Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Het bijhouden van de tijd, het kennen van onze persoonlijke besten en het bijhouden van onze stappen wordt steeds gemakkelijker, vooral voor wie aan lichaamsbeweging doet.

Sporthorloges zijn voor velen de perfecte metgezel, niet alleen bij lichamelijke activiteit, maar ook als casual accessoire in onze dagelijkse routine. Er zijn vele stijlen en modellen om uit te kiezen, zodat iedereen er een zal kunnen vinden die perfect bij zijn behoeften past.

Laten we het nu zonder verder oponthoud hebben over alles wat je moet weten om het beste sporthorloge van allemaal te kopen, over de meest actuele en vernieuwende modellen die de markt te bieden heeft en over de soorten die je bij je zoektocht kunt vinden. Stay tuned!

Belangrijk om te weten

 • Sporthorloges zijn accessoires die niet alleen gebruikt worden om actuele informatie over de tijd bij te houden, maar ook om gezondheids- en prestatieparameters te meten, zonder dat dit ten koste gaat van comfort en praktische bruikbaarheid.
 • Bij het zoeken naar mogelijkheden kun je 2 soorten sporthorloges vinden: traditionele horloges die niet per se een verbinding met een mobiel toestel nodig hebben, en slimme horloges waarvan dit soort synchronisatie het belangrijkste doel is.
 • Als je een sporthorloge wilt kopen, ga er dan voor! Maar niet voordat je gecontroleerd hebt of hij volledig compatibel is met je mobiele toestel, of hij de functies bevat die je bij je dagelijkse activiteiten nodig hebt, of zijn waterbestendigheid aangepast is aan je evenementen en of zijn uiterlijk ideaal is om je altijd te vergezellen.

Beste Sporthorloge: Onze selectie

Koopgids

Een sporthorloge brengt een vracht aan nuttigheid in je dagelijks leven, waarvan je misschien niet wist dat je ze nodig had. Het bijhouden van je prestaties en gezondheid zal je helpen een lang en bevredigend leven te leiden. We gaan nu dieper in op alles wat met deze voorwerpen te maken heeft.

Sporthorloges helpen je om je trainingstempo bij te houden en de reactie van je lichaam daarop. (Foto: Varin Rattanaburi / 123rf)

Wat is een sporthorloge en wat zijn de voordelen ervan?

We weten dat horloges instrumenten zijn die speciaal ontworpen zijn om het verstrijken van de tijd te meten en die aan te geven in uren, minuten en seconden. Maar als we het over sporthorloges hebben, is dat niet alleen omdat ze een meer casual uiterlijk zullen hebben, maar ook omdat ze nuttige functies bevatten bij onze lichamelijke activiteiten, zoals stopwatches en stappentellers.

Maar dat is nog niet alles; de meeste sporthorloges zullen andere functionaliteiten bevatten waarmee je niet alleen belangrijke informatie over je prestaties kunt bijhouden, maar waarmee je ook op de hoogte kunt blijven van je gezondheidstoestand en hoe je lichaam reageert op je dagelijkse routine.

Hier volgen meer details over hun voordelen:

Voordelen
 • Diverse modellen
 • Meet gezondheidsgegevens
 • Meet sportgegevens
 • Configureerbaar volgens activiteit
 • Slaapmonitor
 • Wekker en stopwatch
 • Slimme opties kunnen aan je mobiel gekoppeld worden
Nadelen
 • Sommige slimme modellen raken snel door hun batterij heen
 • Kan ingewikkeld zijn om in te stellen

Traditionele of slimme sporthorloges – waar moet je op letten?

Bij de keuze van sporthorloges kun je kiezen uit traditionele versies (analoog of digitaal) of slimme modellen. Hier tonen we je de basisverschillen die je kunt vinden als je ze elk bezit.

Traditional. Traditionele sporthorloges staan bekend als analoog of digitaal, maar er zijn hybride versies van traditionele horloges die ook een verbinding met smartphones mogelijk hebben gemaakt. Hoewel in dit geval de communicatie minder is en ze eenvoudige meldingen en alarmen kunnen melden.

Afhankelijk van je model gaat de batterij tussen 6 maanden en 4 jaar mee, dus je zult hem lang achtereen kunnen gebruiken. Deze kunnen van siliconen gemaakt zijn, maar ook van slankere materialen zoals metaal of plastic. Zelfs hybride modellen laten gezondheidsmeting en sportinstellingen vaak buiten beschouwing.

Smart. Sporthorloges of slimme armbanden vallen op door hun brede scala aan functionaliteiten die met sport en gezondheidsactiviteiten te maken hebben, zoals hartslagmeters, stappentellers, slaapmonitors en nog veel meer.

Traditioneel Slim
Batterijduur 6 maanden tot 4 jaar 1 tot 5 dagen
Koppeling met telefoons Soms Ja
Gezondheids- en sportfuncties Nee Ja
Meest gebruikte materialen Siliconen, kunststof, metaal Siliconen

Met sommige modellen kun je ook vanaf je horloge handelingen op je mobiele telefoon uitvoeren. Het zwakke punt van dit horloge is de batterij, die je weliswaar niet hoeft te vervangen, maar die je toch van tijd tot tijd moet opladen. Een volledig opgeladen batterij gaat meestal 1 tot 5 dagen mee.

 • Verenigbaarheid
 • Kenmerken
 • Waterbestendigheid
 • Verschijning

Compatibiliteit

Hebben we een traditioneel sporthorloge model (zonder verbinding met mobiele telefoons), dan is de enige compatibiliteit waar we rekening mee moeten houden dat het naar onze zin is, maar hebben we een hybride of slimme versie, dan veranderen de zaken een beetje. Het is belangrijk om na te gaan of het toestel compatibel is met je mobiele telefoon.

Je kunt dit te weten komen door na te gaan of het huidige besturingssysteem van je smartphone door je sporthorloge geaccepteerd wordt. Als dat zo is, zul je de functies ervan zonder problemen kunnen gebruiken. Zo niet, dan kun je beter kiezen voor een horloge met betere software dekking of een traditioneel model.

Functies

Als we de belangrijkste functies van een sporthorloge in 2 verdelen (de de facto functies zoals de tijd aangeven buiten beschouwing gelaten), kunnen we de functies hebben die met het gezondheidsgebied te maken hebben en de functies die aan sportspecificaties gewijd zijn. Elk van hen helpt je op verschillende gebieden.

Gezondheid. De gezondheidsfuncties zijn ideaal voor mensen die bepaalde lichaamsfactoren voortdurend moeten bijhouden, zoals hartslag en bloeddruk (hypertensieve of hypotensieve mensen), slaapmonitor (mensen met angst, slapeloosheid of stress), enz.

Het zal ook nuttig zijn om te weten hoe ons lichaam reageert op bepaalde druk of bepaalde activiteit die afwijkt van de gebruikelijke routine. Deze functies worden veel gebruikt door atleten en ieder ander die deze aspecten van zijn conditie wil weten.

Sport. De sportfuncties zijn zeer gevarieerd, en de meest voorkomende zijn stappenteller (stappenteller), GPS (om afgelegde afstand en routes te berekenen), calorieverbrandingsteller en meer. Wat uitstekend zal zijn voor mensen die gewicht willen verliezen of behouden, hun activiteit willen bijhouden of hun lichamelijke gezondheid willen verbeteren.

Er zijn echter ook andere, meer specifieke die sommige modellen zullen hebben, zoals de fietsmodus, de klimmodus, de joggingmodus, de basketbalmodus, enzovoort, die gedetailleerde informatie geven volgens de activiteit die wordt uitgevoerd, wat ideaal is voor specifieke atleten op deze gebieden.

Waterbestendigheid

Hoewel veel horloges beweren waterbestendig te zijn, betekent dat niet dat ze allemaal urenlang ondergedompeld kunnen worden zonder schade op te lopen. In feite zijn ze in 5 soorten in te delen naar de druk die ze kunnen weerstaan (ATM) en je moet hiermee rekening houden naargelang het gebruik dat je van je sporthorloge denkt te maken.

1 ATM of minder. Horloges die bestand zijn tegen een druk van 1 ATM zijn niet geschikt voor activiteiten waarbij veel water stroomt. In feite zijn ze nauwelijks bestand tegen enkele alledaagse spatten, zoals druppels bij het wassen van je handen of het afvegen van zweet.

3 tot 5 ATM. Deze sporthorloges zijn waterdicht in die zin dat ze korte perioden van contact met water kunnen weerstaan, bijvoorbeeld als je een onverwachte duik neemt of een paar minuten in de regen staat. Kies hem als je niet van plan bent je bezig te houden met activiteiten waarbij je voortdurend in contact komt met water.

10 ATM. Hier beginnen we dompelhorloges mee te tellen, want ze zijn bestand tegen intenser contact met water, zoals je dat hebt bij gewoon zwemmen, surfen, snorkelen of diepzeeduiken. Je kunt er een beroep op doen als je een van deze of soortgelijke sporten beoefent.

20 tot 30 ATM. Hier beginnen we veeleisender versies te zien. Met deze horloges kun je een langere tijd en diepte onder water. Ze zijn bestand tegen langere zwemsessies en op wedstrijdniveau ook tegen tijdgebonden duiken.

100 ATM. Door een model met deze eigenschappen te bezitten kun je diepduiken beoefenen zonder je zorgen te maken over de conditie van je horloge. Deze modellen kunnen beduidend duurder en moeilijker te verkrijgen zijn, dus het is niet nodig er een te kopen, tenzij je die duikmogelijkheden echt nodig hebt.

Hybride sporthorloges zien eruit als een traditioneel horloge, maar kunnen met je smartphone verbonden worden om de basisfuncties in de gaten te houden. (Foto: namair / Pixabay.com)

Uiterlijk

Het uiterlijk van je horloge bepaalt wanneer je het het meest succesvol en consequent kunt gebruiken, en ook hoe comfortabel je je zult voelen als je het draagt. Als het om sporthorloges gaat, zijn er 2 modellen die je vaak ziet.

Horlogetype. Dit model bestaat uit een metalen of plastic wijzerplaat of vierkant met een stevige display (beschermd door glas of een dergelijk materiaal). De scheiding tussen dit deel van het toestel en de band is merkbaar, zodat het een grotere ruimte op de pols beslaat.

Afhankelijk van model en uitvoering kan het toestel gemakkelijk gebruikt worden voor gebeurtenissen buiten de sportbeoefening, zoals formele vieringen, dankzij de elegante en sobere afwerking. Draag hem als je van plan bent hem vaker en bij verschillende soorten evenementen te gebruiken.

Armband type. Deze modellen zien er minder verfijnd uit en worden meestal niet bij formele evenementen gebruikt, want ze hebben een 100% sportieve en informele vormgeving en, in sommige gevallen, met heel felle kleuren.

Ze zijn meestal comfortabeler door hun lichte gewicht en praktisch materiaal (silicone, meestal) waarmee je je lichamelijke activiteiten kunt uitvoeren zonder het te voelen. Hij beslaat minder ruimte op je pols, zodat hij ook de voorkeur krijgt van erg dunne mensen. Gebruik hem als je hem consequent in sportieve omgevingen wilt dragen.

(Uitgelichte foto: ArturLuczka / Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies