Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

62Bestede uren

35Beoordeelde onderzoeken

154Verzamelde opmerkingen

Je hebt wel eens gehoord dat magnesium helpt bij pijn, krampen en spierspanning? Ben je desondanks nog niet overtuigd van het effect en wil je meer weten over transdermale absorptie, wetenschappelijke feiten en noodzakelijke criteria om magnesium te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

We zijn blij dat je de weg gevonden hebt naar onze grote magnesium spuitproef 2023. We geven je alle informatie over magnesium die je nodig hebt. Je leert niet alleen waarom transdermale absorptie zo veel voordelen zou hebben, maar je leert ook hoe je het zelf kunt maken.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Magnesium Olie Sprays is een effectief alternatief om magnesiumtekort en de symptomen ervan te verlichten. Het geneesmiddel heeft een positief effect op pijn, krampen en spanning in de spieren.
 • Omdat het gemakkelijk in te nemen en te gebruiken is, biedt het eenvoudige en zachte magnesiumtherapie voor volwassenen en ouderen – behalve zuigelingen, kinderen en adolescenten.
 • De hervulbare spuitfles en de bulkfles zijn gemakkelijk verkrijgbaar op de dichtstbijzijnde markt. Bovendien is een magnesiumolie spray snel en gemakkelijk zelf te maken.

Beste Magnesium Spray: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een magnesium spray koopt

Wat is een magnesium spray?

Een magnesium spray is een geneesmiddel op oliebasis dat gebruikt wordt om pijnlijke spanning en krampen te behandelen, evenals de bijbehorende symptomen. Behalve de nek- en rugspieren nemen ook de spiergroepen in de armen en benen het nodige magnesium op.

Spierpijn, krampen en pijn behoren tot de voornaamste symptomen.

De spray is gunstig voor transdermaal gebruik door volwassenen. Behandeling met een magnesiumspray is niet geschikt voor baby’s, kinderen en adolescenten.

Magnesium Spray-1

Vergeleken met orale inname heeft transdermale toepassing een beter en zachter effect op het menselijk lichaam. (Image source: unsplash.com / Brett Jordan)

Volgens de forumpost van Prof. Dr. Ingrid Gerhard heeft transdermale toepassing met magnesiumchloride en water een onschadelijk effect op zwangerschap en borstvoeding. Vanuit haar beroepservaring als specialist in gynaecologie en verloskunde biedt het een optimale oplossing tegen magnesiumtekort (1).

Wat zijn de effecten van transdermaal magnesium?

De twee hoofdbestanddelen zijn magnesiumchloride en water. De spray bevat andere oplosmiddelen in de vorm van dimethylsulfoxide. Het mineraal magnesium wordt gekenmerkt door zijn belangrijke rol voor het menselijk lichaam.

Volgens een studie van het Magnesium Health Institute heeft een magnesium-bevattende therapie een positief effect op pijn, krampen en spanning. De therapie is vooral gericht op

 • de ondersteuning van het zenuwstelsel,
 • schoonmaken en ontkalken van de bloedvaten,
 • verlaging van het cholesterolgehalte,
 • versterken botten en tanden,
 • ontspannen de spieren en
 • kalmeren van het zenuwstelsel (2, 11).

Daarom is de spray geschikt voor de uitwendige behandeling van spierkrampen en spierspanning bij sport, misselijkheid, misselijkheid en hoge bloeddruk bij zwangerschap en borstvoeding, en gebrek aan energie, uithoudingsvermogen en kracht bij oudere en zwakkere mensen (3).

Vooral de studie van professor Ross Barnard van de Universiteit van Queensland in Brisbane, Australië toont de voordelen aan van uitwendige therapie vergeleken met orale therapie. Transdermale toepassing wordt gekenmerkt door een betere en sterkere opname van magnesium door de haarfollikels van de huid (4).

Voor wie en waarvoor is het gebruik van transdermaal magnesium geschikt?

Magnesiumoliesprays zijn geschikt voor transdermale magnesiumbehandeling bij volwassenen en oudere mensen. Voor zuigelingen, jonge kinderen en adolescenten hebben de alternatieven een gunstiger effect op de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Volgens het magnesiumboek van Dr. Barbara Hendel is transdermale toepassing gunstig voor mensen die orale inname van magnesium niet verdragen of niet voldoende magnesium kunnen opnemen (5).

Het is vooral nuttig voor mensen met osteoporose en artritis die een begeleidende therapeutische maatregel nodig hebben. Magnesium wordt beschouwd als een werkzaam geneesmiddel tegen

 • geestesziekten zoals depressie, ADHD en autisme,
 • Stofwisselingsziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk,
 • Huidziekten zoals acne, eczeem en psoriasis,
 • Pijn, krampen en spierspanning,
 • Aandoeningen van de luchtwegen zoals astma en bronchitis, en
 • Circulatoire en cardiovasculaire ziekten (6, 11).

De studie van de oprichter van de American Holistic Medical Association, Dr. Norman Shealy, toont de voordelen van magnesiumtherapie aan. Door de snelle werkingsduur verbetert het magnesiumgehalte binnen vier tot zes weken. Daarom is transdermaal magnesium populair als aanvullende zorgmaatregel (7).

Wat zijn de alternatieven voor een magnesiumspray?

Talrijke fabrikanten bieden magnesium bevattende vormen van behandeling aan. Het belangrijkste verschil tussen magnesiumolie sprays en alternatieve producten voor transdermale toepassing ligt in de werking en toepassing van de ingrediënten en actieve stoffen. In de volgende sectie geven we je een overzicht van de alternatieven.

Alternatief Beschrijving
Magnesium Gel Magnesium gel wordt beschouwd als een zuivere en hooggedoseerde gel voor uitwendige therapie in de vorm van massage en huidverzorging.
Magnesium Flakes De magnesiumvlokken hebben een diep ontspannende werking als badtoevoeging in een voet- of volbad op de aangedane plek.
Magnesium Peeling De Magnesium Peeling is een grovere gel voor transdermale magnesiumbehandeling en reinigende huidverzorging.

Elk geneesmiddel heeft zijn eigen voor- en nadelen die je moet overwegen voor je het koopt. De magnesiumspray valt echter op door de praktische toepassing van het geneeskrachtige mengsel van magnesiumchloride en water.

Besluit: Welke soorten magnesiumolie sprays zijn er en welke is geschikt voor jou?

Enerzijds hangt de keuze tussen de talrijke alternatieven af van je klinisch beeld en de benodigde ingrediënten en werkzame stoffen, en anderzijds is de geprefereerde toepassingswijze van groot belang. Daarom zijn er twee alternatieven voor je

 • de spuitfles
 • de fles met meerdere hoeveelheden

Elke leveringswijze heeft verschillende voor- en nadelen. Afhankelijk van je voorkeur kan een ander type meer geschikt voor je zijn. In het volgende gedeelte willen we het je gemakkelijker maken een keuze te maken uit de vele magnesium olie spray artikelen.

Wat zijn de kenmerken van een magnesium olie spuitfles en wat zijn de voor- en nadelen?

De navulbare magnesiumspray in de vorm van een sprayflacon met 50 tot 300 milliliter wordt gebruikt voor de eenvoudige behandeling van spierpijn, spierkrampen en spierblessures.

De toepassing is zeer geschikt om praktisch en plaatsbesparend mee te nemen in het dagelijks leven en op reis. Het doorslaggevende voordeel wordt gekenmerkt door de herbruikbaarheid en hervulbaarheid. Dagelijks gebruik is gunstig voor sportieve en actieve mensen.

Voordelen
 • Praktisch en gemakkelijk te gebruiken in het dagelijks leven en op vakantie
 • Snelle werking tegen pijnlijke symptomen
 • Herbruikbaar en hervulbaar
Nadelen
 • Slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar
 • Voorwaarden in acht te nemen bij het bewaren

Wat onderscheidt een magnesiumolie bulkfles en wat zijn de voor- en nadelen?

De magnesium bulkfles in de vorm van een pot van 500 tot 1000 milliliter valt op als een begeleidende verzorgings- en therapiemethode met magnesium.

De toepassing wordt gebruikt voor de effectieve behandeling van magnesiumtekort en andere geestelijke en lichamelijke ziekten. De hoeveelheid en de prijs-prestatie verhouding zijn duidelijke argumenten voor aankoop.

Voordelen
 • Praktisch en gemakkelijk in het dagelijks leven te gebruiken
 • Snelle werking tegen pijnlijke symptomen
 • Geleverd in een bulkfles
Nadelen
 • Voorwaarden voor bewaren
 • Niet praktisch om op vakantie te gebruiken

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om magnesium sprays te vergelijken en te evalueren

Hieronder presenteren we de aspecten die je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de twee beschikbare alternatieven van magnesium olie sprays.

De criteria die je kunt gebruiken om de verschillende mogelijkheden te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit met welke criteria je rekening moet houden vóór en bij het kopen van een transdermaal magnesium geneesmiddel.

symptomen

De grote populariteit van magnesiumolie is te danken aan de uitstekende behandeling van symptomen van magnesiumtekort. De aantoonbaar effectieve therapeutische maatregel biedt een goede verdraagzaamheid vergeleken met orale inname.

Afhankelijk van het klinisch beeld en de respectievelijke duur van de behandeling is een bepaalde soort magnesiumolie geschikter.

Behalve zijn primaire werking tegen spierkrampen en pijnlijke spieren, dient het om spanning en pijn in verschillende spiergroepen te verlichten. Bovendien manifesteert ernstig magnesiumtekort zich in de vorm van hoofdpijn, cardiovasculaire problemen, spierzwakte, slaapstoornissen en vitamine D tekort (11).

Volgens het Magnesium Health Institute is magnesium een van de drie vitale bestanddelen voor de menselijke gezondheid, samen met zuurstof en water. Vooral vrouwen hebben te lijden onder de neveneffecten van een ernstig magnesiumtekort tijdens de menstruatie, zwangerschap en het geven van borstvoeding (5).

Ingrediënten en actieve bestanddelen

De ingrediënten zijn even eenvoudig als de medische behandeling met magnesium. De nadruk ligt vooral op de geconcentreerde kwaliteit in combinatie met de effectieve ingrediënten om pijnlijke symptomen te verlichten.

De hoofdbestanddelen zijn magnesiumchloride en water. De producten bestaan uit een mengsel met andere oplosmiddelen zoals dimethylsulfoxide. Elk van de twee ingrediënten speelt een cruciale rol

 • Magnesiumchloride voor de opname van natuurlijk en zuiver magnesium
 • Water en dimethylsulfoxide om magnesium op te lossen en te absorberen

Een kleine tip: Het oog valt op het detail. Daarom raden we je aan je vóór aankoop goed in te lezen over de precieze ingrediënten op de productpagina. Zo kun je jezelf ook beschermen tegen mogelijke intoleranties.

Wijze van gebruik

De behulpzame actieve bestanddelen hebben een positieve werking tegen de pijnlijke, onaangename symptomen van magnesiumtekort en de daarmee gepaard gaande ziekten. De transdermale toepassing biedt een eenvoudig en snel effect.

Enerzijds toont de hervulbare sprayflacon een voordelig en praktisch toepassingsalternatief voor de dagelijkse verzorging in het dagelijks leven of op reis. Anderzijds biedt de meervoudige fles in de vorm van flessen van 500 of 1000 milliliter een goedkopere versie voor langdurige behandeling.

Een studie van het Magnesium Health Institute getuigt van het effect van het innemen van maagzuurremmers op de magnesiumspiegel. De permanente neutralisatie van maagzuur leidt tot hypomagnesemie. De transdermale toepassing van magnesiumolie gaat de daling van de magnesiumconcentratie in het bloed tegen (5).

Voor wie de actieve ingrediënten voor dagelijkse therapie wil gebruiken, raden we de set aan met een navulbare sprayflacon en een fles met meerdere hoeveelheden.

Wetenswaardigheden over magnesiumspray

Hoe beïnvloedt magnesiumtekort zwangerschap en borstvoeding?

De transdermale inname van magnesium is een beproefde vorm van toepassing tijdens zwangerschap en borstvoeding. Volgens Dr. Ingrid Gerhard heeft het vrouwelijk lichaam 25 procent meer magnesium nodig dan vóór de zwangerschap, door de verandering in de hormoonhuishouding en de groei van het kind (1).

Uit haar ervaring blijkt dat een tekort aan magnesium bij zwangerschap zich uit in de vorm van misselijkheid, krampen, hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop in de placenta en de baarmoeder. In ernstige gevallen leidt hypomagnesiëmie tot voortijdige bevalling, bloedingen en vroeggeboorte, die de gezondheid van moeder en kind in gevaar brengen.

Tijdens de borstvoedingsperiode lijden moeders aan een chronisch tekort. De permanente transdermale magnesiumkuur laat het vrouwelijk lichaam een voldoende hoeveelheid vitaminen en mineralen opnemen. Daardoor zijn er geen bijwerkingen.

Welke voedingsmiddelen bevatten natuurlijk magnesium?

Hypomagnesemie en de bijbehorende symptomen komen om allerlei redenen voor. Enerzijds bevorderen hormonale veranderingen een magnesiumtekort, anderzijds leiden ondervoeding en ontsteking van het maagdarmkanaal tot het ontstaan van deficiëntiesymptomen (9).

De dagelijkse behoefte aan magnesium van een gezonde volwassen persoon is ongeveer 300 tot 400 milligram

.
Voor mensen die naast de magnesiumolie therapie hun evenwichtige en magnesiumrijke dieet willen bevorderen, zijn de volgende voedingsmiddelen geschikt

 • Tarwezemelen,
 • Pompoen-, zonnebloem- en cashewzaden,
 • Amandelen, lijnzaad en sesamzaad,
 • Quinoa, havermout en bruine rijst (10).

Vooral wilde kruiden leveren belangrijke vitale stoffen voor het menselijk lichaam. Hiertoe behoren brandnetel, frangipane en witte ganzenvoet. Deze kruiden ronden elk gerecht af.

Hoe maak ik mijn eigen magnesiumspray?

Er zijn eenvoudige methoden om je eigen magnesiumolie spray te maken. Hier presenteren we je de eenvoudigste methode in een paar stappen

 • Stap 1: Haal eerst magnesiumchloride in de vorm van magnesiumchloride-hexahydraat of magnesiumvlokken uit een winkel. Voor je het begint te maken, moet je een geschikte spuitfles hebben. De optimale grootte is 100 milliliter.
 • Stap 2: Vul dan 100 milliliter water in een maatbeker. De watertemperatuur moet rond de 35 graden zijn. Voeg dan 30 gram magnesiumchloride toe.
 • Stap 3: Vul nu het mengsel van magnesiumolie in de voorbereide spuitfles.
 • Stap 4: Afhankelijk van je symptomen kun je de magnesium spray elke dag gebruiken. Als je het dagelijks gebruikt, zijn 5 tot 20 sprays op het aangetaste lichaamsdeel voldoende.

Afbeelding bron: Citalliance/ 123rf.com

Referenties (11)

1. Dr. Ingrid Gerhard; Juni 2016. Magnesium bei Zyklusbeschwerden und in der Schwangerschaft.
Bron

2. Magnesium Health Institute. Sinn und Zweck des Magnesium Health Institutes ist die Erforschung der transdermalen Magnesiumaufnahme sowie die Aufklärung und Information über die neue Anwendungsmöglichkeit von Magnesium über die Haut.
Bron

3. Dr. Qais Faryadi. February, 2012. The Magnificent Effect of Magnesium to Human Health: A Critical Review.
Bron

4. Chandrasekaran, Navin Chandrakanth, Sanchez, Washington Y., Mohammed, Yousuf H., Grice, Jeffrey E., Roberts, Michael S., Barnard, Ross T; June 2016. Permeation of topically applied magnesium ions through human skin is facilitated by hair follicles.
Bron

5. Magnesium Health Institute; 2019. Zechstein Magnesium Oil - Eine neue Magnesium-Darreichungsform - einfach auf die Hand gesprüht.
Bron

6. Dr. Mark Sircus. July 2011. Transdermal Magnesium Therapy - A New Modality for the Maintenance of Health.
Bron

7. Shealy N. 2006. Life Beyond 100: Secrets of the Fountain of Youth.
Bron

8. Gullestad L, Oystein Dolva L, Birkeland K. 1991-1992. Oral versus intravenous magnesium supplementation in patients with magnesium deficiency. Magnesium and Trace Elements. 10(1), 11-16.
Bron

9. Saint Charles Organics GmbH. Magnesiumöl und die Aufnahme über die Haut.
Bron

10. smarticular Verlag. Statt Tabletten: Diese Lebensmittel helfen bei Magnesiummangel.
Bron

11. Natur-Kompendium. Frank Havera LLC. Magnesiumöl – Wundermittel oder Humbug? Wirkung, Anwendung, Studien
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Review
Dr. Ingrid Gerhard; Juni 2016. Magnesium bei Zyklusbeschwerden und in der Schwangerschaft.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
Magnesium Health Institute. Sinn und Zweck des Magnesium Health Institutes ist die Erforschung der transdermalen Magnesiumaufnahme sowie die Aufklärung und Information über die neue Anwendungsmöglichkeit von Magnesium über die Haut.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Dr. Qais Faryadi. February, 2012. The Magnificent Effect of Magnesium to Human Health: A Critical Review.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Chandrasekaran, Navin Chandrakanth, Sanchez, Washington Y., Mohammed, Yousuf H., Grice, Jeffrey E., Roberts, Michael S., Barnard, Ross T; June 2016. Permeation of topically applied magnesium ions through human skin is facilitated by hair follicles.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Review
Magnesium Health Institute; 2019. Zechstein Magnesium Oil - Eine neue Magnesium-Darreichungsform - einfach auf die Hand gesprüht.
Ga naar bron
Buch
Dr. Mark Sircus. July 2011. Transdermal Magnesium Therapy - A New Modality for the Maintenance of Health.
Ga naar bron
Buch
Shealy N. 2006. Life Beyond 100: Secrets of the Fountain of Youth.
Ga naar bron
Comparative Studie
Gullestad L, Oystein Dolva L, Birkeland K. 1991-1992. Oral versus intravenous magnesium supplementation in patients with magnesium deficiency. Magnesium and Trace Elements. 10(1), 11-16.
Ga naar bron
Webseite
Saint Charles Organics GmbH. Magnesiumöl und die Aufnahme über die Haut.
Ga naar bron
Webseite
smarticular Verlag. Statt Tabletten: Diese Lebensmittel helfen bei Magnesiummangel.
Ga naar bron
Webseite
Natur-Kompendium. Frank Havera LLC. Magnesiumöl – Wundermittel oder Humbug? Wirkung, Anwendung, Studien
Ga naar bron
Recensies