Laatst bijgewerkt: 31-08-2021

Onze selectiecriteria

28Onderzochte producten

42Bestede uren

32Beoordeelde onderzoeken

146Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote caprylzuur test 2022. Hier stellen we alle caprylzuur producten voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste caprylzuur product voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je caprylzuur wilt kopen.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Onder carboxylzuur wordt ook octaanzuur verstaan. Dit is een olie. Het zit in talrijke voedingsmiddelen. Kokosnoot bevat een bijzonder hoge dosis.
 • Bovendien irriteert caprylzuur zowel de ogen als de huid. Niettemin heeft de stof een aantal gezondheidsbevorderende aspecten. Zo is het zeer gewild in de natuurgeneeskunde.
 • Bovendien wordt de stof gebruikt voor de produktie van zepen, kleurstoffen, natuurlijke insecticiden en nog veel meer.

Beste Caprylzuur: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je caprylzuur koopt

Wat is caprylzuur ?

Caprylzuur is ook bekend als octaanzuur en behoort tot de groep van de carboxylzuren. De naam van dit verzadigde vetzuur is afgeleid van het Latijnse “capra”, of “kappertje”, dat staat voor geit.

Kokosnuss

Caprylzuur wordt vooral gevonden in kokosnoten. (Image source: pixabay.com / Couleur)

De stof wordt vooral uit kokosolie gewonnen. Het komt echter ook voor in talrijke plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen.

Welk effect heeft caprylzuur?

Caprylzuur heeft een lange lijst van functies in het menselijk lichaam. Zoals reeds gezegd, is de stof een bekend onderwerp in de natuurgeneeskunde.

Tijdens de vertering in de lever, bijvoorbeeld, zorgt de stof voor de vorming van ketonen, die een uiterst belangrijke bron van energie zijn voor de menselijke hersenen. Ze hebben ook het voordeel dat ze tijdens het proces geen al te negatief effect hebben op de bloedsuikerspiegel.

Mensen met een ongewoon hoge of lage maagzuurproductie kunnen baat hebben bij caprylzuur, omdat het in staat is het maagzuur op een aanvaardbaar peil te brengen.

De stof behoort tot de vetzuren in het lichaam waaruit bijzonder snel energie kan worden verkregen en reserves kunnen worden opgebouwd. Het is ook bekend om zijn uitstekende werking tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Wist je dat caprylzuur acne en huidontstekingen behandelt?

Door zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen kan het zuur acne en andere huidproblemen behandelen. Bovendien doodt het schadelijke bacteriën op de huid die infecties of ontstekingen kunnen veroorzaken.

Welke positieve effecten worden toegeschreven aan caprylzuur?

Caprylzuur heeft behalve de hierboven genoemde ook een aantal positieve effecten op het lichaam. Zo is bijvoorbeeld de behandeling met caprylzuur van bepaalde gistschimmels bekend. Deze zijn ook bekend als “Candida Albicans”. Bijna 75 % van de bevolking heeft er last van.

In de regel worden deze schimmels aangetroffen in maag en darmkanaal, maar ook op de slijmvliezen in keel en mond. In reële zin draagt de schimmel bij tot het menselijk immuunsysteem.

Negatieve factoren zoals veel stress, ziektes of veel suikerconsumptie kunnen de schimmels snel doen vermenigvuldigen.

In zulke gevallen spreken we daarom van een gistinfectie, candidiasis om precies te zijn. In veel gevallen is het lichaam van nature in staat een voldoende hoeveelheid caprylzuur te produceren, zodat de infectie bestreden kan worden.

Als de darmflora daarentegen verstoord is, is een kuur van enkele weken aan te bevelen, waarin met regelmatige tussenpozen caprylzuur wordt ingenomen.

Een ander aspect is het positieve effect op het lichaam en de hersenen. Als energieleverancier kunnen de hersenprestaties verhoogd worden, terwijl ook de fysieke prestaties een soort boost krijgen.

Wist je dat caprylzuur het risico op antibioticaresistentie vermindert?

Volgens studies kon caprylzuur vijf verschillende soorten gevaarlijke ziekteverwekkers verminderen. Het zuur werkt op dezelfde manier als antibiotica, maar zonder het risico van bacteriële mutaties.

In tegenstelling tot een koolhydraatrijk dieet, verhoogt de vorming van ketonen de insulinespiegel niet.

Het voordeel hiervan is dat typische prestatiedalingen na een bepaalde tijd na inname vermeden kunnen worden. Bovendien heeft de stof een beschermend effect op de neuronen, zodat de symptomen van Alzheimer en dementie effectief kunnen worden tegengegaan.

Wat zijn de bijwerkingen van caprylzuur?

Caprylzuur heeft meestal geen bijwerkingen bij een maximale dagelijkse dosis van 2g. Bij extreem hoge doses van meer dan 5g per dag zijn er echter talrijke meldingen van lichte misselijkheid en maag- of darmklachten.

Bovendien kan bij een grote hoeveelheid candida in de maag een zogenaamde Herxheimer reactie optreden. Dit is een soort eerste verergering. De reden hiervoor is de dood van een groot aantal gistschimmels in de darm, die veroorzaakt kan worden door het caprylzuur.

Het resultaat is een vrijkomen van aanzienlijke hoeveelheden gifstoffen en antigenen. Typische symptomen hiervan zijn duizeligheid, vermoeidheid, een gevoel van lichtheid in het hoofd, hoofdpijn en slapeloosheid.

Interessant is dat deze reactie bij regelmatig gebruik na een paar dagen in de meeste gevallen aanzienlijk afneemt.

De Herxheimer reactie heeft echter ook een merkbaar voordeel; de succesvolle werking van caprylzuur elimineert de intestinale schimmels.

Wat is de juiste dosering van caprylzuur?

De dosering is 1000 tot 2000 milligram, die over de dag verdeeld moet worden. Een lagere dosis is niet aan te bevelen omdat anders het effect van de stof zich niet voldoende kan verspreiden.

De therapie zelf duurt ongeveer drie tot vier maanden, afhankelijk van het klinisch beeld. In zeldzame gevallen kan de behandeling echter één tot twee jaar duren. De oorzaak hiervan is de Candida schimmel, die zich in ongunstige gevallen in de plooien van de darmwand verstopt.

Bovendien wordt een geleidelijke verhoging van de dosis aanbevolen. Daarom moet in het begin een kleine dosis genomen worden. Zoals met veel andere stoffen heeft het lichaam een bepaalde tijd nodig om aan de stof te wennen. Daarom is in de verdere kuur een hogere dosering aan te bevelen.

Bovendien kan zo de Herxheimer reactie als mogelijke bijwerking voorkomen worden.

Besluit: Welke soorten caprylzuur zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kunnen we onderscheid maken tussen drie verschillende soorten caprylzuur

 • Olie
 • Capsules
 • Tabletten

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen het beste caprylzuur product voor je te vinden.

Wat is caprylzuur olie en wat zijn de voor- en nadelen?

Caprylzuur olie heeft een extreem hoge zuiverheid, die meer dan 99% kan zijn. De olie kan ook aan voedsel en drankjes worden toegevoegd. Bovendien zijn er producten op de markt die de olie in een smaak- en reukloze vorm aanbieden.

Voordelen
 • Smaak- en reukloos
 • Kan gebruikt worden in combinatie met eten en drinken
 • Zeer hoge zuiverheid
 • Ruime keuze aan producten
 • Individuele dosering mogelijk
Nadelen
 • Ongeschikt voor onderweg

Wat zijn caprylzuur capsules en wat zijn de voor- en nadelen?

Het caprylzuur zit in het omhulsel van de capsule, dat na inname oplost in de maag. Het werkzame bestanddeel dat in de capsule zit, ontvouwt zich dan.

Voordelen
 • Neutrale smaak
 • Hoge zuiverheid
Nadelen
 • Vertraagd begin van het effect
 • Kan ongeschikt zijn voor vegetariërs/vegans
 • Individuele dosering in beperkte mate mogelijk

Het nadeel is dat het effect vertraagd optreedt. Bovendien is het omhulsel van de capsule gemaakt van gelatine, zodat vegetariërs en veganisten de herkomst ervan moeten controleren alvorens te kopen.

Wat zijn caprylzuur tabletten en wat zijn de voor- en nadelen?

Caprylzuur tabletten worden meestal oraal ingenomen, waardoor ze ook geschikt zijn voor onderweg. Ze kunnen ook in een drankje opgelost worden en dan geconsumeerd worden. Door ze direct in te nemen, kan het effect zich snel ontwikkelen.

Voordelen
 • Geschikt voor onderweg
 • gemakkelijk in te nemen
Nadelen
 • Individuele dosering slechts in beperkte mate mogelijk

Aankoopcriteria : Je kunt deze factoren gebruiken om caprylzuur te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om caprylzuur te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Dosis
 • Zuiverheid
 • Doseringsvorm

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Dosis

De dosis geeft informatie over hoe sterk het effect uiteindelijk zal zijn. Bij een intensieve schimmelinfectie wordt een hoge dosering aanbevolen. Het is echter ook aan te raden de dosering geleidelijk te verhogen als je met een nieuwe behandeling begint.

Producten die vergezeld gaan van een aantal andere stoffen worden meestal gekenmerkt door lagere doseringen.

Natura FoundationWissenszentrum der klinischen Psycho-Neuro-Immunologie
Voor een optimale voorziening van synergetische voedingsstoffen wordt een basissupplement van een goede multi en vitamine C aanbevolen. Bovendien kan de therapie ook ondersteund worden met knoflookextract.

(Bron: www.naturafoundation.net)

Zuiverheid

Een hogere zuiverheid gaat gepaard met een hoger effect. Vooral oliën hebben een hoge zuiverheid. Producten van hoge kwaliteit hebben vaak een zuiverheidswaarde van 99%. Tabletten, daarentegen, worden vaak gekenmerkt door een lagere zuiverheid. Hoge zuiverheid heeft ook andere voordelen.

Zo is er minder kans op het ontstaan van schadelijke bijproducten bij de productie. Daarom kan gezegd worden dat, ongeacht het beoogde gebruik, een product met de hoogst mogelijke zuiverheid aan te bevelen is.

Doseringsvorm

Voor mensen die caprylzuur onderweg willen innemen, zijn tabletten de beste keus. Deze kunnen zonder complicaties direct oraal ingenomen worden. Als alternatief kunnen ze opgelost worden in een drankje dat dan gedronken wordt.

Als je het echter zonder de smaak wilt doen, zijn capsules de beste oplossing. Ze bevatten caprylzuur in de vorm van olie in het omhulsel van de capsule. Er is echter een vertraagd effect te verwachten, want de stof wordt alleen in het maaggebied van het lichaam verspreid.

De olie, daarentegen, kan direct ingenomen worden, zodat het effect zich niet pas na een bepaalde tijd ontvouwt. Bovendien kan caprylzuur olie op allerlei manieren gebruikt worden. Behalve directe inname kan de olie ook aan een drankje worden toegevoegd.

Als alternatief kan de olie ook in voedsel gebruikt worden. Dit vereist echter dat de temperatuur niet hoger wordt dan 120 graden Celsius. Er zijn ook producten waar de olie geen smaak heeft.

Dit heeft het voordeel dat de smaak van het voedsel niet veranderd wordt en dat van het positieve effect van de stof geprofiteerd kan worden.

Wetenswaardigheden over caprylzuur

Productie van caprylzuur – Welke alternatieven zijn er?

Naast de conventionele extractie van caprylzuur uit kokosnoten, bieden onderzoekers nu een alternatief.

De reden hiervoor is dat de productie van kokosolie vooral in Zuidoost-Azië plaatsvindt. De productie voor chemische doeleinden is vaak in directe concurrentie met het gebruik van kokosolie als voedsel.

De olie is een belangrijk bestanddeel van het dieet van de plattelandsbevolking met een laag inkomen in Zuidoost-Azië.

Bovendien zijn grote oppervlakten nodig om de palmen te verbouwen, waarvoor meestal navenant grote oppervlakten regenwoud worden gekapt. Daarom kan de productie van caprylzuur de levensstandaard van de bevolking in Zuidoost-Azië nadelig beïnvloeden en ook de natuur schaden.

Bovendien vereist de teelt van kokospalmen het gebruik van grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen. Castorolie, daarentegen, wordt meestal duurzaam gekweekt in Zuid-Amerika. Bovendien dient de stof sinds de jaren 1940 de chemische industrie als grondstof voor de produktie van polymeren.

Dit productieproces levert onvermijdelijk n-heptanol als bijproduct op. Met behulp van carbonylering kan n-heptaanzuur omgezet worden in n-octaanzuur, d.w.z. caprylzuur. Daarom moet in de toekomst een proces voor dit doel worden ontwikkeld.

Het Bondsministerie van Onderzoek en Onderwijs stelde voor dit project een bedrag van ruim 57.000 euro ter beschikking.

De volgende tabel vergelijkt de twee stoffen en hun voor- en nadelen:

criteria capryl castor
milieuvriendelijke teelt no conditioneel
werking maag en darmkanaal huid, nagels, haar
meest geschikt voor inwendige toepassing uitwendige toepassing
prijsklasse hx middelmatig tot duur hx goedkoop tot middelmatig
geur reukloos reukintensief

beeldbron: pixabay.com / Couleur

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies