Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

57Verzamelde opmerkingen

Wie van extreme sporten houdt, heeft al gehoord van BMX en de kleine BMX fiets, die hoge snelheden kan bereiken en een oneindig aantal manoeuvres kan uitvoeren.

Wel, zij is de ster van de tekst van vandaag, welkom in ReviewBox! Aanvankelijk werd dit type fiets niet serieus genomen vanwege zijn relatief eenvoudige eigenschappen, maar men ontdekte dat ze grote voordelen hebben en ideaal zijn voor wie van plan is deze sport te beoefenen.

In deze tekst brengen we alle informatie over dit product en aan het eind van het lezen ben je klaar om je BMX fiets uit te kiezen en te gaan avonturieren, kom op!

Belangrijk om te weten

 • Een BMX fiets is kleiner dan een gewone fiets. Hij heeft een 20″ velg, dikke banden en kan remmen hebben aan alleen de achterkant, op beide wielen of helemaal niet.
 • Toch is er niet maar één maat en bij het kiezen van de jouwe is het nodig te analyseren welke het meest aanbevolen is voor je lengte of leeftijd.
 • De prijs van deze fietsen begint bij ongeveer R€ 400, maar kan oplopen tot meer dan R€ 2 duizend.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Fiets: Welke zijn de beste van 2021?
 • Fietshelm: Hoe kies je het beste model in 2021?
 • Fietspomp: Hoe kies je de beste in 2021

Beste BMX fietsen: Elf selecteren

Er zijn verschillende BMX fietsmodellen op de markt en te midden van zoveel keuzemogelijkheden kan er een kiezen een tamelijk ingewikkelde opgave zijn.

Om je te helpen hebben we hieronder de door gebruikers best beoordeelde geselecteerd, bekijk ze:

Koopgids

De bicross of BMX is een sport die schuchter begon, maar die zijn ruimte veroverd heeft en momenteel zijn er verschillende wedstrijden en gepassioneerden over de modaliteit.

De BMX fiets is, op zijn beurt, het belangrijkste werktuig voor deze beoefening, en is de beste vriend van wedstrijdrijders en zelfs van hen die zich gewoon graag wagen. Als je deze sport al beoefent of ermee begint en meer over dit type fiets wilt weten, lees dan verder in deze koopgids.

Na foto estão corredores de bicicross em uma competição.

Fietscross is een sport die door volwassenen en kinderen beoefend kan worden. (Bron: NickWilliamson601 / Pixabay)

Wat is een BMX fiets?

De BMX fiets heeft een eenvoudiger samenstelling dan andere fietsmodellen. Hij heeft een 20″ frame en dikkere banden, die een betere tractie en schokabsorptie bieden, eigenschappen die essentieel zijn voor onverharde paden met hellingen en muurbochten, de typische plaatsen van fietscross.

Deze fiets heeft geen versnellingen en heeft remmen die soms alleen op de achterwielen zitten, op beide, wat minder gebruikelijk is, en soms zelfs niet bestaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van BMX fietsen?

Ze zijn lichter, hebben een hoog stuur met een horizontale stang, en zijn uiterst buigzaam, juist zodat ze gebruikt kunnen worden om een grote verscheidenheid aan manoeuvres uit te voeren. Met zo veel unieke eigenschappen is deze fiets perfect voor oneffen terrein en veel bochten. Hij haalt hoge snelheden.

Al deze voordelen hebben echter een prijs, en dat is het nadeel van dit type fiets. Ze kunnen vrij duur zijn. Een ander nadeel is dat ze niet geschikt zijn voor alledaags rijden.

Voordelen
 • Ze zijn licht en wendbaar
 • Ideaal voor rijden op oneffen terrein met veel bochten
 • Ze bereiken hoge snelheden
 • Er zijn verschillende modellen
 • Ze kunnen op maat gemaakt worden
Nadelen
 • Ze zijn niet geschikt voor alledaags rijden
 • Hoge prijs

Welke soorten BMX fietsen zijn er?

Er zijn verschillende soorten BMX fietsen, die verdeeld kunnen worden in kinderen en volwassenen, klein, middelgroot en groot, en ook naar het soort BMX dat beoefend gaat worden. Volgens de manieren van rijden worden ze gescheiden in

 • BMX Race: Dit model komt het meest voor en is gericht op wedstrijden met hoge snelheid, met verschillende sprongen en bochten. Ze hebben een constructie die wendbaarheid met lichtheid combineert en werden gemaakt met als inspiratie de motorfietsen die bij de beoefening van motorcross gebruikt worden.
 • BMX Freestyle: Deze fiets kan voor verschillende rijstijlen gebruikt worden, en kan zowel op straat als op terreinen gebruikt worden. Hij is echter niet erg geschikt om mee te racen, want hij is even snel als het racemodel.
 • BMXStreet: BMX Street is een modaliteit die in stedelijke gebieden voorkomt, dus dit fietsmodel heeft meestal minder dikke banden en is meer gericht op adherence en snelheid. Hij is iets zwaarder en heeft voor- en achterremmen.
 • BMX Vert: Deze BMX fiets is gemaakt om op hellingen gebruikt te worden, dus wordt hij meestal naar de voorkeur van de berijder in elkaar gezet. Wat ze meestal gemeen hebben zijn de lekke banden.
 • BMX Dirty Jump: Dit type BMX fiets is een vereniging van het race model en freestyle. Ze zijn zo gebouwd dat ze ideaal zijn om te springen, maar ze hebben ook banden met veel grip voor onverharde paden.
 • BMX Flatland: Dit model heeft een kleiner en compacter frame, dichtere boven- en onderbuizen en een mechanisme dat Freecoaster heet, waarbij het mogelijk is het achterwiel in de tegenovergestelde richting te draaien zonder het pedaal achteruit te draaien. Bovendien zijn de cranks kort en de banden plat.

Als je BMX gaat beoefenen is het uiterst belangrijk aandacht te besteden aan de voor de sport aangegeven veiligheidsvoorzieningen.

De meest gebruikelijke zijn een gesloten helm, handschoenen met bedekte vingers, een dikke broek, soepele schoenen, kniebeschermers en bescherming voor de borstkas.

Hoeveel kost het?

De prijs van een BMX fiets varieert nogal, afhankelijk van het type. De meest gangbare modellen kosten ongeveer R€ 370, maar deze prijs kan oplopen tot meer dan R€ 2 duizend, afhankelijk van de technologie die bij de produktie gebruikt wordt, de materialen en het merk.

Waar te koop?

BMX fietsen vind je in sportartikelenwinkels, zoals Decathlon, Centauro en andere van dit segment. Het is ook mogelijk dit product rechtstreeks bij de fabrikanten te kopen, en ook in deze gevallen is het mogelijk de fiets aan je eigen wensen aan te passen of een kant-en-klaar model te kopen.

Op het Internet is het nog gemakkelijker ze te kopen, er zijn verschillende sites zoals Amazon, Dream BMX en Paco Bikes. Er is ook de mogelijkheid de modellen te kopen die in onze Ranking staan. Klik daarvoor op het product en je wordt naar de plaats geleid waar het te koop is.

Koopcriteria: Factoren om te vergelijken en je BMX fiets te kiezen

Vooral voor wie een BMX fiets zoekt voor wedstrijden, is het van essentieel belang een juiste keuze te maken over het model dat je zult kopen, want het zal een grote invloed hebben op de resultaten.

Dat wetende, hebben we hieronder de belangrijkste punten opgesomd die je moet analyseren als je de modellen vergelijkt, het zijn

 • Fietstype
 • Maat
 • Leeftijdsgroep
 • Op maat gemaakt of kant-en-klaar

Ga nu elk van deze factoren in detail na. Zo ben je klaar om je keuze te maken.

Soort fiets

Weet je nog hoe we je hierboven lieten zien dat er verschillende soorten BMX fietsen zijn? Welnu, op dit moment moet daar rekening mee gehouden worden. Als je niet 100% zeker weet wat voor soort fiets je gaat beoefenen, is het mogelijk een fiets te kiezen die veelzijdiger is als de Freestyle, maar als je al bepaald hebt welk gebied je gaat kiezen, concentreer je daar dan op en kies een specifiek model.

Omdat de investering hoog is, is het slimmer om deze factor te analyseren voor je de fiets koopt, want elk exemplaar is gemaakt met verschillende eigenschappen die zich beter aanpassen aan een fietstype.

Na foto está um menino saltando com uma bicicleta BMX em uma rampa.

BMX Vert bike is een ideaal model voor hellingen. (Bron: jhagen / Pixabay)

Maat

BMX fietsen zijn er in een paar verschillende maten, de meest voorkomende zijn: small, medium, large en extra large. Elk van deze maten is aangegeven voor de lengte van een rijder en, ook al wordt dat niet helemaal gevolgd, voor wie begint kan het toch belangrijk zijn.

Hieronder staat een tabel waarin je de gemiddelde lengte en maat van de fietsen kunt nagaan om in de winkel al met een welbepaalde maat aan te komen.

Rijder hoogte Bovenbuis Stuur hoogte Stuur breedte
Tot 1 meter 15″- 15.5″ 2″-2.5″ 20″- 21.5″
Van 1 tot 1.15 meter 15,5″- 16,5″ 2″ – 3,5″ 21″- 23″
Van 1,10 tot 1,25 meter 16″- 17,5″ 3″ – 4,5″ 22″- 24,5″
Van 1,20 tot 1,35 meter 17″- 18,5″ 4. 5″ – 6″ 24″- 26″
Van 1.30 tot 1.45 meter 18″- 19″ 6″ – 7.5″ 26″- 27″
Van 1.40 tot 1.50 meter 18.5″ – 19.5″ 7″ – 8″ 27″- 28″
Van 1,50 tot 1,75 meter 19″ – 21″ 7″ – 8″ 27″- 28″
Meer dan 1,75 meter Meer dan 20,5 7″ – 8″ 28″

Er zijn mogelijkheden voor kinderen van 6 tot 12 jaar, andere vanaf 8 jaar, enzovoort. Meestal zullen de jongsten een model met een iets kleiner frame en pedalen gebruiken, terwijl volwassenen of oudere kinderen een grotere keuze hebben. Vooral voor wie met de sport begint kan het gemakkelijker zijn de fiets op deze manier te kiezen.

Imagem de pessoa em rampa de bicicleta com por do sol ao fundo.

Kies je BMX fiets volgens je leeftijd en de geschikte maat. (Bron: Bernard Bodo / 123RF)

Aangepast of kant-en-klaar

Een andere variatie met betrekking tot dit product is of je het in de fabriek of op maat koopt. Er zijn uitstekende kant-en-klare mogelijkheden, in feite is het dankzij de aanwezigheid van de meest uiteenlopende soorten BMX fietsen vrij gemakkelijk om een model te vinden dat ideaal is en aan je behoeften voldoet.

Maar in het geval van deelnemers die hoge prestaties leveren of voor wie de ideale optie niet gevonden is, is het de moeite waard de optie van het op maat maken van je fiets te overwegen. Zo is het mogelijk om alle gewenste kenmerken in slechts één product samen te stellen.

Maar het is de moeite waard te bedenken dat de op maat gemaakte optie duurder is en een grondige kennis van het onderwerp vereist, zodat alles naar wens verloopt. (Bron van de gemarkeerde afbeelding: jklugiewicz / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies