Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

38Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

165Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote erwteneiwit test 2023. Hier stellen we alle erwteneiwit producten voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen het beste erwteneiwit voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je erwteneiwit wilt kopen.

Belangrijk om te weten

 • Erwteneiwit is geweldig voor veganisten en mensen met allergieën. Het levert een grote hoeveelheid van het belangrijke essentiële aminozuur lysine.
 • Erwteneiwit omvat 7 van de 8 essentiële aminozuren in voldoende hoeveelheden, maar moet gecombineerd worden met, bijvoorbeeld, rijsteiwit. Zo kan het beter door het lichaam gebruikt worden.
 • Afvallen kan vergemakkelijkt worden door een erwten-eiwit dieet, omdat eiwitten bij de spijsvertering meer energie vergen dan koolhydraten of vet.

Beste Erwteneiwit: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je erwteneiwit koopt

Wat zijn eiwitten eigenlijk en waar zijn ze verantwoordelijk voor?

Eiwitten zijn elementaire bouwstoffen van het menselijk lichaam en van alle leven. Ze vormen de basis van elke cel in het lichaam en hebben belangrijke sleutelfuncties.

Eiwitten, of proteïnen, zijn de bouwstenen waaruit ons lichaam “gebouwd” is en zijn, samen met vet en koolhydraten, macronutriënten.

Erwteneiwit wordt verkregen uit de erwt. De erwt is niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevat ook andere belangrijke voedingsstoffen. (Image source: unsplash.com / Rachael Gorjestani)

Wat zijn aminozuren en wat moet ik erover weten?

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Je hebt vast wel eens iets gehoord over aminozuren.

Als je nog niet echt begrepen hebt waar aminozuren over gaan, ben je hier op de juiste plaats

Eenvoudig uitgelegd: Aminozuren zijn de “bouwstenen” van de proteïnen in het lichaam. Eiwitten zijn de “bouwstenen” van ons lichaam – d.w.z. de lichaamscellen, enzymen en hormonen.

Er zijn 20 verschillende aminozuren, waarvan er 8 essentieel zijn. Dit betekent dat deze 8 essentiële aminozuren niet door ons lichaam zelf kunnen worden aangemaakt en via voedsel of supplementen moeten worden aangevoerd. Kikkererwten en groene erwten kunnen in de essentiële voedingsbehoefte aan aminozuren voorzien. (1)

Als je geïnteresseerd bent in eiwit om spieren op te bouwen, moet je vooral aandacht besteden aan 3 van de essentiële aminozuren. Dit zijn leucine, isoleucine en valine.

Ze behoren tot de groep van BCAA’s (Branched-Chain Amino Acids) en worden gebruikt om spieren op te bouwen en in stand te houden.

Welke soorten eiwit zijn er en wat zijn de voordelen van erwteneiwit?

Op het gebied van voedingssupplementen wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen dierlijk en plantaardig eiwit.

Dierlijk eiwit omvat wei-eiwit, caseïne, melkeiwitisolaten en ei-eiwit (ei-albumine). Plantaardige eiwitten omvatten soja, rijst, erwten en lupine-eiwit. Deze soorten eiwit kunnen ook voordelig gecombineerd gebruikt worden. Als erwten- en melkeiwitten in één substantie zitten, kun je profiteren van een betere biobeschikbaarheid van beide eiwitten. (2)

Dierlijk eiwit Plantaardig eiwit
Wei-eiwit Soja-eiwit
Caseïne Rijst-eiwit
Melk-eiwit isolaten Erwten-eiwit
Ei-eiwit (ei-albumine) Lupine-eiwit

Dierlijke producten omvatten vlees, vis, eieren en melk. Deze bevatten grote hoeveelheden eiwit en worden door de meeste mensen gebruikt om in hun eiwitbehoefte te voorzien.

Wil je echter grote hoeveelheden van deze dierlijke producten vermijden of geef je de voorkeur aan een vegetarisch of veganistisch dieet, dan zul je je moeten wenden tot plantaardige producten om in je behoeften te voorzien.

Plantaardige eiwitten komen vooral voor in granen, soja, aardappelen en peulvruchten zoals bonen en erwten.

https://www.supplementbibel.de/veganes-proteinpulver-test/

Ook al zijn het eiwitgehalte en de biologische waarde wat lager dan in dierlijke producten, plantaardige producten hebben toch veel voordelen.

Een groot voordeel is dat plantaardige eiwitbronnen meestal cholesterolvrij zijn. Zo zijn ze gemiddeld genomen de gezondere bronnen van eiwitten.

Plantaardige eiwitten bevatten bovendien eerder enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren en leveren belangrijke spijsverteringsvezels.

Voordelen
 • meestal cholesterolvrij
 • enkel- en meervoudig onverzadigde vetzuren
 • spijsverteringsvezels
Nadelen
 • lager eiwitgehalte
 • lagere biologische waarde

Uitleg: De biologische waarde geeft aan hoe goed een eiwit dat met de voeding wordt opgenomen door je lichaam kan worden gebruikt. Met andere woorden, hoe goed je lichaam het eiwit kan omzetten in zijn eigen eiwit. In het geval van erwteneiwit kan het niet alleen kracht opbouwen, maar ook de spierdikte vergroten. (3, 4)

De hoeveelheid en verhouding van de essentiële aminozuren in het eiwit zijn hiervoor van cruciaal belang. Hoe hoger de biologische waarde, hoe meer de eiwitten lijken op de structuur van lichaamseigen eiwitten en hoe gemakkelijker je lichaam ze kan gebruiken.

Het voordeel van eiwitten kan ook op andere gebieden positieve effecten hebben in combinatie met de juiste voeding. In combinatie met gele erwten en voldoende vezels, bijvoorbeeld, kan de bloedsuikerspiegel verlaagd worden. (5)

Erwteneiwit en spieropbouw – waar moet ik rekening mee houden?

De basisregel voor spieropbouw is: Het lichaam heeft voldoende eiwitten nodig als bouwstenen voor de spieren.

Het is niet alleen de hoeveelheid maar ook de kwaliteit van het eiwit dat

belangrijk is.
Door gerichte training kunnen de spieren zo belast worden dat ze zich aanpassen. Je kunt het zien als kleine scheurtjes die zich in de spierstructuur vormen.

Het lichaam reageert op deze prikkel met eiwitafzettingen in de aangetaste spierzones. Dit leidt tot een “versterking” van de spier – met andere woorden, tot een aanpassing of spiergroei. Dit wordt ook wel hypertrofie genoemd (spierdoorsnede groei).

Of iets wetenschappelijker uitgelegd:

Als de spieren voldoende belast worden, is er tijdens de herstelfase een toename van actine, myosine en titine (elke sarcomeer, de kleinste eenheid van de spieren, bestaat uit deze drie eiwitten), en ook een toename van de opslag van glycogeen, ATP en KP.

De getrainde spier wordt dikker. Als prikkels de spieren na de juist gedoseerde regeneratiefase opnieuw raken (supercompensatie), worden ze over een grotere celmassa verdeeld.

Erwteneiwit is een van de plantaardige eiwitten en wordt gekenmerkt door hoogwaardige aminozuren en een hoog eiwitgehalte van ca. 85%.

Met zijn aminozuurprofiel, bestaande uit niet-essentiële en een hoog aandeel van 7 van de 8 essentiële aminozuren, is het ideaal om aan je behoeften te voldoen. Arginine en lysine zijn bijzonder opmerkelijk.

Deze twee aminozuren komen in grote hoeveelheden voor in erwteneiwit. Arginine maakt groeihormonen vrij. Het bevordert zo de spiergroei en zorgt voor een goede afweer van het immuunsysteem.

Lysine speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de botten, zorgt voor stevig bindweefsel en stimuleert de vetverbranding.

Om van het volle effect van erwteneiwit te profiteren, moet je aandacht besteden aan de bereiding. Onder druk koken bijvoorbeeld leidt tot een betere verteerbaarheid van eiwitten dan conventionele kookprocessen. (6) Studies tonen ook aan dat de toevoeging van zulke concentraten aan baksels de biobeschikbaarheid helpt verbeteren. (7)

Waarom maakt een erwtenproteïnedieet het gemakkelijker om af te vallen?

Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn erg verzadigend en je lichaam zal een hongergevoel signaleren tot de eiwitvoorraden gevuld zijn. Als je geen eiwitten eet, zul je hoogstwaarschijnlijk onnodige calorieën verbruiken.

Eiwitten hebben een thermisch effect. Dit betekent dat bij de vertering ervan warmte wordt opgewekt. Het verteren van eiwitten kost meer energie dan het verteren van koolhydraten of vet.

Dus als je wilt afvallen, zorg dan voor een eiwitrijke voeding. Natuurlijk is het het beste als je ook beweegt. Op deze manier kun je dubbel profiteren van erwteneiwit.

Zorg ervoor dat je tijdens het afvallen voldoende eiwitten eet. Eiwit is erg vullend en zal je minder hongerig maken en minder snel naar koolhydraten doen grijpen. Natuurlijk is het het beste als je ook beweegt. (Image source: unsplash.com / Alora Griffiths)

Voor mensen met zwaarlijvigheid kan de methode van inname van cruciaal belang zijn. Als erwteneiwit via de twaalfvingerige darm toegediend wordt in plaats van oraal, kan de voedselopname massaal beïnvloed worden. De zo geslaagde omleiding van maagsap kan zowel voor de behandeling als voor de preventie van zwaarlijvigheid gebruikt worden. (8)

Welke alternatieven zijn er voor erwteneiwit?

In principe zijn er enorm veel alternatieven voor erwteneiwit. Het hangt maar net van je dieetvoorkeur of eventuele intolerantie af wanneer je een geschikt eiwitproduct moet kiezen.

Als je een veganistisch dieet volgt en alleen plantaardige producten wilt consumeren, moet je kijken naar de aminozuurprofielen en zo nodig verschillende eiwitproducten combineren. Zo krijg je een complete eiwitbron met een goede biobeschikbaarheid, zelfs met zuiver plantaardige producten.

Andere eiwitproducten, zoals eiwitrepen, kunnen ook een goed alternatief zijn. Vooral als je onderweg bent, geen shaker bij je wilt hebben om je proteïnepoeder te bereiden en gewoon in je proteïnebehoefte wilt voorzien in de vorm van een tussendoortje.

Als je de voorkeur geeft aan vloeibaar, kan wei een interessant alternatief zijn. Gecombineerd met functionele training met hoge intensiteit zag men een vergelijkbare verbetering in spierdikte en krachtproductie. (9)

Erwteneiwit wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met rijsteiwit. Als je deze twee eiwitbronnen combineert in een verhouding van 30:70, bereik je ongeveer dezelfde biologische waarde als wei-eiwit.

Deze video somt 10 veganistische voedingsmiddelen op die goed zijn om spieren op te bouwen. Erwten horen er ook bij.

In deze video vind je 9 veganistische voedingsmiddelen die goede alternatieven of supplementen zijn voor erwteneiwit.

Besluit: Welke soorten erwteneiwit zijn er en welke is geschikt voor jou?

Op de eiwitmarkt is erwteneiwit vooral als poeder verkrijgbaar. Maar eiwitrepen met erwteneiwit zijn ook erg populair.

We hebben het dus over twee verschillende soorten erwteneiwit

 • Erwten eiwitpoeder
 • Erwten eiwitreep

Wat is erwteneiwitpoeder en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Meestal worden gele erwten gebruikt om erwteneiwitpoeder te maken. Deze worden eerst tot erwtenmeel gemalen. Dan wordt het eiwit gescheiden en het verkregen poeder gedroogd.

Erwteneiwitpoeder is ideaal voor vegetariërs en veganisten. Het moet echter gecombineerd worden met een ander eiwitpoeder – bij voorkeur rijsteiwit – om een betere biologische waarde en aminozuurprofiel te krijgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je lichaam het goed kan gebruiken.

Hoewel het eiwitgehalte van erwteneiwitpoeder lager is dan dat van dierlijke producten, zijn er toch een aantal voordelen aan verbonden. Zo is het meestal vrij van cholesterol en biedt het gemiddeld de gezondere bron van eiwitten.

Een ander positief aspect is dat enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren talrijker zijn. Verder schittert het erwteneiwitpoeder met belangrijke spijsverteringsvezels.

Omdat erwteneiwitpoeder in een grote verscheidenheid aan smaken verkrijgbaar is, vind je zeker een lekker product voor jou.

Voordelen
 • Gezonde bron van eiwit
 • Meestal vrij van cholesterol
 • Mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren
 • Belangrijke spijsverteringsvezels
 • Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan smaken
Nadelen
 • Op zichzelf beschouwd, lage biologische waarde
 • Moet gecombineerd worden met bv. rijsteiwit.Moet gecombineerd worden met bv. rijstproteïne
 • Lager eiwitgehalte dan dierlijke producten

Wat zijn erwtenproteïnerepen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Je kunt erwteneiwitrepen beschouwen als gewone repen. Ze worden echter gekenmerkt door bijzonder goede voedingswaarden en zijn ook verkrijgbaar met erwteneiwit en in verschillende smaken.

Erwten eiwitrepen zijn vooral lekker als je onderweg bent. Je hoeft niet altijd een shaker bij de hand te hebben om je proteïnepoeder te bereiden. Je kunt je eiwitbehoefte ook gemakkelijk dekken met een reep.

Ook hier ben je er zeker van dat je uit het grote assortiment het juiste product voor je vindt. Kijk maar eens naar de voedingswaardetabellen van de repen en kies het product dat bij jou en je dieetvoorkeuren past.

Voordelen
 • Diverse smaken verkrijgbaar
 • Gemakkelijk om je eiwitbehoefte tussen maaltijden door te dekken
 • Praktisch voor onderweg
Nadelen
 • Erwteneiwit alleen heeft een lage biologische waarde
 • Lager eiwitgehalte dan dierlijke producten
 • Kan niet zo gemakkelijk als poeder gecombineerd worden met andere soorten eiwit

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om erwteneiwit te vergelijken en te evalueren

Als je erwteneiwit wilt kopen, moet je je vooraf over het betreffende product informeren, om de kwaliteit te kunnen beoordelen. In het volgende deel willen we je laten zien hoe je producten kunt vergelijken en evalueren.

We willen de volgende factoren nader bekijken

 • Eiwitgehalte
 • Calorische waarde
 • Proef
 • Prijs
 • Ingrediënten

Eiwitgehalte

Het eiwitgehalte speelt een heel belangrijke rol, vooral als je als atleet in je verhoogde eiwitbehoefte wilt voorzien. Het eiwitgehalte staat in de voedingswaardetabel, zoals dat ook het geval is met alle andere voedingsmiddelen of voedingssupplementen.

In dit verband moet je ook letten op de verteerbaarheid en de efficiëntie verhouding van de eiwitten die erin zitten. Velderwten, bijvoorbeeld, behoren tot de geslachten waarvoor deze waarden bijzonder hoog zijn. (10)

Calorische waarde

De calorische waarde wordt gemeten in eenheden van kilocalorieën (kcal) en kilojoules (kJ). Het geeft de energie aan die vrijkomt bij de verbranding van voedingsstoffen.

De calorische waarde als vergelijkingswaarde is interessant als je je dagelijkse behoefte wilt berekenen of als leidraad wilt gebruiken.

Je dagelijkse energiebehoefte hangt vooral af van

 • Leeftijd
 • Hoogte
 • Gewicht
 • lichamelijke activiteit
 • Metabolisme

Als je wilt aankomen, moet je je dagelijkse behoefte overschrijden. Als je wilt afvallen, moet je altijd proberen onder je dagelijkse behoefte te blijven.

Smaak

Eiwitpoeders, waaronder erwteneiwitpoeder, zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Niet alleen chocolade, vanille of aardbei, maar ook ongewone smaken zoals latte macchiato of eierlikeur zijn verkrijgbaar.

Het hangt allemaal af van je persoonlijke smaak. Het is het beste om het een beetje uit te proberen om een smaak te vinden die bij je past.

Prijs

De prijzen van erwteneiwitpoeders kunnen heel goed vergeleken worden. Vooral in online winkels wordt bijna altijd de prijs per kilo gegeven.

Maar de aangeboden hoeveelheden, meestal 500 gram, 1 kilo of 2,5 kilo, maken het ook relatief gemakkelijk om te vergelijken.

Ingrediënten

Andere ingrediënten zijn alleen voor sommige producten interessant. Als je een zuiver erwteneiwitisolaat of concentraat kiest, is dit voor jou niet van belang.

Er zijn echter combinatieproducten op de markt die niet alleen in je eiwitbehoefte voorzien, maar je ook voorzien van belangrijke vitamines, sporenelementen of andere belangrijke ingrediënten voor spieropbouw.

Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je ook kant-en-klare producten of alles-in-één producten gebruiken. Dit bespaart de vaak tijdrovende bereiding van verschillende voedingssupplementen.

https://www.supplementbibel.de/mehrkomponenten-protein-test/

Wetenswaardigheden over erwteneiwit

Wat is de dagelijkse eiwitbehoefte en kan ik die dekken met erwteneiwit?

De Duitse Voedingsvereniging adviseert een dagelijkse richtlijn van ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht voor vrouwen en mannen.

Een gemiddelde volwassene met een lichaamsgewicht van 75 kg heeft dus een dagelijkse eiwitbehoefte van ongeveer 60 gram.

Maar hoe is de situatie voor atleten of in een spieropbouwende fase? De behoefte is aanzienlijk hoger voor spieropbouw. Hier wordt een eiwitinname van ongeveer 1,6-2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht aanbevolen.

https://www.supplementbibel.de/supplemente-fuer-den-muskelaufbau/

Om bij onze voorbeeldberekening te blijven voor een gemiddelde volwassene met een lichaamsgewicht van 75 kg, resulteert een gemiddelde waarde van 1,8 gram in een dagelijkse eiwitinname van 135 gram.

De dagelijkse eiwitbehoefte dekken met erwteneiwit is geen probleem. Maar zoals gezegd combineer je erwten-eiwit bij voorkeur met rijst-eiwit om je lichaam in staat te stellen het beter te benutten.

Dit zorgt voor een evenwichtige eiwitopname en dat je je lichaam voorziet van alle essentiële aminozuren.

Wanneer mag ik geen erwteneiwit nemen?

In principe moet je geen erwteneiwit nemen als je een allergische reactie hebt op een of meer van de ingrediënten. Maar omdat erwteneiwit over het algemeen weinig allergenen bevat en vooral geschikt is voor mensen met allergieën en veganisten, zouden hier weinig problemen moeten zijn.

Als je echter om andere redenen geen erwteneiwitproducten kunt verdragen, kun je andere plantaardige eiwitbronnen gebruiken.

Maar ook hier kan het nodig zijn dat je verschillende van deze eiwitbronnen combineert om je lichaam een volledig aminozurenprofiel te geven.

Beeldbron: 123rf.com / rawpixel

Referenties (10)

1. AmjadIqbalaIqtidar A. Khalila Nadia Ateeqc Muhammad Sayyar Khanb. 2005. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.05.011
Bron

2. Paulina Štreimikytė , Milda Keršienė , Viktorija Eisinaitė , Ina Jasutienė , Vita Lesauskaitė , Gytė Damulevičienė , Jurgita Knašienė , Daiva Leskauskaitė. J Sci Food Agric 2020 Apr 23. doi: 10.1002/jsfa.10431. Online ahead of print.
Bron

3. Nicolas Babault , Christos Païzis , Gaëlle Deley , Laetitia Guérin-Deremaux , Marie-Hélène Saniez , Catherine Lefranc-Millot , François A Allaert. 2015. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Jan 21;12(1):3. doi: 10.1186/s12970-014-0064-5. eCollection 2015.
Bron

4. Nicolas Babault,corresponding author Christos Païzis, Gaëlle Deley, Laetitia Guérin-Deremaux, Marie-Hélène Saniez, Catherine Lefranc-Millot, and François A Allaert. 2015. J Int Soc Sports Nutr. 2015; 12: 3. Published online 2015 Jan 21. doi: 10.1186/s12970-014-0064-5
Bron

5. Rebecca C Mollard , Bohdan L Luhovyy, Christopher Smith, G Harvey Anderson. 2014. Appl Physiol Nutr Metab 2014 Dec;39(12):1360-5. doi: 10.1139/apnm-2014-0170. Epub 2014 Aug 2.
Bron

6. Maartje C. P. Geraedts, Freddy J. Troost, Marjet J. M. Munsters, Jos H. C. H. Stegen, Rogier J. de Ridder, Jose M. Conchillo , Joanna W. Kruimel, Ad A. M. Masclee, and Wim H. M. Saris. 2011. PLoS One. 2011; 6(9): e24878. Published online 2011 Sep 13. doi: 10.1371/journal.pone.0024878
Bron

7. S Tömösközi, R Lásztity, R Haraszi, O Baticz. 2001. Nahrung. 2001 Oct;45(6):399-401. doi: 10.1002/1521-3803(20011001)45:6<399::AID-FOOD399>3.0.CO;2-0.
Bron

8. Maartje C. P. Geraedts, , Freddy J. Troost, Marjet J. M. Munsters, , Jos H. C. H. Stegen, , Rogier J. de Ridder, Jose M. Conchillo, Joanna W. Kruimel,Ad A. M. Masclee, and Wim H. M. Saris. 2011. PLoS One. 2011; 6(9): e24878. Published online 2011 Sep 13. doi: 10.1371/journal.pone.0024878
Bron

9. Amy Banaszek, Jeremy R. Townsend,* David Bender, William C. Vantrease, Autumn C. Marshall, and Kent D. Johnson. 2019. Sports (Basel). 2019 Jan; 7(1): 12. Published online 2019 Jan 4. doi: 10.3390/sports7010012.
Bron

10. G. Sarwar. F.W. Sosulski. N.W. Holt. 1975. DOI: 10.1016/S0315-5463(75)73801-4
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Nutritional quality of important food legumes
AmjadIqbalaIqtidar A. Khalila Nadia Ateeqc Muhammad Sayyar Khanb. 2005. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.05.011
Ga naar bron
Formulating Protein-Based Beverages for the Dysphagia Diets of the Elderly: Viscosity, Protein Quality, in Vitro Digestion, and Consumers Acceptability
Paulina Štreimikytė , Milda Keršienė , Viktorija Eisinaitė , Ina Jasutienė , Vita Lesauskaitė , Gytė Damulevičienė , Jurgita Knašienė , Daiva Leskauskaitė. J Sci Food Agric 2020 Apr 23. doi: 10.1002/jsfa.10431. Online ahead of print.
Ga naar bron
Pea Proteins Oral Supplementation Promotes Muscle Thickness Gains During Resistance Training: A Double-Blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Trial vs. Whey Protein
Nicolas Babault , Christos Païzis , Gaëlle Deley , Laetitia Guérin-Deremaux , Marie-Hélène Saniez , Catherine Lefranc-Millot , François A Allaert. 2015. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Jan 21;12(1):3. doi: 10.1186/s12970-014-0064-5. eCollection 2015.
Ga naar bron
Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein
Nicolas Babault,corresponding author Christos Païzis, Gaëlle Deley, Laetitia Guérin-Deremaux, Marie-Hélène Saniez, Catherine Lefranc-Millot, and François A Allaert. 2015. J Int Soc Sports Nutr. 2015; 12: 3. Published online 2015 Jan 21. doi: 10.1186/s12970-014-0064-5
Ga naar bron
Acute Effects of Pea Protein and Hull Fibre Alone and Combined on Blood Glucose, Appetite, and Food Intake in Healthy Young Men--A Randomized Crossover Trial
Rebecca C Mollard , Bohdan L Luhovyy, Christopher Smith, G Harvey Anderson. 2014. Appl Physiol Nutr Metab 2014 Dec;39(12):1360-5. doi: 10.1139/apnm-2014-0170. Epub 2014 Aug 2.
Ga naar bron
Intraduodenal Administration of Intact Pea Protein Effectively Reduces Food Intake in Both Lean and Obese Male Subjects
Maartje C. P. Geraedts, Freddy J. Troost, Marjet J. M. Munsters, Jos H. C. H. Stegen, Rogier J. de Ridder, Jose M. Conchillo , Joanna W. Kruimel, Ad A. M. Masclee, and Wim H. M. Saris. 2011. PLoS One. 2011; 6(9): e24878. Published online 2011 Sep 13. doi: 10.1371/journal.pone.0024878
Ga naar bron
Isolation and Study of the Functional Properties of Pea Proteins
S Tömösközi, R Lásztity, R Haraszi, O Baticz. 2001. Nahrung. 2001 Oct;45(6):399-401. doi: 10.1002/1521-3803(20011001)45:6<399::AID-FOOD399>3.0.CO;2-0.
Ga naar bron
Intraduodenal Administration of Intact Pea Protein Effectively Reduces Food Intake in Both Lean and Obese Male Subjects
Maartje C. P. Geraedts, , Freddy J. Troost, Marjet J. M. Munsters, , Jos H. C. H. Stegen, , Rogier J. de Ridder, Jose M. Conchillo, Joanna W. Kruimel,Ad A. M. Masclee, and Wim H. M. Saris. 2011. PLoS One. 2011; 6(9): e24878. Published online 2011 Sep 13. doi: 10.1371/journal.pone.0024878
Ga naar bron
The Effects of Whey vs. Pea Protein on Physical Adaptations Following 8-Weeks of High-Intensity Functional Training (HIFT): A Pilot Study
Amy Banaszek, Jeremy R. Townsend,* David Bender, William C. Vantrease, Autumn C. Marshall, and Kent D. Johnson. 2019. Sports (Basel). 2019 Jan; 7(1): 12. Published online 2019 Jan 4. doi: 10.3390/sports7010012.
Ga naar bron
Protein Nutritive Value of Legume - Cereal Blends
G. Sarwar. F.W. Sosulski. N.W. Holt. 1975. DOI: 10.1016/S0315-5463(75)73801-4
Ga naar bron
Recensies