Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

48Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

159Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote magnesiumolie test 2023. Hier stellen we alle magnesium oliën voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste magnesiumolie voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je magnesium olie wilt kopen.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Gebruik van magnesiumolie wordt aanbevolen bij pijn of een licht magnesiumtekort
 • Magnesiumolie is heel gemakkelijk in te nemen en kan gemakkelijk op de huid aangebracht worden
 • De precieze werking van magnesiumolie is nog niet wetenschappelijk bewezen

Beste Magnesium Olie: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je magnesiumolie koopt

Wat is magnesium en waarom is magnesium belangrijk voor mijn lichaam?

Magnesium zelf is een essentieel mineraal dat het lichaam niet zelf kan aanmaken en slechts in kleine hoeveelheden kan opslaan.

Het is betrokken bij een groot aantal functies in het organisme en wordt daarom gecategoriseerd als een vitaal mineraal. Een toevoer van magnesium is daarom essentieel.

Magnesiumolie is heel gemakkelijk in het gebruik. (Image source: unsplash.com / Christin Hume)

Het is daarom nodig het lichaam dagelijks van magnesium te voorzien. Dit kan met voedsel of met magnesiumolie.

Wat is magnesiumolie en waar kan ik het voor gebruiken?

Het is bewezen dat magnesium als voedingssupplement duidelijke effecten heeft op onze gezondheid. Maar onze huid kan magnesium ook opnemen en gebruiken via transdermale toepassing.

In een studie onderzochten onderzoekers of magnesium als een crème door de huid kan worden opgenomen om betere magnesiumgehaltes te verkrijgen. Uit de resultaten blijkt dat de groep met magnesiumcrème hogere serum- en urinaire magnesiumspiegels had dan de mensen in de placebogroep.

Het resultaat was echter slechts bij één groep niet-atleten significant. Volgens de auteurs moet echter verder onderzoek gedaan worden omdat de dosering van de crème in deze studie met 56 mg/dag vrij laag was. (1)

Magnesiumolie, meestal verkocht in spuitflacons, is een vloeistof (geconcentreerde oplossing van magnesiumchloride) met een olieachtige consistentie.

Magnesiumolie wordt vooral gebruikt om pijn te bestrijden en de toepassing ervan is heel eenvoudig: het hoeft alleen maar op de huid gewreven te worden en wordt verondersteld problemen op te heffen die de gebruiker op deze manier ernstig treffen.

Magnesiumolie wordt vooral gebruikt om de volgende lichamelijke en psychische problemen te verlichten

 • Gewrichtspijn
 • Astma
 • Menopauzale symptomen
 • Spierpijn en krampen
 • Vermoeidheid
 • Hoge bloeddruk
 • Migraine
 • Slaapstoornissen
 • Stress
 • en nog veel meer.

Fibromyalgie

Fibromyalgie leidt tot pijn, vermoeidheid en depressie. Eerdere studies suggereren een negatief verband tussen het magnesiumgehalte en de symptomen van de ziekte. In de studie spoten 40 patiënten viermaal daags een transdermale magnesiumchloride oplossing op hun lichaam, gedurende vier weken.

Uit de evaluatie bleek dat er een significant verschil was in de totaalscore op de vragenlijsten van week twee en vier. Het aantal nam toe, wat wijst op een hogere kwaliteit van leven. Hieruit kan geconcludeerd worden dat magnesiumchloride gebruikt kan worden bij patiënten met fibromyalgie, met als resultaat dat de levenskwaliteit van de individuen verbetert. (2)

Hoe moet ik magnesiumolie gebruiken?

Om genezende effecten te hebben moet magnesiumolie als volgt gebruikt worden

 • spuit onverdund tussen 5 en 20 keer op de huid
 • breng het direct aan op de plaatsen die het magnesium “nodig” hebben, dus vooral op de spieren die pijn uitstralen, ongeacht of het de boven- of onderarmen, heupen, benen of andere spiergroepen zijn, en masseer grondig in
 • vermijd gevoelige plekken zoals tepels of slijmvliezen
 • overgebleven olie kan van de huid gewassen worden, maar de restolie op de huid laten zitten veroorzaakt geen schadelijke effecten

Is er een risico op bijwerkingen bij het gebruik van magnesiumolie?

Magnesiumolie is onschadelijk, er is geen precieze doseringsinformatie. Niettemin kunnen sommige bijwerkingen optreden als het niet zorgvuldig gebruikt wordt

 • Pure magnesiumolie is niet geschikt voor gebruik bij kinderen omdat hun huid nog heel dun is en irritatie en andere reacties snel kunnen optreden. Een geconcentreerd magnesiumbad van één procent kan gebruikt worden voor kinderen zonder huidproblemen.
 • Magnesiumolie mag niet in contact komen met open wonden.
 • Contact met de ogen moet vermeden worden. Als er toch magnesiumolie in de ogen komt, moet die onmiddellijk onder stromend water worden uitgespoeld.
 • Pure magnesiumolie mag niet op pas geschoren huidgedeelten worden aangebracht, want dat kan een sterk branderig gevoel geven. Het is zinvol ongeveer 24 uur te wachten voor je het op de geschoren huid gebruikt. Om roodheid te voorkomen, moet magnesiumolie onmiddellijk afgespoeld worden als het per ongeluk op de geschoren huid wordt aangebracht.
 • Vooral bij de eerste toepassing wordt vaak een zekere tinteling, jeuk of branderig gevoel gemeld, dat na een paar minuten overgaat.

Hoe kan magnesiumolie gebruikt worden?

De eenvoudigste methode is magnesiumolie als spray te gebruiken. Magnesiumolie kan ook snel en gemakkelijk gebruikt worden in de vorm van een voetbad.

Een andere manier om een uitgebreide opname van magnesium te genereren is een toepassing voor het hele lichaam: Hiervoor wordt de olie op het hele lichaam aangebracht op eenzelfde manier als zonnebrandcrème vóór een bezoek aan het zwembad en ingemasseerd.

De grondige massage zorgt voor een betere opname van het magnesium. Tenslotte moet je de olie ongeveer 30 minuten laten zitten voor je hem afspoelt met een douche of bad met lauw water.

Gebruik tijdens dit proces alsjeblieft geen extra douchegel of badlotion om het effect van de magnesium niet te belemmeren.

Magnesiumolie kan direct in de huid gemasseerd worden of aan een warm bad toegevoegd worden. (Image source: unsplash.com / Kelly Sikkema)

Een andere mogelijke toepassing is om magnesiumolie aan een warm bad toe te voegen. Dit bespaart het inmasseren van de olie, maar ze wordt minder gemakkelijk door de huid opgenomen.

Het is aan te bevelen 100 tot 200 milliliter aan het badwater toe te voegen. De hoeveelheid hangt echter altijd af van de lichaamslengte en het lichaamsgewicht.

Een derde soort toepassing is het gebruik van magnesiumolie in voetbaden. Warm water opent de poriën en de magnesium kan beter in de huid doordringen.

Bovendien stimuleert de warmte de bloedsomloop en kan het magnesium nog sneller getransporteerd worden.

Het is ook zinvol om een douche te nemen voordat je de olie op de huid aanbrengt. Het warme water opent de poriën, verwijdert oude cellen en vuil van de huid en stimuleert de bloedsomloop – dit leidt tot een kortere inwerktijd en helpt om het gewenste effect te bereiken.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van magnesiumolie?

Om de opname van het magnesium niet in gevaar te brengen, is het nodig dat er geen bodylotions of andere oliën gebruikt worden. Dit komt omdat lotions en oliën ervoor zorgen dat de huid al verzadigd is en geen actieve ingrediënten meer kan opnemen.

Het is ook niet aan te raden magnesiumolie aan te brengen op pas geschoren huidgedeelten, want pas geschoren huid is bijzonder gevoelig en sterk geconcentreerde magnesiumolie kan snel een onnodig prikkend gevoel geven dat vaak als pijn wordt ervaren.

Hoe vaak moet ik magnesiumolie gebruiken?

Afhankelijk van het individu en of er voortdurend problemen met de spieren zijn, of dat het lichaam bijvoorbeeld alleen na het sporten geholpen moet worden te regenereren, moet de magnesiumolie dienovereenkomstig gedoseerd en gebruikt worden.

Als de hele magnesiumbalans van het lichaam verhoogd moet worden, heeft dagelijks gebruik zin. Als behandeling van acute pijn na het sporten gewenst is, is het voldoende om de aangedane plekken in het acute geval te behandelen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om verschillende magnesium oliën te vergelijken en te evalueren

In het volgende overzicht willen we je laten zien welke aspecten je kunt gebruiken om je aankoopbeslissing voor een magnesium olie te vereenvoudigen.

 • Doseringsvorm
 • Prijs
 • Toevoegingen
 • Dosering

Doseringsvorm

Sommige producten worden verkocht of geleverd in PET, andere in glazen flessen. Het is zinvol een sproeikop op te nemen, vooral als je de magnesiumolie als een spray in de huid wilt masseren.

Prijs

Ook de prijs speelt een rol. Magnesiumoliën kun je goedkoper of duurder kopen. Maar dure producten zijn niet per se van bijzonder hoge kwaliteit.

Additieven

Het is belangrijk aandacht te besteden aan eventuele additieven. In het beste geval bestaat de magnesiumolie alleen uit magnesium en water en bevat geen kleurstoffen of toegevoegde stoffen.

Dosering

De dosering verschilt naar gelang van de magnesiumconcentratie in het betreffende product. Lees daarom altijd de toepassingsinformatie op het product.

Magnesiumolie is geschikt als hulpmiddel voor mensen met een licht magnesiumtekort. (Image source: unsplash.com / Sharon Pittaway)

Image source: 123rf.com / Baibakova T.

Referenties (2)

1. Lindsy Kass, Andrea Rosanoff, Amy Tanner, Keith Sullivan, William McAuley, Michael Plesset. Effect of transdermal magnesium cream on serum and urinary magnesium levels in humans: A pilot study. April 12, 2017.
Bron

2. Deborah J Engen, Samantha J McAllister, Mary O Whipple, Stephen S Cha, et al. Effects of Transdermal Magnesium Chloride on Quality of Life for Patients With Fibromyalgia: A Feasibility Study. J Integr Med. Sep 2015; 13 (5), 306-13.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Lindsy Kass, Andrea Rosanoff, Amy Tanner, Keith Sullivan, William McAuley, Michael Plesset. Effect of transdermal magnesium cream on serum and urinary magnesium levels in humans: A pilot study. April 12, 2017.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Deborah J Engen, Samantha J McAllister, Mary O Whipple, Stephen S Cha, et al. Effects of Transdermal Magnesium Chloride on Quality of Life for Patients With Fibromyalgia: A Feasibility Study. J Integr Med. Sep 2015; 13 (5), 306-13.
Ga naar bron
Recensies