Laatst bijgewerkt: 25-09-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

32Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

De Indiase aspergeplant Shatavari wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om de cyclus van de vrouw in al haar fasen te ondersteunen.

De wortelplant kan niet alleen menstruatiepijnen of begeleidende symptomen van de menopauze verlichten, maar is ook perfect om het hele lichaam en zijn immuunsysteem te versterken.

We hebben voor je samengevat waarom het niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen zinvol is om Shatavari als voedingssupplement in hun dagelijkse routine op te nemen, en waar op gelet moet worden bij het gebruik en de keuze van producten.

Belangrijk om te weten

 • bij regelmatig gebruik kan Shatavari je algemeen lichamelijk welzijn verbeteren, omdat het een brede ontstekingsremmende en antibacteriële werking heeft
 • Shatavari kan tot 2x daags ingenomen worden als poeder of capsule en zonder bekende bijwerkingen
 • als Indiaas vruchtbaarheidsmiddel kan Shatavari wortel gebruikt worden om de moeder te ondersteunen, vooral als ze een kind wenst of al zwanger is

Beste Shatavari: Onze selectie

We hebben 6 Shatavari producten voor je onderzocht die je kunt gebruiken om je voeding veilig aan te vullen en je lichaam een extra dosis welzijn te geven.

Shatavari kopen en beoordelen

Waar je op moet letten bij uitheemse planten kan vaak intimiderend lijken. Om gewetensvol iets nieuws uit te proberen, moet je bij je aankoop letten op de volgende kenmerken:

Opdat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen, leggen we in detail uit waarom deze criteria bovenaan je lijstje moeten staan bij je aankoop.

Teelt

Shatavari als natuurlijk product moet altijd van hoge en zuivere kwaliteit zijn. Bij de keuze van een product moet je op zoek gaan naar een biologisch gecontroleerde kweek die ook in het laboratorium getest is.

Dit garandeert dat er geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen in zitten. Tip: In Duitsland gemaakte producten zijn vaak aan strengere controles onderworpen. Dit maakt het je gemakkelijker de kwaliteitszegels te begrijpen.

Vorm en dosering

Afhankelijk van wanneer en waar je Shatavari wilt innemen, is het de moeite waard de juiste vorm en dosering voor je dagelijkse structuur te kiezen. Natuurlijk moet je altijd eerst letten op de maximale dosis van je gekozen product.

Als je tijd hebt voor een ontspannen ontbijt, bijvoorbeeld, is de poedervariant met maatlepel de juiste keuze. Je kunt het naar believen door je smoothies of havermout mengen. Als je ’s morgens weinig tijd hebt, zijn capsules of tabletten een goede keuze.

Verpakkingsgrootte

Omdat Shatavari alleen merkbaar is bij regelmatig gebruik, zou je omwille van de eenvoud niet om de dag moeten bijvullen.

Het loont daarom de moeite op zoek te gaan naar het juiste verpakkingsformaat, een extra doseerlepel of een uitvoering met een praktisch hersluitbaar stazakje, zodat het product bij je individuele gebruik past.

Werkingsbereik

Shatavari is een kruidensupplement dat, met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging, je lichaam kan helpen bij het afbreken van gifstoffen. Het is belangrijk op te merken dat een effect niet van de ene dag op de andere bereikt kan worden.

Omdat het lichaam eerst een reserve moet opbouwen, vergelijkbaar met St. Janskruid of Ashwagandha, is het belangrijk dat je niet zomaar stopt met het innemen van Shatavari alleen omdat je geen onmiddellijke voordelen merkt.

Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je je algemene conditie op de lange duur aanzienlijk verbeteren.

Gids: Veelgestelde vragen over Shatavari in detail beantwoord

Shatavari kan op vele manieren gebruikt worden, maar we willen graag in meer detail uitleggen bij welke mensen, klachten en behoeften de geneeskrachtige wortel gebruikt kan worden.

Wat is shatavari en waar komt het vandaan

? Shatavari is een Indiase aspergeplant waarvan de wortel, vergelijkbaar met ashwagandha, in verband gebracht wordt met talrijke gezondheidskunsten. Het smaakt zoetig en bitter en komt oorspronkelijk uit India en het Himalaya gebied.

De Indiase geneeskrachtige plant Shatavari is een perfect supplement voor een gezonde en bewuste levensstijl. Het ondersteunt het lichamelijk welzijn van vrouwen en mannen (Image source: Conscious Design / Unsplash).

De traditionele geneeskrachtige plant wordt daar vooral in verband gebracht met vruchtbaarheid en het welzijn van het vrouwelijk lichaam, vooral de geslachtsorganen.

Voor wie is Shatavari geschikt?

Shatavari is niettemin geschikt voor mensen van alle geslachten en leeftijden die hun lichaam willen ondersteunen bij ontgifting en zuivering.

Wat beïnvloedt Shatavari specifiek in het lichaam?

Shatavari geeft algemene verlichting bij

 • Darmstoornissen en daarmee gepaard gaande depressies
 • Auto-immuunziekten zoals osteoporose of reuma

Het helpt vrouwen hun hormoonhuishouding te reguleren. Het heeft een kalmerend effect op ontstekingsprocessen zoals

 • Endometriose
 • PCOS (polycysteus ovarium syndroom)
 • hormonale acne
 • hevige menstruatiepijn
 • of problemen met ovulatie en innesteling

Shatavari stimuleert ook de productie van het melkzuurhormoon prolactine, dat belangrijk is voor moeders die borstvoeding geven. Het kan ook symptomen tegengaan zoals opvliegers of droge slijmvliezen tijdens de menopauze. Voor mannen kan Shatavari vooral

 • stimuleert het seksueel verlangen en gaat zo impotentie tegen
 • de spermaproductie stimuleren
 • helpen bij infecties van het voortplantingssysteem

Wat zijn de ingrediënten in Shatavari?

Shatavari bevat vooral saponinen en alkaloïden. Deze stoffen staan ook bekend als radicaalvangers en helpen het lichaam ontstekingen te voorkomen door celafvalproducten die zich in overmaat ophopen te verwijderen.

Ze geven Shatavari zo zijn antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Flavanoid, dat verantwoordelijk is voor het ontstekingsremmende effect van Shatavari, zit ook in Shatavari. Door zijn bloedverdunnende werking kan het zelfs de kans op trombose verminderen.

Wat zijn de bijwerkingen van het innemen van Shatavari?

Ook al wordt Shatavari vaak in verband gebracht met gewichtstoename, wetenschappelijke studies hebben geen verband vastgesteld. Daarom is het innemen van de geneeskrachtige plant veilig, zolang er geen allergie voor aspergeplanten bestaat.

Conclusie

Shatavari is een natuurlijke alleskunner, die het hele gezin kan helpen gezonder te leven. Door zijn preventieve, ontstekingsremmende werking is het een steun voor alle belangrijke slijmvliezen in het lichaam, maar kan ook verzachtend werken op reeds bestaande klachten.

Vooral voor vrouwen kan Shatavari een belangrijk hulpmiddel zijn bij alle stadia van seksuele rijpheid en helpen om de vrouwelijke hormonen in evenwicht te brengen. Niettemin maakt zijn antioxiderende werkingsspectrum het ook een waardevol supplement voor mannen en alle niet-binaire geslachten.

Beeldbron: Boban Mk / Pixabay

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies