acerola fruit
Laatst bijgewerkt: 03-11-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

22Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

109Verzamelde opmerkingen

De acerola kers, of acerola, is een tropische vrucht afkomstig uit Centraal-Amerika. Er is steeds meer aandacht voor deze bijzondere vrucht, onder meer omdat deze vitamine C, caroteen en fenolen bevat. Door zijn zeer zure smaak wordt deze vrucht doorgaans niet vers gegeten, maar in de vorm van extract, tablet of sap.

De in de acerola kers aanwezige vitamine C is een krachtig antioxidant, dat gerelateerd wordt aan de preventie van bepaalde ziektes, zoals hart en vaatziekten, degeneratie van de zenuwen, kanker en het vertragen van het verouderingsproces. Wil je meer weten over deze rode en gezonde vrucht? Lees dan verder in deze gids die we speciaal voor jou hebben samengesteld.

Belangrijk om te weten

 • Je kunt de acerola kers het beste gebruiken in de vorm van extracten, sappen, kauwtabletten of capsules, omdat de verse vrucht van nature veel te zuur is.
 • In acerola kers supplementen vind je vitamine C in zeer hoge concentraties. Naast het feit dat dit een antioxidant is, is deze vitamine cruciaal voor de vorming van collageen, voor het energetisch metabolisme en binnen het immuunsysteem.
 • De acerola kers bevat ook andere antioxidanten, zoals polyfenolen en carotenoïden, die bijdragen aan het onschadelijk maken van vrije radicalen die lichaamscellen beschadigen. Op deze manier dragen de antioxidanten in de acerola kers bij aan de preventie van hart- en vaatziekten en kanker.

Onze selectie: De beste acerola kers producten op de markt

Er bestaan veel verschillende acerola kers supplementen. Je kunt ze toevoegen aan je dagelijkse dieet, om te profiteren van alle gezonde eigenschappen van deze vrucht. De extracten en sappen van de acerola kers zijn veelzijdig. In tegenstelling tot capsules en tabletten, kun je deze mengen met andere voedingsmiddelen en dranken. Dit zijn de beste acerola kers supplementen in de huidige markt:

1e plaats: Amazonas Acerola poeder (biologisch)

Acerola behoort tot de meest vitamine C rijke vrucht ter wereld. Acerola ziet eruit als een oranjegele tot dokererode kers en is licht zuur van smaak. Acerola wordt nu voornamelijk in Brazilië geteeld. Het groeit aan aan een 2 tot 3 meter hoge struik en heeft een gemiddeld jaartempratuur nodig van minimaal 26° C om optimaal te kunnen gedijen. De Acerola vrucht bevat verschillende vitamines, zoals B1, B2 en B3 . Dit Biologisch Acerola Poeder van Amazonas bevat veel bètacaroteen, dat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

2e plaats: Golden Naturals Acerola (100 veganistische zuigtabletten)

De zuigtabletten van Golden Naturals Acerola Vitamine C 500 mg hebben de lekkere smaak van framboos en zwarte bes en zijn daardoor ook geschikt voor kinderen. Acerola is een van de rijkste bronnen van natuurlijke vitamine C en daarom een veelgebruikt bestanddeel in voedingssupplementen. Deze vrucht bevat twee keer zoveel vitamine B5 en magnesium als een sinaasappel. Bovendien bevat acerola meer vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B3 dan welke andere fruitsoort dan ook.

3e plaats: NUTRIMEA Acerola (30 zuigtabletten)

Nutrimea besteedt bijzondere aandacht aan de afkomst van haar producten en de traceerbaarheid. Dit is waarom ze niet hebben gekozen voor Acerola uit China met verminderde organoleptische eigenschappen: de grondstof wordt geoogst in het hart van het Amazonewoud, binnen een beschermd gebied, om je een product te garanderen zonder GGO’s noch pesticiden. Dankzij de hoge biologische beschikbaarheid van het voedingssupplement Acerola BIO, is 1 tablet per dag genoeg om je alle voordelen van vitamine C te geven.

4e plaats: BIG FOOD Acerola Poeder

Acerola is een tropische vrucht in het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika. Deze vrucht wordt ook wel de Barbados kers genoemd. De vrucht staat bekend om zijn hoge gehalte vitamine C. Daarnaast beschikt de vrucht ook over verschillende andere vitamines, zoals vitamine A, B1, B2 en B3 en carotenoïden, deze zijn erg belangrijk voor het lichaam. Dit poeder van BIG FOOD is niet-GMO, bevat geen additieven of kunstmatige stoffen en is van hoge biologische kwaliteit, het is vervaardigd in Duitsland.

5e plaats: Wehle Sports Acerola extract en Rozenbottel extract (240 capsules)

No products found.

4 maanden voorraad, natuurlijke vitamine C uit acerola extract en rozenbottel extract zonder ascorbinezuur. 200 mg pure vitamine C. Getest in het laboratorium.  De capsules zijn gemakkelijk te slikken en 100% veganistisch. De samenstelling bestaat uit twee Ingrediënten: Acerola Fruit Extract (75,67%), Rozenbottel Fruit Extract (23,39%) Release Agent: Rijst Extract.

Deze hoog gedoseerde natuurlijke vitamine C capsules worden in Duitsland geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen (GMP, ISO 9001, HACCP). Ga je voor eersteklas grondstoffen? Dan ga je voor Wehle Sports.

Shopgids: Alles wat je moet weten over de acerola kers

Om te kunnen genieten van de vele gezondheidsvoordelen van de acerola kers is het nodig dat je de vrucht op de juiste manier consumeert. Hoeveel acerola moet je per dag innemen? Wat is beter: sap, extract of kauwtablet? Is een acerola supplement beter dan de oude vertrouwde vitamine C? In de volgende alinea zullen we ingaan op deze en vele andere vragen.

acerola kersenfruit

De acerola kers is rijk aan water, vezels, suikers, vitaminen en mineralen.
(Bron: Somyot Pattana: 60466390/ 123rf.com)

Wat precies is een acerola kers?

De acerola kers is een tropische vrucht afkomstig van het schiereiland van Yucatán in Mexico. De grootste producent van acerola kersen op wereldschaal is Brazilië, maar de vrucht wordt ook verbouwd in Centraal-Amerika en een aantal landen in het noordelijke deel van Latijns Amerika. Het is niet gebruikelijk om acerola kersen als verse vruchten aan te treffen op de markt, omdat de vrucht vlak na het oogsten snel bederft.

De vrucht van de acerola heeft het formaat van een kers, maar is niet helemaal rond. Het zachte vruchtvlees is verdeeld over drie segmenten en aan de binnenkant van de vrucht zit een pit. De schil van de acerola is glad en de kleur varieert van groen (onrijp), oranjerood (half rijp) of glanzend dieprood (volledig rijp).

Welke smaak heeft de acerola kers?

De smaak van verse acerola kersen is zoetzuur en laat in de mond een ruw gevoel achter. Wanneer de vrucht begint te rijpen is zij heel zuur, te zuur voor menselijke consumptie. Ze bevat weinig suikers en enorm veel vitamine C. Wanneer de vrucht half rijp is wordt de smaak aangenamer, want op dat moment bevat de vrucht meer suikers, maar helaas neemt de hoeveelheid vitamine C in deze fase aanzienlijk af.

Gabriëlle van HoutVoedingsdeskundige
“De acerola kers is een bron van vitamine C, ijzer, kalk en vitamine B complex. Deze laatste speelt een belangrijke rol bij het bestrijden van vrije radicalen en dragen bij aan het voorkomen van vroegtijdige veroudering. Het is een goede bondgenoot tegen allergieën en verkoudheid. Ik raad de acerola kers aan voor een goede lichaamsweerstand.”.

Hoe kan ik deze vrucht eten?

In Brazilië worden de rijpe acerola kersen veel gegeten, omdat ze er direct na de oogst op de markt beschikbaar komen. Omdat een pas geoogste vrucht zeer snel bederft, normaal gesproken binnen twee tot vier dagen, is het zeer moeilijk om dit product te exporteren. De smaak, het aroma, de textuur en het uiterlijk van de acerola kers worden dan onaangenaam.

Het is mogelijk om deze vrucht in supplement vorm te eten, maar ook in sappen, capsules, kauwtabletten en in poedervorm. Soms wordt deze vrucht gebruikt om jam, ijs, siroop, gelatine, compote, en gelei van te maken, maar deze producten dragen niet bepaald bij aan de gezondheid.

Welke voedingsstoffen bevat de acerola kers?

De acerola kers is rijk in water, vezels, vitaminen en mineralen. Een portie van 100 gram van de verse en rijpe vruchten bestaat voor 92% uit water. Verder bevat deze portie 32 calorieën, 7,7 gram suiker, 1 gram vezels en 1700 milligram vitamine C. Ook bevat het de vitaminen B1 en B6, kalk, ijzer, magnesium en kalium.

Wanneer de vrucht half rijp is en nog zeer zuur van smaak, dan loopt de hoeveelheid vitamine C in een portie van 100 gram op tot wel 4830 milligram. De acerola kers kan, afhankelijk van de mate van rijping, zorgen voor 10 tot 100 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Andere waardevolle ingrediënten in deze vrucht zijn polyfenolen en carotenoïden.

Acerola-fruit dichte omhooggaand op achtergrond

De acerola kers is van nature vrij van gluten en lactose.
(Bron: Getsaraporn Thammason: 83481078/ 123rf.com)

Welke gezondheidsvoordelen levert de acerola kers op?

In landen waar de acerola verbouwd wordt, maakt de verse vrucht onderdeel uit van het dagelijkse uitgebalanceerde dieet en van diëten die gericht zijn op gewichtsverlies. Echter, acerola supplementen zoals in extracten, sappen en capsules hebben nog meer gezondheidsvoordelen, waaronder de volgende die we hieronder voor je uitlichten:

 • Beschermend antioxidant tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die in staat zijn om lichaamscellen zogenoemd te oxideren en ziektes en vroegtijdige veroudering te veroorzaken. De aandoeningen die te maken hebben met oxidatie spanning zijn: aderverkalking, chronische vermoeidheid, kanker en verschillende oogaandoeningen, aantasting van het zenuwstelsel en hart- en vaatziekten.
 • Draagt bij aan de juiste hoeveelheid vitamine C voor rokers en mensen die net gestopt zijn met roken. De behoefte van rokers en voormalig rokers aan vitamine C is veel hoger dan van mensen die niet roken.
 • Preventie van aan leeftijd gerelateerde maculadegeneratie. Dankzij de rijkdom van acerola aan bètacaroteen (pro vitamine A) en luteïne. Deze ziekte is de belangrijkste veroorzaker van blindheid bij oudere mensen.
 • Gaat een hoge bloedsuikerspiegel tegen. Oftewel, het voorkomt dat de evita que la glycemie (het suikerniveau in het bloed) boven de normale waarden uitkomt. Dit gezondheidseffect is vooral belangrijk voor personen die leven met diabetes.
 • Bescherming van de huid tegen vrije radicalen en ultraviolette straling die de rimpelvorming versnellen. Bovendien, acerola en acerola supplementen stimuleren de aanmaak van collageen, een proteïne dat zorgt voor de stevigheid en gladheid van de huid. Het resultaat van het regelmatig gebruiken van de acerola kers is een jonge, gladde en stevige huid.
 • Heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Dit komt omdat vitamine C een sleutelingrediënt is bij de aanmaak van noradrenaline, een stof die de stemming beïnvloedt.
 • Versterkt het immuunsysteem en werkt antibacterieel. Bestrijdt virussen, schadelijke micro organismen en andere ziekmakers.
 • Ondersteunt de preventie van verschillende soorten kanker, zoals borstkanker en longkanker. Het blokkeert de ontwikkeling van tumoren dankzij een van de pigmenten in de vrucht, genaamd anthocyanine.
 • Vergroot de opname van niet-lichaamseigen ijzer. Deze vorm van ijzer is aanwezig in onder meer groene bladgroenten, noten, groenten, zaden en eigeel. Het helpt bij het voorkomen van bloedarmoede, door een gebrek aan ijzer in het bloed.

Waarom is de vitamine C die aanwezig is in de acerola kers zo belangrijk?

Vitamine C is een essentiële voedingsstof gedurende de verschillende levensfases. Acerola kersen en supplementen zijn een uitstekende bron van deze vitamine, omdat ze ruimschoots voorzien in de dagelijkse behoefte van kinderen en volwassenen daaraan. De belangrijkste functies van vitamine C zijn onder andere:

 • Vergroot de opname van niet-lichaamseigen ijzer. Dit ijzer is aanwezig in andere voedingsmiddelen dan vlees en ingewanden.
 • Het is een essentiële voedingsstof voor het goed functioneren van het immuunsysteem.
 • Het vermindert en verkort de duur van griepsymptomen en verkoudheidsklachten.
 • Heeft invloed op het energetisch metabolisme. Oftewel, het helpt ons om energie te halen uit het voedsel dat we eten.
 • Het stimuleert de aanmaak van collageen in de huid. Daarnaast de aanmaak van collageen in pezen, gewrichten en botten.
 • Het werkt als een antioxidant. Vitamine C neutraliseert vrije radicalen.
 • De vitamine werkt mee in de verbinding tussen neurotransmitters. Dit heeft een positief effect op onze gemoedstoestand.

Welke antioxidanten bevat de acerola kers?

De acerola kers is echt een antioxidanten cocktail, dankzij de aanwezige vitamine C, fenolen (waaronder flavonoïden, anthocyanen en fenol zuren) en carotenoïden (zoals bètacaroteen en luteïne). Al deze ingrediënten dragen bij aan het vertragen van verouderingsprocessen en het ontstaan van hart- en vaatziektes, oogziektes en kanker.

Acerola kersensapdrank

Dit supplement wordt aanbevolen voor volwassenen die hun immuunsysteem willen versterken en net dat beetje extra antioxidanten zoeken.
(Bron: Supakorn Rovijit: 78551558/ 123rf.com)

Welke acerola supplementen zijn er allemaal, en welke zijn het beste voor mij?

De 3 belangrijkste soorten acerola supplementen zijn: geperste tabletten (waarvan de meerderheid kauwtabletten), sappen en extracten in poedervorm. Allemaal zijn het uitstekende bronnen van vitamine C, maar ze verschillen van elkaar op het moment van innemen. Hieronder vindt je de belangrijkste kenmerken van acerola supplementen:

 • Geperste capsules en kauwtabletten: deze worden gemaakt door acerola extract te mengen met bindmiddelen en gelei en vervolgens geperst, om ze hun capsulevorm te geven. De smaak van een tablet kan neutraal of natuurlijk zijn. Soms worden er extra natuurlijke smaakstoffen toegevoegd aan kauwtabletten, zoals ananas of citrusvruchten.
 • Extracten in poedervorm: hiervoor worden de acerola vruchten gedroogd met koude lucht (gevriesdroogd) en wanneer bijna al het water eruit is, dan wordt de massa vermalen tot poeder. Dit poeder heeft de natuurlijke smaak van acerola kersen, maar dan geconcentreerd. Daarom moet je de acerola poeder mengen met vloeistoffen of vast voedsel, voordat je het gebruikt.
 • Sappen: de sap van de acerola wordt verkregen door de kersen koud te persen. Koud, omdat hoge temperaturen de aanwezige vitamine C vernietigd. Vitamine C is gevoelig voor temperatuur. De sappen hebben de typische acerola smaak. Je kan het alleen drinken of gemengd met andere vruchten.
Kenmerken Capsules/Tabletten Extract in poedervorm Sappen
Smaak Kunnen een neutrale of de natuurlijke smaak van acerola hebben of op smaak gebracht zijn met andere ingrediënten (bijvoorbeeld citrusvruchten) Intense acerola smaak. Zuur Aangename smaak, zacht en zuur, typisch voor de acerola kers
Manier van gebruiken Los, je kunt de neutraal smakende capsules met water innemen, maar de meeste van deze supplementen hebben een lekkere smaak en zijn om te kauwen of zuigen Gemengd met water, melk, yoghurt, plantaardige dranken of shakes Los, het is niet nodig om het aan te lengen met water
Mate van bewerking Gematigd, het acerola kers extract kan gemengd zijn met andere ingrediënten om het zijn handige capsule- of tabletvorm te geven Laag Laag
Dosis / aanbevolen hoeveelheid 1 tot 2 eenheden per dag 3 tot 5 gram per dag 50 tot 100 milliliter
Hoeveelheid vitamine C per portie Gemiddeld, 500 milligram per portie van 1 geperst tablet 438 tot 730 milligram 800 tot 1600 milligram 

Welke dosis acerola supplementen wordt aanbevolen?

In het geval van pillen, capsules en tabletten, worden 1 of 2 stuks per dag aangeraden. De hoeveelheid acerola sap ligt tussen de 50 en de 100 milliliter per dag. Van het acerola extract wordt het dagelijks innemen van 3 tot 5 gram poeder aanbevolen. Dit is ongeveer de hoeveelheid van een half tot een heel theelepeltje.

Welke verschillen zijn er tussen acerola supplementen en de conventionele vitamine C supplementen?

Supplementen van de acerola kers en vitamine C supplementen hebben veel vergelijkbare gunstige effecten, omdat vitamine C het steringrediënt in de acerola kers is. Sterker nog, deze vrucht wordt zelfs vaak gebruikt als basismateriaal voor het samenstellen van natuurlijke, niet synthetische, vitamine C supplementen.

De verschillen tussen de acerola kers en pure vitamine C supplementen, zijn de aanwezigheid van anthocyanines en carotenoïdes in de vrucht. De samenstelling van de acerola kers brengt de volgende gezondheidsvoordelen met zich mee: verlaagt het bloedsuiker, werkt anti-bacterieel en voorkomt maculaire degeneratie. Dit krijgt een vitamine C supplement niet voor elkaar.

Voordeel Acerola supplementen Vitamine C supplementen
Actieve antioxidant Ja Ja
Verlaagt het bloedsuikerniveau Ja Nee
Versterkt het immuunsysteem Ja Ja
Voorkomt maculaire degeneratie, oogziektes gerelateerd aan ouderdom Ja Nee
Stimuleert de collageen synthese Ja Ja
Actief tegen schadelijke ziektekiemen Ja Nee

Mogen kinderen acerola kersen of acerola supplementen eten?

Vanaf de leeftijd van 4 jaar kunnen kinderen acerola supplementen eten. Echter, in het geval van tabletten en capsules, dan moet je erop letten dat deze de juiste concentratie acerola extract hebben voor kinderen. Het is altijd verstandig om met een kinderarts te overleggen, voordat je een kind een supplement geeft.

Suzanne de LeeuwSenior diëtist en voedingscoach
“Rokers en personen die leven onder stressvolle omstandigheden, moeten, door het overschot aan vrijgekomen adrenaline, de vitaminedosis verhogen om de collageen productie op gang te houden en om cataracten en bepaalde vormen van kanker te voorkomen.”

Wie heeft er baat bij het gebruik van acerola supplementen?

Acerola supplementen zijn veilig en er zijn producten van uitzonderlijke kwaliteit op de markt. Voordat je echter dit voedingssupplement gaat kopen, is het verstandig om na te denken of je het daadwerkelijk nodig hebt. Degenen die het meeste baat zullen hebben bij het nemen van acerola supplementen zijn:

 • Rokers en mensen die recentelijk gestopt zijn met roken.
 • Veganisten en vegetariërs die lijden aan bloedarmoede door een ijzertekort.
 • Mensen die weinig vers fruit en verse groenten eten, omdat rauwe groenten en fruit de belangrijkste bronnen van vitamine C zijn.
 • Personen die verkouden zijn of griep hebben.
 • Mensen die leven met diabetes (en die geen insuline gebruiken).
 • Degenen bij wie in de familie ouderdom gerelateerde oogziekten voor komen.

Welke contra-indicaties en neveneffecten heeft de acerola kers?

Zoals we altijd zullen zeggen moet ieder gebruik van voedingssupplementen door kinderen, tijdens de zwangerschap en de borstvoeding, onder toezicht staan van een gespecialiseerd arts, of door hem of haar zijn voorgeschreven. In het geval van de acerola kers zijn er een aantal situaties waarin het gebruik van acerola supplementen wordt afgeraden. In welke gevallen dat is, lees je hieronder:

 • Aandoeningen aan de lever of nieren. Er zijn niet altijd contra-indicaties in geval van aandoeningen aan de lever of nieren, maar deze mensen moeten sowieso met een huisarts overleggen voor het gebruik van welk supplement dan ook.
 • Latex allergie. Er kan een kruisreactie ontstaan tussen latex allergenen en bepaalde moleculen in de acerola kers.
 • Hemochromatose. Dit is een ziekte die zich kenmerkt door de opbouw van een te grote hoeveelheid ijzer in weefsels en organen. Omdat vitamine C de opname van ijzer in het lichaam vergroot, wordt het ziektebeeld hiermee verergerd.
 • Mensen die fenothiazine gebruiken. Vitamine C kan het effect van de fenothiazine verminderen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hoewel Acerola producten doorgaans veilig zijn voor de gezondheid, is het handig om een paar overwegingen te maken voor je aankoop. Als je te maken hebt met een situatie waarin een supplement van de acerola kers je kan helpen om je gezondheid te verbeteren of een ziekte te voorkomen, denk dan ook aan de volgende aspecten:

De presentatie van het product

De presentatie wijzen die het meest comfortabel zijn voor consumenten zijn capsules of tabletten. Sommige capsules kun je innemen met een slokje water, maar de meerderheid is een kauwtablet, die je eet en doorslikt als een snoepje. Sap van de acerola kers is ook makkelijk in te nemen, maar, eenmaal geopend, dan moet je de verpakking bewaren in de koelkast.

Het extract in poedervorm is de ideale oplossing voor mensen die naar een 100% natuurlijk supplement zoeken. De poeder bestaat namelijk puur uit gevriesdroogde en vermalen acerola kers. Het nadeel is echter dat je dit poeder moet vermengen met een vloeistof of ander voedingsmiddel, voordat je het kunt gebruiken.

Acerola-fruit dichte omhooggaand op achtergrond

e ziet de acerola kers nauwelijks vers op de markt, omdat ze na de oogst snel bederven.
(Bron: Getsaraporn Thammason: 78797318/ 123rf.com)

De smaak

Zowel sappen als kauwtabletten hebben doorgaans een prettige smaak. Het poederextract is sterk van smaak, zuur en het laat een ruw gevoel achter in de mond. De smaak verbetert aanzienlijk wanneer je de acerola poeder mengt met shakes met citrusvruchten, rood fruit, ananas of banaan.

Het gebruik in je gezin

Hoewel kinderen acerola kers supplementen kunnen nemen, is het van belang om voor hen producten te kiezen met een lekkere smaak en de juiste concentratie vitamine C (60 tot 120 milligram per tablet) voor deze levensfase. Je doet er verstandig aan om biologische producten te kiezen, want kinderen zijn doorgaans vatbaarder dan volwassenen voor de gifstoffen in de bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

De aanwezigheid van allergenen

De acerola kers is van nature vrij van gluten en lactose. Desondanks zal je, als je last hebt van een bepaalde voedselallergie of intolerantie, toch het etiket moeten controleren op de aanwezigheid van eventuele allergenen in het product. We willen je er graag aan herinneren dat het voor mensen met een latex allergie niet verstandig is om enig product van de acerola kers te gebruiken.

Naast dat vitamine C uit de acerola kers helpt om verkoudheden en griep te voorkomen, verkorten ze ook de duur van deze aandoeningen aan het ademhalingsstelsel.

De wijze van verbouwen, verwerken en verpakken

We bevelen aan om acerola supplementen te kiezen die afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Niet alleen vanwege de gezondheid, maar ook uit zorg voor het milieu. Een ander onderwerp om hierbij aan te denken is de verpakking. Het liefst kies je natuurlijk voor een product dat verpakt is in herbruikbaar of afbreekbaar materiaal.

Met betrekking tot de verwerking, dan is het verstandig om supplementen te kopen die vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen, aroma’s en smaakstoffen. Omdat de acerola kers snel bederft, kan een grote hoeveelheid toevoegingen de oorspronkelijke smaak van het basisproduct maskeren.

Samenvatting

De acerola kers is een vrucht die rijk is aan vitamine C, fenolen en carotenoïde pigmenten. Deze stoffen zorgen ervoor dat het een van de beste natuurlijke antioxidanten is. In staat om ziektes te voorkomen en de veroudering te vertragen. Deze vrucht wordt gebruikt in de vorm van tabletten, capsules, sappen en poederextracten.

Omdat de acerola kers vitamine C en bepaalde pigmenten bevat (anthocyanine, bètacaroteen en luteïne) die een sleutelrol vervullen in het menselijk organisme, zijn supplementen hiervan gunstig voor de gezondheid van kinderen en volwassenen en hoewel de producten goed zijn voor de gezondheid, is het belangrijk om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden, om ongewenste neveneffecten te voorkomen.

Als je deze gids interessant hebt gevonden, help ons dan om nog meer personen te bereiken. Deel deze via jouw sociale netwerken of laat je reactie hieronder achter.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Somyot Pattana: 29697752/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies