Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

31Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

103Verzamelde opmerkingen

Of het nu als verfrissende drank, huidcrème of supplement is, de voordelen van groene koffie zijn legio. Bekend geworden als gewichtsverlies verbeteraar, biedt groene koffie nog veel meer gezondheidsvoordelen en verwennerijen die we je niet willen onthouden.

In deze groene koffie test 2023 tonen we je alle relevante informatie over de werking en het gebruik van dit middel. We geven je ook de relevante studies.

Belangrijk om te weten

 • Groene koffie is ongebrande groene koffie. Je vindt het in capsules, infusiezakjes, olie, crèmes en limonades, of je kunt het poeder of de bonen kopen.
 • Je kunt groene koffie kopen in heerlijke en gezonde mengsels met andere kruiden of geneeskrachtige paddestoelen. Let altijd op de kwaliteit, de houdbaarheid en het cafeïnegehalte.
 • Door de ingrediënten cafeïne en chlorogeenzuur kan groene koffie je helpen af te vallen, te sporten en andere inspannende taken te verrichten. Het zou ook ondersteunend kunnen werken bij hart- en huidaandoeningen of bloedsuikerproblemen, en bij veel vormen van kanker en bloedsuikerproblemen.

Beste Groene Koffie: Onze selectie

Groene koffie kopen en beoordelen

Bij het kopen van groene koffie kun je op verschillende aspecten letten, zoals:

Door de juiste keuze voor je te maken, kun je geld besparen en er ook voor zorgen dat je je lichaam niets geeft wat het niet nodig heeft. Zoek daarom altijd naar hoge kwaliteit en vraag, indien nodig, naar de certificaten van de fabrikant.

Doseringsvorm

Afhankelijk van het doel waarvoor je groene koffie wilt innemen, worden verschillende doseringsvormen aanbevolen. We hebben hier de populairste die op de markt zijn op een rijtje gezet.

 • Capsules/pillen: Als je groene koffie bij je wilt hebben als je onderweg bent, kun je het beter in capsulevorm kopen. Hiermee kun je snel en precies afmeten hoeveel je van de koffie en zijn cafeïne wilt consumeren. Vooral als je niet van de smaak van groene koffie houdt, zijn pillen de perfecte manier om toch de voordelen van dit middel te krijgen.
 • Infuuszakjes/theezakjes: Voor een korte pauze kun je ook groene koffie in zakjes vinden. In slechts drie minuten is de groene koffie klaar om jou en je gasten te laten genieten. Handig is dat de dosis al vooringesteld is en je hoeft je geen zorgen te maken dat je per ongeluk het materiaal morst.
 • Koffiebonen: Voor de koffiebonen heb je òf de juiste koffiemolen òf de juiste machine nodig om van de drank te kunnen genieten. Wat de kwaliteit betreft, wordt groene bonenkoffie verkocht in zeer hoogwaardige en zorgvuldig vervoerde producten, wat je ook merkt aan de prijs. In ruil daarvoor word je verwend met een unieke geur- en smaakervaring, waar je wel even op moet wachten.
 • Koffiepoeder: Je kunt gemalen groene koffie goedkoop kopen, maar die is niet van zo’n hoge kwaliteit. Anderzijds heb je geen ingewikkelde apparatuur nodig om het te bereiden. De tijd die nodig is om de koffie te bereiden zal ook kort zijn.
 • Limonade: Intussen kun je steeds meer gebottelde drankjes vinden die groene koffie bevatten. Deze frisdranken laten je ijskoud en met fizz genieten van de groene koffie. Een ander pluspunt is dat je de flessen gemakkelijk kunt opbergen.
 • Olie/crème: Wanneer het opgelost is in olie of crème, kun je groene koffie in een sterk geconcentreerde vorm gebruiken voor je huid en haar. De ingrediënten van de groene koffie dringen snel je lichaam binnen en ontvouwen hun effect.

Voor sport en fitness kun je groene koffie het beste in capsulevorm kopen. Om ervan te genieten raden we groene koffie aan in boonvorm, als poeder, in theezakjes of als limonade. Voor ontspanning kun je groene koffie het beste kopen in verzorgingsproducten, zoals een olie of crème.

Productmix

De smaak van groene koffie is niet voor iedereen weggelegd. Als alternatief kun je de gezondheidsvoordelen van deze koffiesoort krijgen door gemixte producten te kopen. Hier zijn de meest populaire combinaties met groene koffie

 • Ling Zhi/Vitaal paddestoelen: Gemengd met verschillende geneeskrachtige paddestoelen wordt groene koffie vooral gebruikt om de prestaties te verbeteren.
 • (Hennep) eiwit: Voornamelijk samen met veganistische eiwitproducten vind je groene koffie in dieetproducten.
 • Kardemom: Vooral in de Ayurvedische geneeskunde wordt groene koffie samen met kardemom als een mengsel verkocht, waarvan ook gezondheidsvoordelen verwacht worden.
 • Gember: Een drankje dat in Rusland bijzonder populair is, is een mengsel van groene koffie met gember, dat een uniek drinkgenot biedt en door de gember ook heel gezond is.
 • Garcinia cambogia: Vetverbranders combineren dit supplement graag met groene koffie om de potentiële vetverbranding te stimuleren.
 • Groene thee: Deze twee bronnen van cafeïne worden samen vooral gebruikt als mogelijk stimulerend middel bij sport of fitness.

Afhankelijk van het gebruik kun je dus verschillende combinaties met groene koffie kopen om je persoonlijke doel van puur genot, sport of gewichtsverlies te bereiken.

Kwaliteit door biologische teelt

De kwaliteit van groene koffie wordt bepaald door de verschillende soorten koffieteelt. Biologische groene koffie met het biologische zegel wordt zonder genetische manipulatie geproduceerd.

Biologische groene koffie is duurzaam en milieuvriendelijk.

Je draagt bij aan duurzame landbouw, waar geen minerale stikstofmeststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ook mag aan biologische groene koffie geen additieven toegevoegd worden en is daarom beter voor je gezondheid.

Fairtrade groene koffie wordt ook met de hand geplukt door koffieboeren. De boeren krijgen meer betaald, maar zijn verzekerd van handgeplukte groene koffie, waarbij alleen de beste koffiebonen worden uitgezocht voor een bijzonder voortreffelijke smaak.

Houdbaarheid

Als je groene koffie in zijn natuurlijke staat als boon koopt, kun je hem gemakkelijk tot 36 maanden bewaren, zolang je hem bewaart op een koele, donkere plaats die niet te vochtig is.

Groene koffie is in gemalen vorm moeilijker te bewaren. Je kunt je groene koffie ongeveer 18 maanden bewaren in een luchtdichte verpakking. Eenmaal geopend kun je hem het beste in de vriezer leggen, anders dreigt hij te beschimmelen. Contact van het poeder met zuurstof vernietigt ook het aroma van de koffie aanzienlijk.

Cafeïnegehalte

Hoewel er waarschijnlijk wat cafeïne verloren gaat bij het branden van de koffie, krijg je toch nog tussen de 50 en 100 mg cafeïne uit onbewerkte groene koffie, afhankelijk van de soort.

Bij elk kopje groene koffie neem je tussen de 50 en 100 mg cafeïne op.

Je moet niet meer dan 400 mg cafeïne per dag consumeren.

Het gemiddelde cafeïnegehalte van groene koffiesupplementen ligt tussen 20 en 50 mg. Met frisdranken in het bijzonder kun je echter niet alleen op het cafeïnegehalte vertrouwen, want fabrikanten voegen andere stimulerende stoffen toe zoals taurine, guarana of zoetstoffen die het stimulerende effect van de drank nog versterken.

Gids: Veelgestelde vragen over groene koffie in detail beantwoord

Om je uitgebreid te informeren over de werkzaamheid van groene koffie en de huidige stand van de wetenschap, hebben we alle belangrijke informatie in de volgende hoofdstukken samengevat.

Wat is groene koffie en hoe werkt het?

De trendy groene koffie die je in winkels vindt is in principe gewoon ongebrande koffie en wordt daarom ook wel groene koffie genoemd.

Grüner Kaffee-1

Links zie je de onbewerkte groene koffiebonen en rechts die welke al gebrand zijn. (Image source: Sudthangtum / 123rf)

Omdat deze bladgroene soort niet verhit is, heeft ze unieke voordelen die we hier kort aan je voorstellen.

Groene koffie als vetverbrander

Er ontstond een ware hype in de afslankindustrie toen men bij mannelijke muizen aantoonde dat ze veel lichaamsvet konden verliezen door slechts 13 dagen lang groene koffiepoeder te drinken. De hoop was dat het chlorogeenzuur en de cafeïne die in het extract zitten ook een soortgelijk effect op mensen zouden kunnen hebben. (1)

Zes jaar later beweerden Amerikaanse en Indiase onderzoekers met hun gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie het eerste bewijs van de werkzaamheid van groene koffie bij mensen ontdekt te hebben.

Er is geen garantie dat je zult afvallen met groene koffie.

Twee jaar later moesten de wetenschappers echter toegeven dat de metingen grove fouten vertoonden en zelfs gemanipuleerd waren. (2)

Een metastudie uit 2011 vergeleek drie gerandomiseerde klinische proeven en was voorzichtig optimistisch: de resultaten geven echter geen duidelijke trend, en kunnen geen garantie bieden voor de voordelen van groene koffie voor je gewichtsverlies. (3)

Groene koffie bij inspanning

Groene koffie is een goede bron voor je cafeïnebehoefte. Als je nieuwe, ambitieuze doelen voor jezelf stelt in de sport, kan groene koffie je helpen ze te bereiken.

Bij matige cafeïneconsumptie van ongeveer 3 mg per lichaamskilo zou dit stimulerende middel zowel het uithoudingsvermogen als de prestaties bij intervaltraining aanzienlijk verhogen. (4)

Zelfs als je van krachttraining houdt, kan de cafeïne uit groene koffie je helpen nieuwe persoonlijke records te vestigen. Proeven met gewichtheffers, bijvoorbeeld, tonen aan dat cafeïne mogelijk de verplaatste massa kan vergroten, vooral bij squats en deadlifts. (5)

Groene koffie voor meer concentratie

Groene koffie krijgt, net als gebrande koffie, ook cafeïne. Dit populaire stimulerende ingrediënt stimuleert de hersenschors in de hersenen, waardoor je aandacht en concentratie gestimuleerd worden. (6)

Dit helpt je om je beter te concentreren op bepaalde activiteiten, zoals studeren voor school/studie of het schrijven van een boek.

Grüner Kaffee-2

Groene koffie kan je ook helpen concentreren. Net als gewone gebrande koffie bevat het cafeïne, dat je langer wakker houdt. (Image source: David Schwarzenberg / pixabay)

De cafeïne in groene koffie verbetert je concentratie en maakt het makkelijker om problemen op te lossen. De ongeveer 200 mg cafeïne die je per kop groene koffie binnenkrijgt heeft geen effect op je creativiteit. (7)

Cafeïne wordt niet alleen verondersteld je hersenen op korte termijn tot topprestaties te stuwen, maar heeft ook een positief effect op je lange-termijn geheugen.

In een studie zorgde de inname van deze psychoactieve stof ervoor dat de deelnemers beter in staat waren zich te herinneren wat ze geleerd hadden, zelfs 24 uur na de cafeïne consumptie. (8)

Groene koffie tegen diabetes

In een studie op ratten in 2002 werd getest of je groene koffie ook tegen diabetes kunt gebruiken. Daartoe werd het chlorogeenzuur dat in de koffie zit intraveneus aan de laboratoriumratten toegediend.

Vooral wanneer de dieren veel suiker aten, regelde dit zuur de bloedsuikerspiegel aanzienlijk naar beneden met wel 58 procent. (9)

Een vergelijkende studie van zes interventiestudies over dit onderwerp bevestigde de tendens dat groene koffie een positief effect zou kunnen hebben op diabetespatiënten.

Hoewel de groene variant van koffie als extract geen effect had op de insulinespiegel van de proefpersonen, kon het wel de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlagen. (10)

Groene koffie tegen leverziekte

Iraanse wetenschappers testten een extract van groene koffiebonen op patiënten die aan leververvetting leden. Tijdens de acht weken durende testfase kwamen de ontstekingsremmende en antioxiderende effecten van groene koffie naar voren, die ook het klinische beeld van leververvetting zouden kunnen verbeteren. (11)

Het positieve effect van groene koffie is waarschijnlijk te danken aan het chlorogeenzuur. Ratten die in een experiment dit zuur ingespoten kregen, hadden beduidend minder problemen met ontsteking en fibrose in hun eigen lever. Dit zou ook bij mensen het geval kunnen zijn. (12)

Groene koffie bij hart- en vaatproblemen

Als je problemen hebt met hoge bloeddruk, kan groene koffie-extract een nuttige ondersteuning voor je zijn. In een gerandomiseerde proef waarbij ook placebo’s werden gebruikt, vonden de onderzoekers een significant positief effect van 140 mg groene koffie per dag bij 28 patiënten met lichte hypertensie. (13)

Het ingrediënt chlorogeenzuur in groene koffie beperkt ook de vorming van bloedplaatjes. Als je een potentiële risicopatiënt bent van trombose of andere arteriële verstoppingen, kan groene koffie je helpen dit risico te verminderen. (14)

Je moet echter vermijden dat je te veel groene koffie drinkt. In een cross-over studie over homocysteïne kregen 20 gezonde mannen en vrouwen zuiver chlorogeenzuur toegediend.

Homocysteïne wordt gezien als een indicator voor toekomstige hart- en vaatziekten en nam na vier uur consumptie van het zuur zelfs met een volle 12 procent toe. (15)

Groene koffie tegen kanker

Als je regelmatig groene koffie drinkt, profiteer je waarschijnlijk van de antioxiderende werking van chlorogeenzuur, zo blijkt uit een studie uit 2012. Dit beschermt je lichaam tegen mogelijke DNA schade en zou daardoor de kans op het ontstaan van kanker kunnen verminderen. (16)

Onderzoekers extraheerden een speciale vorm van chlorogeenzuur uit groene koffie. Ze druppelden dit op darmkankercellen van mensen en muizen en konden zowaar positieve effecten waarnemen.

Vooral als je erfelijke aanleg hebt, zou groene koffie een variant kunnen zijn om de kankercellen mogelijk te decimeren. (17)

Overigens werden soortgelijke effecten van chlorogeenzuur ook gevonden in borstkankercellen(18, 19)– of longkankercellen(20, 21).

Groene koffie tegen huidproblemen

Groene koffie wordt tegenwoordig toegevoegd aan talloze huidcrèmes en bodylotions. In een wetenschappelijke studie werd een emulsie met het ingrediënt chlorogeenzuur uit de groene koffie toegepast op zee- en minivarkens.

De dieren werden door de crème gedeeltelijk beschermd tegen UV-straling en dit zou mogelijk ook een effect op mensen kunnen hebben. (22)

Een andere studie toonde aan dat een huidcrème met chlorogeenzuur de wondgenezing bij muizen positief kon beïnvloeden. Het had een vergelijkbaar effect als het gebruik van het gewone middel zilversulfadiazine. (23)

Het gebruik van groene koffie-extracten vertoonde inderdaad positieve effecten bij vrouwen met mild eczeem na acht weken behandeling. (24)

Groene koffie omstreden voor darmreiniging

Er zijn veel mensen op het internet die zweren bij darmreiniging met groene koffie: De lever zou weer volledig functioneel worden, pijn wordt geremd of verdwijnt helemaal, kankercellen sterven af, de spijsvertering verbetert en degenen die hun darmen hebben laten reinigen spreken zelfs van nieuwe, ongekende energiebronnen.

Helaas zul je hierover niet veel wetenschappelijk bewijs vinden. Het National Cancer Institute van de Verenigde Staten financierde ook studies naar zulke detox kuren.

Deze analyses van complementaire therapieën door de New Yorkse arts Nicholas Gonzalez bleven echter uiterst controversieel en zonder resultaat. (25)

Wat zijn de bijwerkingen van groene koffie?

Als gezonde mens zou je geen problemen moeten hebben met groene koffie als je die met mate consumeert.

Bij hoge doses groene koffie kun je je lichaam echter overladen met cafeïne. De gevolgen kunnen angst, slaapproblemen en een verhoging van de bloeddruk zijn. (26)

Een experiment met muizen toonde ook aan dat groene koffie de botdichtheid kan beïnvloeden omdat het calcium uit het lichaam verwijdert. Het is echter onduidelijk of hetzelfde ziekteproces zich ook bij mensen zou manifesteren. (27)

Er zijn geen studies over de consumptie van groene koffie bij zwangerschap, en ook niet bij mensen met nier- of leverziekten. De invloed van groene koffie op kinderen is ook onduidelijk.

Mensen die allergisch zijn voor gebrande koffie moeten echter beslist de groene soort vermijden. (28)

Hoeveel kosten groene koffie producten?

De prijzen van groene koffie variëren naargelang het product. In de volgende tabel zie je de kosten die je mag verwachten.

Product type Prijs
Capsules/pillen 9 tot 130 euro
Infuuszakjes ca. 20 euro
Koffiebonen 3 tot 10 euro
Koffiepoeder 12 tot 20 euro
Limonade ca. 1,60 euro
Olie/crème 5 tot 30 euro

Welke soorten groene koffie zijn er?

De bonen van groene koffie moeten eerst geplukt worden van de steenvruchten van de Rubiaceae plantensoort. Daartoe worden de vruchten ofwel gedroogd in de zon, ofwel opgezwollen in water.

Grüner Kaffee-3

De koffiebonen zijn kort voor de oogst helderrood. Als ze met de hand geoogst worden, heet dit de plukmethode. Als ze machinaal geplukt worden, heet het de stripping methode.
(Image source: skeeze / pixabay)

Er zijn in totaal meer dan 120 soorten koffie, die in meer dan 50 landen worden geproduceerd. De tabel toont de twee bekendste soorten groene koffie.

 • Arabica koffie: wordt vooral verbouwd in Brazilië, Colombia en Ethiopië, het cafeïnegehalte ligt tussen 1,1 en 1,7 procent, heeft een vrij laag gehalte aan chlorogeenzuur, heeft een lichtzoete smaak
 • Robusta koffie: wordt vooral verbouwd in West-Afrika, Uganda en Vietnam, bevat 2 tot 4,5 procent cafeïne, heeft een hoog gehalte chlorogeenzuur, smaakt tamelijk bitter

Deze twee soorten koffie domineren de wereldmarkt. Andere soorten zoals Liberica of Excelsa zijn absolute niche producten en moeilijker te verkrijgen.

Hoe moet groene koffie gedoseerd worden?

Als je groene koffie in capsules of pillen neemt, staat de precieze dosering meestal al op de verpakking. Als vuistregel geldt echter dat je niet meer dan 1200 mg chlorogeenzuur per dag moet innemen, of ongeveer 300 mg per maaltijd.

Als warme drank kun je groene koffie een keer per dag in een grote kop of mok nuttigen. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid chlorogeenzuur als in de capsules.

Hoe bereid ik groene koffie?

Voor één persoon heb je het volgende nodig voor één kop groene koffie

 • ongeveer 10 gram groene koffie
 • ongeveer 200 ml gekookt water (gefilterd of gedestilleerd)
 • om het te verfijnen kun je er suiker, honing, kardemom of melk aan toevoegen
 • je kunt ook experimenteren en geroosterde koffie toevoegen

Doe de groene koffie in een kopje en laat het 10 minuten in heet water trekken. Daarna hoef je alleen nog maar de koffie met een zeef te filteren en de andere ingrediënten toe te voegen. Proost!

Wat zijn de alternatieven voor groene koffie?

Heb je genoeg van groene koffie en zoek je een alternatief? In deze tabel tonen we je andere mogelijkheden.
Alternatief Voordelen
Zwarte thee Zwarte thee heeft het voordeel dat het een langzamer effect heeft dan groene thee, maar ook een langduriger effect.
Groene thee Vergeleken met zwarte thee wordt groene thee niet gefermenteerd. Daarom heeft het een langzamer maar ook zachter effect. In de vorm van matcha-poeder is het ook zeer gezond en rijk aan voedingsstoffen.
Coca Cola Dit verfrissende drankje is zeer stimulerend door het cafeïne- en suikergehalte, maar heeft slechts een zeer korte werking. Bovendien is het ongezond door het hoge suikergehalte en niet geschikt voor diabetici.
Energiedrankjes Naast cafeïne zijn deze drankjes verrijkt met taurine, suiker en guarana en brengen je dus heel snel tot topprestaties. Meer dan 32 mg cafeïne per 100 ml is in Duitsland echter niet toegestaan.
Mate thee Voor deze drank worden de bladeren van de mate geweekt in water en alleen gezoet met een beetje suiker. Het cafeïnegehalte is vergelijkbaar met een kopje koffie en als verfrissend drankje is het een welkom alternatief.
Gemberwater Hoewel de wortels van de gember geen cafeïne bevatten, zijn ze toch zo pittig dat ze de bloedsomloop en de stofwisseling stimuleren.
Citroenwater Door de vele vitamine C in de citroen krijg je een ander soort oppepper in het dagelijks leven, maar net als de cafeïne van de groene koffie onderdrukt het de vermoeidheid.

Kan ik zelf groene koffie roosteren?

Als je zelf koffie wilt branden, kun je de groene koffie verwarmen in een pan of in de oven.

 • in de pan: Je doet de rauwe koffie in een pan die tot ongeveer 200 graden verwarmd is. Dan moet je de bonen om de 30 seconden omdraaien, zodat ze niet verbranden. Na ongeveer 5 minuten hoor je het eerste knisperende geluid en ontsnapt de eerste stoom uit de groene koffie. Je kunt de geroosterde bonen uit de pan halen als ze na 17 minuten weer barsten.
 • in de oven: Je moet de oven ook voorverwarmen tot ongeveer 200 graden op convectie en dan de bonen op een schaal leggen. Het eigenlijke roosteren begint na ongeveer 5 minuten. Daarna kun je zelf bepalen welke kleur je de gebrande koffie wilt hebben als je hem uit het vuur haalt.

Als je de bonen maar kort roostert, zullen ze tamelijk zuur zijn en steeds meer geroosterde aroma’s ontwikkelen naarmate je ze langer roostert. Als je je eigen koffie wilt maken zoals de professionals, kun je ook een koffiebrander kopen.

Beeldbron: Yastremska / 123rf

Referenties (28)

1. Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani: Inhibitory effect of green coffee bean extract on fat accumulation and body weight gain in mice. In: BMC Complementary and Alternative Medicine. Vol. 6, 2006, S. 9. doi:10.1186/1472-6882-6-9
Bron

2. Joe A Vinson, Bryan R Burnham, Mysore V Nagendran: Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. In: Diabetes Metab Syndr Obes. 5, 2012, S. 21–27. PMC 3267522
Bron

3. Igho Onakpoya, Rohini Terry, Edzard Ernst: The Use of Green Coffee Extract as a Weight Loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials. In: Gastroenterol Res Pract. 2011, S. 382852. PMC 2943088
Bron

4. Burke LM. Caffeine and sports performance. Appl Physiol Nutr Metab. 2008 Dec;33(6):1319-34. doi: 10.1139/H08-130. PMID: 19088794.
Bron

5. Grgic J, Sabol F, Venier S, Tallis J, Schoenfeld BJ, Coso JD, Mikulic P. Caffeine Supplementation for Powerlifting Competitions: An Evidence-Based Approach. J Hum Kinet. 2019 Aug 21;68:37-48. doi: 10.2478/hukin-2019-0054. PMID: 31531131; PMCID: PMC6724591.
Bron

6. Spektrum Akademischer Verlag. Lexikon der Ernährung: Coffein, abgerufen am 5. September 2020
Bron

7. Darya L. Zabelina, Paul J. Silvia. Percolating ideas: The effects of caffeine on creative thinking and problem solving. Consciousness and Cognition, 2020; 79: 102899 DOI: 10.1016/j.concog.2020.102899
Bron

8. Daniel Borota, Elizabeth Murray, Gizem Keceli, Allen Chang, Joseph M Watabe, Maria Ly, John P Toscano, Michael A Yassa: Post-study caffeine administration enhances memory consolidation in humans. In: Nature Neuroscience. 17, 2014, S. 201, doi:10.1038/nn.3623
Bron

9. Rodriguez de Sotillo DV, Hadley M. Chlorogenic acid modifies plasma and liver concentrations of: cholesterol, triacylglycerol, and minerals in (fa/fa) Zucker rats. J Nutr Biochem. 2002 Dec;13(12):717-726. doi: 10.1016/s0955-2863(02)00231-0.
Bron

10. Nikpayam, O., Najafi, M., Ghaffari, S. et al. Effects of green coffee extract on fasting blood glucose, insulin concentration and homeostatic model assessment of insulin resistance (HOMA-IR): a systematic review and meta-analysis of interventional studies. Diabetol Metab Syndr 11, 91 (2019). https://doi.org/10.1186/s13098-019-0489-8
Bron

11. Shahmohammadi H A, Hosseini S A, Hajiani E, Malehi A S, Alipour M. Effects of Green Coffee Bean Extract Supplementation on Patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease: A Randomized Clinical Trial, Hepat Mon. 2017 ; 17(4):e12299. doi: 10.5812/hepatmon.45609.
Bron

12. H. Shi, L. Dong, J. Jiang: Chlorogenic acid reduces liver inflammation and fibrosis through inhibition of toll-like receptor 4 signaling pathway. In: Toxicology. 2012. PMID 23146752A
Bron

13. T. Watanabe, Y. Arai, Y. Mitsui, T. Kusaura, W. Okawa, Y. Kajihara, I. Saito: The blood pressure-lowering effect and safety of chlorogenic acid from green coffee bean extract in essential hypertension. In: Clin Exp Hypertens. 28(5), Jul 2006, S. 439–449. PMID 16820341
Bron

14. H. J. Cho, H. J. Kang, Y. J. Kim: Inhibition of platelet aggregation by chlorogenic acid via cAMP and cGMP-dependent manner. In: Blood Coagul. Fibrinolysis. 23, Nr. 7, 2012, S. 629–635. PMID 22885765
Bron

15. M. R. Olthof, P. C. Hollmann, P. L. Zock: Consumption of high doses of chlorogenic acid, present in coffee, or of black tea increases plasma total homocysteine concentrations in humans. In: Am. J. Clin. Nutr.. 73, Nr. 3, 2001, S. 532–538. PMID 11237928
Bron

16. J. G. Xu, Q. P. Hu, Y. Liu: Antioxidant and DNA-Protective Activities of Chlorogenic Acid Isomers. In: J. Agric. Food Chem.. 60, Nr. 46, 2012, S. 11625–11630. PMID 23134416
Bron

17. K. Gouthamchandra, H.V. Sudeep, B.J. Venkatesh, K. Shyam Prasad, Chlorogenic acid complex (CGA7), standardized extract from green coffee beans exerts anticancer effects against cultured human colon cancer HCT-116 cells, Food Science and Human Wellness, Volume 6, Issue 3, 2017, Pages 147-153, ISSN 2213-4530, https://doi.org/10.1016/j.fshw.2017.06.001
Bron

18. Naso LG, Valcarcel M, Roura-Ferrer M, Kortazar D, Salado C, Lezama L, Rojo T, González-Baró AC, Williams PA, Ferrer EG. Promising antioxidant and anticancer (human breast cancer) oxidovanadium(IV) complex of chlorogenic acid. Synthesis, characterization and spectroscopic examination on the transport mechanism with bovine serum albumin. J Inorg Biochem. 2014 Jun;135:86-99. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2014.02.013. Epub 2014 Mar 6. PMID: 24681549.
Bron

19. Noratto G, Porter W, Byrne D, Cisneros-Zevallos L. Identifying peach and plum polyphenols with chemopreventive potential against estrogen-independent breast cancer cells. J Agric Food Chem. 2009 Jun 24;57(12):5219-26. doi: 10.1021/jf900259m. PMID: 19530711.
Bron

20. Park JJ, Hwang SJ, Park JH, Lee HJ. Chlorogenic acid inhibits hypoxia-induced angiogenesis via down-regulation of the HIF-1α/AKT pathway. Cell Oncol (Dordr). 2015 Apr;38(2):111-8. doi: 10.1007/s13402-014-0216-2. Epub 2015 Jan 6. PMID: 25561311.
Bron

21. Huang, Shuai et al. “Chlorogenic acid effectively treats cancers through induction of cancer cell differentiation.” Theranostics vol. 9,23 6745-6763. 19 Sep. 2019, doi:10.7150/thno.34674
Bron

22. Kitagawa S, Yoshii K, Morita SY, Teraoka R. Efficient topical delivery of chlorogenic acid by an oil-in-water microemulsion to protect skin against UV-induced damage. Chem Pharm Bull (Tokyo). 2011;59(6):793-6. doi: 10.1248/cpb.59.793. PMID: 21628922.
Bron

23. Chen, Wei-Cheng & Liou, Shorong-Shii & Tzeng, Thing-Fong & Lee, Shiow-Ling & Liu, I-Min. (2013). Effect of Topical Application of Chlorogenic Acid on Excision Wound Healing in Rats. Planta medica. 79. 10.1055/s-0032-1328364.
Bron

24. Satoko Fukagawa, Satoshi Haramizu, Shun Sasaoka, Yuka Yasuda, Hisashi Tsujimura & Takatoshi Murase (2017) Coffee polyphenols extracted from green coffee beans improve skin properties and microcirculatory function, Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 81:9, 1814-1822, DOI: 10.1080/09168451.2017.1345614
Bron

25. Josefson, D. “US cancer institute funds trial of complementary therapy.” BMJ (Clinical research ed.) vol. 320,7251 (2000): 1690.
Bron

26. Temple JL, Bernard C, Lipshultz SE, Czachor JD, Westphal JA, Mestre MA. The Safety of Ingested Caffeine: A Comprehensive Review. Front Psychiatry. 2017 May 26;8:80. doi: 10.3389/fpsyt.2017.00080. PMID: 28603504; PMCID: PMC5445139.
Bron

27. Abbass MMS, El-Baz DA. The effect of daily intake of green coffee bean extract as compared to Agiolax® on the alveolar bone of albino rats. Dent Med Probl. 2018 Apr-Jun;55(2):125-131. doi: 10.17219/dmp/90983. PMID: 30152614.
Bron

28. Joe Leech. How does green coffee bean extract work?. reviewed by Jilian Kubala. Medical News Today, abgerufen am 5. November 2020
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Klinische Studie
Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani: Inhibitory effect of green coffee bean extract on fat accumulation and body weight gain in mice. In: BMC Complementary and Alternative Medicine. Vol. 6, 2006, S. 9. doi:10.1186/1472-6882-6-9
Ga naar bron
Klinische Studie (zurückgezogen)
Joe A Vinson, Bryan R Burnham, Mysore V Nagendran: Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. In: Diabetes Metab Syndr Obes. 5, 2012, S. 21–27. PMC 3267522
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Igho Onakpoya, Rohini Terry, Edzard Ernst: The Use of Green Coffee Extract as a Weight Loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials. In: Gastroenterol Res Pract. 2011, S. 382852. PMC 2943088
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Burke LM. Caffeine and sports performance. Appl Physiol Nutr Metab. 2008 Dec;33(6):1319-34. doi: 10.1139/H08-130. PMID: 19088794.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Grgic J, Sabol F, Venier S, Tallis J, Schoenfeld BJ, Coso JD, Mikulic P. Caffeine Supplementation for Powerlifting Competitions: An Evidence-Based Approach. J Hum Kinet. 2019 Aug 21;68:37-48. doi: 10.2478/hukin-2019-0054. PMID: 31531131; PMCID: PMC6724591.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Spektrum Akademischer Verlag. Lexikon der Ernährung: Coffein, abgerufen am 5. September 2020
Ga naar bron
Klinische Studie
Darya L. Zabelina, Paul J. Silvia. Percolating ideas: The effects of caffeine on creative thinking and problem solving. Consciousness and Cognition, 2020; 79: 102899 DOI: 10.1016/j.concog.2020.102899
Ga naar bron
Klinische Studie
Daniel Borota, Elizabeth Murray, Gizem Keceli, Allen Chang, Joseph M Watabe, Maria Ly, John P Toscano, Michael A Yassa: Post-study caffeine administration enhances memory consolidation in humans. In: Nature Neuroscience. 17, 2014, S. 201, doi:10.1038/nn.3623
Ga naar bron
Klinische Studie
Rodriguez de Sotillo DV, Hadley M. Chlorogenic acid modifies plasma and liver concentrations of: cholesterol, triacylglycerol, and minerals in (fa/fa) Zucker rats. J Nutr Biochem. 2002 Dec;13(12):717-726. doi: 10.1016/s0955-2863(02)00231-0.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Nikpayam, O., Najafi, M., Ghaffari, S. et al. Effects of green coffee extract on fasting blood glucose, insulin concentration and homeostatic model assessment of insulin resistance (HOMA-IR): a systematic review and meta-analysis of interventional studies. Diabetol Metab Syndr 11, 91 (2019). https://doi.org/10.1186/s13098-019-0489-8
Ga naar bron
Klinische Studie
Shahmohammadi H A, Hosseini S A, Hajiani E, Malehi A S, Alipour M. Effects of Green Coffee Bean Extract Supplementation on Patients with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease: A Randomized Clinical Trial, Hepat Mon. 2017 ; 17(4):e12299. doi: 10.5812/hepatmon.45609.
Ga naar bron
Klinische Studie
H. Shi, L. Dong, J. Jiang: Chlorogenic acid reduces liver inflammation and fibrosis through inhibition of toll-like receptor 4 signaling pathway. In: Toxicology. 2012. PMID 23146752A
Ga naar bron
Klinische Studie
T. Watanabe, Y. Arai, Y. Mitsui, T. Kusaura, W. Okawa, Y. Kajihara, I. Saito: The blood pressure-lowering effect and safety of chlorogenic acid from green coffee bean extract in essential hypertension. In: Clin Exp Hypertens. 28(5), Jul 2006, S. 439–449. PMID 16820341
Ga naar bron
Klinische Studie
H. J. Cho, H. J. Kang, Y. J. Kim: Inhibition of platelet aggregation by chlorogenic acid via cAMP and cGMP-dependent manner. In: Blood Coagul. Fibrinolysis. 23, Nr. 7, 2012, S. 629–635. PMID 22885765
Ga naar bron
Klinische Studie
M. R. Olthof, P. C. Hollmann, P. L. Zock: Consumption of high doses of chlorogenic acid, present in coffee, or of black tea increases plasma total homocysteine concentrations in humans. In: Am. J. Clin. Nutr.. 73, Nr. 3, 2001, S. 532–538. PMID 11237928
Ga naar bron
Klinische Studie
J. G. Xu, Q. P. Hu, Y. Liu: Antioxidant and DNA-Protective Activities of Chlorogenic Acid Isomers. In: J. Agric. Food Chem.. 60, Nr. 46, 2012, S. 11625–11630. PMID 23134416
Ga naar bron
Klinische Studie
K. Gouthamchandra, H.V. Sudeep, B.J. Venkatesh, K. Shyam Prasad, Chlorogenic acid complex (CGA7), standardized extract from green coffee beans exerts anticancer effects against cultured human colon cancer HCT-116 cells, Food Science and Human Wellness, Volume 6, Issue 3, 2017, Pages 147-153, ISSN 2213-4530, https://doi.org/10.1016/j.fshw.2017.06.001
Ga naar bron
Klinische Studie
Naso LG, Valcarcel M, Roura-Ferrer M, Kortazar D, Salado C, Lezama L, Rojo T, González-Baró AC, Williams PA, Ferrer EG. Promising antioxidant and anticancer (human breast cancer) oxidovanadium(IV) complex of chlorogenic acid. Synthesis, characterization and spectroscopic examination on the transport mechanism with bovine serum albumin. J Inorg Biochem. 2014 Jun;135:86-99. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2014.02.013. Epub 2014 Mar 6. PMID: 24681549.
Ga naar bron
Klinische Studie
Noratto G, Porter W, Byrne D, Cisneros-Zevallos L. Identifying peach and plum polyphenols with chemopreventive potential against estrogen-independent breast cancer cells. J Agric Food Chem. 2009 Jun 24;57(12):5219-26. doi: 10.1021/jf900259m. PMID: 19530711.
Ga naar bron
Klinische Studie
Park JJ, Hwang SJ, Park JH, Lee HJ. Chlorogenic acid inhibits hypoxia-induced angiogenesis via down-regulation of the HIF-1α/AKT pathway. Cell Oncol (Dordr). 2015 Apr;38(2):111-8. doi: 10.1007/s13402-014-0216-2. Epub 2015 Jan 6. PMID: 25561311.
Ga naar bron
Klinische Studie
Huang, Shuai et al. “Chlorogenic acid effectively treats cancers through induction of cancer cell differentiation.” Theranostics vol. 9,23 6745-6763. 19 Sep. 2019, doi:10.7150/thno.34674
Ga naar bron
Klinische Studie
Kitagawa S, Yoshii K, Morita SY, Teraoka R. Efficient topical delivery of chlorogenic acid by an oil-in-water microemulsion to protect skin against UV-induced damage. Chem Pharm Bull (Tokyo). 2011;59(6):793-6. doi: 10.1248/cpb.59.793. PMID: 21628922.
Ga naar bron
Klinische Studie
Chen, Wei-Cheng & Liou, Shorong-Shii & Tzeng, Thing-Fong & Lee, Shiow-Ling & Liu, I-Min. (2013). Effect of Topical Application of Chlorogenic Acid on Excision Wound Healing in Rats. Planta medica. 79. 10.1055/s-0032-1328364.
Ga naar bron
Klinische Studien
Satoko Fukagawa, Satoshi Haramizu, Shun Sasaoka, Yuka Yasuda, Hisashi Tsujimura & Takatoshi Murase (2017) Coffee polyphenols extracted from green coffee beans improve skin properties and microcirculatory function, Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 81:9, 1814-1822, DOI: 10.1080/09168451.2017.1345614
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Josefson, D. “US cancer institute funds trial of complementary therapy.” BMJ (Clinical research ed.) vol. 320,7251 (2000): 1690.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Temple JL, Bernard C, Lipshultz SE, Czachor JD, Westphal JA, Mestre MA. The Safety of Ingested Caffeine: A Comprehensive Review. Front Psychiatry. 2017 May 26;8:80. doi: 10.3389/fpsyt.2017.00080. PMID: 28603504; PMCID: PMC5445139.
Ga naar bron
Klinische Studie
Abbass MMS, El-Baz DA. The effect of daily intake of green coffee bean extract as compared to Agiolax® on the alveolar bone of albino rats. Dent Med Probl. 2018 Apr-Jun;55(2):125-131. doi: 10.17219/dmp/90983. PMID: 30152614.
Ga naar bron
Wissenschaftlicher Artikel
Joe Leech. How does green coffee bean extract work?. reviewed by Jilian Kubala. Medical News Today, abgerufen am 5. November 2020
Ga naar bron
Recensies