magnesiumcitraatpillen
Laatst bijgewerkt: 08-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

35Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Magnesium is op een groot aantal punten belangrijk voor een goede gezondheid. Veel mensen krijgen te weinig magnesium binnen. Het steeds meer voedselarme dieet is hierbij de belangrijkste boosdoener. Hoewel magnesium in veel voedingsmiddelen voorkomt, kan aanvulling met een magnesiumsupplement nuttig zijn. Maar welk supplement kun je nu het beste gebruiken?

Het is van belang dat je de juiste vorm inneemt, want niet alle supplementen doen wat de fabrikanten beweren. Gelukkig is er tegenwoordig een magnesiumsupplement dat daadwerkelijk helpt om een tekort te verhelpen: het magnesiumcitraat-supplement. In deze shopgids lees je alles wat je moet weten over dit supplement en krijg je tips over de beste producten op de markt.

Belangrijk om te weten

 • Een supplement met magnesiumcitraat is het beste magnesiumsupplement. Dat komt doordat deze vorm van magnesium het beste wordt opgenomen door je lichaam.
 • Het supplement verhoogt de opname van magnesium en de uiteindelijke biologische beschikbaarheid ervan.
 • Bij het kiezen van een magnesiumcitraat-supplement moet je letten op de geschiktheid voor vegetariërs en veganisten, eventuele voedselintoleranties, de toedieningswijze, de vervaldatum en de prijs-kwaliteitverhouding.

Beste Magnesiumcitraat: Onze selectie

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete magnesiumcitraat-supplementen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De artikelen uit deze lijst zijn de beste producten op het gebied van kwaliteit, prijs, veiligheid en effectiviteit. Vergelijk de supplementen met elkaar en kies degene die het beste bij je past. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het magnesiumcitraat met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het magnesiumnitraat-supplement van Natural Elements bestaat uit 180 capsules met 750 mg tri-magnesiumdicitraat per capsule. Het supplement bevat 2 keer zoveel elementair magnesium (16%) als eenvoudig magnesiumcitraat (8%). De biologische beschikbaarheid is erg hoog en het supplement is gemakkelijk te verteren. Elke dagelijkse dosis van 3 capsules bevat 360 mg elementair magnesium. Het supplement wordt volgens zeer strenge richtlijnen gefabriceerd in Duitsland.

De beste magnesiumcitraat in tabletvorm

De verpakking van Nu U Nutrition bevat 180 tabletten. Dat is voldoende voorraad voor een periode van 6 maanden. Op die manier hoef je niet steeds opnieuw na te denken over de aanschaf van nieuwe tabletten. Het magnesiumcitraat-supplement wordt geproduceerd in Engeland volgens de hoge kwaliteitsnormen uit Europa. Het product is lactose- en glutenvrij en is geschikt voor vegetariërs. Kopers zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

Het beste veganistische magnesiumcitraat-supplement

No products found.

Solgar biedt magnesiumcitraat-tabletten die geschikt zijn voor veganisten. Een tablet bevat 200 mg magnesium dat helpt tegen vermoeidheid en bij een betere gezondheid. Als je uitgeput en gestrest bent, zorgen deze tabletten ervoor dat je je rustiger voelt en weer een goede nachtrust krijgt. De tabletten helpen ook om de spierfuncties te verbeteren en botten en tanden te versterken. Het product is vrij van gluten, tarwe, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Het beste magnesiumcitraat in poedervorm

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Speciaal voor een groter gebruiksgemak kun je ook voor een poedersupplement kiezen. De poedervorm is handig, bijvoorbeeld als je moeite hebt met slikken. Ook kan het zeer flexibel worden gedoseerd in sapjes, shakes of smoothies. Het magnesiumcitraat-supplement van Vit4ever komt in deze categorie als winnaar uit onze test. Het 600 gram magnesiumpoeder zit in een hersluitbare zak. De meegeleverde maatlepel maakt een gemakkelijke en nauwkeurige dosering mogelijk.

Shopgids: Alles wat je moet weten over magnesiumcitraat-supplementen

Magnesiumcitraat-supplementen zijn supplementen die zorgen voor een verbeterde opname van magnesium, een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van ons lichaam. Magnesium is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Dankzij de biologische beschikbaarheid van dit voedingssupplement, helpen magnesiumcitraat-supplementen mensen met een magnesiumtekort om hun mineraaltekorten op een veilige en effectieve manier aan te vullen. Hieronder beantwoorden we al je vragen over dit effectieve supplement.

Vrouw die een pil uit de fles

Veel mensen krijgen te weinig magnesium binnen. Het steeds meer verarmde dieet is hierbij de belangrijkste boosdoener.
(Bron: Antonio Guillem: 88672687/ 123rf.com)

Wat is magnesiumcitraat?

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen voor de stofwisseling van ons lichaam. Dit mineraal zorgt ervoor dat honderden essentiële chemische reacties plaatsvinden om onze organen goed te laten functioneren (1). De belangrijkste processen waarbij magnesium betrokken is, zijn samengevat in de volgende lijst (2):

 • Eiwitsynthese
 • Bot- en tandvorming
 • Werking van spieren
 • Werking van zenuwen
 • Regulatie van de bloedsuikerspiegel
 • Controle van de hartfunctie
 • Werking van het hormoonstelsel
 • DNA-stabilisatie
 • Transport van cholesterol
 • Regulatie van de bloeddruk

Het belang van magnesium voor onze gezondheid maakt het essentieel om voldoende van dit mineraal binnen te krijgen. Het wordt voor een volwassene aanbevolen om dagelijks een hoeveelheid te consumeren die varieert van 310 tot 420 milligram (1.3). In de volgende tabel vind je een lijst met de belangrijkste voedselbronnen van dit mineraal (4):

Voedingsmiddel (100 gram) Hoeveelheid magnesium in miligram (mg)
Bananen 27
Noten 158
Pure chocolade 85% 228
Cacao (zonder suiker) 500
Kikkererwten 48
Linzen 36
Tofu 27
Miso (sojabonen) 48
Bruine rijst 44
Havermout 40
Pompoenpitten 262
Quinoa 64
Sinasappelen 10
Grapefruit 9

Een uitgebalanceerd dieet zorgt voor voldoende magnesium. Voedselarme diëten, stress en een te drukke levensstijl kunnen echter een discrepantie veroorzaken tussen enerzijds de magnesiuminname en anderzijds je behoeften, wat leidt tot een tekort met onder andere de volgende gevolgen voor onze gezondheid (2, 5, 6, 7, 8, 9):

 • Vermoeidheid en uitputting
 • Menstruatiestoornissen
 • Impotentie bij mannen
 • Spierkrampen
 • Verhoogd LDL-cholesterol
 • Sportblessures
 • Mineralisatiedefecten en gewrichtspijn
 • Snelle en onregelmatige hartslag
 • Verhoging van de bloedsuikerspiegel
 • Gewichtstoename
””

Wat onderscheidt magnesiumcitraat van andere magnesiumsupplementen?

Een tekort aan magnesium komt steeds vaker voor in onze samenleving, met ongezonde leefgewoonten zoals alcoholmisbruik en de consumptie van fastfood als de belangrijkste boosdoeners. Tot wanhoop van de experts bleken de eerste magnesiumsupplementen niet effectief genoeg om de tekorten op te lossen (11).

Veel onderzoekers zijn daarom op zoek gegaan naar de factoren die van invloed zijn op de opname van magnesiumsupplementen. Een van die factoren is de biologische beschikbaarheid van het supplement. De biologische beschikbaarheid staat voor het vermogen van een stof om effectieve concentraties in het bloed te bereiken. Op dit moment zijn de volgende factoren bekend als factoren die de magnesiumabsorptie beïnvloeden (12):

Verhoogt de opname Verlaagt de opname
Laag magnesiumgehalte in het bloed Hoog magnesiumgehalte in het bloed
Gelijktijdige inname van inuline, mannitol of lactulose Oudere leeftijd
Oplosbare magnesiumformuleringen Malabsorptie in de darmen (bijv. door de ziekte van Crohn of coeliakie)
Eiwitinname Inname van fytaten en oxalaten (plantaardige stoffen die de opname voorkomen)
Vetconsumptie Gelijktijdig innemen van cellulose
Hoge hoeveelheid magnesium in een enkele dosis
Gelijktijdige inname van hoge concentraties aan calcium, ijzer, koper, mangaan of zink

Als je naar de bovenstaande tabel kijkt, begrijp je dat het beïnvloeden van een aantal van de genoemde factoren moeilijk kan zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor het beheersen van de ziekte van Crohn. Andere maatregelen worden weer afgeraden, zoals het verhogen van de vetconsumptie, of zijn zelfs onmogelijk, zoals het veranderen van je leeftijd. Gelukkig biedt een magnesiumnitraat-supplement de oplossing in dit soort gevallen.

Het belangrijkste verschil tussen magnesiumcitraat en andere magnesiumsupplementen is de betere opname van het supplement. De biologische beschikbaarheid van dit preparaat is veel groter dan die van het meest gebruikte magnesiumsupplement: magnesiumoxide (10, 11, 12, 13, 14, 15). Om dit beter te begrijpen, hebben we het verschil tussen de twee soorten samengevat in de volgende tabel:

Magnesiumcitraat Magnesiumoxide
Organische verbinding Niet-organische verbinding
Goed oplosbaar in water Vrijwel onoplosbaar in water
Verbeterde absorptie (25-30%) Slechte opname (4%)
Effectiever bij het chronisch oplossen van magnesiumtekort Nuttig om het LDL-cholesterolgehalte te verlagen

Wat zijn de voordelen van een magnesiumcitraat-supplement?

De goede biologische beschikbaarheid van magnesiumcitraat maakt het een ideale optie voor mensen met een magnesiumtekort. Magnesium komt in veel voedsel voor. Desondanks kan aanvulling met een magnesiumsupplement soms nuttig zijn. Als jij tot een van de volgende groepen mensen behoort, overweeg dan om een magnesiumcitraat-supplement te gebruiken (6, 16, 17, 18, 19, 20):

 • Sporters
 • Volwassenen ouder dan 40 jaar
 • Mensen met bot- of gewrichtspijn
 • Mensen met spier- of gewrichtsblessures
 • Mensen met stress
 • Mensen die teveel alcohol of fastfood consumeren
 • Mensen met problemen bij het controleren van hun bloedsuikerspiegel

Er zijn talloze studies die wijzen op een verband tussen enerzijds de normalisatie van magnesiumgehaltes in het bloed en anderzijds positieve gevolgen voor de cardiovasculaire, spier- en mentale gezondheid. Op die manier kan een magnesiumcitraat-supplement bijdragen aan het verbeteren van onze gezondheid op onder andere de volgende punten (18, 19, 20):

 • Versterken van de spieren
 • Gewichtsverlies
 • Behoud van geheugen en intellectuele capaciteit
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Minder vermoeidheid na trainingen
 • Verbeterd herstel van sportblessures
 • Minder menstruatiepijn
 • Verbeterd libido
 • Normalisatie van seksuele potentie bij mannen
 • Verbetering van het glycemische profiel (bloedsuiker)
 • Verbetering van het lipidenprofiel (de relatie tussen ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol)
 • Beter bestand tegen stress

gezonde persoon lunch

Een uitgebalanceerd dieet geeft in principe voldoende magnesium. Desondanks kan aanvulling met een magnesiumsupplement soms nuttig zijn. 
(Bron: Oleksandra Naumenko: 83756930/123rf.com)

Hoe moet je een magnesiumcitraat-supplement innemen?

De meest voorkomende vorm van magnesiumcitraat-supplementen is de capsule-vorm. Je vindt de supplementen daarnaast ook in poeder- en zelfs in vloeibare vorm. Elke vorm is in principe gemakkelijk in te nemen. Volg ten alle tijde de instructies van de fabrikant. Om je verder te helpen, vind je daarnaast hieronder de belangrijkste tips om het magnesiumcitraat-supplement op de juiste manier in te nemen:

 • Aanbevolen dosering: Voor een volwassene varieert de dosering van een magnesiumcitraat-supplement van 150 tot 300 gram. Het wordt ten alle tijde afgeraden om meer dan 350 milligram magnesiumcitraat per dag in te nemen (21).
 • Tijdstip van inname: De inname van een magnesiumcitraat is efficiënter gebleken als de dagelijkse dosis gedurende de dag over meerdere doses wordt verdeeld (12), bijvoorbeeld tijdens de hoofdmaaltijden van de dag.
 • Begeleid door voedsel: Verzadigde vetten en eiwitten lijken de opname van het mineraal te bevorderen. De effectiviteit van magnesiumcitraat kan daarom toenemen als het supplement tijdens een maaltijd wordt ingenomen. Voedingsmiddelen rijk aan fytaten en oxalaten zoals rauwe groenten en peulvruchten belemmeren de opname van dit supplement echter (12).

Onthoud dat, hoewel magnesiumcitraat de concentratie van magnesium in het bloed vrijwel onmiddellijk kan verhogen, de gunstige effecten van de meeste supplementen tussen de 60 en 90 dagen nodig hebben om te verschijnen (6, 16, 17, 18, 19, 20). Hoe snel het effect van het supplement te zien is, is bovendien afhankelijk van de mate van het tekort.

Dr. AxeNaturopaat en fan van natuurlijke gezondheidsproducten
“Het belangrijkste doel van een magnesiumcitraat-supplement is het behoud van gezonde magnesiumgehaltes, aangezien een tekort bijdraagt aan een grote verscheidenheid van ziektebeelden zoals hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en spierkrampen.”

Waar helpt een magnesiumcitraat-supplement nog meer bij?

Wist je al dat magnesiumcitraat, hoewel minder effectief dan magnesium oxide, ook als laxeermiddel kan worden gebruikt? De consumptie van het mineraal bevordert in veel gevallen de stoelgang. Dit helpt obstipatie te verlichten (22). Constipatie is natuurlijk een symptoom van een onderliggende probleem dat aangepakt moet worden, maar in de tussentijd wil je wel graag van de verstopping af. Dan kan magnesiumcitraat van pas komen.

In ziekenhuizen kan magnesiumcitraat ook worden toegediend aan astmapatiënten en mensen die herstellen van een hartaanval of een andere cardiovasculaire aandoening (23).

Bezorgde vrouw die zieke echtgenoot steunt

Er zijn talloze studies die wijzen op een verband tussen enerzijds de normalisatie van magnesiumgehaltes in bloed en anderzijds positieve gevolgen voor de cardiovasculaire, spier- en mentale gezondheid.
(Bron: Katarzyna Białasiewicz: 97010002/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een magnesiumcitraat-supplement koopt, is het belangrijk dat je bij het kiezen van een artikel de meest relevante aankoopcriteria kent. Magnesium kan breed worden ingezet als aanvulling op de voeding. Het is echter wel van belang dat de juiste vorm wordt ingenomen. Om zoveel mogelijk uit het supplement te halen, raden we aan op de volgende aankoopcriteria te letten:

Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Twee van de groepen mensen die geïnteresseerd zouden moeten zijn in de inname van een magnesiumsupplement, zijn de vegetariërs en veganisten onder ons. De inname van fytaten en oxalaten uit rauwe groenten kunnen de opkomst van een magnesiumtekort (27) bevorderen bij mensen die een plantaardig dieet volgen. Gelukkig zijn er ook magnesiumcitraat-supplementen die geschikt zijn voor deze groepen mensen. Zoek een product dat het veganistische kwaliteitszegel bevat als je hier zeker van wilt zijn.

Koppel op zomervakantie roosteren mai tai drankjes

Een tekort aan magnesium komt steeds vaker voor in onze samenleving, met ongezonde leefgewoonten zoals alcoholmisbruik en de consumptie van fastfood als de belangrijkste boosdoeners.
(Bron: Maridav: 65498783/ 123rf.com)

Allergieën en intoleranties

Als je coeliakie hebt of allergisch bent voor lactose, is het extra belangrijk om van tevoren goed het etiket van het product te controleren. Een magnesiumcitraat-supplement kan namelijk allergenen bevatten. Intolerantie komt weinig voor en als het al voor komt, gaat het over het algemeen om milde reacties met symptomen zoals misselijkheid en diarree. Als een van de volgende symptomen zich echter voordoet, ga dan dringend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis:

 • Braken
 • Gevoel van instabiliteit
 • Roodheid van de huid
 • Jeuk over het hele lichaam
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Onregelmatige hartslag

Gelukkig zijn deze ernstige allergische reacties zeer zeldzaam. Het laxerende effect van magnesiumcitraat-supplementen kan wel ongemak of diarree veroorzaken. In dit geval is het raadzaam om de dagelijkse dosis van het supplement tijdelijk te verlagen totdat het lichaam gewend raakt aan de consumptie van magnesiumcitraat.

Verpakking

De verpakking van een magnesiumcitraat-supplement is van groot belang om de effectiviteit van het supplement te garanderen. Accepteer geen gebroken of beschadigde verpakkingen en wees op je hoede voor items die niet correct zijn geëtiketteerd. Kies bij voorkeur voor een product met instructies in het Nederlands of Engels. Bovendien kun je kiezen uit verpakkingen voor tabletten, capsules, poeder- of vloeibare vorm. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften, zal de ene vorm beter bij je passen dan de andere.

Geldigheidsdatum

Net zoals bij ieder ander supplement het geval is, is het ook in het geval van een magnesiumcitraat-supplement belangrijk om op de vervaldatum van het product te letten. Het consumeren van een magnesiumcitraat-supplement na de vervaldatum op de verpakking is niet gevaarlijk. Echter, na verloop van tijd zal de effectiviteit van het supplement geleidelijk zal afnemen. (28).

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs van magnesiumcitraat-supplementen loopt erg uiteen. Over het algemeen varieert de prijs van 8 tot 20 euro voor bijvoorbeeld een verpakking van 180 capsules. De duurdere artikelen bevatten extra stoffen zoals magnesiumthetonaat, een formule die speciaal wordt aanbevolen om intellectuele prestaties te bevorderen. Ook worden de duurdere producten vaak gefabriceerd in laboratoria onder toezicht van zeer strenge regels.

Als je het web afstruint, zul je al snel aanbiedingen en andere mogelijkheden vinden om grote hoeveelheden magnesiumcitraat te kopen voor een lagere prijs dan normaal. Op die manier bespaar je een hoop geld. Vergeet echter niet om de vervaldatum van het artikel te controleren voordat je het koopt om ongewenste verrassingen na aankoop te voorkomen. Voor de beste magnesiumcitraat-supplementen verwijzen we je graag naar de selectie met onze favoriete producten die je eerder in deze shopgids vind.

Vrouw die omega 3 vitaminepillen neemt

Als je coeliakie hebt of allergisch bent voor lactose, is het extra belangrijk om van tevoren goed het etiket van het magnesiumcitraat-supplement te controleren.
(Bron: Antonio Guillem: 89108330/ 123rf.com)

Samenvatting

Een magnesiumcitraat-supplement is het beste magnesiumsupplement. Dat komt doordat deze vorm van magnesium het beste wordt opgenomen door je lichaam. Dankzij de biologische beschikbaarheid van dit voedingssupplement, helpen magnesiumcitraat-supplementen mensen met een magnesiumtekort om hun mineraaltekorten op een veilige en effectieve manier aan te vullen.

Met voldoende magnesium in je lichaam, kun je op een vitale manier aan de eisen van het dagelijks leven voldoen. Vul je voeding daarom aan met een magnesiumcitraat-supplement en voel je beter dan ooit!

Vond je onze shopgids over magnesiumcitraat interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel direct met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Serezniy: 50325903/ 123rf.com)

Referenties (28)

1. Is It Safe To Take Expired Supplements? | HealthCentral [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Bron

2. Golam Masum Akond ASM, Crawford H, Berthold J, Talukder ZI, Hossain K. Minerals (Zn, Fe, Ca and Mg) and antinutrient (Phytic Acid) constituents in common bean. Am J Food Technol. 2011;6(3):235–43.
Bron

3. Magnesium Citrate: Side Effects, Dosages, Treatment, Interactions, Warnings [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Bron

4. Wakai E, Ikemura K, Sugimoto H, Iwamoto T, Okuda M. Risk factors for the development of hypermagnesemia in patients prescribed magnesium oxide: a retrospective cohort study. J Pharm Heal Care Sci. 2019 Dec;5(1).
Bron

5. Khan MS, Zahid S, Ishaq M. Fatal Hypermagnesemia: An acute ingestion of Epsom Salt in a patient with normal renal function. Casp J Intern Med. 2018;9(4):413–5.
Bron

6. Schwalfenberg GK, Genuis SJ. The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica (Cairo). 2017;2017.
Bron

7. Siegel JD, Di Palma JA. Medical treatment of constipation. Vol. 18, Clinics in Colon and Rectal Surgery. 2005. p. 76–80.
Bron

8. Magnesium — Consumer [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Bron

9. Poikolainen K, Alho H. Magnesium treatment in alcoholics: A randomized clinical trial. Subst Abus Treat Prev Policy. 2008 Jan 25;3.
Bron

10. Castellanos-Gutiérrez A, Sánchez-Pimienta TG, Carriquiry A, Da Costa THM, Ariza AC. Higher dietary magnesium intake is associated with lower body mass index, waist circumference and serum glucose in Mexican adults. Nutr J. 2018 Dec 5;17(1).
Bron

11. Gullestad L, Dolva LØ, Søyland E, Manger AT, Falch D, Kjekshus J. Oral Magnesium Supplementation Improves Metabolic Variables and Muscle Strength in Alcoholics. Alcohol Clin Exp Res. 1992;16(5):986–90.
Bron

12. Slutsky I, Abumaria N, Wu L-J, Huang C, Zhang L, Li B, et al. Enhancement of learning and memory by elevating brain magnesium. Neuron [Internet]. 2010 Jan 28 [cited 2019 Sep 5];65(2):165–77.
Bron

13. Rude RK, Gruber HE. Magnesium deficiency and osteoporosis: Animal and human observations. Vol. 15, Journal of Nutritional Biochemistry. 2004. p. 710–6.
Bron

14. Blancquaert L, Vervaet C, Derave W. Predicting and Testing Bioavailability of Magnesium Supplements. Nutrients. 2019 Jul 20;11(7):1663.
Bron

15. Shechter M, Saad T, Shechter A, Koren-Morag N, Silver BB, Matetzky S. Comparison of magnesium status using X-ray dispersion analysis following magnesium oxide and magnesium citrate treatment of healthy subjects. Magnes Res [Internet]. 2012 Mar 1 [cited 2019 Sep 22];25(1):28–39.
Bron

16. Walker AF, Marakis G, Christie S, Byng M. Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double-blind study. Magnes Res [Internet]. 2003 Sep [cited 2019 Sep 18];16(3):183–91.
Bron

17. Schuchardt JP, Hahn A. Intestinal Absorption and Factors Influencing Bioavailability of Magnesium- An Update. Curr Nutr Food Sci. 2017 Sep 27;13(4).
Bron

18. Selected abstracts of The 11th Hungarian Magnesium Symposium. Magnes Res. 2019 Aug 2;22(2):97–111.
Bron

19. Lindberg JS, Zobitz MM, Poindexter JR, Pak CY. Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. J Am Coll Nutr [Internet]. 1990 Feb [cited 2019 Sep 18];9(1):48–55.
Bron

20. DiNicolantonio JJ, O’Keefe JH, Wilson W. Subclinical magnesium deficiency: A principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis. Vol. 5, Open Heart. BMJ Publishing Group; 2018.
Bron

21. Rude RK, Gruber HE. Magnesium deficiency and osteoporosis: Animal and human observations. Vol. 15, Journal of Nutritional Biochemistry. 2004. p. 710–6.
Bron

22. Bertinato J, Xiao CW, Ratnayake WMN, Fernandez L, Lavergne C, Wood C, et al. Lower serum magnesium concentration is associated with diabetes, insulin resistance, and obesity in South Asian and white Canadian women but not men. Food Nutr Res. 2015 May 5;59.
Bron

23. Al Alawi AM, Majoni SW, Falhammar H. Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Vol. 2018, International Journal of Endocrinology. Hindawi Limited; 2018.
Bron

24. Razzaque MS. Magnesium: Are we consuming enough? Vol. 10, Nutrients. MDPI AG; 2018.
Bron

25. USDA Food Composition Databases [Internet]. [cited 2019 Sep 1].
Bron

26. Gómez C, Sastre A. Tabla de recomendaciones (normativas y recomendaciones nutricionales SEOM). Soporte Nutr en el paciente oncológico [Internet]. 2002;317–22.
Bron

27. Jahnen-Dechent W, Ketteler M. Magnesium basics. Vol. 5, CKJ: Clinical Kidney Journal. 2012.
Bron

28. Schwalfenberg GK, Genuis SJ. The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica (Cairo). 2017;2017.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wetenschappelijk artikel
Is It Safe To Take Expired Supplements? | HealthCentral [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Golam Masum Akond ASM, Crawford H, Berthold J, Talukder ZI, Hossain K. Minerals (Zn, Fe, Ca and Mg) and antinutrient (Phytic Acid) constituents in common bean. Am J Food Technol. 2011;6(3):235–43.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Magnesium Citrate: Side Effects, Dosages, Treatment, Interactions, Warnings [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Wakai E, Ikemura K, Sugimoto H, Iwamoto T, Okuda M. Risk factors for the development of hypermagnesemia in patients prescribed magnesium oxide: a retrospective cohort study. J Pharm Heal Care Sci. 2019 Dec;5(1).
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Khan MS, Zahid S, Ishaq M. Fatal Hypermagnesemia: An acute ingestion of Epsom Salt in a patient with normal renal function. Casp J Intern Med. 2018;9(4):413–5.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Schwalfenberg GK, Genuis SJ. The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica (Cairo). 2017;2017.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Siegel JD, Di Palma JA. Medical treatment of constipation. Vol. 18, Clinics in Colon and Rectal Surgery. 2005. p. 76–80.
Ga naar bron
Academisch artikel
Magnesium — Consumer [Internet]. [cited 2019 Sep 22].
Ga naar bron
Academisch artikel
Poikolainen K, Alho H. Magnesium treatment in alcoholics: A randomized clinical trial. Subst Abus Treat Prev Policy. 2008 Jan 25;3.
Ga naar bron
Academisch artikel
Castellanos-Gutiérrez A, Sánchez-Pimienta TG, Carriquiry A, Da Costa THM, Ariza AC. Higher dietary magnesium intake is associated with lower body mass index, waist circumference and serum glucose in Mexican adults. Nutr J. 2018 Dec 5;17(1).
Ga naar bron
Academisch artikel
Gullestad L, Dolva LØ, Søyland E, Manger AT, Falch D, Kjekshus J. Oral Magnesium Supplementation Improves Metabolic Variables and Muscle Strength in Alcoholics. Alcohol Clin Exp Res. 1992;16(5):986–90.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Slutsky I, Abumaria N, Wu L-J, Huang C, Zhang L, Li B, et al. Enhancement of learning and memory by elevating brain magnesium. Neuron [Internet]. 2010 Jan 28 [cited 2019 Sep 5];65(2):165–77.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Rude RK, Gruber HE. Magnesium deficiency and osteoporosis: Animal and human observations. Vol. 15, Journal of Nutritional Biochemistry. 2004. p. 710–6.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Blancquaert L, Vervaet C, Derave W. Predicting and Testing Bioavailability of Magnesium Supplements. Nutrients. 2019 Jul 20;11(7):1663.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Shechter M, Saad T, Shechter A, Koren-Morag N, Silver BB, Matetzky S. Comparison of magnesium status using X-ray dispersion analysis following magnesium oxide and magnesium citrate treatment of healthy subjects. Magnes Res [Internet]. 2012 Mar 1 [cited 2019 Sep 22];25(1):28–39.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Walker AF, Marakis G, Christie S, Byng M. Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double-blind study. Magnes Res [Internet]. 2003 Sep [cited 2019 Sep 18];16(3):183–91.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Schuchardt JP, Hahn A. Intestinal Absorption and Factors Influencing Bioavailability of Magnesium- An Update. Curr Nutr Food Sci. 2017 Sep 27;13(4).
Ga naar bron
Informatief artikel
Selected abstracts of The 11th Hungarian Magnesium Symposium. Magnes Res. 2019 Aug 2;22(2):97–111.
Ga naar bron
Informatief artikel
Lindberg JS, Zobitz MM, Poindexter JR, Pak CY. Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. J Am Coll Nutr [Internet]. 1990 Feb [cited 2019 Sep 18];9(1):48–55.
Ga naar bron
Informatief artikel
DiNicolantonio JJ, O’Keefe JH, Wilson W. Subclinical magnesium deficiency: A principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis. Vol. 5, Open Heart. BMJ Publishing Group; 2018.
Ga naar bron
Informatief artikel
Rude RK, Gruber HE. Magnesium deficiency and osteoporosis: Animal and human observations. Vol. 15, Journal of Nutritional Biochemistry. 2004. p. 710–6.
Ga naar bron
Informatief artikel
Bertinato J, Xiao CW, Ratnayake WMN, Fernandez L, Lavergne C, Wood C, et al. Lower serum magnesium concentration is associated with diabetes, insulin resistance, and obesity in South Asian and white Canadian women but not men. Food Nutr Res. 2015 May 5;59.
Ga naar bron
Academisch artikel
Al Alawi AM, Majoni SW, Falhammar H. Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Vol. 2018, International Journal of Endocrinology. Hindawi Limited; 2018.
Ga naar bron
Academisch artikel
Razzaque MS. Magnesium: Are we consuming enough? Vol. 10, Nutrients. MDPI AG; 2018.
Ga naar bron
Academisch artikel
USDA Food Composition Databases [Internet]. [cited 2019 Sep 1].
Ga naar bron
Informatief artikel
Gómez C, Sastre A. Tabla de recomendaciones (normativas y recomendaciones nutricionales SEOM). Soporte Nutr en el paciente oncológico [Internet]. 2002;317–22.
Ga naar bron
Informatief artikel
Jahnen-Dechent W, Ketteler M. Magnesium basics. Vol. 5, CKJ: Clinical Kidney Journal. 2012.
Ga naar bron
Informatief artikel
Schwalfenberg GK, Genuis SJ. The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica (Cairo). 2017;2017.
Ga naar bron
Recensies