Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

39Onderzochte producten

60Bestede uren

43Beoordeelde onderzoeken

170Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote eiwit schudbeker test 2023. Hier stellen we alle eiwit schudders die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste proteïneschudder voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een proteïneschudder wilt kopen.

Belangrijk om te weten

 • Eiwit shakers zijn een belangrijk hulpmiddel dat je nodig hebt om weight gainer poeder optimaal met vloeistof te mengen.
 • In principe wordt onderscheid gemaakt tussen schudders met een zeef, met een spiraalvormige bol en met een wervelstroom aandrijving. Afhankelijk van je voorkeur kun je een van deze drie soorten eiwit shakers kiezen.
 • De belangrijkste verschillen die je moet overwegen voor je een eiwit schudbeker koopt zijn de hoeveelheid vulling, het gewicht, het materiaal en de soort sluiting.

Beste Protein Shaker: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een eiwitshaker koopt

Van welk materiaal is een eiwitshaker gemaakt?

De overgrote meerderheid van eiwitshakers is van plastic. Het is bijzonder belangrijk dat het bewerkte materiaal geen bisfenol A (BPA) bevat. Sommige studies stellen de hypothese dat BPA een bijzonder negatief effect heeft op de vruchtbaarheid van mannen.

Bovendien verhoogt BPA het risico op diabetes. Daarom moet je je ervan vergewissen dat er geen stoffen in zitten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, als je er voor bent een plastic shaker te kopen.

Welke alternatieven zijn er voor eiwit shakers?

De enige alternatieven zijn klassieke cocktailshakers of keukenmixers. Cocktailshakers hebben echter geen technologie om klonteren te voorkomen, want ze bevatten geen zeef of een spiraalvormige bal. Keukenmixers geven goede mengresultaten, maar zijn door hun gewicht en afmetingen niet draagbaar.

Proteinshaker und Pulver

Eiwit shakers zijn ideaal om eiwit of weight gainer poeder met water of melk te mengen. In tegenstelling tot klassieke keukenblenders hebben proteïneschudders extra technologie om te voorkomen dat het poeder gaat klonteren. (Foto: lecic / 123rf.com)

Ze hebben ook een vaste stroomvoorziening nodig. Roeren met een lepel of garde is niet geschikt. Het ontbreekt aan de nodige roerfrequentie, zodat klonten onvermijdelijk zijn.

Type Voordelen Nadelen
Eiwittenschudder Eiwittenschudders bevatten gewoonlijk een verwijderbare zeef om klonteren tijdens het mengen te voorkomen en zijn gemakkelijk te vervoeren. Je kunt een goede shaker krijgen voor slechts 10€ de meeste mengflessen zijn van plastic en je mengt de shake met de hand. Zorg ervoor dat uw shaker BPA-vrij is. Inmiddels zijn er ook shakers van metaal.
Cocktailshakers Cocktailshakers zijn niet alleen geschikt voor eiwitshakes maar ook voor het mixen van cocktails. Ook hier wordt de shake met de hand gemixt. Cocktailshakers hebben echter geen zeef om te voorkomen dat het poeder klontert en zijn meestal iets duurder dan pure-eiwitshakers.
Staafmixers Staafmixers geven romige en schuimige resultaten. De inhoud wordt zonder enige moeite automatisch gemengd en ze zijn ook geschikt voor smoothies Standmixers zijn in vergelijking met de eiwitshaker hoog geprijsd, minder draagbaar en vereisen elektriciteit.
Lepel of garde Waarschijnlijk de goedkoopste methode om een eiwitshake te bereiden is om het poeder met een lepel in een glas water te roeren. Door de lage roersnelheid ontstaan er gemakkelijk klontjes in het poeder. Daarom is deze methode minder geschikt om een romige, goed gemengde shake te maken.

Besluit: Welke soorten eiwit shakers zijn er en welke is geschikt voor mij?

In principe zijn er drie verschillende soorten proteïneschudders

 • Schudbeker met zeef
 • Schudder met spiraalvormige bal
 • Schudmachine met wervelstroom

Het belangrijkste is hoe de proteïneschudder werkt. Dit is de methode waarmee het gewichtversterkende poeder met de vloeistof gemengd wordt. Hieronder zie je de voor- en nadelen van de meest gangbare methoden.

Wat is een schudder met een zeef en wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
 • Heel goedkoop
Nadelen
 • Er kunnen zich klonten vormen bij gebruik van water

Wat is een schudder met een spiraalvormige bal en wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
 • Zeer goed mengen
Nadelen
 • Klonteren mogelijk bij gebruik van water

Wat is een shaker met wervelstroomaandrijving en wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
 • Handig
Nadelen
 • Hoog energieverbruik
 • Meer geschikt voor zuiver eiwitpoeder

Koopcriteria: Je kunt deze factorenngebruiken om eiwitshakers te vergelijken en te evalueren

Je kunt eiwitshakers evalueren en vergelijken met behulp van de volgende factoren

 • Materiaal
 • Kleur
 • Vulhoeveelheid / gewicht
 • Sluitingstype
 • Functie

De belangrijkste onderscheidende kenmerken worden hieronder nader toegelicht.

Vulhoeveelheid / gewicht

Weight gainers worden gewoonlijk gemengd met 200 tot 350 ml vloeistof. Bij het kopen van een schudbeker moet je hiermee rekening houden. Voor optimale resultaten moet de schudbeker niet tot de rand gevuld worden. Anders zal het poeder niet optimaal mengen en wordt de shake dik of klonterig.

Het gewicht speelt een grote rol bij de mobiliteit. Als je je shake vaak direct na de training in de sportschool of op kantoor op niet-trainingsdagen consumeert, is het raadzaam een licht model te kiezen.

Type sluiting

Shaker sluitingen zijn ofwel scharnierend ofwel schroefbaar. Het enige verschil is dat scharniersluitingen sneller te openen en te sluiten zijn dan schroefsluitingen.

Belangrijker is echter of de doppen of deksels goed afsluiten, zodat bij het schudden geen vloeistof ontsnapt. Het is de moeite waard te controleren of het deksel een luchtdichte rubberen afsluiting heeft.

Hoe het werkt

Eiwit shakers gebruiken verschillende methoden om het poeder met de vloeistof te mengen. Het doorslaggevende voordeel van het eiwitschudapparaat is het klontvrij mengen. Er zijn verschillende ontwerpen voor. De drie populairste methoden zijn als volgt

 • Zeef
 • Spiraalvormige bal
 • Door batterijen aangedreven vortex generatie (vortex mixer)

Zowel de zeef als de spiraalvormige bal breken kleine klontjes in de vloeistof op en maken het gemakkelijker om het poeder helemaal op te lossen. Vooral wei-eiwit vereist zo’n techniek, want anders klontert het gemakkelijk samen. Als je weight gainers met een hoog eiwitgehalte bereidt, is de spiraalvormige baltechniek aan te bevelen, want die is nog grondiger en sneller.

De wervelstroomtechniek moet sterk gedreven worden om residuen te vermijden.

Dienovereenkomstig zijn handschudders meer aan te bevelen. Vooral sporters moeten een beetje lichamelijke activiteit ook niet erg vinden.

Wist je dat je klontjes in je schudbeker al bij de bereidingswijze kunt voorkomen?

Vul eerst je shaker ⅓ vol met de mengvloeistof en voeg dan je eiwitpoeder toe. Nu kun je de rest van de vloeistof toevoegen en goed schudden.

Interessante feiten over eiwit shakers

Hoe kun je shakers het beste schoonmaken?

De meeste eiwitvaatjes zijn vaatwasmachinebestendig. Het is ook aan te bevelen de schudbeker na elk gebruik met warm water af te spoelen om kleverige resten te voorkomen. Vooral als je melk als mengvloeistof gebruikt, is regelmatig schoonmaken essentieel om onaangename geurtjes te voorkomen.

Beeldbron: pexels.com / Timothy

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies