Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

17Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox Brasil. Vandaag praten we over jump, het mini-elastiek bed dat gebruikt wordt om een gelijknamige lichamelijke activiteit te beoefenen die verschillende delen van het lichaam bewerkt in spier- en aerobe bewegingen met hoge intensiteit.

Behalve helpen om af te vallen en spieren te verstevigen, helpt jump ook om calorieën te verliezen, plaatselijk vet weg te werken, het hart te versterken, het evenwicht en de motorische coördinatie te verbeteren en concentratie en productiviteit te verhogen.

Belangrijk om te weten

 • Het belangrijkste verschil tussen de sprongmodellen is het voortbewegingssysteem, dat veer- of elastisch kan zijn. De elastische sprong is ideaal voor thuisgebruik en de veersprong voor professioneel gebruik in sportscholen.
 • De ideale keuze is een rond model, minstens 90 cm in doorsnee, met een gewicht tussen 5 en 10 kg, met een draagvermogen van 100 of 150 kg, met rubber voetjes en een anti-slip systeem.
 • Springen heeft een lage kostprijs, zeker als we het vergelijken met andere gymtoestellen. Je vindt er modellen vanaf R€190 en de duurste komt op R€480.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Squeeze: Hoe kies je de beste 2023?
 • Gewichtheffen: Hoe kies je de beste in 2023?
 • Oefening Wielen: Hoe kies je het beste model bij 2023

Beste Springen: Elf selectie

Heb je aanbevelingen gevraagd aan vrienden, gymleraren en onderzoek gedaan op het internet, maar weet je nog steeds niet welk springmodel de moeite waard is om in te investeren? Bekijk dan deze ranglijst met de beste springmodellen.

Koopgids

Tegenwoordig zoeken mensen naar lichamelijke activiteiten die het hele lichaam tegelijk bewerken. Wegens tijdgebrek is het ook belangrijk dat de activiteit hoogintensief en snel is.

Een van deze activiteiten is springen, dat ontelbare voordelen voor lichaam en geest oplevert. Zozeer zelfs dat veel mensen een mini-jump kopen om thuis te trainen.

Imagem de mulheres praticando jump.

Springen heeft verschillende voordelen voor lichaam en geest, dus je moet de sport regelmatig beoefenen. (Bron:Sergiy Tryapitsyn / 123RF)

Wat is een sprong?

Een sprong (ook wel body jump, body systems, power jump en jump fit genoemd) is een sport waarbij een kleine trampoline (ook wel sprong genoemd) gebruikt wordt om aerobische bewegingen uit te voeren.

Deze bewegingen zijn dynamisch en kunnen gaan van stilstaande races tot complete choreografieën, op de klanken van dansende muziek, in verschillende intensiteit- en moeilijkheidsgraden. Springen verbetert de lichamelijke conditie van de persoon dag na dag en brengt voordelen voor wie de oefeningen begint te beoefenen, maar ook voor wie al lang actief is.

Sommige mensen beoefenen springen als een manier om het lichaam op te warmen voor andere oefeningen in de sportschool. De lessen duren tussen 45 en 60 minuten en kunnen in groepsverband gedaan worden.

Imagem de um grupo de mulheres na academia.

Springles is ook een gelegenheid om mensen met dezelfde smaak als jij te ontmoeten. (Bron: Bruce Mars / Pexels)

Een interessante eigenschap van springen is dat het canvas van de trampoline de schok van sprongen tot 80% opvangt, waardoor de kans op rugblessures of verwondingen aan de knieën, enkels en heupen afneemt.

Wat zijn de voordelen van springen?

Springen heeft veel voordelen voor de gezondheid. Omdat het een intense aerobe oefening is, merk je een hoog calorieverbruik.

In één les kun je tussen 400 en 900 calorieën verliezen.

In één les kun je tussen 400 en 900 calorieën verliezen (afhankelijk van de bewegingen en de intensiteit). Het verlies van calorieën versnelt het proces van afvallen en plaatselijke vetverbranding. Je zult ook merken dat al je spieren van je onderlichaam sterker worden. Omdat springen motorische coördinatie vereist, is het mogelijk een toename van het evenwicht te merken.

Het onstabiele elastische oppervlak vereist de samentrekking van de buik en de lendenwervelkolom. Deze samentrekking bevordert de versterking van deze delen van het lichaam, vergroot de steun van de wervelkolom, verstevigt de spieren en verbetert de houding.

Imagem de uma mulher com o abdômen sequinho.

Springen helpt ook de spieren in je buik te versterken en te verstevigen. (Bron: Gorilla Creativo / Pixabay)

Een van de belangrijkste voordelen van springen is de versterking van het cardiovasculaire systeem. Je zult merken dat je je dagelijkse bezigheden met gemak, beweeglijkheid en zonder je zo moe te voelen kunt uitvoeren.

De activiteit stimuleert ook de bloedsomloop. Met een geactiveerde bloedsomloop merk je een vermindering van het vetweefsel, of anders gezegd, van de bekende vetten die de vervelende cellulitis veroorzaken. Bekijk ook de andere voordelen van regelmatig springen

 • Verbetert de conditionering van het ademhalingssysteem.
 • Elimineert melkzuur
 • Versterkt de botten en voorkomt het ontstaan van osteoporose
 • Versterkt de musculatuur, bevordert de toename van spiermassa en moedigt hypertrofie aan
 • Draagt bij tot de geestelijke gezondheid en verbetert de stemming
 • Helpt gifstoffen afvoeren via zweet en urine.

Je voelt ook meer energie, wat helpt om de concentratie bij studie, werk en dagelijkse bezigheden te verhogen.

Een ander voordeel is dat je beter slaapt en de volgende dag met meer energie wakker wordt om de sport weer te beoefenen. Springen helpt ook om lichaamsbewustzijn, motorische coördinatie en evenwicht te ontwikkelen en een goede houding te handhaven.

Kan iedereen springen beoefenen?

Helaas kan niet iedereen springen beoefenen. Het is niet geschikt voor mensen met rug-, enkel-, knie- of heupproblemen.

Zwangere vrouwen of mensen met overgewicht moeten ook springen vermijden. Als je aan urine-incontinentie lijdt, is deze sport ook niet de beste optie. Als je spataderen hebt, moet je een arts om toestemming vragen voor je met springen begint.

Imagem de uma mulher grávida fazendo Yoga.

Zwangere vrouwen moeten lichamelijke activiteiten zachter beoefenen. (Bron: StockSnap / Pixabay)

Is het mogelijk om thuis spring te trainen?

Om alle bovengenoemde resultaten te zien moet je heel vaak spring trainen, anders duurt het even voor de resultaten zichtbaar zijn. De meest praktische oplossing in dit geval is een thuis springtoestel te kopen.

Zo kun je oefenen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt en kun je je favoriete muziek spelen om de bewegingen uit te voeren. Behalve tijdgebrek wonen sommige mensen in kleine steden en kunnen ze geen sportscholen vinden die gespecialiseerd zijn in springlessen.

In dit geval is het kopen van de uitrusting om thuis te trainen de enige optie. Je kunt springlessen volgen op Youtube. Bij sommige modellen zit zelfs een DVD, zodat je thuis een paar videolessen kunt bekijken en de sport kunt beoefenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een springtoestel?

Een springtoestel is een elastisch bed met verkleinde afmetingen, ideaal om lichamelijke activiteiten te beoefenen (je kunt met het toestel ook andere oefeningen doen, behalve springen).

Je vindt Spring in drie verschillende vormen: ovaal, rond en vierkant. Ook de afmetingen variëren, er zijn modellen van 90 tot 105 cm doorsnee, met een gewicht tussen 5 en 10 kg (hoe groter en zwaarder ze zijn, hoe meer steun ze bieden).

Imagem de um grupo de mulheres praticando Jump.

Sommige modellen worden geleverd met een handvat om bewegingen in de lucht uit te voeren. Deze praktijk heet aero jump. (Bron: 123mn / 123RF)

Je vindt ook de vouwsprong met afneembare voeten, ideaal voor wie de uitrusting wil dragen. Maar je moet het voorzichtig gebruiken, want dit model is niet zo stabiel als de traditionele.

De duurzaamheid varieert, er zijn modellen voor huishoudelijk gebruik en voor professioneel gebruik (we leggen de verschillen uit in het volgende deel), die een veer- of elastische aandrijving kunnen hebben.

Welk model je ook kiest, probeer een sprong te kiezen met een langere garantie.

Voordelen
 • Het toestel thuis hebben stimuleert je om regelmatig te bewegen
 • Het is relatief goedkoop
 • Je kunt modellen vinden voor thuis en professioneel gebruik
 • De garantie varieert van 3 tot 24 maanden
Nadelen
 • De elastische sprong heeft een kortere levensduur
 • De veersprong is duurder
 • Het opvouwbare model biedt niet veel veiligheid en stabiliteit
 • Het is moeilijk te vervoeren

Springen: wat zijn de verschillen tussen de modellen voor professioneel en thuisgebruik?

Je kunt de sprong vinden voor professioneel en thuisgebruik. De sprong voor persoonlijk gebruik is lichter, kleiner, vaak met een elastisch aandrijfsysteem, minder bestendig en goedkoper.

De sprong die gebruikt wordt in een sportschool, fitnessruimte of door leerlingen van een personal trainer, zal vrij vaak gebruikt worden en door mensen met verschillende gewichten, dus is het van essentieel belang professioneel materiaal aan te schaffen.

Het model voor professioneel gebruik is meestal van betere kwaliteit, voorzien van veren, verstevigingshoepel en ondersteunt een gewicht van 80 tot 220 kg (afhankelijk van het model, deze gegevens staan op het technische blad van het product).

Wat is het beste aandrijfsysteem?

Je vindt springmodellen met twee aandrijfsystemen: veren of elastiekjes. Om het ideale model te kiezen moet je vóór de aankoop beslissen wat je doel met de uitrusting is.

De sprong met een elastiek is iets goedkoper, maar hij is minder bestendig, levert minder prestaties en is minder duurzaam, omdat het elastiek na verloop van tijd slijt. De sprong met een veersysteem is veel bestendiger. Bovendien zorgt dit model voor nog meer prestaties in je trainingsroutine, omdat de veer helpt het sprongmoment tijdens de les te vergroten.

Imagem de uma mulher pulando.

De veersprong geeft je sprongen een boost. (Bron: Tim Savage / Pexels)

Er is geen standaard voor het aantal veren in de sprong, elke fabrikant zet de hoeveelheid die hij wil, dus als je de uitrusting koopt, analyseer dan de hoeveelheid veren en bedenk dat hoe meer, hoe beter.

Om je een idee te geven van de vergelijking, kan een professionele sprong tot 36 veren hebben, 18 aan de rechterkant en nog eens 18 aan de linkerkant. Als je een sprong koopt met een veeraandrijving, geef dan de voorkeur aan de modellen met een beschermhoes, want behalve dat dit model meer veiligheid biedt, is het ook gemakkelijker schoon te maken.

Een andere tip is een sprong te kopen met veren op de framewand. Deze manier van plaatsen van de veren maakt dat de wrijving die ontstaat als je op het toestel springt, minder groot is, zodat het risico van scheuren van het canvas afneemt. We stelden een tabel op waarin de belangrijkste kenmerken van de elastische en verende springschans vergeleken worden, zodat je deze twee mogelijkheden kunt analyseren. Bekijk het hier:

Elastische Sprong Veersprong
Voortbewegingssysteem Elastisch Veren
Hoeveelheid veren/elastiek Van 28 tot 32 elastisch Van 30 tot 36 veren
Belastbaarheid Tot 120 kg Tot 220 kg
Gewicht uitrusting 5 kg 10 kg
Structuur Met hoepel Kan geleverd worden met verstevigingsframe en beschermhoes
Gebruiksaanbeveling Alleen voor residentieel gebruik Professioneel of residentieel
Garantie Van 3 tot 12 maanden Van 12 tot 24 maanden
Prijs Goedkoper Duurder

Dan hoef je alleen nog maar te beginnen met oefenen en te genieten van de voordelen die de oefeningen opleveren. Maar om het ideale springmodel te kiezen, moet je de volgende kenmerken analyseren

 • Elastische band of veer?
 • Versterkende hoepel
 • Formaat
 • Maat
 • Gewicht
 • Gewicht
 • Voeten
 • Beschermend omhulsel
 • Garantie

We zullen elk van de items in detail uitleggen. Aan het eind van dit hoofdstuk weet je hoe je de beste sprong kunt kiezen. Heb een goede training!

Elastiek of veer?

Zoals we al eerder zeiden, kan de aandrijving van de sprong veer of elastiek zijn. Het model met de elastische aandrijving is een betaalbaarder optie, maar ook minder bestendig en minder duurzaam, want bij langdurig gebruik gaat het elastiek los zitten.

Als je van plan bent het toestel vaak te gebruiken, ook al is het maar thuis, geef dan de voorkeur aan de springschans met veren, want die is resistenter en heeft meer elasticiteit, wat helpt bij de uitvoering van de oefeningen.

Imagem do sistema de molas de um jump.

De springschans met veren is resistenter dan het elastische model. (Bron: Schanin / Pixabay)

Wat het aantal veren betreft, hoe meer, hoe beter. Zoek ook naar een model dat geleverd wordt met een paar extra veren, voor het geval je er een moet vervangen.

Versterkingshoepel

Als je een springmodel onderzoekt, is het de moeite waard te zoeken naar toestellen met een versterkingshoepel. Dit onderdeel bevindt zich vlak onder het hoofdframe en zijn functie is de uitrusting duurzaam te maken en te ondersteunen.

Formaat

Je vindt de sprong in drie verschillende formaten

 • Vierkant: De acrobatische trampoline.
 • Rond: Het meest geschikt voor training. Het neemt thuis weinig plaats in.
 • Ovaal: Hij kan gebruikt worden door mensen die in flats of kleine huizen wonen, want hij neemt nog minder ruimte in dan de ronde.

Imagem de pessoas em uma aula de jump.

De rondvormige sprong is een traditioneel model. (Bron: giorgiorossi73 / 123rf)

Je vindt er ook de opvouwbare sprong, een heel praktisch model, ideaal voor wie hem moet vervoeren of thuis geen plaats heeft. Een negatief punt van dit model is de kwetsbaarheid van de vouwstructuur.

Grootte

Als je een springer onderzoekt om te kopen, let dan op de specificaties van de fabrikant over de afmetingen van het toestel. Volgens specialisten is de ideale diameter meer dan 90 cm. Hoe groter de diameter, hoe beter, want je voelt meer stabiliteit om verschillende bewegingen uit te voeren en nog meer comfort en veiligheid om verder te komen in de oefeningen.

De diameter van de uitrusting wordt op twee manieren gemeten: de totale diameter, dat is de breedte van de sprong, en de nuttige oppervlakte, dat is het doekoppervlak, waarop je springt. De hoogte van de uitrusting volgt een standaard en meet ongeveer 20 centimeter. De lagere hoogte is om ernstige ongelukken te voorkomen als je uitglijdt en van de uitrusting valt.

Gewicht

Vergeet bij het kopen van een sprong niet het gewicht van de uitrusting te controleren op het technische blad van het produkt, want het gewicht van de sprong beïnvloedt de stabiliteit van de uitrusting. Het gewicht varieert van 5 tot 10 kg. Hoe lichter de springer, hoe meer hij tijdens de oefeningen zal bewegen, wat onzekerheid veroorzaakt en een luider geluid maakt dan gewoonlijk.

Wie net met de sport begint, kan beter geen heel licht toestel gebruiken, want de instabiliteit kan de oefeningen bemoeilijken.

Ondersteund gewicht

Een ander kenmerk waarmee je rekening moet houden is weten welk maximum gewicht de sprong kan dragen, om geen risico te lopen bij het gebruik van de apparatuur. Als je een model voor thuisgebruik kiest, weet dan dat de apparatuur een volwassene tot 120 kg kan dragen. De professionele springtoestellen kunnen tot 220 kg dragen.

Wist je dat de grondreactiekracht (FRS) bij springen ongeveer 2,5 lichaamsgewicht is (vergelijkbaar met hardlopen)?

Analyseer dus of de fabrikant van de springschans rekening houdt met het gewicht dat de uitrusting bij gebruik draagt, of dat hij alleen naar de statische capaciteit verwijst. In het tweede geval moet je het maximaal aanbevolen gewicht delen door 2,5.

Voeten

Als je in je flat gaat oefenen met springen, zoek dan een model met met rubber beklede voeten en met een antislipsysteem, want behalve dat ze meer veiligheid bieden bij het contact met de vloer, maken ze ook minder lawaai tijdens de oefening, zodat je de buren niet lastig valt.

Je kunt ook modellen vinden met gelaste of met bouten vastgezette voeten. Wees voorzichtig met modellen waarin de voeten vastgeschroefd zijn, want sommige consumenten melden dat het stuk los kan raken tijdens het gebruik van het apparaat.

Sommige modellen hebben afneembare voeten, ideaal voor wie het apparaat moet vervoeren. Ah, als je een springer koopt, zoek dan een model met minstens vijf poten, die totale stabiliteit voor je trainingen garanderen.

Imagem de uma pessoa em cima de um jump.

De springer moet minstens 90 cm in diameter zijn om stabiliteit, comfort en veiligheid bij het sporten te garanderen. (Bron: Pavol Stredansky / 123RF)

Beschermhoes

Als je een springveer wilt kopen, kies dan een model met een beschermhoes. De bedoeling van de hoes is de veren te bedekken om ze te beschermen, zodat je, zelfs als je er tijdens de bewegingen op stapt, je niet bezeert of ernstiger ongelukken veroorzaakt.

Met de hoes voel je je veiliger, vooral als je een beginner bent of in de aanpassingsperiode zit om thuis springtraining te doen. Een ander voordeel is dat de bekleding de slijtage van de veren vermindert en het gemakkelijker maakt de uitrusting schoon te maken.

Garantie

Als je een spring koopt, of dat nu in een winkel is of online, zorg dan dat je de garantieperiode kent die de fabrikant voor het product biedt. De beste manier om geld te besparen is een spring te kopen met een lange garantie, zodat je weet dat je de uitrusting lang zult kunnen gebruiken en toch de steun van het merk zult hebben.

Als je een professionele uitrusting koopt, weet dan dat de garantie kan oplopen tot 2 jaar. (Bron van het beeld: ALIAKSANDR KLAPKOU / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies