoen, moet je er naar kijken.

Stappentellers voor honden zijn verkrijgbaar bij verschillende fabrikanten, bijvoorbeeld Garmin. De aanbieder heeft zelfs aan een GPS functie gedacht, zodat je geliefde viervoeter zeker niet zal verdwalen op de avontuurlijke tocht.

Beeld bron: Lindsay Henwood / unsplash.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies