Laatst bijgewerkt: 28-07-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

50Bestede uren

55Beoordeelde onderzoeken

145Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Bepanthen test 2023. Hier presenteren we alle Bepanthen producten die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste Bepanthen product voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen.

Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je Bepanthen wilt kopen.

Belangrijk om te weten

 • De producten van Bepanthen zijn bestemd voor de behandeling van wondgenezing van de huid, ogen en neus. Je kunt de producten gebruiken bij kleine huidwondjes, littekens, kleine brandwonden en zonnebrand, droge of rode ogen, bindvliesverwondingen en pijnlijke neusslijmvliezen.
 • De bekendste Bepanthen producten zijn de wond- en genezingszalf, de oog- en neuszalf, de oogdruppels, de zeewater neusspray en de littekengel.
 • De producten van Bepanthen verschillen wat betreft de toepassingsgebieden (huid, ogen en neus), de doseringsvorm (zalf, crèmes, gels, sprays, druppels, oplossingen) en de verpakkingsgrootte.

Bepanthen: Onze selectie

Shopgids Bepanthen: Alles wat je moet weten

Waar heb ik Bepanthen voor nodig?

Bepanthen biedt een gamma wondhelende producten aan. Deze helpen bij de regeneratie van de huid, de behandeling van ogen en neus.

Het is belangrijk om huidwonden goed te behandelen. Bepanthen biedt een verscheidenheid aan producten op het gebied van wondgenezing en ook oog- en neusbehandeling. (Bron: pixabay.com / Hans)

Toepassingsgebieden zijn o.a.:

 • Genezing van wonden en littekens
 • Behandeling van kleine brandwonden en zonnebrand
 • Huidproblemen zoals jeukende huid, rode huid, droge huid, eczeem, enz.
 • Neusproblemen zoals droge neus, pijnlijk neusslijmvlies, enz.
 • Oogproblemen zoals droge ogen, rode ogen, bindvliesletsel, hoornvliesletsel, enz.

Zijn Bepanthen producten geschikt tijdens de zwangerschap?

Bepanthen is geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De producten van Bepanthen zijn vrij van geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Zijn Bepanthen producten geschikt voor kinderen?

Bepanthen is geschikt voor jong en oud en biedt een breed scala aan toepassingen.

Er zijn een aantal Bepanthen producten die je speciaal voor de behandeling van de babyhuid kunt gebruiken. De producten van Bepanthen zijn vrij van geurstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ze worden ook goed verdragen.

Omdat de babyhuid tot driemaal dunner is en ook erg belast wordt door het voortdurend dragen van luiers, is Bepanthen Wond- en Genezingszalf bijzonder geschikt voor de behandeling van een droge en rode huid.

Wat onderscheidt Bepanthen producten van andere soortgelijke geneesmiddelen?

Je kunt Bepanthen gebruiken voor een hele reeks toepassingen, o.a. voor de verzorging van huid, wonden, littekens, ogen en neus. Bovendien kan Bepanthen ook voor kinderen en baby’s gebruikt worden, want de producten van Bepanthen zijn vrij van geur-, kleur- en conserveringsmiddelen.

De fabrikant benadrukt de zowel effectieve als genezende maar ook zachte werking van Bepanthen. Het actieve ingrediënt dexpanthenol helpt wonden te genezen en de huid te regenereren.

Dexpanthenol is een provitamine die in het lichaam wordt omgezet in vitamine B5. Het bevordert de directe aanmaak van nieuwe huidcellen en versterkt de beschermende barrière en het vochtvasthoudend vermogen van de huid.

Hoeveel kosten de producten van Bepanthen?

De producten van Bepanthen verschillen wat betreft het toepassingsgebied, de vorm waarin ze ingenomen worden en de doseringsgrootte. De prijsklasse voor de producten is 5 euro tot 16 euro. Natuurlijk zijn er ook prijsverschillen, afhankelijk van waar je de producten koopt of bestelt.

Welke alternatieven zijn er voor Bepanthen producten?

Als alternatief voor Bepanthen producten bevelen we andere producten aan die het actieve bestanddeel dexpanthenol bevatten. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • PANTHENOL ratiopharm wondbalsem
 • PANTHENOL wond- en genezingscrème jenapharm
 • PANTHENOL heumann crème
 • DEXPANTHENOL acis wond- en genezingscrème
 • CORNEREGEL vloeibare oogdruppels
 • DEXPA neuscrème

Besluit: Welke soorten Bepanthen producten zijn er en welke is geschikt voor jou?

Bepanthen producten kunnen in verschillende vormen ingenomen worden. Hieronder staan de veel voorkomende doseringsvormen waaruit je kunt kiezen:

 • Bepanthen wond- en genezingszalf
 • Bepanthen littekengel
 • Bepanthen zeewater neusspray

Deze doseringsvormen van Bepanthen producten verschillen in de manier waarop ze ingenomen en gebruikt kunnen worden. Elk type heeft voordelen en nadelen, die we je hieronder laten zien. Afhankelijk van waarvoor je de producten van Bepanthen wilt gebruiken en welke manier je verkiest om ze in te nemen, kun je kiezen tussen de vormen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen Wond- en Genezingszalf?

Je kunt Bepanthen Wond- en Genezingszalf voor verschillende toepassingen gebruiken.

Voordelen
 • Brede waaier van toepassingen
 • Ook geschikt voor baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
 • Helpt de huid te regenereren
 • Gemakkelijk te verdragen en zonder geur-, kleur- en bewaarstoffen
Nadelen
 • Alleen geschikt voor lichte huidwonden
 • Mogelijkheid van een allergische reactie
 • Geen antiseptische werking, daarom combinatie met atispetische wondcrème noodzakelijk

De zalf helpt de huid te regenereren. Bepanthen Wond- en Genezingszalf is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Je kunt het gebruiken op wonden, gebarsten huid, kleine brandwonden, zonnebrand, droge huid en luierdermatitis.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen Litteken Gel?

Naast het actieve bestanddeel dexpanthenol bevat Bepanthen Scar Gel ook siliconen. Dit beschermt de pas gevormde huid en voorkomt dat ze uitdroogt.

Voordelen
 • Geschikt voor zowel verse als oudere littekens
 • Wordt geleverd met een massageroller om de bloedsomloop te bevorderen
 • Helpt de huid te regenereren
 • Verbetert het latere littekenbeeld en verlicht jeuk en pijn
 • Gemakkelijk te verdragen en zonder geur-, kleur- en bewaarstoffen
Nadelen
 • Niet geschikt voor volledig geheelde wonden en oude littekens
 • mogelijkheid van allergische reactie

Je kunt het gebruiken als behandeling voor verse maar gesloten littekens of voor littekens die al ouder zijn maar nog rood. Vroege behandeling verbetert later het aanzien van littekens. Regelmatig gebruik maakt de littekens bleker, platter en zachter, en het verlicht jeuk en pijn.

We hebben ook een video over de juiste toepassing van Bepanthen littekengel: De littekengel wordt ook geleverd met een massageroller. Het veroorzaakt een goede doorbloeding en breekt overtollige collageenvezels af, wat de littekenstructuur verbetert. Je kunt de massageroller de eerste maand echter beter niet op verse wonden gebruiken, omdat de huid dan nog te gevoelig is.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bepanthen zeewater neusspray?

Bepantehn zeewater neusspray is geschikt voor gebruik op droge neusslijmvliezen. Het hydrateert, reinigt en verzorgt het neusslijmvlies. Je kunt de zeewater neusspray ook gebruiken bij hooikoorts of verkoudheid. Het helpt om de neus sneller vrij te maken en sneller te herstellen.

Voordelen
 • Het helpt tegen droge neusslijmvliezen, hooikoorts en verkoudheid
 • Het is ook geschikt voor baby’s en kleine kinderen
 • Het hydrateert, voorkomt irritatie, is zacht en natuurlijk
 • Gemakkelijk te verdragen en zonder geurstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen
Nadelen
 • Het helpt niet bij verwondingen aan het neusslijmvlies
 • Mogelijkheid van een allergische reactie

Bovendien is de neusspray met zeewater zacht, natuurlijk, hydraterend en voorkomt irritatie. Je kunt Bepanthen zeewater neusspray ook zonder aarzelen over een langere periode bij baby’s en peuters gebruiken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om de producten van Bepanthen te vergelijken en te beoordelen. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald Bepanthen product geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Toepassingsgebied
 • Doseringsvorm
 • Verpakkingsgrootte

Toepassingsgebied

Je kunt Bepanthen gebruiken om de huid te regenereren. Je vindt hier ook Bepantehn producten voor de behandeling van ogen en neus. De volgende tabel geeft je een overzicht van de toepassingsgebieden:

Gebied Behandeling
Huid Tegen wonden en littekens.
Huid Voor kleine brandwonden en zonnebrand.
Huid Voor huidproblemen zoals jeukende huid, rode huid, droge huid, eczeem, huiduitslag, allergische reacties.
Ogen Voor droge, jeukende, waterige of rode ogen.
Ogen Voor conjunctivale laesies.
Ogen Voor hoornvliesverwondingen
Neus Voor droge of pijnlijke neuzen.
Neus Voor pijnlijke neusslijmvliezen.

Doseringsvorm

Je kunt kiezen uit een groot assortiment Bepanthen producten. Je kunt ook onderscheid maken tussen verschillende doseringsvormen. De volgende tabel geeft je een overzicht van welke Bepanthen producten in welke doseringsvormen verkrijgbaar zijn:

Doseringsvorm Bepanthen producten Toepassingsgebied
Zalf Wond- en genezingszalf Voor verwondingen aan de huid, kleine brandwonden en zonnebrand
Zalf Oog- en neuszalf Voor droge, rode of jeukende ogen, voor een pijnlijke of droge neus, voor verwondingen aan het hoornvlies of het slijmvlies van de neus.
Crèmes Antiseptische wondcrème Te gebruiken bij schaafwonden, snijwonden, rijtwonden of schrammen, het antiseptische middel beschermt de wond tegen infectie en heeft een verkoelende werking
Crèmes Sensiderm crème Om de rode en jeukende huid te verzachten
Gels Littekengel met massageroller Behandeling van verse maar gesloten littekens en oudere maar nog steeds rode littekens
Sprays Verkoelende schuimspray Te gebruiken bij kleine brandwonden en zonnebrand
Sprays Zeewater neusspray Te gebruiken bij droge neusslijmvliezen
Oplossingen Bepanthen oplossing Voor zweertjes in de mond, irritatie in het keelgebied en ontsteking van het mondslijmvlies
Druppels Oogdruppels Voor droge, rode of jeukende ogen

Hier hebben we je ook een Instagram post over de verschillende producten gegeven: We raden je aan eerst te beslissen voor welk toepassingsgebied je Bepanthen nodig hebt en dan te kijken welke doseringsvormen er zijn.

Verpakkingsgrootte

De Bepanthen producten verschillen ook in verpakkingsgrootte. De zalven zijn verkrijgbaar in 20g, 50g en 100g.

Interessante feiten over Bepanthen

Wie zit er achter het merk Bepanthen?

Bepanthen is een merk van de firma Bayer Vital GmbH met hoofdkantoor in Leverkusen, Duitsland. Bepanthen biedt producten voor de regeneratie van de huid en voor de verzorging van ogen en neus. De fabrikant legt de nadruk op het brede scala van toepassingen.

Hoe lang bestaat het merk Bepanthen al?

Bepanthen is een merk van Bayer Vital, dat tot Bayer AG behoort. Bayer AG werd in 1863 in Wuppertal opgericht.

Hoe populair is Bepanthen?

Volgens de fabrikant is Bepanthen een van de leidende merken op het gebied van wondgenezing en wondverzorging met een verscheidenheid aan producten voor de huid en voor wondgenezing.

Je kunt de producten ook gebruiken voor baby’s en kinderen en ook tijdens de zwangerschap.

Klanten zijn enthousiast over de effectieve en snelle werking van de producten. De Wond- en Genezingszalf maakt de droge huid gladder en zachter, de Litteken Gel geneest snel en zonder uitpuilen.

De Sensiderm crème helpt heel goed bij eczeem en droge huid en is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Ondanks de iets hogere prijs verkiezen de klanten de producten van Bepathen boven de conventionele alternatieven.

Waar worden de producten van Bepanthen gemaakt?

Bayer Vital GmbH is een zuiver marketingbedrijf en heeft geen fabricagevergunning, alleen een groothandelsvergunning.

Welke garantie heeft Bepanthen?

Volgens de fabrikant is Bepanthen zacht, effectief en geneest. Het actieve ingrediënt dexpanthenol helpt wonden te genezen en de huid te regenereren. Bayer Vital GmbH hanteert een kwaliteitsborgingssysteem en ziet erop toe dat principes en richtlijnen worden nageleefd.

Hoe neem ik Bepanthen producten op de juiste manier in?

Gebruik Bepanthen zoals beschreven in de bijsluiter of zoals je met je arts of apotheker besproken hebt. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je Bepanthen kunt gebruiken:

 • Met de wond- en genezingszalf wordt aangeraden het één of meerdere keren per dag dun in te smeren.
 • De antiseptische wondcrème mag maar twee keer per dag aangebracht worden.
 • Je kunt meerdere keren per dag met de Bepanthen oplossing spoelen in verdunde vorm of het een keer onverdund uitwendig aanbrengen.
 • De littekengel moet twee maanden lang tweemaal per dag aangebracht worden. Bij een pas gesloten wond mag de massageroller de eerste maand niet gebruikt worden.
 • De zeewater neusspray kan meerdere malen per dag gebruikt worden met een tot twee verstuivingen in elk neusgat.

Bepanthen producten kunnen na opening nog maar 3 maanden gebruikt worden. Daarna moet je het niet meer gebruiken. Bovendien moet het product niet bewaard worden bij temperaturen boven de 25 graden.

Wat zijn de bijwerkingen van Bepanthen producten?

Er zijn nauwelijks bijwerkingen bekend van Bepanthen, of alleen in zeldzame gevallen. Er zijn ook geen interacties bekend.

In zeldzame gevallen (1 op 1000 behandelde mensen) kunnen intolerantiereacties optreden. Dit kan voorkomen in de vorm van contactallergieën.

Als je dit waarneemt, moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van het Bepanthen product en een arts raadplegen.

Beeldbron: 123rf.com / 32606163

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies